Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Moe, Høibråten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Sørli, Espejord, Pellegrino.
    Glimt-benken: Smits, Sery Larsen, Amundsen, Boniface, Vetti, Sjøvold, Mugisha, Tjærandsen-Skau, Koomson.
    Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen gjør én endring på laget som vant 4-1 borte mot Haugesund søndag. Marius Høibråten kommer inn på stopperplass for Japhet Sery Larsen.
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Gunnarsson, Leifsson, Valsvik, Grøgaard - Hove, Stengel, Krasniqi - Stenevik, Salvesen, Enersen.
    Godset-benken: Sætra, Friday, Tokstad, Gulliksen, Boahene, Vilsvik.
    Gjestene fra Drammen gjør på sin side to endringer fra søndagens 3-2-seier over Vålerenga. Niklas Gunnarsson og Kreshnik Krasniqi kommer inn for Lars-Christopher Vilsvik og Ipalibo Jack.
    Det er fjerde- og femteplassen i Eliteserien som møtes på Aspmyra i kveld. Godset ligger på fjerdeplass med 13 poeng på åtte kamper, mens Glimt ligger på den påfølgende plassen med ett poeng mindre. Vertene har riktignok bare spilt syv kamper.
    Lagene møttes sist i oktober i fjor, da det endte 1-1 på Marienlyst. Forrige sesongs møte på Aspmyra endte hele 7-2 til Bodø/Glimt.
    Strømsgodset har ikke vunnet borte mot Bodø/Glimt siden 2015. Siden har det blitt fire Glimt-seire og én uavgjort.
    Bodø/Glimt har ikke vært like dominerende hjemme på Aspmyra så langt denne sesongen som de to foregående. På fire seriekamper på eget kunstgress har det blitt én seier og tre uavgjort.
    Antall stemmer: 1530
    Dommer Svein Oddvar Moen leder lagene ut på banen. Godt med folk på tribunene på Aspmyra denne onsdagen i mai.
    Espejord sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Vetlesen forserer oppover på Godsets halvdel, før han fyrer av fra drøye 20 meter. Spretter litt i bakken, men Myhra har god kontroll og holder den i fast grep.
    1'
    Mye frem og tilbake, uten at noen av lagene klarer å etablere seg i angrep.
    3'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Elias Hagen
    Drømmestart for vertene! Flott gjennombruddspasning fra Elias Hagen til Amahl Pellegrino, som fra venstrekanten kommer alene inn i Godset-feltet. Alene med Myhra bredsider han ballen i det høyre hjørnet. Dempet feiring fra den tidligere Godset-spilleren.
    4'
    Glimt kommer igjen, men innlegget bokses unna av Myhra.
    6'
    Fin langpasning over til Sørli, men høyrekanten er i offside.
    7'
    Nesten utligning! Salvesen spiller gjennom til Enersen som kommer alene med Glimt-keeper Haikin. Den duellen går russeren ut av med en meget god redning.
    8'
    Sørli skaffer Glimt kampens første hjørnespark.
    9'
    Valsvik stanger unna.
    10'
    Flott Godset-angrep, der Hove og Stenevik kombinerer seg inn i feltet. Sistnevntes avleveringen blir for upresis og Glimt rydder unna.
    10'
    Fint innlegg fra Sørli inn i Godset-feltet, men Pellegrino og Espejord kommer begge skliende litt for sent.
    11'
    Godset kommer inn i feltet igjen, der Enersen legger inn foran mål. Der klarerer Wembangomo ballen rett i Høibråten, før ballen går ut til hjørnespark. Kunne blitt et spektakulært selvmål.
    12'
    Hjørnesparket slås inn i feltet, der Hove får en fot på den. Avslutningen går dog noen meter til side for mål.
    12'
    Hagen lager frispark midt på banen. Blir ikke noe ut av det.
    15'
    Ball i bakrom mot Enersen, som har en del meter å ta igjen på Moe. Unge Enersen viser imidlertid frem at han har kjempetempo inne, men kommer seg akkurat ikke forbi midtstopperen som tirsdag ble tatt ut på landslaget.
    16'
    Elias Hagen og Brede Moe klinker begge til fra langt hold, men Viljar Myhra bokser forsøkene unna.
    18'
    Sørli går i bakken i duell med Grøgaard i det han skal jakte en ball. Vil ha frispark, men får ikke det av dommer Moen.
    19'
    Gunnarsson er plutselig helt oppe på høyrekanten og løper på en lang ball. Den når han ikke, og blir i stedet for tøff i ryggen på Høibråten. Frispark til Glimt-stopperen.
    20'
    Ballen faller ned til Sørli etter et innlegg, og han prøver seg på volley. Kommer seg ikke nok over ballen, og da flyr den langt over mål.
    22'
    Pellegrino spiller inn til Hagen på 16 meter, som videre stikker gjennom til Saltnes. Han får nesten en kjempemulighet, men godt presset av Leifsson får ikke Saltnes skutt og Myhra fanger ballen.
    23'
    Lang ball mot Enersen, som med en strålende førsteberøring tar seg forbi Sampsted og inn i feltet. Der kommer han til en god skuddmulighet, og han sikter på det lengste krysset. Blir en del meter til side for mål, men uansett en god mulighet for 19-åringen.
    24'
    Saltnes får ballen i mellomrommet, og spiller ut til Pellegrino. Han tar videre med seg Wembangomo på overlappen, før innlegget kommer. Rett i blokka og ut til hjørnespark.
    26'
    Hagen løfter hjørnesparket langt bak i feltet, der den heades ned før den blir klarert unna av gjestene.
    27'
    Lang ball mot Espejord i Godset-feltet, men Valsvik avverger den.
    27'
    Pellegrino stikker til Wembangomo, som får nok et hjørnespark i duell med Stenevik.
    28'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Brede Moe
    Hjørnesparket til Elias Hagen blir stanget i det lengste hjørnet av nylig landslagsuttatte Brede Moe! Meget presist hodestøt av Moe, og dagens andre målgivende pasning for Hagen! 2-0 Glimt!
    29'
    Pellegrino løfter nesten perfekt gjennom til Sørli i feltet, men en lang tå fra Leifsson hindrer den så vidt.
    30'
    Grøgaards innlegg skifter retning og ender med hjørnespark for Godset.
    32'
    Det blir en bra mulighet det! Pellegrino header hjørnesparket nesten rett opp i luften, før Salvesen skyter i blokka. Ballen faller så til Hove, som sikret på krysset. Der kommer en flyvende Haikin og holder den i fast grep. Finfin TV-redning.
    32'
    Gjestene trer seg nok en gang gjennom, før ballen havner hos Stenevik ute til høyre. Han prøver å legge inn, men den blir altfor høy og går gjennom hele feltet.
    34'
    Mer Godset når Hove får ballen i feltet. Skaffer nok et hjørnespark.
    35'
    Stengel spiller den lavt på en møtende Enersen, før ballen trilles tilbake. Innlegget stanges unna, før Krasniqi fyrer fra returrommet. Et stykke over.
    36'
    Mål for Strømsgodset!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Lars-Jørgen Salvesen
    Hva skjer her da?! Haikin roter det fullstendig til i eget felt! Vertene prøver å spille seg ut av eget felt, men Salvesen stjeler ballen fra Haikin. Salvesen triller så tilbake til Hove, som setter ballen i mål. Bisarr scoring!
    36'
    Mer Glimt-rør. Salvesen legger inn, og Sampsted bommer fullstendig på klarering og sender den i stedet ut til et hjørnespark.
    39'
    Det hjørnesparket ble ikke så farlig.
    39'
    Glimt blir spilt lave nå. Nytt innlegg, men Saltnes klarerer.
    40'
    Stenevik avblåses for en korrekt offside.
    41'
    Haikin virker litt småpreget av den giganttabben. Helt upresset banker han langt, men ballen er ikke i nærheten av å treffe en lagkamerat og går i stedet ut til kast.
    42'
    Lenge siden Glimt har skapt noe nå, men der var det ikke så langt unna at Saltnes fikk en fin mulighet. Glimt-kapteinen får imidlertid ikke løsnet skudd i det han nærmet seg Godset-feltet.
    43'
    Innkast til Godset høyt i banen, og det kastes langt inn i Glimt-feltet. Der får Valsvik hodet på ballen, men han klarer ikke å presse den på mål.
    44'
    Det legges ikke til noen ting etter denne første omgangen. Glimt virket å ha god kontroll på oppgjøret, men Haikins keeperbrøler gjør at dette lever før den andre omgangen.
    Hove sparker i gang de siste 45.
    46'
    Antall stemmer: 754
    Pellegrino legger inn, og det er nesten så den ender opp hos Sørli. Han får dog ikke stoppet ballen, som triller ut til femmeter.
    47'
    Espejord får frispark imot seg etter holdekonkurranse med Grøgaard midt på Godsets banehalvdel.
    48'
    Ballen løfter langt mot Enersen, men denne gangen er han ikke så rask at han rekker den.
    49'
    Vetlesen virer langt ut til Pellegrino, som setter fart inn i boksen. Ballen ender etter hvert opp hos Sampsted, men skuddet fra god posisjon går i blokka til Valsvik.
    49'
    Pellegrino spiller bort ballen på midten, men godt Glimt-press hindrer Godset i å gå rett i angrep.
    51'
    Espejord vender bort Leifsson, men islendingen gir seg ikke. Blir litt for mye armer, og Espejord får frispark midt på Glimts halvdel.
    53'
    Pellegrino spiller inn til Sørli i feltet, men skuddet går nok en gang i Godset-blokken.
    53'
    Glimt har utvilsomt tatt initiativet tilbake tidlig i andre omgang.
    54'
    Pellegrino stoppes på vei fremover.
    55'
    Krasniqi legges i bakken i midtsirkelen og får frispark.
    56'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Elias Hagen
    Får kampens første gule kort for å stoppe Krasniqi på vei fremover.
    56'
    Ballen spilles til Grøgaard langt oppe på venstresiden. Hans innlegg går via Høibråten og ut til hjørnespark.
    57'
    Stengel løfter inn og denne gangen er Haikin trygg og plukker.
    57'
    Et lengre Glimt-angrep sier stopp når Wembangomo fyrer rett i blokka.
    58'
    Nytt langskudd fra vertene. Denne gangen fra Saltnes som skyter rett på Myhra.
    59'
    Pellegrino tvinger Myhra ut i full strekk! Kampens første målscorer får skyte fra drømmeposisjon, like utenfor feltet. Prøver å bøye den i det lengste hjørnet, men der er Myhra og får den til hjørnespark.
    60'
    Godset får klarert.
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
    Ut: Ole Enersen
    Ungguttene bytter. Vært frisk til tider i dag, Enersen.
    61'
    Lang ball opp i banen fra vertene, men den er uten adresse og går ut til femmeter.
    64'
    Godset kaster ballen inn i feltet, der Pellegrino klarer den langt unna.
    65'
    Sørli legger inn, men Myhra bokser unna.
    66'
    Moe med innlegget denne gangen, men Leifsson header den bort.
    66'
    Gulliksen stikker gjennom mot Grøgaard, men Haikin kommer ut og avverger. Blåses uansett for offside mot Godsets venstreback.
    67'
    Espejord får ballen i feltet, og går på skudd fra skrått hold. Myhra redder den, før ballen går via en spiller og over dødlinja. Espejord vil ha hjørnespark, men dommer Moen mener ballen var sist i Glimt-spissen.
    68'
    Høibråten tar med seg ballen opp i banen, men avleveringen blir til for upresis og går inn til Myhra.
    69'
    Hagen fyrer fra 25 meter. Godt over mål.
    70'
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Halldor Stenevik
    71'
    Inn: Lars-Christopher Vilsvik
    Ut: Niklas Gunnarsson
    71'
    Glimt mister ballen på midten, og det gir Godset en fin mulighet. Gulliksen serverer en ny pasning inn i feltet, der Hove får en fot på ballen. Det er dog ikke nok til å overliste Haikin, som får fanget ballen.
    72'
    Vetlesen kommer til en meget fin innleggsposisjon, men Godset rydder unna.
    74'
    Sørli prøver å spille vegg med Vetlesen, men pasningen blir for upresis og Sørli må jobbe for å bare skli ballen ut til kast.
    75'
    Inn: Fred Friday
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    Spissbytte fra gjestene.
    75'
    Glimt har fortsatt til gode å gjøre noen bytter.
    77'
    Haikin redder Glimt! Tokstad løfter inn på hodet til Gulliksen, som får headet mot det lengste hjørnet. Der kommer imidlertid Haikin med et tigersprang og hindrer 2-2!
    78'
    Vetlesen trer gjennom til Sampsted i feltet, men han hindres i siste liten av Leifsson.
    80'
    Det påfølgende hjørnesparket har Godset kontroll på.
    80'
    Friday lager frispark på egen halvdel.
    80'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Sondre Sørli
    81'
    Dommer Moen dømmer en meget god fordel for Godset, og Vilsvik kommer inn i feltet. Avleveringen hans blir for upresis.
    82'
    Bodø/Glimt 2 - 2 Strømsgodset
    Mål: Fred Friday
    Målgivende: Johan Hove
    DET ER 2-2 PÅ ASPMYRA! Friday går og går helt til han er i Glimt-feltet. Da skyter han ballen tilbake i det hjørnet han kom fra, og da rekker ikke Haikin ned. Godset har kommet tilbake fra 0-2!
    82'
    Hove ligger nede. Kommer seg opp igjen, mannen som står med mål og assist i dag.