Njie60'
1-0
1 199
2 359

På en solfylt og fin lørdag i Oslo er det en glede å ønske velkommen til livedekningen av kampen mellom KFUM og Brann.
    Lagene sesongåpner med fjerde runde i cupen, ettersom turneringen ble fordelt på to sesonger grunnet koronapandemien. I dag skal det avgjøres hvem som går videre til kvartfinalen.
    KFUM har tatt seg til denne runden med 4-2 mot Frigg, 5-1 mot Fløya og sterke 3-1 mot Kristiansund. Brann har på sin side beseiret Bjarg med 5-0, Fana med 3-0 og Harstad med 5-0.
    Det interessante er jo at det var divisjonsforskjell mellom disse lagene da cupen startet i fjor, mens nå er begge lagene i gang med forberedelsene til en sesong på nest øverste nivå. Både KFUM og Brann var involvert i kvalifiseringen til Eliteserien til godt ut i desember, men de måtte begge gi tapt for Jerv på straffekonk.
    Verken KFUM eller Brann hadde noen stor opplevelse i sin siste treningskamp før dagens oppgjør: KFUM tapte hele 2-5 for Sarpsborg i Østfold-byen, mens Brann var i Spania og spilte 0-0 mot Stabæk.
    Den innbyrdes statistikken mellom disse lagene er enkel: De har aldri møttes tidligere. Hvem som går seirende ut av første oppgjør, får vi svar på om noen timer.
    Det er noen endringer på dagens Brann-lag sammenliknet med det som startet siste treningskamp mot Stabæk: Wolfe erstatter Kristiansen på backen. På midtbanen er Wassberg inne i stedet for Moberg, mens i angrep får Skaanes og Finne tillit på bekostning av Simba og Delaveris.
    Det er en solfylt og fin dag i Oslo, og termometeret i sola hjemme viste 18 grader i stad, men i skyggen er det betydelig kaldere. Det begynner å komme brukbart med folk på tribunen her, og vi gleder oss til kampstart.
    0'
    KFUM setter i gang kampen.
    1'
    Njie kommer til linja på venstrekanten og chipper ballen inn i boksen. Gaye prøver å få skutt på motsatt kant, men skuddet blokkeres. Det gjør også neste forsøk for hjemmelaget.
    1'
    Heggebø sendes ut på løp i duell med Njie, stopperen Momodou denne gang. KFUMs nyervervelse bruker fart og styrke og vinner den tvekampen.
    3'
    KFUMs nye midtstopper Momodou Njie er for øvrig fetteren til venstrevingen som gjorde sine saker meget bra i osloklubben i fjor.
    4'
    Brann med ballen i laget nå. Gjestene tar seg god tid i oppbyggingen. Så kommer til slutt innlegget mot Skaanes, men han når ikke fram.
    4'
    Gjestene fra Bergen har etter hvert fylt opp nesten hele borteseksjonen her på Intility Arena. Flott oppmøte fra Bergen! Det gjenstår å se om de får en hyggeligere opplevelse her enn da de møtte Jerv her i kvaliken midt i desember.
    6'
    Sørås varter opp med noen lekne dragninger ute på venstrekanten for KFUM, men det nytter lite å dra av to mann når du like etter overmannes av tre nye.
    8'
    Fint av Heggebø og Finne, som kombinerer seg fram langs venstrekanten. Gaye rydder etter hvert opp for hjemmelaget.
    9'
    Heggebø kriger bra, og Brann vinner et frispark helt nede ved dødlinja, midt mellom cornerflagget og 16-meteren.
    11'
    Ballen svinges inn, men den går gjennom hele feltet. Skovgaard plukker den opp igjen helt bak i feltet og prøver et nytt innlegg, men det er enkelt for Brauti.
    11'
    Lang ball framover mot Njie for KFUM. Crone sleiver litt når han skal ta den ned, og dermed får hjemmelaget corner.
    12'
    Pallesen Knudsen header ut.
    12'
    KFUM holder presset oppe og får ballen inn i boksen to ganger til, men Brann er solide i duellspillet i egen boks.
    13'
    Wassberg og Skaanes kombinerer på høyrekanten, men fremdriften er litt så som så. Heltne Nilsen henger seg på og prøver en stikker, men da har Skaanes beveget seg inn i offside.
    15'
    Njie sendes ut på løp i duell med Crone igjen. Denne gang når KFUM-spilleren ballen først, men bare fordi han tar i bruk ulovlige midler. Frispark.
    16'
    KFUM vinner ball fint på egen halvdel og kan ta Brann i ubalanse. Nunez spilles fram mellom ledd, men han ser ikke så mange muligheter framover og velger i stedet å roe ned.
    18'
    Heades ut av Pallesen Knudsen igjen.
    19'
    Det er Njie som har vært den offensive beholdningen for KFUM så langt. Nå prøver han noen finter ute til venstre og får lagt lavt til Sørås. Han prøver å finne rom til å skyte, men gjør ikke det.
    22'
    Kjempesjanse for Brann! Wolfe får en nydelig stikker fra Wassberg og kommer alene mot Brauti. Han har god tid, men ender med å sette ballen rett på keeper. Returen spretter tilbake i Finne og ut av farlig rom.
    22'
    Rasmussen ser Skaanes gå på løp ute til høyre og prøver en diagonalball mot kantspilleren. Den blir akkurat for lang og spretter ut til innkast.
    25'
    Wassberg drar i gang et Brann-angrep med noen fine driblinger på midtbanen. Så ruller Brann opp mot venstre, men Gaye leser Finnes stikker mot Wolfe og snapper ballen.
    27'
    Det har vært stille fra KFUM en stund nå, men nå kommer Gaye til innlegg fra høyre. Hestnes får hodet på ballen, men treffer ikke skikkelig, og ballen ender ute hos Njie.
    29'
    KFUM roper på straffe når Ghaedamini prøver å drible seg inn i boksen. Han går i bakken rett innenfor streken, men dommer vinker spillet videre. Der ser det ut som gjestene er heldige.
    30'
    Bedagelig tempo utpå her akkurat nå. Etter et lite Brann-overtak spillemessig gjennom store deler av omgangen har KFUM løftet laget litt de siste minuttene.
    32'
    Wassberg drar seg fram over i banen og finner Heggebø ute til høyre. Han snurrer rundt med sin oppasser og avanserer inn i boksen. Det ender med corner.
    35'
    Stor mulighet til Brann, når ballen faller ned inne på femmeteren og Crone får skutt. Ballen treffer en liggende KFUM-spiller og spretter videre til Skovgaard, som er alene på bakre stolpe. Han prøver et nytt skudd, men Brauti har kommet seg helt opp i situasjonen og blokkerer.
    35'
    KFUM prøver å tre seg gjennom sentralt. Hestnes får et oppspill fra forsvaret, rettvender seg og sikter mot Njie. Pallesen Knudsen er på pletten og bryter.
    39'
    Brann har overtatt initiativet igjen nå. Gjestene setter opp Rasmussen med en stikker, og han skaffer corner i duell med Njie.
    40'
    Ballen havner hos Crone i returrommet, men han skyter over.
    41'
    Heggebø har skapt problemer for KFUM som møtende spiss et par ganger, men nå er han litt sent ute, og hjemmelaget kan kontre. Pasningen mot Njie er imidlertid ikke presis nok.
    43'
    Aaron Kiil Olsen ligger nede inne i KFUM-boksen og holder seg til fjeset. I forkant kom det et innlegg fra høyre som Brauti fanget greit, men Olsen fikk nok en trøkk i duellen med Heggebø der.
    45'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Frispark til Brann midt på banen. Luftskytset flyttes fram. Men det gidder ikke dommer vente på – og blåser for pause.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Intility Arena, og det står 0-0 mellom KFUM og Brann. Det har da også vært en relativt sjansefattig affære. Brann har hatt to gode muligheter – en da Wolfe kom alene med keeper og én på en corner mot slutten. Ellers har begge lag vært bedre bakover enn framover så langt. Vi får se om andreomgangen blir mer begivenhetsrik.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Kasper Skaanes
    46'
    Vi er i gang igjen, med 21 av de samme som startet kampen. Skaanes blir igjen i garderoben og erstattes av Simba.
    46'
    KFUM vinner ballen og setter opp Njie, som stormer inn i bakrom. Han ser ut som han blir felt, men dommer vinker spillet videre, til hjemmelagets store frustrasjon. Der er Brann kanskje litt heldige, for det kunne blitt både frispark på 17 meter og kanskje et rødt kort.
    47'
    Brann kommer seg rundt på venstrekanten og legger inn. Njie gir til corner.
    49'
    Ballen går helt ut til innkast på motsatt side.
    49'
    KFUMs største sjanse! Hjemmelaget ruller opp mot høyre og spiller så inn i boksen. Nunez vender opp på 13-14 meter og skyter, men Dyngeland redder fint.
    52'
    Heades ut.
    52'
    Wassberg mister ballen til Njie, men han reddes av sin stopper. Pallesen Knudsen vinner ballen tilbake for gjestene.
    55'
    KFUM har åpnet best denne omgangen. Hjemmelaget har mye ball nå, og Brann blir løpende litt imellom.
    55'
    Fint av Njie, som dribler seg forbi både Wassberg og Crone, men Pallesen Knudsen er igjen på plass i sikring og rydder opp.
    58'
    Brann har løftet seg litt igjen nå.
    59'
    Gaye utfordrer Wolfe på sin høyrekant, men Brann-backen rydder opp i stor stil.
    60'
    Mål for KFUM Oslo!
    KFUM Oslo 1 - 0 Brann
    Mål: Bilal Njie
    Målgivende: Simen Hestnes
    KFUM tar ledelsen etter vakkert angrepsspill. Ballen går lenge og vel i hjemmelaget, og til slutt finner Hestnes Njie med en stikker. Njie stormer inn i boksen og pirker ballen forbi Dyngeland.
    60'
    Inn: Frederik Borsting
    Ut: Bård Finne
    62'
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Niklas Wassberg
    62'
    Hvordan svarer Brann på målet, da? To bytter er jo for så vidt et svar.
    63'
    Brann tar tak i spillet umiddelbart. KFUM faller lenger tilbake på banen.
    64'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Tore Sørås
    Sørås sliter med en skade og må gi seg. Svindland overtar nok høyrekanten, mens Nunez ligger i midten.
    65'
    Frispark til Brann i god innleggsposisjon.
    66'
    Simba slår inn. KFUM klarerer.
    66'
    Der ser vi litt av taktikken til KFUM nå som Brann leder. Dahl sikter i bakrom umiddelbart når han vinner ballen i eget forsvar. Denne gang er Njie imidlertid ikke på løp.
    68'
    KFUM vinner ballen etter et par tette dueller på egen halvdel, før et par lekre pasninger sender hjemmelaget ut i en god kontringssituasjon med flere spillere i full fart mot et ryggende Brann-forsvar. Njie går for skudd, men treffer fryktelig dårlig. Langt utenfor.
    70'
    KFUM får klarert.
    71'
    Simba prøver å finne Heggebø, men midtstopper Dahl bryter foran.
    72'
    Brann jobber godt i gjenvinningsspillet nå, men det er få alternativer offensivt for gjestene, som velger å begynne på nytt bakfra.
    73'
    En del enkle balltap fra begge lag nå. Brann klarer ikke legge noe skikkelig trykk på KFUM, mens hjemmelaget heller ikke har sett veldig skumle ut på kontringer ennå.
    75'
    «Vi krever innsats», synger Brann-fansen, og akkurat nå er det definitivt litt tamt fra bergenserne.
    76'
    Inn: Filip Møller Delaveris
    Ut: Mathias Rasmussen
    Branns fjerde bytte. Det er altså lov å bytte fem spillere, ettersom dette er cupen fra i fjor.
    77'
    Brann har flyttet Børsting lenger bak på banen og Moberg fram i angrepet litt nå. Så slås en klassisk Flo-pasning mot Moberg, og han ruver såpass i terrenget at det blir litt trøbbel i KFUM-forsvaret. Kan dette være en oppskrift, tro?
    79'
    Fine kombinasjoner mellom Crone og Børsting opp langs høyrekanten hos Brann. KFUM henger litt etter hele veien, men Dahl er på pletten og skjermer ut til utspill når den siste pasningen kommer mot Crone.
    80'
    Brann virker å ha begynt å vinne flere dueller nå. Det hjalp kanskje å rope på innsats for fansen.
    81'
    Gult kort til Brann
    Sivert Heltne Nilsen
    Feller en KFUM-spiller på vei framover.
    81'
    Keivan Ghaedamini kommer til innlegg fra venstre, og Njie har tatt plass inne i boksen. Dagens eneste målscorer header mot lengste hjørne, men det er lite kraft i avslutningen, og Dyngeland kan løpe bort og ta ballen i fast grep.
    83'
    Ny ball fram mot Moberg, som igjen vinner sin duell, men han treffer ikke Heggebø med headingen videre.
    85'
    Moonga Simba
    Bilal Njie er nede og gjør en innsats i eget forsvar. Det gjør han bra, og når han skal sette fart framover, holdes han igjen av Simba. Greit kort til Brann-angriperen.
    85'
    Brann vinner duellene i lufta. Nunez prøver et nytt innlegg, men det går helt inn til Dyngeland uten at noen klarer å bryte ballbanen.
    86'
    Den litt friskere Brann-perioden som kom etter at fansen ropte på mer innsats, virker å ha dabbet av noe nå. KFUM jobber seg fram til en ny corner.
    88'
    Dyngeland går ut, når ikke helt fram, men får frispark.
    88'
    Ny ball mot Moberg. Han vinner igjen, men heller ikke denne gang tar Brann andreballen.
    89'
    Lang ball fram bak KFUM-forsvaret. Både Heggebø og Brauti går etter ballen, og det ender med frispark til KFUM. Brauti er nok på ballen en liten tidel før Heggebø der, så det er vel greit.
    90'
    Aune Heggebø
    Får kortet for å gå hardt til mot Heggebø.
    90'
    Det skal spilles minimum tre tilleggsminutter.
    90'+1
    Brann har funnet oppskriften nå. Lang ball mot Moberg igjen. Denne gang går andreballen mot Heggebø også, men han er tett markert og når ikke fram. Roper på straffe også, Brann-spissen, men dommer vifter situasjonen unna.
    90'+2
    Brann skaper litt kaos i KFUM-boksen nå, når en ny ball løftes fram. Hjemmelaget får klarert.
    90'+3
    Innlegg fra venstre fra Brann. Filip Delaveris får til en slags heading i en bue mot hjørnet. Enkelt for Brauti.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over. KFUM har slått ut Brann av cupen og skal spille kvartfinale i cupen! Det skjer etter en jevn og sjansefattig kamp på Intility Arena, der Brann var hakket bedre enn KFUM før pause og KFUM hakket bedre enn Brann etter pause. Bilal Njie var kampens store spiller og kronet innsatsen med det eneste målet etter en times spill. Brann skapte litt uro i KFUM-boksen mot slutten av kampen, spesielt med Moberg som oppspillspunkt, men den store sluttspurten kom aldri. Dermed må Brann-spillerne tåle pipekonsert fra egne supportere, mens KFUM feirer med sine.