607
1 979

Velkommen til livedekningen av cupkampen mellom KIL og Viking i NMs fjerde runde direkte fra Gjemselund stadion.
    Norgesmesterskapet begynte sine innledende runder i juli 2021 og finalen spilles 30. april 2022.
    På veien mot Ullevaal har vertene slått Elverum (3-1), Strømmen (3-0) og Fløy-Flekkerøy (4-1).
    Gjestene fra Stavanger har tatt seg forbi Staal Jørpeland (2-3), Djerv 1919 (0-2) og Rosenborg (3-1).
    Dagens hoveddommer er Espen Eskås. Assistentdommere er Kim Thomas Haglund og Jan Erik Engan. Harald Røvig Sletner er fjerdedommer.
    Det er spådd 7 varmegrader og lett skydekke ved kampstart.
    Begge lag er fortsatt i sesongoppkjøringen. KIL vant sin avdeling i PostNord-ligaen med god margin i 2021, og gjestene tok bronse i Eliteserien!
    Hovedtrener i KIL, Eirik Mæland, sier til kil.no at de forventer et meget godt Viking-lag på besøk, og forbereder seg på en tøff kamp.
    Lagene er klare og det er en stor overraskelse på startelleveren til vertene; Adem Güven starter kampen fra sidelinjen. Spissen har ikke hatt en optimal pre-season og spares fra start, men er nok tiltenkt en rolle utover i kampen. Viking stiller toppet.
    Speaker tar en runde på startoppstillingene til begge lag, tribunene fyller seg opp og kampstart er knappe ti minutter unna. Følg med!
    0'
    Gjestene med avspark!
    1'
    Mål for Viking!
    Kongsvinger 0 - 1 Viking
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Veton Berisha
    Viking utnytter en kardinalfeil i forsvaret når Tripic er sikker alene med Strömberg! Holmé kløner det til og Berisha får en lang tå på ballen før Steiring. Tripic er iskald alene med den svenske keeperen. Drømmestart for gjestene!
    1'
    Mange ballmist og personlige feil i starten her.
    6'
    Holmé slår en pasning til Strömberg som blir presset av Berisha. Keeperen klarerer den utover sidelinjen.
    7'
    Brage Berg Pedersen med KILs første sjanse! Spissen presenterer seg med to-tre skuddfinter og kommer seg ned mot dødlinja før han skyter mot mål. Ballen stryker den bortre stolpen. Nære en utligning der, vertene.
    10'
    Jesper Grundt vinner ballen høyt i banen og slipper den til Ludvig Langrekken. Spissen setter fart mot mål og får avgårde et skudd, men det er ufarlig.
    15'
    Trace Murray stjeler ballen og sender Berg Pedersen oppover siden. Spissen finner Langrekken som vender opp, men i skuddøyeblikket blir han dratt overender og det ropes på straffespark. Dommer Eskås innvilger det ikke.
    19'
    Tripic vipper ballen inn og etter mye klabb og babb ender det med frispark til KIL.
    19'
    Veton Berisha med gjestenes andre sjanse. Spissen får god nok tid av midtstopperne til KIL og spissen får vendt opp. Avslutningen med venstrefoten har ikke god nok presisjon. KIL overtar.
    22'
    Viking er gode på å dra ned tempoet og flytte ballen i det bakre leddet.
    26'
    Berisha sniker seg fri på bakre stolpe, men han header utenfor.
    29'
    Foruten målet etter halvminuttet spilt har ikke gjestene skapt noe særlig. Det er noen halvsjanser, men banespillet er veldig jevnt.
    31'
    Viking med mye ball den siste perioden nå. KIL løper mye i mellom.
    35'
    Pattynama med et 70-metersløp før han sender ballen like utenfor! Viking vrir det til Tripic som setter fart mot Murray. Pattynama kommer på innsiden av backen og skyter like utenfor fra nesten død vinkel.
    37'
    Heades over mål av Brekalo.
    38'
    Inntrykket fra banespillet er at begge lag er fornøyde med tingenes tilstand. KIL forsvarer seg lavt, og det blir ofte litt for langt å løpe med ballen slik at Viking håndterer kontringene.
    41'
    Klareres av Holmé. Gjestene beholder ballen.
    45'
    Stusses videre. Og Solbakken tar vare på ballen.
    45'+1
    45'+2
    Viking leder 1-0 til pause etter scoring av Tripic. Gjestene utnyttet en stor feil av Fredrik Holmé og Tripic var sikker alene med keeperen. Berg Pedersen stod for KILs største sjanse i omgangen når han avsluttet like utenfor stolpen. Ellers er dette en cupkamp som kommer til å leve helt inn!
    45'
    Andre omgang i gang.
    46'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Løkberg holdt seg til låret inn i garderoben.
    46'
    Kongsvinger 0 - 2 Viking
    Mål: Samúel Fridjónsson
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Gjestene bruker like lang tid i andre omgang som i første! Sandberg slår et lavt innlegg som Berisha hopper over. Fridjonsson bruker 26 sekunder på banen og dobler ledelsen med et velplassert skudd.
    46'
    Ikke den starten på omgangen KIL hadde i tankene..
    49'
    Gult kort til Kongsvinger
    Mathias Berg Gjerstrøm
    Bruker aktiv arm når han velter Sandberg i stor fart fremover.
    51'
    Strömberg er ute og plukker den.
    51'
    Der er KIL nære. Broderer seg gjennom presset til gjestene. Gjerstrøm prikker ballen på fanget til Hoel Andersen som ikke får kontroll på den. Potensiell megasjanse for redusering, der.
    54'
    Nå er KIL nære! To store dobbeltsjanser for KIL. Grundt kombinerer med Vinjor og kommer til innlegg/skudd som går over Austbø. KIL plukker opp andreball og Langrekken får headet mot mål, men det er en kjemperedning av Austbø!
    55'
    Holmé blokkerer og hindrer 0-3! Viking spiller ball-i-hatt med KIL og Harald Tangen avslutter fra 10 meter, men debutanten blokkerer mesterlig.
    57'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Mahmoud Al Laham
    Ut: Martin Andersen
    Rent posisjonsbytte.
    58'
    Inn: Adem Güven
    Ut: Ludvig Langrekken
    Güven får siste halvtimen.
    58'
    KIL med overtaket siste minuttene her nå. Tydelig at Mæland har gjort noe i pausen.
    61'
    Tripic finner Sandberg som kommer fra dypet. Kantspilleren sin avslutning er komfortabel for Strömberg.
    62'
    Solbakken finner Sebulonsen som legger inn mot Berisha, men Strömberg er ute og plukker den også.
    64'
    Laham skyter over etter godt forarbeid av Murray! Backen drar seg forbi sin mann og finner Vinjor som har tatt turen fremover. Midtbanespilleren skyter 2-3 meter over mål.
    64'
    Så går det fort i andre retningen! Gjestene spiller seg fint ut bakfra og Tripic finner Sandberg alene med Strömberg. Han legger ballen over på høyre, men skyter utenfor målet.
    65'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Zlatko Tripic
    66'
    Gjerstrøm med en skjult pasning til Laham som vender opp i steget og skyter. Austbø er etter den, men skuddet går like utenfor. Sjanser begge veier nå!
    68'
    KIL kommer til innlegg etter godt spill. Austbø har null problem med det innlegget fra Murray.
    72'
    Igjen har vertene en halvsjanse. De kombinerer kort i midtbaneleddet før de finner en mann på løp. Denne gangen truer Vinjor inn bak forsvaret til Viking, men han slår ikke innlegg og da får Viking kommet seg tilbake. KIL kjører her nå.
    76'
    Ny mulighet for KIL. Berg Pedersen løper seg fri, men avslutter utenfor.
    78'
    Inn: Rolf Daniel Vikstøl
    Ut: Niklas Sandberg
    78'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Shayne Pattynama
    78'
    Viking sliter her nå. Mange spillere som holder seg til lår og som sitter nede. Er det muligheten for KIL da? De ser fysisk overlegne ut.
    79'
    Austbø redder forsøket fra Güven! Vinjor finner Güven som utnytter en feil i Viking-forsvaret og skyter fra buen på sekstenmeteren. Austbø leser skuddet og venter på den.
    80'
    Inn: Sander Marthinussen
    Ut: Martin Tangen Vinjor
    Vinjor er tom for krefter. Inn med Marthinussen!
    82'
    Güven skyter fra en vanskelig vinkel - går i nettveggen.
    84'
    Murray sitter nede nå. Vertene gjør klart et bytte.
    88'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    88'
    Inn: Sebastian Fjose Berg
    Ut: Trace Akino Murray
    88'
    Det skal spilles minimum fem minutters tilleggstid.
    90'+1
    Fjose Berg tvinger frem en god redning av Austbø! Backen bryter foran Vikstøl og setter fart mot mål. Backen skyter og en god benparade av Austbø hindrer redusering.
    90'+1
    90'+6
    Viking vinner 2-0 og er videre til neste runde av NM! Stavangerklubben gjorde jobben med to scoringer halvminuttet ut i hver omgang, men KIL hadde en god periode i andre omgang hvor de kunne, og kanskje burde gjort mål.