1-4
233
334

Ble dekket av NTB

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Bjarg og Sogndal i andre runde av NM.
    Bjarg er i cupens andre runde for første gang siden 2011, og i første runde slo man divisjonskollega Fyllingsdalen 2-1 hjemme på Stavollen. Til daglig spiller Bjarg i 3. divisjon avdeling 3, hvor man ligger på en åttendeplass snaut halvveis. På Stavollen har Bjarg kun ett tap inneværende sesong, og man tar imot Sogndal i kjølvannet av tre seire på rad her. Bjargs cupeventyr ble i fjor av den kortvarige sorten da man tapte mot Brann i den første runden.
    Sogndal vant hele 5-0 mot Florø i den første runden, og sogndølene er med det ett steg nærmere sin andre cupfinale noensinne. I fjor ble det exit mot Åsane i tredje runde, noe som betyr at man må tilbake til 2014 for å finne forrige gang Sogndal tok seg lenger enn nettopp tredje runde. Sogndal har vist varierende serieform i 1. divisjon de første 10 kampene, og seieren mot Skeid sist betyr syvendeplass med en tredjedel av sesongen unnagjort.
    Bjarg og Sogndal møtes i kveld for første gang noensinne.
    Kveldens hoveddommer er Sondre Brudvik fra Tertnes Fotball. Tom Harald Grønevik og Martin Røed Knudsen er assistentdommere.
    Bjarg melder om en del sentrale fravær i kveld, men de som følger lokalfotballen i området, kan legge merke til at tidligere Øygarden-spiller Fabian Rimestad får sin debut. Sogndal gjør hele åtte endringer fra laget som startet mot Skeid sist, og Daniel Gjerde Sætren, Mansour Gueye, Hördur Ingi Gunnarsson, Ulrik Mathisen, Kristoffer Nessø, Endre Kupen, Kristoffer Hoven og Erik Flataker er nye navn i startelleveren.
    Definitivt ikke et sankthansvær å skrive veldig langt hjem om i kveld, og i minuttene før avspark er det vindfullt og snaut 15 grader på Stavollen.
    Bjarg og Sogndal entrer nå kunstgresset på Stavollen. Blått mot hvitt i Fana i kveld, og avspark i møtet mellom 3. divisjon og 1. divisjon er få strakser unna.
    0'
    Sogndal innleder oppgjøret.
    0'
    Passerer samtlige.
    0'
    Kupen med et tidlig forsøk fra vel 16 meter, men det bommes med mye. Langt over og utenfor.
    2'
    Slås etter hvert inn igjen fra andre siden, men Bjarg får klarert i første omgang. Til slutt sleives et innlegg over til ny corner.
    4'
    Bjarg får klarert.
    5'
    Mest Sogndal de første minuttene her, men i sum en nokså tett og jevn innledning.
    6'
    Nessø forserer til venstre i banen, men en god Stavnesli løper ham opp. Solid jobb av backen.
    7'
    Vertene i noe som kan minne om en 4-2-3-1-formasjon her. Hopsdal og Svendsen dypt på midtbanen.
    9'
    Nevnte Svendsen bryter fint langt inne på gjestenes halvdel. Skaffer vertskapet en corner. Bjarg med gode første 10 her.
    10'
    Kort variant. Ender etter hvert med at Rimestad forsøker seg fra vel 16 meter, men stopperen treffer ikke rent.
    11'
    Intenst og herlig cupoppgjør de første snaut 15 her, men det samme kan ikke sies om været. Arrangøren får ingenting gratis av omgivelsene ettersom det blåser og er kaldt. Sankthans i Bergen er tross alt sankthans i Bergen.
    13'
    Austevoll med et innlegg fra venstre, men avslutningen i feltet er nesten nærmere nettopp Austevoll enn mål. Bjarg fremoverrettede så langt, og det er naturligvis populært.
    16'
    Sogndal setter fart på i lengderetningen, og til slutt er det Flataker som prøver seg fra vel 16 meter. Brukbar markkryper, men Ræstad har kontroll på den. En liten meter utenfor.
    18'
    Eiane med en fin jobb til høyre i banen, hvor han kommer rundt. I feltet blåses det dog andre veien etter en forseelse. Bjarg på hugget nå.
    19'
    Ekstrem intensitet i vertskapet, og gjestene får ikke mange hundredelene med ballen. Skal bli interessant å se hvor lenge man vil makte å være så energiske.
    19'
    Mål for Bjarg!
    Bjarg 1 - 0 Sogndal
    Mål: Hans-Fredrik Brosvik Holst
    Holst er på en retur, og da er det rett og slett Bjarg som tar ledelsen på Stavollen! Bjarg har sjarmert oss så langt i kveld, og plutselig sitter den i nettet bak Sætren. Eiane er i stor idet han forserer inn i boksen, men det første skuddet reddes av gjestenes sisteskanse. Returen er han dog langt unna, og fra rundt fem meter har Bjargs nummer 9 en grei jobb med å sette kveldens første. Stavollen sendes til himmels!
    20'
    Ikke ufortjent at Bjarg scorer først her. Nokså sjansefattig så langt, men vertene har som nevnt vært offensive i legningen.
    22'
    Mål for Sogndal!
    Bjarg 1 - 1 Sogndal
    Mål: Endre Kupen
    Målgivende: Kristoffer Hoven
    Kupen sørger for at gleden blir kortvarig på Stavollen! Gjestene på en slags kontring etter et angrep fra Bjarg, og til slutt er det Kristoffer Hoven som har ballen et stykke til venstre. Han slår mot Kupen sentralt, hvor spissen får sendt i vei en avslutning fra god posisjon. Den er farlig og ender kontant i nettet via en blå fot. Kupen stilner hjemmetilhengerne.
    24'
    To mål på to målsjanser så langt her. Meget god uttelling, det.
    25'
    Andreas Hoven legges i bakken; straffe til Sogndal! Gjestene er på en visitt til høyre i boksen, hvor Andreas Hoven avslutter akkurat idet Ræstad er ute og takler ham. Sisteskansen får straffe imot etter en forseelse det ikke alltid blåses for. Hoven får altså avsluttet, men dagens kampleder mener Ræstad takler ham tilstrekkelig til at det må blåses.
    28'
    Sogndal scorer på straffe!
    Bjarg 1 - 2 Sogndal
    Mål: Kristoffer Hoven
    Iskaldt i nettet fra spissen! Sender ballen ene veien og keeper andre.
    29'
    Ekstremt godt betalt med tre fulltreffere her, sett fra et objektivt ståsted. Har knapt vært tre nevneverdige målsjanser så langt.
    31'
    Fortsatt mye tut og kjør her, men med ledelse har Sogndal en viss kontroll på oppgjøret. Har ballen mest idet det lakker og lir mot pause.
    34'
    Som nevnt meget god uttelling for eventuelle nøytrale her med tre fulltreffere. Lagene har i grunn ikke hatt målsjanser utenom scoringene. Kun et par skudd fra ymse hold.
    36'
    Halset prøver seg fra vel 16 meter, men Sætren har god kontroll. Får den rett på seg.
    41'
    Kort variant. Sogndal får klarert.
    43'
    Ingen fjerdedommer her, så ingen vet hvor mye som er lagt til i den første omgangen.
    45'
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Stavollen, hvor det står 1-2 mellom Bjarg og Sogndal. Gjestenes to mål på fem minutter betyr at det er sogndølene som går i garderoben med ledelse. Bjarg ga imidlertid Sogndal god kamp de første 45 minuttene her, noe som snaut halvveis ga dem ledelse ved Hans-Fredrik Holst. Ledelsen ble imidlertid av det særs kortvarige slaget, ettersom gjestenes nevnte måldobbel kom kun få minutter senere. Sogndal har nok hatt ballen mest her, men utenom de tre scoringene har de to lagene hatt nokså sparsommelig med målsjanser. Alt i alt et herlig cupoppgjør i Fana, hvor det er alt å spille for i den andre omgangen.
    45'
    Bjarg innleder andre omgang.
    45'
    Fortsatt kaldt på Stavollen, men vi har så langt fått se et oppgjør som har varmet. Den som lever får se om Bjarg kan gi Sogndal god kamp også etter hvilen.
    47'
    Gult kort til Bjarg
    Vebjørn Søndenå Rullestad
    Varter først opp med en herlig vending, så en klarering som havner mellom beina på Kristoffer Hoven og til slutt en takling på Kupen. Innholdsrike sekunder for stopperen. Får kortet for det sistnevnte.
    49'
    Bjarg 1 - 3 Sogndal
    Mål: Mathias Blårud
    Målgivende: Ulrik Mathisen
    Mathisens frispark er innom Blårud og endrer fullstendig retning på vei mot mål! Fru Fortuna er med sogndølene på sankthans, og her har gjestenes nummer 19 rikelig med marginer idet han sørger for 1-3. Han klemmer til på frisparket, en avslutning som kommer fra vel 16 meter. Trolig er det Blårud som får ballen i seg, og da endrer den fullstendig retning. Ræstad på strek er helt utspilt, og da står det 1-3 her.
    50'
    Enorm mulighet til Kupen, men Bjarg slipper unna! Sogndal kombinerer mot boksen, hvor det til slutt er Kupen som får avsluttet fra meget fruktbart hold. Ender en liten meter utenfor, men der er Ræstad utspilt. Gjestene nærmer seg et fjerde.
    56'
    Nok en stor mulighet, denne til Kristoffer Hoven! Sogndal med lekre kombinasjoner, og nok en gang får man avsluttet fra godt hold. Denne avslutningen er enda hardere, men også nå går den på feil side av stolpen sett med Sogndal-øyne. To store muligheter på kort tid for gjestene.
    57'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Mathias Blårud
    58'
    Inn: Jónatan Ingi Jónsson
    Ut: Kristoffer Nesso
    58'
    Spillerbytte - Bjarg
    Inn: Stian Olsnes
    Ut: Hermann Svendsen
    59'
    Treffer Rullestad, men det blir ingen nevneverdig avslutning.
    61'
    Gult kort til Sogndal
    Andreas Hoven
    Får for en takling på Mildestveit.
    62'
    Bjarg har hatt minimalt å komme med i den andre omgangen her. Gjestenes ledelse er etter hvert veldig fortjent.
    64'
    Beines unna foran i feltet.
    64'
    Mildestveit er på et innlegg fra høyre, men avslutningen blir ikke all verden. Rett på Sætren.
    65'
    Flataker med en smell, og vi får et stopp i spillet. Ser ut til å kunne fortsette.
    67'
    Nok en fin opprulling fra gjestene, men innlegget er enkelt for Ræstad. Rullestad tar for øvrig tak i Jonsson der. Skal passe seg ettersom han har det gule.
    68'
    Ganske så pent og pyntelig kampbilde nå, og det er svært tydelig at gjestene har kontroll på dette. Som nevnt har Bjarg til gode å sette Sætren på prøver etter hvilen.
    69'
    Inn: Axel Kryger
    Ut: Andreas Hoven
    69'
    Inn: Andreas van der Spa
    Ut: Mansour Gueye
    69'
    Jonsson med et innlegg, men Ræstad er oppe og plukker. Viktig involvering.
    70'
    Fortsatt bra med lyd fra de fremmøtte, og det er imponerende. Vinden på Stavollen er til å bli rimelig stum av.
    72'
    Sogndal verner bra om egen boks nå, men man settes også på få prøver. Hatt en rolig reise i den andre omgangen, gjestene i hvitt.
    73'
    Ender med en duell i feltet. Triller ut til 5-meter.
    76'
    Inn: Martin Dregelid
    Ut: Arvid Austevoll
    77'
    Ræstad lager spenning i egen sone idet det først skytes rett i en motspiller. Dramaet fortsetter noen sekunder idet det kjempes om ballen i 16-meteren, men til slutt kan sisteskansen plukke.
    79'
    Bjarg slår en del langt nå, men å duellere i luften med eksempelvis van der Spa er ingen enkel øvelse. Fortsatt god kontroll bak hos gjestene.
    80'
    Stanges først unna foran i feltet. Etter hvert får Sogndal klarert skikkelig.
    80'
    En del fart i Bjarg de siste minuttene nå, men det skjer fortsatt lite foran mål. Rolig reise for Sætren mot 90 minutter.
    85'
    Inn: Rasmus Haugsvær
    Ut: Anders Stavnesli
    85'
    Inn: Theodor Haugland Tangen
    Ut: Vegard Halset
    85'
    Inn: Simen Godøy
    Ut: Markus Eiane
    85'
    Inn: Iver Skorve
    Ut: Hordur Ingi Gunnarsson
    86'
    Bjarg 1 - 4 Sogndal
    Mål: Erik Flataker
    Målgivende: Jónatan Ingi Jónsson
    Flataker er iskald når muligheten byr seg, og tre blir til fire minutter før full tid! Gjestene på en nokså sjelden visitt, og det er islandske Jonsson som til slutt slår mot venstre. Der er Flataker i farten, noe som kulminerer med en iskald avslutning i nettet bak Ræstad fra rundt 10 meter. Goalgetteravslutning av gjestenes nummer 30.
    88'
    Godt betalt med fire scoringer for gjestene. Har hatt to store muligheter i tillegg til scoringssituasjonene. Det er nok en uttelling trener Flo er fornøyd med.
    90'
    Kristoffer Hoven i farten på overtid, men Ræstad ordner opp idet spissen aldri får kontroll. Trolig tre eller fire tilleggsminutter her.
    90'+3
    90'+3
    Sondre Brudvik markerer for full tid på Stavollen, hvor det ender 1-4 mellom Bjarg og Sogndal. Gjestene i hvitt med et oppskriftsmessig avansement etter 90 minutter i Bergen. Bjarg tok riktignok ledelsen snaut halvveis i den første omgangen, men Endre Kupen og Kristoffer Hoven sørget kort tid etter for 1-2 til pause. Den andre omgangen var lenge preget av mye Sogndal, som økte til 3-1 ved Mathias Blårud etter vel fem minutter. Erik Flataker fastsatte så sluttresultatet til 1-4 minutter før full tid. Bjarg ga Sogndal god kamp før hvilen, men i en kamp som ikke var veldig sjanserik, kunne etter hvert sogndølene kontrollere dette inn. Alt i alt en severdig affære i Fana, hvor det altså er Sogndal som avanserer til tredje runde.