2-1
1 583
1 088

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av dagens eliteseriekamp mellom Aalesund og Jerv på Color Line Stadion. Lagoppstillingene er inne. Vi tar hjemmelaget først.
    Aalesund (4-3-3): Grytebust - Golubovic, Serbecic, Juel Andersen, Määttä - F. Haugen, Nenass, Ødemarksbakken - Kallevåg, S. Haugen, Nordli. Reserver: Lansing, Moe, Ammitzbøll, Barmen, Hatlehol, Hopland, Solnørdal, Rafn, Holte.
    Jerv (5-4-1): Øvretveit - T. Wichne, Arrocha, Kolskogen, Norheim, Haarup - Furtado, Brenden, Wichmann, Simsir - Diallo. Reserver: A. Wichne, Novak, Sandberg, Ugland, Schröter, Ness, Antwi.
    AaFK-trener Lars Arne Nilsen har gjort to endringer siden sist. Lagkaptein David Fällman og Dario Canadjija er ute med skader. Fredrik Haugen og Kristoffer Ødemarksbakken er nye i elleveren. Sten Grytebust overtar kapteinsbindet. Og det ligger an til å bli 4-3-3 fra start.
    Jerv-sjef Arne Sandstø nøyer seg med én endring, og den er tatt på spissplass. Rodney Antwi byttes ut med Amadou Diallo som endelig får spille fra start etter seks strake ES-kamper som innbytter.
    Aalesund jakter sin første hjemmeseier i serien siden premieren mot Kristiansund 3. april (1-0). AaFKs to trepoengere i mellomtiden er jo tatt på bortebane, senest i Sarpsborg i forrige runde. Da scoret Sigurd Haugen to ganger. Han er også klar i dag etter å ha vært plaget av en lårhøne.
    Jerv har ennå ikke tatt poeng på bortebane i den øverste divisjonen. Tre forsøk har gitt like mange tap. Jerv har ikke vunnet noen av sine fire siste seriekamper (0-1-3), og har bare scoret én gang i denne resultatmessig tunge perioden.
    Aalesund og Jerv har møtt hverandre seks ganger på nest øverste nivå i løpet av de fire foregående sesongene. Fire av kampene endte uavgjort, deriblant begge i fjor. De to øvrige ble vunnet av Aalesund. Jerv hadde imidlertid ledelsen i begge møtene i fjor. og attpåtil da kampene gikk inn i de ti siste minuttene.
    Antall stemmer: 132
    Det er overskyet i Ålesund, med fare for litt regn i kveld. Temperaturmåleren viser 15 grader.
    Aalesund-toppscorer Sigurd Haugen på spørsmål om hva som skal til for å bryte ned dagens Jerv-lag: Tålmodighet og mer tålmodighet.
    Vi tar med at dagens kampleder heter Daniel Higraff. Han er 30 år gammel og representerer Randaberg IL. Og han er debutant av året som hoveddommer på dette nivået.
    Lagene kommer ut på banen. AaFK i vanlige oransje overdeler og blå shorts. Jerv stiller i bortedrakt, altså blå trøyer og gule shorts.
    AaFK-hymnen er avspilt og avsunget. Vi er klare for kamp!
    Jerv tar avspark. Furtado prøver en frekkis. Scoring fra midtstreken var håpet, men det blir ikke farlig. Laangt utenfor.
    1'
    Jerv har innkast fra venstre. Haarup slynger ballen inn i feltet. Den klareres kontant.
    2'
    Aalesund prøver å komme rundt på høyre, men Fredrik Haugen forårsaker frispark mot eks-klubbkompis Kolskogen.
    3'
    Aalesund gir vekk nok et innkast høyt i banen på venstre.
    4'
    Haarup med kastet. Ballen detter ned til Norheim som skyter på volley, men løst og rett på Grytebust. OK mulighet faktisk.
    4'
    Aalesund kommer to ganger på venstre, første pasning innover passerer flere AaFK'ere, neste pasning blokkeres.
    5'
    Så prøver vertene seg på høyre, men innlegget innover ender bak mål.
    6'
    Jerv stiller med Diallo ute til venstre, med Furtado på motsatt kant, og med Simsir litt tilbaketrukket i midten.
    7'
    Furtado ser etter Diallo, men pasningen når ikke fram.
    7'
    Bolkan Nordli skjærer innover i banen fra venstre. Skuddet kommer fra 16 meter, men Øvretveit er godt plassert og kan redde.
    8'
    Furtado river til seg ballen på høyre i AaFK-feltet, men skuddet fra spiss vinkel sneier en forsvarer og går ikke på mål.
    8'
    Jerv prøver igjen. Norheim med nikk mot det ene krysset, men Grytebust rekker over og får reddet den relativt løse avslutningen.
    9'
    Ganske lovende innledning av Jerv. Ikke snakk om å parkere noen buss enn så lenge.
    10'
    Norheim vender opp sentralt og fyrer løs med venstre fot fra langt hold. Ballen sklir av foten og skjærer et stykke utenfor.
    11'
    Bolkan Nordli kommer rundt på venstre, ser Kallevåg skjære inn i boksen fra motsatt side, men finner ikke makkeren. Godt forsøk.
    11'
    Jerv ligger i 4-5-1 defensivt, nå med Diallo som fremste punkt. Norheim har vært mye stopper i det siste, men er på midten i dag-
    12'
    Nevnte Norheim stusser et AaFK-innkast bakover i eget felt, men ingen med tangotrøye evner å utnytte muligheten.
    13'
    Golubovic slår inn fra høyre, på bakre stolpe til Bolkan Nordli, men hans nikk innover går i en ufarlig høy bue.
    14'
    Nenass er oppe med knotter mot Simsir og må tåle tilsnakk fra dommeren.
    16'
    Diallo presser nesten Serbecic til å gjøre feil i eget forsvar, men AaFK-spilleren kommer ut av duellen med ballen.
    18'
    AaFK prøver en hurtig kontring, men Arrocha lukter faren og avskjærer pasningen i bakrom.
    18'
    Golubovic med innlegg fra høyre, men Øvretveit har kontroll i luften foran eget mål.
    19'
    20 minutter passeres. Ingen skikkelig store målsjanser til nå.
    21'
    Sigurd Haugen kommer til avslutning fra 12-13 meter, men treffer Arrocha.
    22'
    Så er det farlig! Serbecic chipper ballen inn i feltet til Bolkan Nordli som demper på brystet og skyter med høyre fot. Men treffen er dårlig og Jerv slipper med skrekken.
    23'
    Aalesund får frispark på høyre. Brukbar innleggsposisjon.
    24'
    Arrocha tar ingen sjanser, nikker til corner.
    25'
    Kort variant, så innlegg hardt mot første stolpe, men til en Jerv-spiller. Tanken var god.
    25'
    Golubovic legger an på nærmere 25 meter, men treffer for mye med innsiden av foten og da går ikke skuddet PÅ mål.
    26'
    Fredrik Haugen spiller inn mot Nordli som styrter inn fra venstre kant, men Øvretveit når ballen først.
    28'
    Jerv med mye ballkontakt akkurat nå. Men så var det det med presisjonen på siste tredjedel da.
    29'
    Diallo forsøker å konstruere et frispark nær det ene cornerflagget, men dommer Higraff går ikke på den.
    31'
    God overgangsmulighet for Jerv. Nenass kan ikke annet enn å hindre Brenden, og da blir det kort.
    31'
    Gult kort til Aalesund
    Nenass
    32'
    Frisparket midt på Aalesunds halvdel løftes opp i feltet. Det nikkes, men nedfallsfrukten tar Grytebust seg av.
    32'
    Aalesund prøver å veggspille seg gjennom Jerv-forsvaret, men sistepasningen er litt for hard.
    33'
    Jerv har nok mest grunn til å være fornøyd med den første drøye halvtimen. Aalesund mangler trøkk framover.
    35'
    Golubovic tvinger frem en corner på høyre.
    36'
    For lavt slått på første stolpe. Nikkes enkelt vekk.
    37'
    Diallo runder AaFK-forsvaret på venstre, går i bakken, vil ha straffe, men får ingenting. Simsir hindres også, men tydeligvis ikke nok, mener dommeren.
    38'
    Aalesund får en ny corner.
    39'
    Norheim er best i luftrommet foran eget mål. En viktig mann i sånne situasjoner, Norheim.
    41'
    Määttä med et tidlig innlegg fra venstre, over både Sigurd Haugen og Kallevåg i feltet.
    42'
    Fredrik Haugen pisker ballen inn fra høyre, men rett over et AaFK-hode.
    43'
    Fredrik Haugen ser etter noen å slå inn til, velger til slutt å gå selv, skyter fra distanse, via en forsvarer og til corner.
    44'
    Øvretveit rydder opp ved første stolpe, tar med seg Sigurd Haugen i samme slengen. Jerv-keeperen får i tillegg frispark. Litt underlig.
    45'
    Vanningsanlegget slår seg på. Serbecic griper sjansen og tar seg en kjapp dusj. Haha!
    45'
    Ett minutt legges til.
    45'+1
    Et siste innkast for Aalesund. Fra høyre.
    45'+1
    Sigurd Haugen får skutt, via en forsvarer og til corner.
    45'+1
    Øvretveit puffer ut, og så blåser dommeren for pause.
    45'+2
    Målløst etter første omgang. Få sjanser å snakke om. En liten en til begge lag. Vi håper på bedring i andre omgang.
    Etter en nærmere kikk på TV-bilder, kan vi nok si at Jerv burde hatt straffespark etter snaue 40 minutter. Samtidig var Jerv-keeper Øvretveit heldig som slapp straffe imot rett før pause.
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Nikolai Hopland
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    46'
    Lars Arne Nilsen setter inn Nikolai Hopland som er tilbake i AaFK etter et kort låneopphold i Kristiansund.
    46'
    Furtado klemmer til fra vel 30 meter, men enkelt for Grytebust.
    47'
    En slags 3-4-3-formasjon på Aalesund nå.
    48'
    Ødemarksbakken vinner en corner.
    48'
    DOBBELTSJANSE! Nikk i egen tverrligger av Arrocha, så en volleysuser over av Sigurd Haugen!
    49'
    Så corner til Jerv etter et innlegg av Haarup.
    50'
    Arrocha nikker ned på fem meter fra bakre stolpe, men der klareres ballen vekk.
    51'
    Sigurd Haugen prøver et smart skudd, men ballen sneier en forsvarer og det blir corner.
    51'
    Corneren blir resultatløs.
    52'
    Jerv kombinerer seg fremover på venstre, vrir motsatt, men må så slå i støtte. Og til slutt er ballen hos egen keeper.
    53'
    Norheim var litt med i det offensive, fra en midtbaneposisjon i første omgang. Nå er han nede på stopperplass.
    53'
    Fredrik Haugen prøver et bredsideskudd fra 16 meter, men avslutningen går ganske rett på en takknemlig Øvretveit.
    54'
    Sigurd Haugen går ned i en duell på 18 meter.
    57'
    Kolliderte med Brenden, rett og slett. Begge er oppe igjen.
    58'
    Furtado og Diallo kombinerer seg framover på høyre. Jerv får corner.
    58'
    Grytebust plukker enkelt.
    59'
    Golubovic kjører en hard takling mot Simsir. Er på både ball og mann.
    59'
    Småfarlig. Haarup slipper gjennom til Diallo, men hans ball innover mot straffemerket finner ikke Furtado.
    60'
    Brenden fyrer løs fra langt hold. Høyt over.
    61'
    Sigurd Haugen stormer diagonalt fra venstre mot høyre, forsøker å runde Norheim, men løper ballen over kortlinja.
    62'
    To ganger uavgjort mellom disse lagene i Obos-ligaen i fjor. Det kan bli enda en U her. Helt jevnt nå.
    63'
    Sigurd Haugen vender opp på 25 meter, klemmer til med venstre fot, men Øvretveit ser ballen hele veien og redder komfortabelt.
    64'
    Mål for Jerv!
    Aalesund 0 - 1 Jerv
    Mål: Erik Brenden
    Målgivende: Aral Simsir
    Grytebust roter det til! Forsøker å finne en medspiller med en ball ut fra streken. Finner bare Brenden som gir til Simsir på 20 meter. Brenden løper inn i boksen, Simsir vipper. Det er ingen offside. Brenden nikker over en Grytebust som står på halvdistanse.
    65'
    Nesten 0-2! Aalesund får ikke ballen vekk foran eget mål. Furtado får tak i den, men skyter rett på Grytebust!
    68'
    Bolkan Nordli skyter fra 20 meter, men treffer elendig. Lompa er keepermat for Øvretveit.
    69'
    Määttä med en skummel innsvinger fra venstre, ender med corner.
    69'
    Corneren ryddes unna.
    70'
    Aalesund lå under i begge matchene mot Jerv i fjor, men kom tilbake og fikk poeng.
    70'
    Fredrik Haugen med skudd fra 23 meter. Øvretveit ser ballen litt sent, men redder i full strekk. God redning!
    70'
    Stor sjanse Jerv! Haarup får ballen fra Diallo, men avslutter rett på Grytebust!
    71'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Mikael Ugland
    Ut: Aral Simsir
    72'
    Inn: Rodney Antwi
    Ut: Amadou Dia
    72'
    Määttä finner Fredrik Haugen på 15 meter, men Haugens forsøk på å vri skuddet inn i "lengste" vinkel mislykkes.
    73'
    Nenass er hardt inne i Furtado, men slipper kort. Heldig for ham, for han har gult fra før. Veldig heldig.
    74'
    Antwi skal ha gult når han ødelegger en overgang, men slipper unna. Dommer da..
    75'
    God Jerv-overgang, kommer i overtall, men feil i siste trekk ødelegger. Kunne punktert kampen der.
    76'
    Sigurd Haugen felles av Kolskogen på 22 meter. Bolkan Nordli gjør seg klar...
    77'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Jerv
    Mål: Simen Bolkan Nordli
    Jada! Bolkan Nordli vrir ballen over en mur som går litt i oppløsning, og ned i hjørnet. 1-1!
    78'
    Gult kort til Jerv
    Mikael Ugland
    79'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Petar Golubovic
    79'
    Inn: Alexander Ammitzbøll
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    80'
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Nenass
    80'
    Aalesund 2 - 1 Jerv
    Mål: Isak Määttä
    Målgivende: Simen Bolkan Nordli
    Kampen er snudd! Et frispark på høyre finner Määttä fremst i klyngen. Han tar med seg ballen og vrir/lobber den over alle inklusive keeper Øvretveit!
    80'
    Inn: Jeppe Moe
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    Bolkan Nordli har fått krampe. Erstattes av eks-Stabæk-veteranen Jeppe Moe.
    83'
    Jerv hadde altså muligheter til å doble ledelsen, men ligger nå under 1-2. Brutalt.
    85'
    Norheim går ned i Aalesund-boksen etter en knuff i ryggen. Men dommeren lar det passere.
    85'
    Jerv trykker på, men Aalesund jobber godt i egen boks.
    86'
    4429 solgte billetter i kveld.
    86'
    Ole Martin Kolskogen
    Kolskogen river ned Sigurd Haugen på en overgang. Klart kort.
    87'
    Frisparket finner Sigurd Haugen på bakre stolpe, men spissens nikk går utenfor.
    87'
    Farlig! Ammitzbøll kommer stormende på høyre i Jerv-feltet, men klarer ikke å finne Sigurd Haugen på blank goal.
    88'
    Inn: Kristian Novak
    Ut: Mathias Wichmann
    89'
    Inn: Erik Tobias Sandberg
    Ut: Ole Martin Kolskogen
    89'
    Det legges til minimum fem minutter.
    90'
    Ammitzbøll igjen på farten. Forsøker å finne folk foran mål, må nøye seg med corner.
    90'+1
    Corneren fører til en Jerv-overgang.
    90'+1
    Jerv får frispark cirka midt inne på Aalesunds halvdel.
    90'+2
    Serbecic renser unna. Nytt innlegg kommer. Brenden forsøker et spektakulært saksespark, men treffer dårligere enn Rooney i sin tid. Utenfor.
    90'+2
    Nytt Jerv-frispark.
    90'+3
    Furtado løfter inn. Haarup kommer til skudd, men i blokken.
    90'+3
    Norheim stusser neste innlegg, men ballen forsvinner over dødlinja. AaFKs ball. Halvannet minutt igjen.
    90'+4
    Overgangsmulighet for Aalesund, men tangotrøyene drar ned tempoet. Ingen vits i å ta sjanser nå.
    90'+5
    Jerv så ut til å være på vei mot sin første borteseier noensinne i den øverste divisjonen, men to mål på i underkant av to minutter snudde kampen. Aalesund tar sin andre strake seier, mens Jerv går på sitt tredje strake tap. Surt for Jerv som lenge klarte å frustrere hjemmelaget. Aalesund avsluttet sterkt, men leverte ingen særlig god kamp ellers. Vi takker for følget og ønsker god kveld videre.