1-1
1 432
0

Ble dekket av NTB

Hei og hjertelig velkommen til 4. runde i Norgesmesterskapet i fotball! Raufoss mot Strømsgodset står på menyen her i dag.
    Norgesmesterskapet begynte sine innledende runder allerede tilbake i juli 2021. Finalen spilles 30. april 2022.
    Vi er i dag på Raufoss i Vestre Toten, nærmere bestemt Raufoss storhall.
    Været skinner over Raufoss Storhall, uten at det har særlig påvirkning på denne kampen. Vi er nemlig innendørs for anledningen.
    Det nærmer seg offentliggjøring av lagoppstillingene til begge lag. Vi kommer straks tilbake med dette.
    Raufoss har kommet seg i gjennom NIL-Trysil(1-0), Eidsvoll Turn(3-1) og HamKam(2-1) så langt dette NM.
    Strømsgodset har vært hakket mer overbevisende i de innledende rundene mot Hønefoss(2-0), Ready(1-0) og Stabæk(5-1).
    Dagens dommere er Ola Hobber Nilsen(hoveddommer), Elvin Christofer Møllerud Hansen(assistentdommer 1), Christer Solheim Jørgensen(assistentdommer 2) og Stian Røvig Sletner(4. dommer).
    Disse lagene har allerede møttes tidligere i år - da de møttes under en treningskamp på Marbella. Den gikk Godset seirende ut av med 3-1.
    Raufoss har gjort det godt under oppkjøringen og har vunnet mot KFUM, Gjøvik-Lyn, Elverum og Stabæk. De spilte uavgjort mot Skeid og det tyrkiske laget Royal Excelsior Virton.
    Strømsgodset har spilt et par mindre kamper enn Raufoss i oppkjøringen. De møtte for første gang Eliteseriemotstand forrige uke, og gikk tapende ut av kampen mot Odd(2-3). Ellers har vunnet mot Sogndal(3-0), Raufoss(3-1) og Bærum(6-1).
    Supporterne til hvert av lagene har inntatt Raufoss Storhall, og de tilreisende fra Drammen har begynt å lage liv i den kompakte arenaen innendørs.
    Vi er minutter unna avspark på Raufoss.
    Sist lagene møttes i en tellende kamp var helt tilbake til 2010, da var det også en cupkamp. Strømsgodset gikk seirende ut av den kampen 1-0 ved scoring av Jo Inge Berget.
    Raufoss med avspark.
    0'
    Strømsgodset med stor sjanse! Friday kommer alene med Lauvli, men Raufoss-keeperen redder mesterlig!. Lang ball fra backposisjon, der Friday kommer skrått mot Lauvli. Han får likevel til en god avslutning som går til hjørnespark.
    1'
    Heades over.
    1'
    Friday header på Lauvli.
    2'
    Godset med et stort press de første minuttene.
    4'
    Heades utenfor.
    5'
    Gult kort til Raufoss
    Mame Mor Ndiaye
    Går for tøft i duellen med Gunnarson som blir liggende nede. Får medisinsk hjelp.
    6'
    Vi er i gang igjen.
    8'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ari Leifsson
    Ut: Niklas Gunnarsson
    Gunnarsson må ut, så ikke godt ut. Var en del blod innblandet.
    9'
    Ufarlig, og Raufoss får kontre.
    9'
    Intensiv start i Raufoss Storhall. Strømsgodset er farlig frempå og kjører på offensivt.
    11'
    Dadjo prøver seg fra 20 meter med venstreslegga, går noen centimetere utenfor målet til Sætra.
    12'
    Grøgaard tar Dadjo på vei fremover.
    14'
    Westerlund kommer til et innlegg helt nede ved dørlinja, men går over alt og alle.
    15'
    Tempoet har roet seg ned de siste minuttene.
    18'
    Godset legger Raufoss veldig lave. Drammenserne prøver å bygge seg sakte opp bakfra.
    21'
    Gulliksen sent inn i en duell mot Gudsjonsson. Frispark i fin innleggsposisjon. Aanesland står klar.
    22'
    God mulighet for Raufoss. Frisparket klareres først ut to ganger før ballen havner hos Fremstad. Han prøver en avslutning som Ndiaye styrer videre like utenfor.
    24'
    Gulliksen lager nok et frispark. Denne gangen mot Haugen. Dommer Hobber Nilsen gir en advarsel til Godset-spilleren.
    25'
    Frispark i farlig posisjon for Godset. Gudjonsson sparker ned Friday på 23 meter. God posisjon for Herman Stengel. Han skyter rett i muren.
    26'
    Tokstad prøver seg fra 20 meter, like utenfor.
    28'
    Markus Myre Aanesland
    Kommer inn alt for sent der, Aanesland.
    29'
    Tredje gangen Gulliksen lager frispark på kort tid. Denne gangen av det billige slaget.
    32'
    Raufoss har kommet sterkere inn i kampen uten at sjansene blir av de store.
    37'
    Johan Hove kommer plutselig fri innenfor 16-meteren. Skyter den faktisk til innkast.
    38'
    5 minutter til pause.
    41'
    Herman Haugen prøver seg fra midtbanen, ettersom Sætra sto på distanse. Forsøket er ufarlig.
    42'
    Stengel skyter fra distanse, men med utoverskru går den langt utenfor.
    44'
    Det blir lagt til 3 minutter i første omgang.
    45'+1
    Gode muligheter for Strømsgodset! Friday kommer ned langs 16-meteren og får slått inn. Ingen spiller får plukket opp ballen. Godset får fortsette angrepet som ender hos Hove. Han sklir i det han skyter og Lauvli ser ballen dale over buret.
    45'+2
    God mulighet for Raufoss! Aanesland kommer fri på 16-meteren og skyter rett på Sætra. Den er stor!
    45'+3
    45'+3
    Ola Hobber Nilsen blåser av den første omgangen her i Raufoss Storhall. Strømsgodset startet kampen best og hadde flere store muligheter med Friday. Raufoss klarte å etablere seg bedre utover omgangen og fikk til et par avslutninger. Alt i alt skal Raufoss være fornøyde med at det står 0-0. Godset måtte gjøre et tidlig bytte da Gunnarsson fikk et trøkk i hodet. Han fikk medisinsk hjelp da det rant blod fra hodet. Utover det antar jeg at det ikke blir store endringer for hvert av lagene i pausen.
    Lagene er på vei inn på matta, og vi skal straks sparke i gang denne andre omgangen.
    45'
    De blåkledde sparker i gang andre omgang.
    46'
    Klareres til slutt ut.
    48'
    Kjemperedning av Ole Kristian Lauvli! Herman Stengel prøver seg fra 20 meter og ballen er på vei mot krysset. Der ligger gutten fra Nordre Land og redder mesterlig!
    52'
    Bokses ut av Lauvli.
    52'
    Ndiaye får til en avslutning, men står i offside.
    55'
    Westerlund lager frispark på kanten, farlig innleggsposisjon for Stengel.
    56'
    Leifsson ligger nede etter en duell.
    57'
    Leifsson er på beina igjen, og spillet settes i gang.
    57'
    Heades over av Valsvik.
    58'
    Emilie Dadjo
    58'
    Haugen og Krasniqi går hardt i en duell innenfor 16-meteren, der begge går ned. Blir en liten stopp, men begge er på beina.
    62'
    Tøffe dueller her nå.
    62'
    Godset prøver å kombinere seg i gjennom Raufoss-forsvaret, men det ender med en hælflikk som blir upresis.
    66'
    Der kunne Raufoss hatt en god mulighet. Westerlund slår inn mot Ndiaye, men snubler litt og mister kontrollen over ballen.
    67'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Sander Haugaard Werni
    Ut: Filip Brattbakk
    68'
    Inn: Magnus Fagernes
    Ut: Mame Mor Ndiaye
    70'
    Trener Christian Johnsen gjør to bytter på kort tid. Ndiaye og Brattbakk går ut. Inn kommer Fagernes og Werni.
    71'
    Klareres ut.
    71'
    Tokstad prøver å drible seg i gjennom alle, men stopper opp på femmeteren. Hadde nok kontroll der Raufoss-forsvaret.
    74'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ari Leifsson
    Stopper en mulighet for Raufoss.
    74'
    Ender med fripark til Godset i feltet.
    75'
    Dadjo prøver seg på en volley fra 25 meter. Går langt over.
    78'
    Frispark i god innleggsposisjon for Stengel. Skrur den på bakerste der Friday styrer den utenfor.
    80'
    Vi er inne i de ti siste minuttene av denne andre omgangen.
    81'
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    83'
    Aanesland setter fart langs dørlinja, men det stopper opp like før han skal levere den videre.
    85'
    Valsvik prøver seg fra distanse, uten noe produkt.
    87'
    Fremstad fosser fremover og leverer den til Haugen, som slår hardt inn. Går til innkast.
    89'
    Godset med frispark fra venstre. Valsvik header over mål.
    90'
    Lagt til 2 minutter.
    90'+1
    Stor sjanse for Godset på overtid.
    90'+1
    Slås ut av Lauvli.
    90'+1
    Salvesen kommer nok en gang til en mulighet, denne ganger header han like over mål.
    90'+2
    90'+3
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    Da er de 90 minuttene ferdigspilt, og på tavlen står det 0-0. Ettersom dette er cup skal det spilles ekstraomganger her i Raufoss Storhall!
    Vi skal straks i gang med de første 15 minuttene av den første ekstraomgangen.
    1. ekstraomgang
    90'
    Godset sparker i gang den første ekstraomgangen.
    91'
    Westerlund går ned etter en duell med Hove.
    93'
    Salvesen går opp alene, men header like utenfor.
    95'
    Salvesen har vært frisk for Strømsgodset etter at han kom inn.
    98'
    Liten stans i spillet da Fagernes ligger nede for telling.
    100'
    Inn: Gard Simenstad
    Ut: Herman Johan Haugen
    100'
    Simenstad kommer inn for Haugen. Simenstad som er mest kjent for sine offensive roller, skal nå spille høyreback de siste minuttene.
    101'
    Gustav Valsvik
    Stopper en kontring.
    101'
    Mål for !
    Raufoss 0 - 1 Strømsgodset IF
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Herman Stengel
    Lars Jørgen Salvesen stiger til værs og sender Godset-fansen til himmels! Herman Stengel slår en fantastisk ball inn til innbytteren, og Salvesen treffer så godt på den at den daler ned i lengste kryss via stolpen og inn. Ikke mange keepere i verden som hadde tatt den. Lars Jørgen Salvesen viser virkelig sin erfaring og hodestyrke i den situasjonen der.
    104'
    Lagt til 2 minutter i første ekstra omgang.
    105'+1
    105'+3
    De første 15 minuttene av den første omgangen er ferdigspilt, og det er Strømsgodset som har tatt første stikk. Kort pause så er det klart for de siste 15.
    2. ekstraomgang
    105'
    Inn: Teodor Berg Haltvik
    Ut: Emilie Dadjo
    106'
    Klareres.
    106'
    Raufoss har ikke noe å tape nå, og presser seg fremover med mange.
    107'
    Raufoss-spillerne begynner å bli slitne, Strømsgodset spiller for ballbesittelse.
    110'
    Lars Jørgen Salvesen kommer seg fri på kant og drar seg innover mot Lauvli. Men Godset-angriperen skyter rett på Raufoss-keeperen.
    111'
    Inn: Even Bydal
    Ut: Håkon Hammer
    112'
    Det er Strømsgodset som har mulighetene nå. Raufoss ser ferdigspilt ut.
    112'
    Hjørnespark til Raufoss
    114'
    Mål for Raufoss!
    Raufoss 1 - 1 Strømsgodset IF
    Mål: Gard Simenstad
    FOR EN SCORING AV GARD SIMENSTAD! Corneren stusses ut av feltet, der står Gard Simenstad og venter. Han bøyer den i lengste hjørnet fra 20 meter, fantastisk scoring av innbytteren! Vi nærmer oss straffesparkkonkurranse.
    115'
    Inn: Albert Thorsen
    Ut: Kristoffer Tokstad
    117'
    For utvikling vi har fått i denne kampen!
    119'
    Raufoss fortsetter å pushe på etter scoringen.
    119'
    Lagt til 2 minutter i den aller siste ekstraomgangen her i dag.
    120'+1
    120'+2
    Dette skal avgjøres på straffesparkonkurranse!
    Det så ut som Strømsgodset hadde kontroll på disse ekstraomgangen etter scoringen av Salvesen. Men én corner er alt som trengs, og Raufoss scoret utlikningen rett før slutt.
    Straffene skal tas lengst unna Godset-fansen.
    Strømsgodset starter denne straffesparkonkurransen.
    Mål: Tobias Fjeld Gulliksen
    120'
    Morten Sætra redder Nicolai Fremstad sin straffe og tar Strømsgodset videre til kvartfinalen i Norgesmesterskapet!