Hei, og velkommen til vår livedekning av kveldens eliteserieoppgjør mellom Viking og HamKam!
    Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet.
    Sist lagene møttes var faktisk i OBOS-ligaen i 2018. Da endte det med en Viking-dobbel. Mye har skjedd siden den gang, kan man vel si.
    Viking XI (4-3-3): Gunnarsson - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama - Nilsen Tangen, Solbakken, Fridjonsson - de Lanlay, Berisha, Sandberg
    Niklas Sandberg får en sjelden mulighet fra start! Tripic er som kjent ute med skade.
    HamKam XI (3-4-3): Hagen - Dunn, Kurucay, Opsahl - Kongsro, Onsrud, Hernandez-Foster - Nouri - Eriksen, Enkerud, Yakovenko
    Dagens store overraskelse er at kaptein Aleksander Melgalvis benkes. Det samme gjør midtbaneanker Fredrik Sjølstad.
    Foran kveldens oppgjør er Viking bare målforskjellen unna å toppe tabellen. Riktignok har laget fra Jåttåvågen én kamp mer spilt enn serieleder LSK, men 20 poeng på ni serierunder hittil, er intent annet enn meget imponerende fra Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims menn.
    HamKam står på sin side med åtte poeng på syv kamper. Sist holdt de Kjetil Rekdals Rosenborg til uavgjort.
    Det høljer ned over Stavanger og SR-BANK Arena i øyeblikket. Ingen grunn til å vanne gresset denne vårdagen. Oppgjøret byr på et møte med gamleklubben og fars favorittlag for Markus Solbakken.
    Spillerne entrer kunsgresset i Stavanger. Det nærmer seg kampstart.
    Antall stemmer: 497
    Der blåses kampen i gang. HamKam med ballen.
    1'
    HamKam og Enkerud kriger frem en corner.
    1'
    Viking får headet unna den corneren.
    1'
    Viking kommer på en hurtig kontring og Pattynama kommer på overlap. Sklir litt når han skal legge inn.
    2'
    HamKam kommer igjen, men Viking har kontroll når de klarerer unna.
    3'
    Sies at Ståle Solbakken er på tribunen i dag. Her for å se sønnen Markus og selvsagt resten av spillerne.
    4'
    Viking forsøker Pattynama på kanten, men den pasningen er altfor vanskelig.
    4'
    Enkerud vinner i lufta, men må jage på egen stuss. Det blir vanskelig.
    5'
    HamKam ligger dypt nå. Viking som kontrollerer spillet.
    6'
    Oi! Sebulonsen plukker nedfallsfrukten og banker til på halvvolley. Et stykke til side for mål, men den var det fart i.
    7'
    Viking slår langt mot Berrisha. Han kriger, men taper duellen mot HamKam-stopperen.
    9'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 HamKam
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Veton Berisha
    VIKING I LEDELSEN! Berisha spilles fint gjennom forsvaret og slår lavt inn foran mål. Der venter Sandberg, som kriger ballen over streken!
    10'
    Har ikke hatt en knirkefri start på Viking-karrieren, men der sitter den for Sandberg.
    11'
    Viking var store favoritter her i kveld, og har fått en drømmestart på denne kampen. Styrer det meste i øyeblikket.
    13'
    HamKam forsøker å ta muligheten på en overgang, men går seg litt fast etter et par svake touch.
    14'
    To HamKam-spillere ligger nede. Stopp i spillet.
    14'
    Julian Dunn får medisinsk behandling. Ser umiddelbart ut som en kneskade. Båren er ute på gresset.
    15'
    Eriksen fikk også en ordentlig smell, men er oppe på beina igjen.
    15'
    Dunn bæres av banen. Aiaiai, dette seer ikke bra ut for HamKam-spilleren.
    16'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Vetle Skjaervik
    Ut: Julian Dunn
    17'
    Leit for HamKam som må bytte tidlig, og ikke minst fryktelig synd for Dunn. Så ut som en stygg skade.
    18'
    En håpløs tversoverpasning stopper en Viking-overgang. HamKam kan overta.
    19'
    Berisha med et flatt innlegg inn i boksen. Rett i keeperens klyper.
    21'
    HamKam forsøker seg langs høyrekanten, men fører til slutt ballen over dødlinjen.
    23'
    Viking nære å stikke gjennom Berisha i boksen. Litt hard pasning og et påfølgende unøyaktig touch.
    24'
    Ifølge Discovery er Dunns kneskål blitt flyttet oppover. Han må ifølge kanalen operere.
    24'
    Ny farlig ball mot Berisha fra Sandberg. Lukter en scoring fra storscoreren nå.
    25'
    Viking kommer seg rundt på kanten og det er Sebulonsen som fyrer. Blokkeres til corner.
    26'
    HamKam klarerer corneren unna.
    26'
    Viking på en farlig overgang. Bommer litt på den siste pasningen og angrepet stopper litt opp. Får lagt inn, men over dødlinjen.
    28'
    Viking legger inn, men rett til keeper. Hjemmelaget dominerer her.
    30'
    HamKam kaster inn i feltet kriger iherdig. Får ikke frem en avslutning derimot.
    30'
    Oi! Kurucay header ned til Eriksen som banker til mot lengste hjørne. Stryker stolpen fra formspilleren!
    31'
    Relativt rolig tempo i kampen akkurat nå. HamKam som får holde litt i ballen, mens Viking ligger dypere. Gjestene finner ikke veien gjennom.
    33'
    ENORM SJANSE! HamKam kommer fint langs kanten og slår inn på bakerste. Der kommer Enkerud, som header ballen i nettveggen fra kloss hold. Svært nære utligning!
    35'
    HamKam er ikke ufarlige her. Hatt noen brukbare sjanser de siste minuttene.
    36'
    DEN SKAL VEL SITTE? Det er litt ut av ingenting, men de Lanlay får kriget seg alene mot keeper. Litt uryddig i avslutningsøyeblikket når han triller ballen utenfor mål.
    36'
    Berisha prøver å nå Sandberg på bakerste stolpe, men keeper kommer imellom.
    40'
    Berisha spilles gjennom på et touch og stormer mot mål. Jages av HamKam-forsvarerne, som forstyrrer godt. Spissen avslutter fra 16 meter og Hagen redder greit.
    40'
    Viking trykker HamKam ordentlig tilbake. Finner ikke en god avslutningsmulighet i denne omgang.
    43'
    Det er lagt til tre minutter denne omgangen.
    45'+1
    Viking ruller opp en siste gang, men HamKam får snappet ballen.
    45'+3
    45 minutter igjen av denne kampen.
    46'
    Inn: Emil Sildnes
    Ut: Jurij Jakovenko
    46'
    Livlig start på omgangen av Viking. Berisha som blir spilt gjennom.
    46'
    Viking slår inn i boksen igjen, men HamKam får klarert.
    48'
    Corner til HamKam. Brukbart slått, men Viking header unna. Det påfølgende innlegget fanges av keeper.
    49'
    STOR SJANSE! Fridjonsson får stå ufrostyrret i boksen, men islendingen banker den over.
    51'
    Berisha blir spilt alene gjennom mot keeper, som han forsøker å runde. Går i bakken og roper på straffe, men får ingenting. Er rasende på dommeren.
    52'
    Corner til Viking etter straffesituasjonen. Kommer til en avslutning, men blokkeres.
    53'
    Viking har styrt alt denne omgangen. Presser HamKam dypt.
    56'
    Inn: Eduards Daskevics
    Ut: Kristian Onsrud
    58'
    HamKam finner Enkerud i feltet, men headingen går et stykke til side for mål.
    58'
    Hamkam får ikke noe ut av den corneren.
    59'
    Viking og Berisha setter ballen i mål, men det er vinket for offside.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    61'
    Viking scorer selvmål!
    Viking 1 - 1 HamKam
    Mål: Markus Solbakken
    Målgivende: Hasan Kurucay
    HamKam scorer! Viking slurver i klareringen etter et langt innkast. Et HamKam-innlegg går via Markus Solbakken og i mål. Uheldig for den tidligere HamKam-spilleren.
    63'
    Viking roper på straffe igjen, men får ikke gehør hos dommeren.
    67'
    Viking går for seieren her, men HamKam er med i kampen.
    69'
    Viking startet omgangen svært godt, men HamKam har fått bedre kontroll - og selvfølgelig en scoring.
    72'
    Nesten farlig fra Viking, som får slått inn foran mål.
    72'
    Sebulonsen klinker til! Like til side for mål.
    74'
    Corner til HamKam. Fanges av keeper.
    74'
    Viking roter bort ballen på egen halvdel og HamKam kommer. Kobe banker den i nettveggen.
    74'
    Eriksen og HamKam på en overgang. Et par frekke detaljer fra spilleren, som tvinger frem en corner.
    76'
    Inn: Aleksander Melgalvis
    Ut: Kobe Hernandez-Foster
    76'
    Inn: Fredrik Sjølstad
    Ut: Vegard Kongsro
    77'
    En HamKam-corner klareres unna.
    77'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Shayne Pattynama
    78'
    Inn: Viljar Vevatne
    Ut: David Brekalo
    78'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Niklas Sandberg
    78'
    Gigasjanse for Enkerud! Han får ta ned ballen i feltet og styre mot mål, men Viking forsvarer seg heroisk.