1-1
2-1
234
207

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Ull/Kisa og Grorud!
    Ull/KIsa havnet fem poeng bak Grorud i fjorårets sesong i OBOS-ligaen, noe som resulterte i nedrykk for gultrøyene fra Jessheim. På nivået under har de startet sesongen godt, og etter 11 spilte kamper ligger de på andreplass med like mange poeng som Hødd på topp men dårligere målforskjell. En god medhjelper til denne plasseringen er Sondre Sørløkk, som har stått for ni av lagets nettkjenninger til nå. Spydspissen starter også i dag, så det blir spennende å se om det blir nettsus for 25-åringen også i cupens andre runde. Han scoret det tredje målet da Skjetten ble slått 3-0 i den første runden.
    Grorud har på sin side ikke hatt all verdens å skryte av i OBOS-ligaen til nå i år. De står stadig uten seier i ligaen etter ti kamper, men seks uavgjortresultater sørger for at de de ligger på kvalifiseringsplassen med to poeng opp til Kongsvinger på trygg grunn. I den første runden av cupen måtte de gjennom straffekonkurranse for å ta seg videre mot Follo, etter at det sto målløst både ved full tid og etter ekstraomganger. Fra straffemerket vant Grorud 4-3.
    Da lagene møttes her på Jessheim stadion i fjor var det Grorud som vant 2-1, mens Ull/Kisa vant 2-0 i Oslo. Sesongen før vant de også hver sin kamp, så det er ingen klar fordel til noen av lagene før dagens cupoppgjør.
    Dagens hoveddommer er Ali al Hatam. Med seg langs linjene har han Ole Anders Walstad Jensen og Liv Boberg Kristiansen.
    Lagene er ute på banen. Kampstart er like rundt hjørnet!
    0'
    Grorud tar avspark. Vi er igang!
    0'
    Ull/Kisa med f rispark ved midten av banen etter en duell.
    1'
    Mankowitz gir til Aarflot på hjørnet av 16-meteren, men et dårlig touch fra sistnevnte gjør at vertene tar over.
    4'
    Mankowitz legger inn fra høyre. Kvinge bommer først på headingen foran kassa, men er nære ved å få kranglet seg til avslutning deretter. Lunde er imidlertid våken og får klarert.
    5'
    Moula prøver å gi til Andresen på høyresiden, men Grorud-forsvaret får snappet opp pasningen.
    5'
    Skåttun og Osestad prøver å avansere på høyresiden, men en svak pasning fra førstnevnte gjør at hjemmelaget tar over.
    7'
    Pereira legger ballen over mot Moula på høyrekanten, men sistnevnte får ikke tatt ned ballen før den har krysset sidelinjen.
    9'
    Lillevik roter det nesten fryktelig til når han spiller ballen rett ut til Sundgot. Heldigvis for bortelaget klarer ikke vertene å komme til skudd, men de får et hjørnespark ut av det.
    10'
    Slås mot første stolpe, hvor Grorud-forsvaret klarerer.
    10'
    Mål for Ullensaker/Kisa!
    Ullensaker/Kisa 1 - 0 Grorud
    Mål: Steffen Jenssen
    Målgivende: Tomas Kristoffersen
    Jenssen stanger hjemmelaget i ledelsen! Kristoffersen pumper ballen inn mot midten av Groruds 16-meter. Jenssen går opp i duell med Lillevik om ballen, og får headet kula i nettet. Gjestenes burvokter mener han skal ha frispark, men målet blir stående.
    10'
    Stor sjanse for Grorud! Osestad skyter først i blokka før Kvinge kommer til skudd fra innenfor 16-meteren. Ballen glir imidlertid av foten og går til side for mål, og spørsmålet er om det kanskje skulle stått 1-1 der.
    13'
    Osestad setter fart fremover fra midten av banen. Har med seg Skåttun på overlap, men sklir og mister ballen.
    14'
    Sundgot er nære ved å få dratt seg fri inn mot Groruds 16-meter, men Bjeglerud takler til seg ballen.
    14'
    Ull/KIsa slår langt, og ballen havner hos Sørløkk på kanten av 16-meteren. Velger å prøve en pasning inn mot Kristoffersen, men sistnevnte rekker ikke frem. Burde kanskje prøvd et skudd der, vertenes spydspiss.
    15'
    Mål for Grorud!
    Ullensaker/Kisa 1 - 1 Grorud
    Mål: Sindre Osestad
    Målgivende: Fredrik Pedersen
    Osestad hamrer inn utligningen! Starter med at Skåttun slår inn mot feltet, og ballen går ut til Pedersen på motsatt side. Backen spiller ballen inn mot Mankowitz, som velger å hoppe over den. Bak ham står Osestad klar, og selv om Hagerup får en hånd på skuddet er det ikke nok. 1-1!
    16'
    Skåttun legger inn fra venstre. Lunde tar ingen sjanser innenfor egen 16-meter og header ut til hjørnespark.
    19'
    Kort variant. Får den tilbake. Gis deretter til Osestad som svinger ballen innover, men Ull/Kisa får klarert foran egen kasse.
    19'
    Skåttun pisker ballen inn mot Kvinge som kommer på løp inn mot mål, men spissen får ikke tak i pasningen.
    21'
    Pereira hamrer ballen over til Andresen på høyresiden, som holdes i trøya av Pedersen og får frispark.
    23'
    Kristoffersen med en ny avslutning, men til side for mål.
    24'
    Nyhagen får en arm i ansiktet og går ned for telling. Må ut til sidelinjen for en sjekk.
    25'
    Ull/Kisa-backen er tilbake på banen.
    25'
    Skåttun prøver å slå inn fra høyre, men Nyhagen blokkerer ballen ut til innkast.
    26'
    Gulliksen feller Johansen ved midten av banen. Frispark til Grorud.
    27'
    Osestad spiller gjennom til Kvinge, men sistnevntes skuddforsøk reddes av Hagerup.
    27'
    Pedersen klemmer til for Grorud denne gangen, men igjen går ballen rett på Hagerup.
    28'
    Lunde legger inn fra høyre, men Akinyemi har plassert seg godt og får snappet opp pasningen.
    29'
    Akinyemi prøver å spille ballen til Skåttun på høyresiden, men det blir for upresist og vertene tar over.
    30'
    Gulliksen prøver å tre ballen inn til Sørløkk, men spissen ønsker ballen i beina og har dermed ingen mulighet til å nå frem når førstnevnte spiller inn i rom foran kassa.
    30'
    Sørløkk havner i løpsduell med Akinyemi om ballen inn mot mål. Vinner den, men må vende om og spille bakover. Blir for upresist og gjestene kan klarere.
    31'
    Osestad slår inn fra høyre. Mankowitz prøver å ta den ned, men får den ikke med seg. Går deretter til Aarflot, som ikke klarer å få gjort noe med ballen i beina.
    32'
    For en sjanse for Ull/Kisa, og for en redning av Lillevik! Lunde legger inn fra høyre. Midt foran mål klemmer Sørløkk til, men Lillevik varter opp med en skikkelig feberredning.
    33'
    Nyhagen slår inn mot Sørløkk foran mål, men Akinyemi header unna foran Ull/Kisa-spissen.
    34'
    Lunde slår ballen inn til Sørløkk, som er veldig nære ved å få kommet seg kliss alene gjennom. Dessverre for vertene er ikke førstetouchen all verden, og ballen spretter inn til Lillevik.
    35'
    Gulliksen prøver å lobbe ballen inn til Sørløkk, men Akinyemi får headet den unna.
    36'
    Osestad hamrer til fra svært langt hold. Er nok nærmere å havne inne på Oslo Lufthavn enn i målet bak Hagerup.
    37'
    Kristoffersen løfter ballen inn mot Sundgot foran mål, men den går over angriperen og videre inn til Lillevik.
    38'
    Stor sjanse for Grorud! Moula går i bakken ved midten av banen, men dommer gir ikke frispark. Da havner Grorud i overtall, og Elmi spiller gjennom til Aarflot. Spissen prøver å plassere ballen inn i lengste hjørne, men ballen går på feil side av stolpen.
    39'
    Gult kort til Grorud
    William Bjeglerud
    Blir for voldsom i et forsøk på å vinne til seg ballen fra Sundgot, når Ull/KIsa-angriperen er på vei forbi.
    40'
    Går til Sundgot ved bakre stolpe, som avslutter i blokka.
    42'
    Kvinge klemmer til fra kanten av vertenes 16-meter, men forsøket går til side for mål.
    42'
    Andresen slår inn fra høyre. Har en tilsynelatende farlig retning inn mot bakre stolpe, men Lillevik har nok kontroll på ballen når den går til side for mål.
    44'
    45'
    Ingen tilleggstid, og dermed står det 1-1 mellom Ull/Kisa og Grorud etter de første 45 minuttene. Det har vært en innholdsrik omgang med flere sjanser i begge retninger. Selv om det definitivt både kunne og kanskje burde vært flere mål her ute er nok uavgjort til nå et fortjent resultat sett ut fra kampbildet vi har vært vitne til. Det er to jevne lag som møtes her ute, og det er ikke særlig tydelig at det er en divisjon som skiller dem. Én ting er sikkert; vi kan glede oss til den andre omgangen!
    45'
    Hjemmelaget sparker igang den andre omgangen.
    45'
    Kvinge prøver å dra seg fri på venstresiden, men mister ballen til Lunde.
    45'
    Moula går i bakken på venstresiden og får frispark.
    47'
    Nyhagen legger inn fra venstre. Går mot Sørløkk, som ikke får tak i den i duell med Bjeglerud.
    48'
    Blir kaos på banen i kjølvannet av at Skåttun feller Johansen midt på Groruds halvdel. Elmi stormer til og dytter spissen i bakken. På et tidspunkt var samtlige spillere inkludert keepere involvert i klynga.
    49'
    Gult kort til Ullensaker/Kisa
    Sondre Sørløkk
    Sørløkk får det gule for taklingen på Skåttun.
    49'
    Saadiq Elmi
    Ser gult for dytten på Sørløkk.
    49'
    Sundgot snapper til seg ballen fra Akinyemi ved midten av banen. Går helt frem til kanten av 16-meteren, men mister ballen til Bjeglerud.
    52'
    Kort variant. Får den tilbake og slår inn mot Akinyemi ved bakre, men sistnevnte kommer ikke til heading.
    52'
    Himmel og hav for en sjanse for hjemmelaget! Kristoffersen krangler til seg ballen i duell med Akinyemi. Gir videre til Moula som tar ett steg innover og finter vekk to Grorud-spillere. Det eneste som gjenstår er å plassere ballen innenfor stengene, men en for tung ryggsekk gjør at ballen går over mål fra kort hold. Der burde det nok stått 2-1!
    54'
    Grorud kommer tre mot tre inn mot vertenes 16-meter, men Aarflots pasning mot Osestad snappes opp av forsvaret.
    55'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Henrik Bredeli
    Ut: Akinshola Akinyemi
    56'
    Inn: Bjørn Martin Kristensen
    Ut: Preben Mankovitz
    56'
    Dobbelbytte fra bortelaget, som setter inn Kristensen og Bredeli for henholdsvis Mankowitz og Akinyemi.
    57'
    Stor sjanse for vertene! Lunde sender ballen inn mot høyresiden av Groruds 16-meter, hvor Sundgot kommer ballen i møte. Får lagt inn mot Sørløkk, som avslutter via en spiller og ut til corner.
    58'
    Går mot bakre stolpe, hvor Grorud klarerer.
    58'
    Gulliksen tar med seg ballen inn i Groruds 16-meter, men stoppes før han får sendt den videre inn mot mål.
    59'
    Spillerbytte - Ullensaker/Kisa
    Inn: Martin Bergum
    Ut: Mathias Fjeld Gulliksen
    59'
    Inn: Mathias Sundberg
    Ut: Juba Massinissa Moula
    59'
    Inn: Ole Kristian Langås
    Ut: Ole Sebastian Sundgot
    59'
    Langås tar ned ballen innenfor Groruds 16-meter, men skyter via Bjeglerud og over mål.
    61'
    Pereira header til ved bakre stolpe, men klarer ikke å styre ballen mot mål.
    61'
    Det meste handler om hjemmelaget for øyeblikket.
    62'
    Ballen slås inn i Groruds 16-meter. Sørløkk og Langås går litt i veien for hverandre, og gjestene får klarert til innkast.
    63'
    Kristoffersen prøver seg fra distanse, men sender skuddet over mål.
    64'
    Sørløkk trer gjennom til Nyhagen ned mot dødlinja. Backen slår innlegget rett i Lillevik, før Bjeglerud får klarert til corner.
    65'
    Bredeli stanger ballen ut igjen.
    65'
    Klareres ut.
    66'
    Sørløkk gir ballen til Andresen utenfor gjestenes 16-meter. Sistnevnte prøver seg fra distanse, og det tvinger frem en god redning fra Lillevik. Langås kaster seg frem i et forsøk på å nå frem til returen, men får ikke gjort noe med den før ballen har krysset dødlinja.
    67'
    Inn: Hassan Mohamed Yousef
    Ut: Saadiq Elmi
    68'
    Inn: Nikolai Jakobsen Hristov
    Ut: Sindre Osestad
    68'
    Lunde går seg ordentlig fast midt på egen halvdel og mister ballen til Hristov. Innbytteren gir videre til Kristensen på hjørnet av 16-meteren. Sistnevnte prøver et skudd mot lengste hjørne, men Hagerup får reddet forsøket.
    70'
    Kristensen mottar ballen nede ved dødlinja på høyresiden. Prøver å ta den med seg innover i banen, men stoppes av vertenes forsvar.
    72'
    Hristover setter fart ned mot dødlinja på venstresiden. Havner i duell med Jenssen og ballen går over dødlinja. Ønsker seg hjørnespark, men dommer signaliserer for femmeter fra Hagerup.
    73'
    Kristoffersen felles ved midten av banen og får frispark.
    74'
    Nyhagen klemmer til fra hjørnet av 16-meteren, men backens avslutning går til side for mål.
    75'
    Sørløkk legger inn fra venstre, men gjestene klarerer til innkast.
    75'
    Ballen klareres i hånda på Bergum, og Grorud får frispark.
    76'
    Grorud mister ballen i eget forsvar og Sørløkk setter fart mot mål. Prøver selv, men skuddet går rett på Lillevik.
    77'
    Nesten så Hristov kommer seg kliss alene gjennom i andre enden av banen, men Hagerup rykker ut og får sklitaklet ballen vekk.
    77'
    Nyhagen slår inn fra venstre. Går inn i farlig område rett foran kassa, men dessverre for vertene er det ingen som står klare i dette rommet.
    78'
    Heades ut av Yusuf.
    78'
    Blåses frispark mot Pereira for en duell med Yusuf.
    78'
    Nok en klasseredning fra Lillevik hindrer mål for hjemmelaget! Igjen spiller Grorud seg i trøbbel, og Langås legger ballen til Sørløkk som er helt alene på venstresiden av 16-meteren. Dundrer til, men selvfølgelig er Lillevik med. Redder Grorud nok en gang!
    80'
    Ny stor mulighet! Går til Jenssen ved bakre stolpe, men målscoreren header over mål fra kort hold.
    80'
    Nesten utrolig at det fortsatt står 1-1 her.
    81'
    Kristensen felles av Lunde på venstresiden, og gjestene får frispark.
    81'
    Ullensaker/Kisa 2 - 1 Grorud
    Mål: Ole Kristian Langås
    Der sitter den endelig for hjemmelaget! Langås får etter et voldsomt trykk pirket inn 2-1! Igjen og igjen har Lillevik stått i veien for Ull/Kisa, og selvfølgelig redder han igjen når Sørløkk klinker til på direkten ved bakre stolpe etter et strøkent innlegg fra Kristoffersen. Ballen ender deretter opp med å sprette fritt rundt på femmeteren, og Langås får til slutt strekt frem en lang tå som sender ballen i nettet.
    83'
    Kvinge sender et skudd i stolpen fra nede ved dødlinja, men den har allerede vært ute av spill før avslutningen kom.
    85'
    Inn: Omar Bully Drammeh
    Ut: Vetle Skattun
    85'
    Inn: Stian Ringstad
    Ut: Henning Andresen
    86'
    Inn: Aleksander Opsahl
    Ut: Andreas Rosendal Nyhagen
    86'
    Yusuf prøver å løfte ballen inn mot Hristov, men den blir for lang og det ender med femmeter fra Hagerup.
    88'
    Det begynner for alvor å haste for Grorud nå.
    88'
    Drammeh faller pladask i duell med Jenssen et stykke utenfor vertenes 16-meter. Gjestene får frispark.
    89'
    Sundberg ligger nede i kjølvannet av frisparket. Må få tilsyn. Holder seg til ansiktet.