8 638

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til «Nordpolen» der lillebror Rosenborg tar imot storebror Bodø/Glimt til årets nest siste hjemmekamp på Lerkendal.
    At det er årets nest siste hjemmekamp i Trøndelag, føles helt greit, for det er kaldt i Trondheim dag. Matta er for første gang denne sesongen kledt i vinterlig drakt, og Hans Rotmos julesanger spilles over høyttaleranlegget mens det serveres klementiner og pepperkaker.
    Når det gjelder det sportslige, så har faktisk bortelaget Bodø/Glimt muligheten til å feire sitt andre seriegull på to år allerede i kveld. Da må Kjetil Knutsens mannskap vinne, samtidig som eneste utfordrer, Molde, avgir poeng i kveldskampen mot Brann.
    Til tross for elendig form for et skadeplaget Rosenborg, er det fortsatt mer enn ære og stolthet å spille for for Åge Hareides mannskap. Avstanden opp til Viking på 3. plass, er fem poeng før det som er Åge Hareides tredje siste kamp før han pensjonerer seg som fotballtrener.
    Lagoppstillingene er inne, og nevnte Hareide gjør tre endringer fra laget som tapte 1-4 for Molde. Skulle dessuten Rosenborg ikke vinne i dag, vil det være den femte seriekampen på rad uten seier. Definitivt ikke en god oppskrift for medalje i Eliteserien. (4-5-1) Hansen - Dahl Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Andersson - Holse, Henriksen (K), Tagseth, Konradsen, Skarsem - Islamovic.
    Rosenborg-ettertraktede Kjetil «never change a winning team» Knutsen starter med følgende ellever: Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg (k), Vetlesen - Solbakken, Botheim, Pellegrino.
    Det er ingen hemmelighet at Kjetil Knutsens er Rosenborg-styrets, med styreleder Ivar Koteng i spissen, klare førstevalg til å trene Rosenborg fra og med 2022. Men Knutsen har foreløpig ikke sagt noe om hvor han kommer til å jobbe etter denne sesongen. Han har heller ikke sagt at han kommer til å fortsette i Bodø, noe som har ført til spørsmål av typen: «hvis han har bestemt seg for å fortsette som Glimt-trener, hvorfor har han ikke allerede sagt det?».
    Hvor skadeutsatt Rosenbog er, vises godt på innbytterbenken, som kun består av sju mann. Fra troppen mangler spillere som Emil Konradsen Ceide, Stefano Vecchia, Noah Holm, Per Ciljan Skjelbred og Pavle Vagic, for å nevne noen.
    Det betyr at følgende spillere sitter på reservebenken bak Hareide, der to av dem er keepere: Faye Lund (k), Tangvik (k), Tettey, Wiedesheim-Paul, Serbecic, Hammerås og Røsten.
    På Glimt-benken kan bortefansen kanskje få gjensyn med Ulrik Saltnes, som er tilbake i troppen etter skade. Ifølge avisa Nordland har Saltnes vært i full trening denne uka. Han sitter på benken sammen med Smits (k), Høibråten, Boniface, Saltnes, Konradsen, Hagen, Kvile, Mugisha, Koomson.
    Ifølge Rosenborgs sportslige sjef, Mikael Dorsin, er matta i god stand, og det har aldri vært tema å utsette kampen. Matta skal være myk, men med et lite rimlag på toppen. Ifølge Yr.no er det elleve minusgrader på Lerkendal i dag.
    En som trolig er hakket mer revansjesugen enn andre, er Bodø/Glimt-spiss Erik Botheim. Årets fremste poengplukker i Conference league, til nå, spilte flere år i Rosenborg, uten å spille seg til fast plass. – Skjønner at spørsmålet kommer, for meg har jeg samme fokuset på å bli bedre. Jeg tenker vi kjører samme stil uansett hvem som står på motsatt banehalvdel, sier Botheim til VG.
    Dagens kamp er det 56. møtet lagene imellom i serie og cup. Rosenborg har vunnet 36, mot Bodø/Glimts 9. 10 har endt uavgjort. Målforskjellen er 128-65. Men, de tre siste kampene har endt med to Glimt-seire (3-2 og 5-1, og én uavgjort (2-2).
    Nærmere tusen fotballfans har sagt hva de tror om utfallet i kveldens kamp. 70 prosent tror Glimt vinner, mens 23 prosent tror på Rosenborg-seier. 7 prosent tror det ender uavgjort, som i borteoppgjøret på 16. mai.
    Hvem vinner vinterbataljen på Lerkendal?
    Antall stemmer: 1934
    Det er ikke veldig fullt på Lerkendal i dag, bortsatt fra én seksjon; i bortesvingen. Der er det fullt av gulkledte og feststemde nordlendinger og, hvem vet, kanskje noen fra sørligere steder i landet også. Det er sekunder til avspark, og dommer Rohit Saggi er klar til å blåse i fløyta. Glimt skal starte med ballen.
    Det er Bodø/Glimt som åpner kampen i kjent stil, med mange korte pasninger, og holder ballen i laget. Rosenborg-spillerne jakter forsiktig etter.
    1'
    PS: Det spilles med oransje ball.
    1'
    Glimt vinner igjen ballen etter at Hovland sleiver på en klarering, og faller. Rosenborg får tak i ballen, men greier ikke annet enn å klarere langt til ingenmannsland.
    2'
    Rosenborg starter presset langt inne på egen banehalvdel, i noe som ligner på 4-5-1. Det er neppe et Rosenborg som Nils Arne Eggen hadde gått god for.
    2'
    Ola Solbakken
    Ola Solbakken fyrer av kampens første skudd, høyt over.
    3'
    Glimt er særdeles tålmodige, og føler ikke behov for å prøve å en vanskelig pasning fremover i banen. Rosenborg jobber godt sideveis, og har - så langt - lykkes i å stenge mellomrommene som Glimts indreløpere, backer og kantspillere forsøker å finne.
    4'
    Det er spilt fem minutter, og Rosenborg har fortsatt ikke hatt ballen inne på Glimts banehalvdel.
    6'
    Skarsem med en frekk tunnel på Sampsted, men blir stoppet av kaptein med stor K, Patrick Berg, som tar løpet hjemover.
    7'
    Det skal være om lag tusen Glimt-supportere på Lerkendal i dag.
    8'
    God mulighet for Amahl Pellegrino etter innlegg fra høyre. Touchen blir litt dårlig, og ballen ruller inn til keeper André Hansen.
    9'
    Kampbildet er det samme som det har vært i samtlige ti minutter. Bodø/Glimt ruller ballen seg imellom i bakre ledd, og venter på en åpning. Rosenborg jobber hardt sideveis i et lavtliggende 4-5-1, og håper på en kontringsmulighet.
    9'
    OG DEN KOMMER DER!
    10'
    Dino Islamovic
    Islamovic er med ett alene med keeper, men Marius Lode setter inn en strålende takling idet RBK-spissen avslutter. Kampens største sjanse.
    10'
    Hjørnespark til Rosenborg
    11'
    Berg mister ballen, idet Islamovic jobber bra bak Glimt-kapteinen. Skjærer inn bakfra, og snapper nesten ballen.
    12'
    Det er nok et mål for hjemmelaget her, å ri av den første Glimt-stormen.
    13'
    Corner til Glimt, etter at Rosenborg-forsvaret kløner til det som så ut som en enkel ball.
    14'
    Glimt-fansen er i fyr og flamme. Synger høyere enn Kjernen, og har fyrt opp et bluss som farger det gule havet av Glimt-supportere rødt.
    14'
    Tagseth setter inn en veldig sen takling på Kjetil Knutsen, og Glimt får frispark. Knutsen kommer seg på beina, og ser ut til å kunne fortsette kampen. Ufint av Tagseth det der.
    15'
    Den litt uheldige taklingen, som ikke var meningen, skjedde etter at Tagseth forsøkte å stoppe Ola Solbakken til ingen nytte. Det var i DEN situasjonen at Glimt fikk frispark. Ikke på grunn av taklingen på Knutsen. Knutsen halter lett, og løfter litt på beina.
    16'
    Imens har Glimt fått frispark høyt oppe i banen, 35 meter fra mål. Det blir innlegg fra Solbakken. Rosenborg får klarert, men Glimt vinner tilbake ballen.
    16'
    Glimt driver med sin private vippekonkurranse innenfor Rosenborgs 16-meter, og tar etter hvert medspillerne med på festen. Hva kan ballinnehav i kampen være så langt? 82-18 til Glimt, sier statistikken. Det er sensasjonelle tall!
    17'
    Sondre Brunstad Fet
    Sondre Fet kommer seg til avslutning fra 18 meter, men skuddet glir av høyrefoten, og ruller flere meter utenfor Hansen-målet.
    18'
    I det 20. minutt får Rosenborg sitt første etablerte angrep med oppbygning bakfra.
    19'
    Hovland forsøker å spille gjennom Holse, og tversoverpasningen fra venstre mot høyre, er nesten perfekt. Holse har bare litt for korte bein til å nå ballen før Glimts sweeper-keeper Haikin, som er kjapt ute og klarerer foran dansken.
    20'
    PS: Rosenborg-keeper André Hansen er den eneste aktøren ute på Lerkendal som spiller med stillongs i dag. Er det fordi han regnet med det skulle bli lite å gjøre?
    20'
    Glimt angriper på venstre. Setter full fart på. Ballen havner på 13 meter til Botheim, som er avhengig av en perfekt førstetouch for å få avsluttet med én gang. Greier det bare nesten, men får corner.
    21'
    Stor Glimt-sjanse på corneren. Sondre Fet får avsluttet med hodet på første stolpe, men Hansen står riktig, og er kjapt oppe med hendene. Returen heades over av Glimt.
    22'
    Patrick Berg
    ENORM SJANSE. Glimt spiller seg gjennom på høyre. Solbakken trer ballen mellom to RBK-ere, til Sondre Fet, som legger tilbake, fem-og-førti grader, ut til Patrick Berg. Berg blåser ballen over. Den burde Berg fått mer ut av.
    23'
    Rosenborg vinner igjen ballen etter godt samarbeid mellom Skarsem og Tagseth, men så roter de de til og Glimt kontrer.
    25'
    Solbakken drar en sylfrekk tunnel på Andersson, og sender svensken langt opp i den trønderske pølsebua. Glimt får corner.
    25'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    26'
    Ny feilpasning fra Patrick Berg. Det må være den andre i dag...Det er høye krav.
    26'
    Brede Moe sliter litt med å behandle ballen på det som er et glattere underlag enn vanlig, men rydder opp i eget rot før Rosenborg kan utnytte den lille blemmen.
    28'
    Solbakken drar seg innover, og curler en lav pasning mot Pellegrino. Ballen glipper under en Rosenborg-spiller, og kommer frem til Glimt-vingen, som drar seg ned mot linja. Foran mål lusker Botheim, men en strålende sklitakling av Dahl Reitan hindrer «åpen kasse» for Botheim.
    28'
    29'
    Glimt-fansen har spart stemmen de siste minuttene, og nå er det Kjernen som sørger for å holde trykket oppe på tribunen.
    30'
    Carlo Holse
    Kampens beste Rosenborg-angrep innledes på venstre, før ballen svinges helt over til høyre. Ballen legges tilbake i feltet, der Holse kommer stormende sju meter fra mål. Skuddet blokkeres, og går til corner.
    30'
    Corneren slås langt, mot Islamovic, som sikter på lengste kryss. Ballbanen er litt for høy, og Haikin rekker å time opphoppet, og fanger ballen kontrollert.
    31'
    Rosenborg er litt bedre med nå enn i starten av kampen, fortsatt i 4-5-1 i lavt og samlet press.
    31'
    Solbakken tar med Skarsem på løpetur, men sistnevnte henger med på landslagsspillerens sprint på Glimts høyre flanke.
    32'
    Stygg feilpasning fra Bjørkan, som gir Rosenborg ballen. Det ender med en lang ball fra Hansen, som Skarsem ikke greier å gjøre annet ut av, enn å heade den videre. Da kan Glimt begynne på nytt bakfra, nok en gang.
    33'
    Scorer Erik Botheim mot sin gamle klubb?
    Ja
    67%
    Nei
    33%
    Antall stemmer: 1741
    Flott driv av Solbakken, som skjærer innover fra høyre. Foreringen stopper like før han kan legge til storslegga.
    35'
    Rosenborg kontrer på venstre, og Islamovic dar seg elegant rundt Lode. Svenskmontenegrineren slår tilbake i feltet, der Tagseth kommer stormende. Venstrebeinte Tagseth må løpe rundt balløen for å få ballen på riktig fot, men da blir vinkelen dårlig. Skuddet høyt over.
    35'
    Islamovic og Tagseth har vært blant de bedre på Rosenborg til nå.
    36'
    Rosenborg angriper på høyre ved Holse. Stopper overgangen, og tar med seg laget. Det ender med feilpasning fra Hovland i retning høyre.
    39'
    Gult kort til Rosenborg
    Edvard Tagseth
    Gult kort til Tagseth, som feller Pellegrino på den påfølgende overgangsmuligheten. Hylles av kjernen.
    39'
    Glimt kan kontre mot et Rosenborg i ubalanse. Moe sikter på Vetlesen, som har hav av rom sentralt, men ballen stusser raskt på Lerkendal-matta, og da rekker ikke Vetlesen frem.
    40'
    Hovland finner Islamovic, som forsøker å flikke ballen videre ut til Holse på høyre. Blir felt, og får frispark.
    41'
    Kampen har jevnet seg ut nå. Glimt jager ikke lenger like aggressivt på topp, og Rosenborg får litt mer ro med ball. Det virker som begge lag er fornøyd med å gå til pause med 0-0. Kulden tatt i betraktning, kan det være at begge lagene er fornøyd med å gå til pause i det hele tatt.
    42'
    En lang tå fra Marius Lode stopper et Rosenborg-innlegg, men hjemmelaget biter seg fast, og har etablert seg rundt Glimts 16-meter.
    43'
    Det ender med et godt innlegg, som Islamovic får headet tilbake i feltet. Rosenborg får avslutta, men Haikin kaster seg desperat mot venstre, og redder. Det er uansett vinket offside i forkant.
    44'
    Første omgang er over. Glimt åpnet klart best, og eide ballen i første halvdel av kampen. Sjansemessig er kampen ganske jevn, der Islamovic har hatt den største sjanse. Rosenborg har spilt seg inn i kampen, og omgangen ble avsluttet på ganske treigt vis.
    Bodø/Glimt skal gjøre et bytte, og da er det klart for Ulrik Saltnes-retur. Skal inn for Sondre Fet etter å ha varmet opp i pausen.
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Saltnes
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    46'
    Rosenborg går ut i langt høyere press i andre omgang. Samtlige spillere er inne på Glimts banehalvdel idet Islamovic presser Glimt-keeper Haikin innenfor sistnevntes femmeter.
    46'
    Presset belønner seg i form av frispark 35 meter fra mål. Dette er god innleggsposisjon.
    47'
    Skarsem slår inn, og treffer Holse som er på vei mot første stolpe. Dansken header på mål, men ballen spretter rett på Glimt-keeperen.
    47'
    Islamovic skjermer ballen godt, og holder ballen unna Lode.
    48'
    Rosenborg angriper på venstre, og Konradsen får vendt opp på riktig side av Patrick Berg. Dermed har Rosenborg overtall på høyre kant, og kommer til et godt innlegg. Islamovic er i avslutningsposisjon, men treffer ikke rent på ballen. Medspillerne stormer til, men får ikke fatt i nedfallsfrukten før Glimt får klarert. Det er mye mer liv i Rosenborg nå.
    48'
    Glimt-fansen fyrer opp et nytt bluss, og håper det skal få fyr på bortelaget.
    49'
    PS: I motsetning til i første omgang, spiller Rosenborg 4-3-3 i andre.
    50'
    Rosenborg har i langt større grad enn i første, greid å finne Anders Konradsen på Rosenborg-midtbanen.
    51'
    Litt håndgemeng på midtbanen gjør at dommer Saggi blåser strengt i fløyta, og ber spillere fra begge lag om å roe seg ned, og komme bort til ham for en prat.
    51'
    Saggi roer gemyttene, og setter i gang spillet uten å finne frem kortstokken. Dette er en kamp som har flere historier enn den som handler om tre poeng.
    52'
    Frispark til Rosenborg i god innleggsposisjon. Det er mer temperatur og aggresjon i kampen nå. Skarsem skal slå.
    53'
    Elendig frispark, men Rosenborg plukker opp ballen ute på venstre flanke. Innlegget er for langt inn, og Glimt-keeper Haiking plukker ned ballen enkelt.
    53'
    69 prosent av folket tror Erik Botheim kommer til å score mot sin gamle klubb. Over 1 600 fotballfans har avgitt sin stemme. Han har 35 minutter på seg.
    56'
    Ti minutter ut i andre omgang, er det Rosenborg som har overtatt initiativet. Det er et helt annet kampbilde enn de første ti minuttene i første, da Glimt dominerte alt, og hadde ballen 80 prosent av tida.
    56'
    Olaus Skarsem
    Rosenborg kriger godt nå, og vinner tilbake ballen høyt i banen. Det er nok til å få hjemmefansen på beina, og det går et sus blant hjemmefansen idet Skarsem skjærer innover og skyter fra 17 meter. Blir blokkert.
    58'
    59'
    Haikin er ute og bokser vekk det som var en god corner. Glimt-keeperen, som er på det russiske landslaget, har vært feilfri i dag.
    59'
    Glimt angriper hurtig på venstre, og Pellegrino slår inn tidlig til Saltnes. Sistnevnte forsøker å flikke ballen mot Bjørkan på første touch, men pasningen blir stoppet. Angrepet ebber ut med en avslutning høyt over mål.
    60'
    Etter Saltnes' inntreden, har Fredrik Bjørkan så smått begynt å melde seg mer på fremover i banen. Har kommet på flere sugende løp innover i banen de siste minuttene, og har bidratt til å skape overtall for bortelaget.
    61'
    Nå er det Glimt som holder trykket oppe inne på Rosenborgs banehalvdel. Tvinger spillerne til å løpe mye sideveis.
    62'
    Mer håndgemeng på midtbanen, nå mellom Islamovic og Marius Lode. Dommer Saggi tar en alvorsprat med Islamovic.
    62'
    Samtidig som Islamovic ikke greier å stoppe ballen i å rulle over sidelinja, er det mye galgenhumor og satire å spore blant hjemmefansen nå. Det er nok uvant, og frustrerende å se Rosenborg fremstå på denne måten mot et annet norsk lag.
    63'
    Vetlesen setter fart på på høyre, men blir taklet av Andersson. Glimt-fansen vil ha corner, men dommer Saggi dømmer femmeter, til fansens store frustrasjon.
    64'
    Botheim med en god involvering. Vender vekk Eyjolfsson, og tar med seg Pellegrino på venstre. Botheim har vært lite involvert i dag, og venter fortsatt på «det øyeblikket» som kan gjøre ham til målscorer mot sin gamle klubb.
    64'
    Hvilken klubb tror du Kjetil Knutsen trener i 2022?
    Antall stemmer: 2521
    Islamovic drar seg elegant gjennom Glimt-forsvaret, og Marius Lode. Får skutt, men rett i den gule forsvarsblokka.
    66'
    Strålende innlegg av Henriksen, som nesten går over Glimt-forsvaret. Ballen plukkes opp på motsatt side, og Islamovic får ballen alene med keeper Haikin. Keeperen redder, men returen settes i mål. Til ingen nytte dog, for det er offside. Det får frem et stort jubelbrøl i bortesvingen.
    69'
    Det er såpass kaldt på Lerkendal i dag, at en stor andel av tilskuerne, ser kampen stående og hoppende. Bør det innføres setevarmere på norske fotballstadioner?
    70'
    Igjen kommer Islamovic seg foran Lode, og tar ned langpasningen fra Hansen. Det setter i gang et angrep på høyre, som ender med at Holse blir felt tjue meter fra mål.
    71'
    Frispark til Rosenborg i god skuddposisjon.
    72'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    72'
    Islamovic gjør seg klar.
    72'
    Islamovic, som har vært Rosenborgs beste spiller i dag, går for kraft, og får bra trykk i skuddet. Men, dessverre, rett på Haikin, og også en halv meter over tverrliggeren.
    73'
    Andre omgangs beste sjanse. Det sier litt.
    73'
    Rosenborg kontrer på høyre ved Henriksen. Kapteinen slår over til Islamovic, som header ned. Ballen treffer hånda til en Glimt-spiller. Men dommer Saggi dømmer bare corner.
    74'
    Reprisen på storskjermen får frem trønderske ord og uttrykk. Hjemmefansen mener helt klart at det burde vært straffe til Rosenborg.
    75'
    Glimt forsøker å tråkle seg gjennom RBK-forsvaret, men Bergs forsøk på veggspill stoppes.
    76'
    Lode har sett seg lei på at Islamovic er først på alle langpasninger, og feller RBK-spissen på midtbanen.
    76'
    Ny feilpasning fra Hovland utover sidelinja.
    76'
    Det må være lov å si at Glimt virker en smule rystet. Spiller ikke lenger med den vante overlegne selvtilliten, og Rosenborg har vært nære verd flere ganger å komme til store sjanser etter gode overgangsmuligheter. Rosenborg har vært best i andre omgang.
    77'
    Skulle kampen endte uavgjort, har faktisk ikke Bodø/Glimt slått Rosenborg i år. Det er noe å ta med seg for Åge Hareide.
    78'
    Ola Solbakken var god i første omgang, men har vært helt usynlig i andre.
    78'
    Igjen er Islamovic på farta. Er én mot fire, og det blir for mye. Får virkelig ikke mye hjelp av medspillerne, som lunter etter.
    79'
    Ti minutter igjen av kampen.
    81'
    Dagens tilskuertall er ifølge speaker 10 910.
    81'
    58 prosent av folket tror Kjetil Knutsen trener Bodø/Glimt neste sesong også. 23 prosent tror han flytter til Trondheim, mens resterende av de over 2 300 stemmene, tror han trener Brann eller en klubb i utlandet.
    82'
    Solbakken og Pellegrino ser ut til å ha byttet plass her på tampen, om det da ikke bare er tilfeldig.
    84'
    Glimt gjør klar to bytter. Det er Konradsen og Mugisha som står klar til å entre Lerkendal-matta.
    84'
    Glimt greier endelig å tråkle seg gjennom. Saltnes kommer nesten til skudd fra fem meter, men ballen ruller ut til Berg, som fyrer av fra tolv meter. Himmelhøyt over.
    84'
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Hugo Vetlesen
    85'
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Amahl Pellegrino
    85'
    Glimt-keeper Haikin slår floke på egen 16-meter nå. Selv russeren sliter med å holde varme i trønderkulda. Spiller ikke med stillongs, det er det kun keeperkollega André Hansen som gjør av alle de 25 aktørene ute på matta.
    86'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Edvard Tagseth
    88'
    Godt slått fra Andersson, men Hovlands heading fra tolv meter, går langt over.
    88'
    Godt RBK-angrep på høyre, men innlegget fra Skarsem treffer nærmest forsvarer og ut til innkast.
    90'
    Det skal spilles minimum to tilleggsminutter, viser fjerdedommeren med sin tavle.
    90'+1
    Islamovic venter på løp, men venter for lenge og mister ballen. Det samme skjedde Solbakken rett før.
    90'+2
    Det er Glimt som prøver mest for tre poeng her nå, men det ebber ut.
    90'+3
    En av årets kaldeste og mest sjansefattige kamper er over. Kanskje er det også kampens største høydepunkt.