Hjertelig velkommen til dekningen av kampen mellom Tromsø og Stabæk!
    Dette er Tromsøs XI(3-5-2): Karlstrøm - Gundersen, Øyvann, Psyché - Yttergård Jenssen, Totland, Nielsen, Kitolano, Opsahl - Espejord, Mikkelsen.
    Dette er Stabæks XI(3-5-2): Sandberg - Wangberg, Mesik, Ottesen - Wernersson, Jenssen Haugen, Solbakken, Edvardsen - Podstawski, Azemi.
    Slik ser forøvrig benken til Tromsø ut: Thomas, Arnarson, Jenssen, Amundsen, Ondrasek, Andersen, Berntsen, Moses, Nilsen.
    Og dette er benken til Stabæk: Ulla, Pedersen, Bolly, Kirkevold, Normann, Hansen, Høyland, Moe, Geelmuyden.
    Før kveldens kamp ser tabellen slik ut for de to lagene: Tromsø ligger på en 11. plass med 31 poeng, og Stabæk ligger på kvalikplass med 24 poeng. Ned til Mjøndalen og Brann på de to siste plassene er det bare to poeng.
    Antall stemmer: 596
    - Det er som å komme hjem, sier Simen Wangberg til Discovery+ før kampen. Forøvrig fortsatt huseier der oppe i nord, Wangberg.
    - Jeg tror aldri jeg har spilt på en så kald Alfheim-bane før, det blir artig, sier Ruben Yttergård Jenssen til Discovery+ før kampen.
    Der er vi i gang! Og det er Tromsø som tar avsparket.
    1'
    Tromsø holder på kula. Bruker litt tid, jobber seg frem i banen.
    1'
    Skudd på mål! Edvardsen får en stikker, lurer en Tromsø-forsvarer og fyrer av. Men kula går rett på keeper.
    2'
    Hjørnespark til Tromsø
    4'
    Opsahl slår den kort, og Tromsø prøver seg, men Stabæk fanger opp.
    4'
    Det er Tromsø som har ballen mest i åpningsminuttene. Stabæk ligger nokså lavt og kompakt.
    5'
    Så blir det firspark for hjemmelaget.
    7'
    Opsahl legger inn og Psyché får hodet på den ballen. Franskmannen sender den i retning lengste, men Sandberg står godt plassert og plukker lett.
    8'
    Det er Tromsø som styrer åpningen av denne kampen, holder soleklart mest i ballen. Stabæk litt passive.
    9'
    Tromsø ypper seg ved Stabæks 16-meter, men de får ikke hull på forsvaret.
    10'
    Så er det offside på Kitolano. Korrekt, tilsynelatende.
    11'
    Stabæk jager høyt i banen nå, litt mer futt og fart.
    13'
    Så er det nesten finesse her! Kitolano prøver å vippe den til Espejord. Ballen når ikke frem, og det var offside.
    14'
    Så knoter Tromsø ved Stabæks 16-meter, som tidligere i kveld. Vil seg ikke helt, for noen av lagene enda.
    16'
    Det er ett lag som har ball, som spiller seg opp og ned, prøver å etablere, har kontrollen. Og det er Tromsø.
    18'
    20'
    Den corneren blir klarert.
    21'
    Strålende passning fra Yttergård Jenssen som når Kitolano som ikke er i offside. Men det blir ingenting for hjemmelaget.
    21'
    Hjemmelaget presser bra nå. Har okkupert Stabæks banehalvdel og prøver og prøver.
    23'
    Så har Stabæk klart å få med seg ballen inn på Tromsøs halvdel. Haugen sender en strålende ball til Edvardsen, men Karlstrøm fanger opp.
    25'
    Stabæk er disiplinerte nå. Gjør det vanskelig for hjemmelaget.
    28'
    Så prøver Tromsøs Mikkelsen seg på et langskudd. Skikkelig langskudd. Men sleiver den ballen langt over mål.
    28'
    Det er glatt på Alfheims kunstgress i kveld. Spillerne sklir tidvis rundt som Sonja Henie i det de prøver å vende i fart.
    29'
    31'
    Øyvann får hodet på den ballen, som går videre til Kitolano som løfter den inn. Etter litt om og men ender ballen hos Gundersen som brenner til, over.
    31'
    Nå nærmer vi oss noe her. Etter hjørnespark fra Tromsø, ender ballen opp hos Kitolano på bakerste, som brenner til. Ballen har retning for mål, men i mål står jo Sandberg, som fanger skuddet.
    34'
    Hjørnespark til Stabæk
    35'
    Ballen klareres, men Stabæk vinner den tilbake i første omgang.
    35'
    Kommer til et godt innlegg, og Azemi får nesten panna på den. Men det er bare nesten, som med de andre gangene tidligere i kampen.
    35'
    Opsahl prøver seg på et legg til Espejord, men den blir noen centimetere for høy.
    36'
    Stabæk med ballen nå, på egen banehalvdel. Holder i kula.
    39'
    Lite risiko offensivt nå, med fem minutter igjen av ordinær tid i denne første omgangen.
    40'
    Lite guts, lite drive.
    42'
    43'
    Kort variant fra Stabæk, men Psyché rydder opp!
    43'
    Ottesen prøver seg på legg fra høyre, det blir innkast.
    45'
    Det legges ikke til et eneste sekund på Alfheim. 0-0 til pause.
    Der er vi i gang igjen! Nå må vi da få et mål eller to eller tre her!
    46'
    Ingen bytter i pausen, til info.
    46'
    Den andre omgangen starter slik den første sluttet, med et Tromsø-lag som har ballen.
    48'
    Yttergård Jenssen prøver seg på et langskudd, en liten halvmeter over målet til Sandberg.
    49'
    Det føles fortsatt litt tannløst ut hele greia på Alfheim.
    51'
    Så blir Edvardsen liggende etter en duell, men kommer seg på bena igjen. Samtidig blusses det på tribunen. Trenger nok den varmen ja, for det er kaldt i Tromsø, og lite temperatur på banen.
    53'
    Så går Totland på et fint løp og får ballen dypt i Stabæks 16-meter, men det rotes. Det blir ingenting.
    54'
    Stabæk er disiplinerte, det skal de ha. Kommer seg godt tilbake og forsvarer seg godt.
    57'
    Så prøver Tromsø seg på noen fikse kombinasjoner i Stabæks 16-meter, men det blir for trangt.
    58'
    Så prøver Haugen å tre en medspiller gjennom, men Psyché, han har kontroll.
    59'
    Opsahl prøver seg på et skudd. Fart i den kula, men skuddet blokkeres.
    61'
    30 minutter igjen av ordinær tid.
    61'
    En rekke spillere i oppvarming på sidelinjen nå.
    63'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Oliver Edvardsen
    64'
    Så er det nære, så nære for hjemmelaget. På frispark fra Opsahl har ballen retning for Psyché, men han bommer, ballen går videre, men den treffer stanga.
    65'
    Gult kort til Stabæk
    Ivan Mesik
    River ned en Tromsø-spiller, må stå over neste kamp, Mesik.
    67'
    Ai ai ai, det frisparket finner veien til panna til Gundersen, som står relativt alene og header ballen mot mål, men den går over.