0-1
256
543

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Kvik Halden og Fredrikstad! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens NM-kamp fra svenskegrensa.
    De aller fleste lagene var i aksjon i cupens 2. runde i går, men det er fortsatt noen kamper som skal spilles i kveld, og kampen jeg skal følge er oppgjøret mellom 2. divisjonslaget Kvik Halden og OBOS-ligalaget Fredrikstad.
    Kvik Halden og Fredrikstad har hatt en tilnærmet lik sesong hittil i hver sin divisjon. Dagens verter står med 13 poeng på 11 kamper, mens Fredrikstad har plukket elleve poeng på ni.
    Kvik Halden er imidlertid inne på et litt bedre spor enn Fredrikstad om dagen. Laget fra svenskegrensa vant i helga og har plukket sju poeng på de siste fire kampene, mens Fredrikstad kommer fra tre strake tap i OBOS-ligaen.
    Faktisk kom forrige Fredrikstad-seier i cupen for én drøy måned siden. Laget fra plankebyen trengte imidlertid ekstraomganger mot 4. divisjonslaget Råde for å avansere til 2. runde. 120 minutter trengte også Kvik Halden, som slo Bærum (også de i 2. divisjon).
    Dagens kamp blir for øvrig Fredrikstads første siden slutten av mai. De rød- og hvitkledde skulle spilt hjemme mot Raufoss på mandag, men kampen ble utsatt på grunn av et sykdomsutbrudd hos motstanderlaget.
    Filip Westgaard og Uranik Seferi (scoret i helga) inn for Marcus Moberg og Erikas Adukonis er Kvik Haldens to endringer fra 2-0-seieren mot Vard. For Fredrikstad starter sju av elleve som var i lagoppstillingen i 2-3-tapet mot Ranheim i slutten av mai.
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang kampen!
    0'
    Fredrikstad har startet godt. Har alt av ballbesittelse, og er gode i presspillet når de først mister den.
    2'
    Fredrikstad får frispark på sin høyreside. Begby skal slå inn.
    6'
    Stor sjanse for Solberg og Fredrikstad. Lindstrøm slår nydelig opp i mellomrom, og ballen legges igjen til Solberg, som skyter like utenfor fra 20 meter.
    8'
    Åsheim skyter utenfor fra distanse for bortelaget.
    11'
    Begby skyter godt nesten fra kanten av 16-meteren, og tvinger Simsek til å redde til corner. Tok ned ballen nydelig i forkant, der, Begby.
    12'
    Kort variant, før et svakt og lavt innlegg kommer.
    12'
    Kvik Halden er mer med nå.
    17'
    Så faller kampens største sjanse til Kvik Halden! Innlegget svinges nydelig og farlig inn fra Zoulakis. Ballen går gjennom alle, men Jenssen må gi retur. Da får Westgaard en alle tiders mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men Johansen kaster seg inn og blokkerer.
    18'
    Kvik Halden holder på å sette ballen i eget mål! Fredrikstad legger inn fra høyre, og Alba header den tilbake der den kom fra. Da kløner Hultqvist det til, og roter nesten ballen i eget nett, men Simsek hindrer dét med en lang hanske.
    21'
    Engebretsen legger inn etter å ha fått ballen igjen etter et langt kast, men rett i klypene på Jenssen.
    22'
    Stray Molde legger inn fra venstre, men headingen fra Solberg går halvannen meter utenfor.
    25'
    Etter en grei Kvik Halden-periode, har Fredrikstad igjen begynt å styre på Halden stadion. Men målet uteblir.
    26'
    Seferi tar seg fint forbi en Fredrikstad-spiller ute på venstrekanten og legger inn. Det blir litt kaos i boksen, men Zoulakis klarer omsider å krangle seg til en avslutning rett utenfor stanga.
    29'
    Zoulakis slår ballen skummelt vekk, men Åsheim skyter håpløst over for Fredrikstad.
    31'
    Kvik Halden med to innlegg fra hver sin side på få sekunder, men treffer ikke en lagkamerat på noen av de. Sistnevnte innlegg fra venstreback Makiadi er veldig svakt.
    32'
    Kvik Halden får klarert først én og så to ganger etter at Fredrikstad er inne i hjemmelagets boks. Kranglet seg veldig nærme Kvik Halden-målet i den første situasjonen.
    35'
    Engbretsen slår knallhardt inn for hjemmelaget, men Jenssen har kontroll.
    37'
    Seferi løfter mot Ness, men Kvik Halden-spissen får det vanskelig med å gjøre noe konstruktivt med den.
    40'
    Vært relativt rolig i rundt 20 minutter på Halden stadion. Ganske tett og jevn kamp nå.
    43'
    Solberg skyter utenfor fra langt hold for Fredrikstad. Var lenge siden forrige avslutning i kampen.
    43'
    45'+1
    Pause i Halden, og det står fortsatt 0-0 mellom 2. divisjonslaget Kvik Halden og OBOS-ligalaget Fredrikstad. Gjestene startet klart best og burde kanskje ledet etter halvspilt omgang etter flere gode muligheter, men kampen roet seg kraftig ned i andre halvdel av 1. omgang. Kvik Halden har også hatt én kjempemulighet, så her kan alt skje. Heng med!
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang.
    45'
    Kvik Halden får sin første corner i kampen umiddelbart.
    45'
    Heades vekk.
    45'
    Kjempesjanse for Kvik Halden! Hjemmelaget kommer seg fint løs på høyresiden, og innlegget fra Elyounoussi er meget godt, men en Fredrikstad-forsvarer får så vidt gitt til corner. Ikke mye om å gjøre før 1-1 sitter der, enten ved Ness eller et selvmål.
    47'
    Vi får en kort variant, før Westgaard svinger inn. Ballen havner i returrommet og det skytes i en Fredrikstad-spiller, før Zoulakis sekunder senere avslutter i nok et Fredrikstad-bein, men denne gang til corner.
    47'
    Bokses vekk, men ballen kommer inn i feltet igjen, men Fredrikstad får rensket unna på ny.
    47'
    Begby chipper nydelig til Åsheim, som skaffer en Fredrikstad-corner.
    49'
    Hjørnespark til Fredrikstad
    49'
    Mål for Fredrikstad!
    Kvik Halden 0 - 1 Fredrikstad
    Mål: Håvard Huser Åsheim
    Fredrikstad tar ledelsen på corneren! Ballen stusses bakover, før den heades ut i returrommet til Alba på ti meter. Han banker til i blokka, men på returen klarer Åsheim å knalle den i nettmaskene fra seks meter.
    49'
    Hadzic skyter over mål for Fredrikstad.
    50'
    Kan Kvik Halden svare på dette, da?
    53'
    Betten Hansen får en viktig fot på et Kvik Halden-innlegg når Fredrikstad er i undertall i egen boks.
    54'
    Hultqvist må få ballen ut til corner når Alba nesten får kontroll på ballen på 16 meter.
    54'
    Heades vekk av Mehmeti, før Hadzic ikke er i nærheten av å treffe mål på returen.
    55'
    Solberg skyter i en Kvik Halden-fot fra 17-18 meter.
    57'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Noa Williams
    Ut: Ludvik Begby
    Fredrikstad gjør kampens første bytte.
    59'
    Innlegget kommer fra hjemmelagets høyreside, og Jansson må heade til corner.
    60'
    Heades utenfor av Ness. Landet ikke helt perfekt på hodet til spissen.
    61'
    Kvik Halden er inne i en god periode nå. Får en ny corner.
    62'
    Blir litt for høy. Jenssen er litt ute og sykler, men får akkurat en hanske på ballen, før den går i Ness og til femmeter.
    63'
    Spillerbytte - Kvik Halden
    Inn: Marcus Moberg
    Ut: Nikolai Redi Kynningsrud
    63'
    Høye Jenssen plukker fint.
    65'
    Et lite stopp i spillet når Kvik Haldens Engebretsen må ta noen sekunder for seg selv etter å ha fått ballen i skrittet.
    67'
    Kjempesjanse for Ness! Kvik Halden vender spillet fint, før innlegget etter hvert kommer fra høyre. Dét er godt, og Ness er også god i lufta, men headingen stryker stolpen. Den trodde jeg gikk inn!
    69'
    Inn: Obilor Denzel Okeke
    Ut: Riki Alba
    70'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Jakob Lindstrom
    70'
    Kvik Halden har ikke latt seg affisere nevneverdig av den tidligere Fredrikstad-scoringen i 2. omgang. Hjemmelaget har vært hvassest hittil i omgangen, og har vært nære utligning et par ganger. Dette er ikke over.
    72'
    Seferi er plutselig gjennom og avslutter fra skrått hold. Han skyter via en Fredrikstad-fot, men ballen har vel fortsatt retning mot mål og Jensen er oppe med en god hanske. Corner.
    72'
    Stusses bakover, men ballen kommer aldri inn i boksen igjen, selv om den havnet hos en Kvik Halden-spiller.
    72'
    Fredrikstad får frispark 20-25 meter fra mål.
    77'
    Fredrikstad nære å drepe kampen. De kommer rundt på venstresiden og får slått inn, men Mehmeti får akkurat en fot på ballen før Okeke, og det blir bare corner for gjestene.
    79'
    Kvik Halden-kaptein Mehmeti header unna.
    79'
    Hjemmelaget kan kontre, og det slås inn i banen i retning Ness, men han rekker aldri frem.
    80'
    Elyounoussi mister ballen for Kvik Halden, og da kan Williams skyte fra 16 meter. Men rett på Simsek, og det er fortsatt liv i denne kampen.
    80'
    Inn: Erikas Adukonis
    Ut: Alexander Zoulakis
    82'
    Inn: Emir Comor
    Ut: Filip Johansen Westgård
    82'
    Fredrikstad rensker unna et Makiadi-innlegg. Kvik Halden jakter et utligningsmål for å skaffe ekstraomganger.
    84'
    Hultqvist er rasende når han ikke får femmeter. Han takler Okeke nydelig inne i boksen etter at innbytteren får ballen av Åsheim, og det ser ut til at Kvik Halden-midtstopperen har en sak i at den var sist innom Okeke.
    85'
    Gult kort til Kvik Halden
    Daniel Hultqvist
    Får det gule for heftige protester.
    85'
    Kort corner som gjestene ikke får noe ut av.
    85'
    Heades til Kvik Halden-kast på motsatt side.
    87'
    Det kastes langt og kaptein Mehmeti får et hode på ballen, men det er lite midtstopperen kan gjøre for å få den i mål.
    88'
    Fredrikstads Betten Hansen har fått krampe.
    90'
    Elyounoussi legger inn, men Fredrikstad rager høyest i egen boks.
    90'+1
    For noen sjanser for Kvik Halden! Det er helt, helt utrolig at det ikke står 1-1! Ballen løftes inn av Makiadi, og havner i beina på Ness. Han får den forbi keeper Jenssen, men en Fredrikstad-spiller får taklet ballen i stanga, før to heroiske blokkeringer hindrer mål. Har du sett?!
    90'+1
    Ballen havner i beina på Makiadi, som skaffer ny corner. Drama på Halden stadion!
    90'+2
    Ny corner! Fra motsatt side nå.
    90'+3
    Fredrikstad stusser den til kast, før kampen blåses av.
    90'+3
    90'+4
    Fredrikstad avanserer til 3. runde i cupen, men det er slettes ikke uten dramatikk. OBOS-ligalaget tok ledelsen tidlig i 2. omgang ved Håvard Åsheim, men Kvik Halden, som er hjemmehørende i divisjonen under, kastet på ingen måter inn håndkleet. Vertene var nemlig bedre enn Fredrikstad den siste halvtimen, og produserte flere store sjanser uten å få uttelling. Den desidert største kom på overtid, men smått utrolig endte ikke den i mål. Så da er det altså forhåndsfavoritten Fredrikstad som kan glede seg over avansement i NM. Daniel Netland takker for følget!