1-0
Høiland40' (Str.)
2-0
Supporterfordeling på VG
1 111
966
Alle oppdateringer
Høydepunkter
  Det er (endelig) klart for 4. runde i cupen, og Sandnes Ulf tar imot Start til kamp på ØsterHus Arena. Her kan du følge livedekningen av oppgjøret - velkommen!
  Grunnet koronapandemien ble Norgesmesterskapet i fotball fordelt over to sesonger. Derfor blir dette på mange måter sesongstarten for både Sandnes Ulf og Start. Begge lag skal spille kommende sesong i OBOS-ligaen, og seriestart er kun en snau måned unna. Det blir spennende å se hvordan lagene ligger an før en spennende sesong, der begge lag har ambisjoner om å blande seg inn i toppstriden.
  Forrige sesong ble en skuffelse for begge lag, i hvert fall for Start. Sørlendingene hadde klare ambisjoner om opprykk til Eliteserien, men de gulkledde måtte etter hvert innse at det ikke lenger var et realistisk mål. Kristiansand-klubben endte til slutt på 9. plass med 38 poeng (10-8-12). Sandnes Ulf snek seg akkurat forbi med 39 poeng (10-9-11), og endte dermed på 8. plass.
  Oppgjørene mellom lagene i OBOS-ligaen forrige sesong ble spilt i første og siste serierunde. Start trakk det lengste strået i serieåpningen, etter at Markovic og Robstad tegnet seg på scoringslista etter at Hustad hadde sendt vertene i føringen. Returoppgjøret på Sparebanken Sør Arena endte 2-2, og denne gangen var det Halgunset, Markovic, Sjøkvist og Hustad som stod for scoringene.
  Så, litt om lagenes vei til 4. runde i cupen: Sandnes Ulf slo Brodd (0-3) i første runde, Åkra i andre runde (2-3) og Moss i tredje runde (1-7). Start vant på sin side mot Express i første runde (0-8), før Vidar ble beseiret (0-2) i andre runde. Deretter ble Mjøndalen sendt ut av cupen i tredje runde med 4-2 i bagasjen.
  Lagoppstillingene er klare, og vi noterer oss umiddelbart at begge lag har flere nye navn i sine startellevere! For vertene får både Kristoffer Hay, Alexander Stølås, Anders Hiim, Tommy Høiland og Martin Ramsland får sine offisielle debuter i dag. Sistnevnte stikker kanskje litt ekstra for Start-fansen. Spissen som sikret legendestatus i Start etter hattricket mot Lillestrøm i opprykkskvaliken i 2019 ble ikke enig med klubben om ny kontrakt. For Start er det knyttet store forventninger til særlig Vito Wormgoor, Jonatan Braut Brunes og Alagie Sanyang, som alle starter i dag.
  Kampen har startet
  0'
  Vi er i gang i Sandnes!
  1'
  Hiim forsøker å finne Ekeland i bakrom, men pasningen blir litt for upresis. Wormgoor får dermed en enkel jobb med å skjerme kula ut til femmeter.
  2'
  Ramsland kommer alene med keeper etter gjennomspill fra Ekeland, men spissen har startet litt for tidlig. Offside.
  4'
  Ulf forsøker å bryte gjennom ute til høyre, men Tønnessen bryter.
  7'
  Nokså rolig åpning på kampen i Sandnes. Ingen av lagene har klart å skape noen virkelige store sjanser foreløpig.
  10'
  Brukbare tendenser fra Start! Valsvik rettvender seg inne sentralt før han slår en god pasning inn i bakrom - mellom vertenes stoppere. Tveita rekker ballen helt nede ved dødlinja og slår inn på direkten, men assistentdommer har vært oppe med flagget for offside.
  11'
  Høiland kommer til kampens første avslutning på mål! Øregaard løfter silkemykt inn i bakrom, og Høiland har - ifølge assistentdommer - timet løpet sitt til perfeksjon. Fra 7-8 meter forsøker spissen å stusse kula over Jensen, men sisteskansen får opp armene og fanger kula!
  12'
  Braut Brunes brenner en gigasjanse alene med keeper! Valsvik trer spissen alene med keeper, og førstetouchet til lysluggen er perfekt - rett mot mål, men avslutningen fra 9-10 meter i retning lavt i nærmeste hjørne blir altfor lett å lese for Falch!
  13'
  Start sliter med å klarere, og ballen er løs i feltet et par sekunder. Vertene klarer imidlertid ikke å utnytte gjestenes ubesluttsomhet.
  15'
  Schulze kommer til innlegg fra høyre, og Sanyang møter innlegget akkurat ved straffemerket. Kanten avslutter på direkten, men Sæthre kaster seg inn foran og får blokkert.
  17'
  Tveita tar ned kula til høyre i feltet etter en nydelig krosser. Førstetouchet er imidlertid ikke helt perfekt, og dermed rekker en Sandnes Ulf-spiller å tuppe kula vekk.
  18'
  Rett i klypene til Falch.
  19'
  Vertene kontrer i kjølvannet av Start-corneren, og Finjord Ringberg setter fart ute ved krittet. Vingbacken drar seg inn i feltet før han prøver å dra seg ned mot dødlinja, men da stoppes 22-åringen kontant.
  20'
  Mål for Sandnes Ulf!
  Sandnes Ulf 1 - 0 Start
  Mål: Tommy Høiland
  Målgivende: Martin Ramsland
  Praktfull scoring av vertene! Sandnes Ulf triller tålmodig fra side til side inne på egen banehalvdel, før ballen spilles bredt ut på Hiim som befinner seg høyere i banen. Vingbacken løfter presist opp på Ramsland, som gjør en formidabel jobb når han får headet ned i støtte til Høiland fra 16 meter. Fra 18 meter banker Høiland til på direkten, og kula suser knallhardt inn nede ved venstre stolperot!
  22'
  Hva nå, Start?
  25'
  Sanyang vinner i lufta mot Sæthre, men stusses inn i bakrom er det ingen gulkledde som lukter. Ballen triller dermed helt ufarlig inn til Falch.
  26'
  Gult kort til Sandnes Ulf
  Sander Finjord Ringberg
  Trykker skikkelig til i duell med Sanyang midt på banen.
  26'
  Start lykkes i det høye presset, og Bergan bryter i duell med Hiim ute ved krittet. Gjestene vender spillet motsatt, men finner ikke noen umiddelbar åpning i Ulf-laget.
  28'
  Wormgoor slår en småskummel støttepasning til Jensen i Start-buret, og Ramsland jakter den løse kula. Sisteskansen rekker imidlertid akkurat ballen før Ramsland, men det er ikke mange tidelssekundene om å gjøre.
  30'
  Halgunset viser god nærteknikk når han spiller seg ut av hardt press inne sentralt omringet av 3-4 gulkledde. Spiller så en god pasning ut venstre til Ekeland.
  32'
  Mange trekk i laget det siste minuttet, Start, men gjestene sliter med å skape de virkelig store sjansene.
  33'
  Braut Brunes sender kula i nettveggen! Ballen spilles lavt inn i bakrom, og Øregaard forsøker å skjerme kula inn til Falch. Kommunikasjonen mellom de to er imidlertid ikke helt på topp, og dermed rekker Sanyang å tuppe kula forbi Sandnes Ulf-sisteskansen. Braut Brunes kommer på utsiden og avslutter mot det åpne målet, men vinkelen blir meget spiss, og dermed klarer ikke spissen å presse kula på innsiden av nærmeste stolpe.
  35'
  Finjord Ringberg sitter nede. Et lite stopp i spillet.
  37'
  Finjord Ringberg er på beina igjen, og da går vertene rett i angrep! En lang ball tas ned av Ekeland til venstre i feltet. Vertenes nr. 9 drar seg så ned mot dødlinja før han forsøker å henge kula opp mot Ramsland i feltet. Ballen sklir imidlertid av foten til midtbanemannen og suser dermed rett i nettveggen.
  38'
  Vanvittig dobbeltsjanse! Finjord Ringberg fosser fremover ute til høyre, og fra et par meter utenfor hjørnet av feltet slår han perfekt inn bak Start-forsvaret langs gresset. Bakerst i feltet er Ramsland helt umarkert, men avslutningen fra spissen fra 3-4 meter smeller utrolig nok i det vertikale metallet. Returen ender i beina til Høiland som banker til på direkten fra 8-9 meter, og ballen suser rett i hånda til Bergan som er plassert godt ut fra kroppen. Dommer Aslam har god sikt til situasjonen og peker resolutt på 11-meteren.
  40'
  Sandnes Ulf scorer på straffe!
  Sandnes Ulf 2 - 0 Start
  Mål: Tommy Høiland
  Sikker som banken, Tommy Høiland! Både Start-fansen bak målet og Jensen i Start-buret forsøker å psyke ut spissen med henholdsvis tilrop og peking, men spissen lar seg ikke påvirke. Kula bankes kontant ned i det venstre hjørnet - Jensen er etter den, men skuddet er såpass hardt at sisteskansen ikke rekker bort.
  40'
  Høiland banker kula mot mål, men foran mål blokkerer Bergan skuddet med hånda. Klar den - hånda langt ut fra kroppen der, midtstopperen.
  40'
  Gult kort til Start
  Vegard Bergan
  For blokkeringen med hånda i forbindelse med straffesituasjonen.
  40'
  Frispark til Start i venstre korridor!
  44'
  Valsvik svinger meget godt inn mellom forsvar og keeper, og bakerst i feltet har Mares løpt seg fri. Midtstopperen er imidlertid en liten meter unna å rekke frem på ballen, og dermed spretter den ut til femmeter.
  45'
  Ett minutt tillegg.
  45'
  Pause
  45'+1
  Lagene går til pause på stillingen 2-0, og vertene har skaffet seg et solid utgangspunkt for andreomgang takket være Tommy Høiland. Spissen banket inn 1-0 i det 22. minutt etter godt samspill med tidligere Start-spiller Martin Ramsland. Snaue 20 minutter senere skaffet samme mann straffespark, og det omsatte han selv sikkert i mål. I mellomtiden kom Braut Brunes til en god sjanse, men avslutningen fra lysluggen gikk i nettveggen. På 0-0 fikk spissen en enda større sjanse, men heller ikke den gangen klarte 21-åringen å sette kula i nettet. Vi er tilbake med 2. omgang om snaue ti minutter!
  2. omgang
  45'
  Tomålsscorer Høiland sparker i gang 2. omgang.
  46'
  Spillerbytte - Start
  Inn: Mathias Grundetjern
  Ut: Jon-Helge Tveita
  46'
  Frispark til vertene et par meter fra hjørneflagget.
  46'
  Jensen hindrer hattrick for Høiland på mesterlig vis! Ballen svinges inn i feltet, og ingen gulkledde klarer å renske unna umiddelbart. Kula spretter dermed helt bort til Høiland som befinner seg midt i feltet. Spissen bredsider ballen lavt mot venstre hjørne, og den ser ut til å snike seg inn nede ved stolperota, men Jensen varter opp med et fantastisk tigersprang. Slår unna rett før ballen krysser mållinja, sisteskansen!
  47'
  Stanges unna.
  47'
  Schulze løfter inn fra høyrekanten av feltet. Sanyang har løpt seg fri, men Hay beiner ballen unna før den når Start-kanten.
  50'
  Braut Brunes og Sanyang kombinerer utenfor 16-meteren, og sistnevnte får sendt avgårde et brukbart skudd! Veggspillet mellom de to gjør at Sanyang får avsluttet fra 17-18 meter, men kanten sklir i det han banker til, og dermed blir det ikke ordentlig kraft i skuddet. Kula suser uansett et par-tre meter til side for mål.
  52'
  Tønnessen løfter langt mot Schulze, men Sæthre stusser unna. Grundetjern plukker opp ute ved krittet, før ballen spilles inn på tvers mot feltet. Braut Brunes får skutt, men det blokkeres etter en halv meter.
  56'
  Braut Brunes kommer til sin tredje store sjanse i kampen! Sanyang fosser ned til dødlinja før han henger kula opp på bakre. Fra bakre del av 5-meteren banker Starts nye spiss til på hel volley, men ballen suser himmelhøyt over. Bak ham kom Grundetjern i hundre, og innbytteren befant seg i mye bedre posisjon enn Braut Brunes, men kommunikasjonen mellom de to var tydeligvis ikke perfekt akkurat i den situasjonen.
  56'
  Derviskadic slår en god krosser inn i feltet, men Grundetjern rekker akkurat ikke frem. God involvering av Starts 17 år gamle midtbanespiller, det, men som i resten av kampen så langt har det kun blitt med 'nesten' for gjestene.
  60'
  Sanyang kommer til nok et skudd! Kanten mottar ballen litt til venstre utenfor feltet. Han tar ett touch over mot venstrefoten før han fyrer. Skuddet er imidlertid dårlig plassert, og Falch har få problemer med å holde kula som kommer rett på ham.
  60'
  Klareres til ny corner.
  60'
  Ender til slutt i returrommet. Øregaard banker til på direkten, men ballen suser fire-fem meter over.
  60'
  Spillerbytte - Start
  Inn: Peter Reinhardsen
  Ut: Eirik Schulze
  61'
  Ser ikke veldig truet ut for øyeblikket, vertene. Start har mest ball, men det blir for lavt balltempo og for mange pasninger på tvers til å skape et ordentlig trykk på Sandnes Ulf.
  64'
  Start slår langt mot Tønnessen, men pasningen blir for lang for kapteinen. Innkast til vertene, som da tar seg god tid.
  65'
  Halgunset finner nesten Ekeland! Vertene kontrer, og Ramsland skjærer over fra venstre og inn i bakrom. Halgunset er smart når han lar førstebevegelsen gå, før han slår motsatt på andrebevegelsen til Ekeland. Vertenes nr. 9 har fri bane mot mål, men pasningen blir litt for upresis til at kapteinen klarer å ta med seg kula rett frem mot mål.
  66'
  Sanyang sender kula en liten halvmeter til side for stolpen! Kanten går først i veien for Derviskadic som lader skudd fra 17-18 meter etter at ballen klareres ut i returrommet. 25-åringen retter det nesten opp igjen når han først skaffer seg rom med en skuddfinte, før han banker til fra 16 meter. Skuddet går via en rødkledd, noe som setter Falch helt ut av spill. Sisteskansen blir dermed bare stående å se på at kula suser så vidt til side for venstre stolpe! Heldige der, vertene.
  68'
  Braut Brunes brenner nok en gyllen mulighet! Tønnessen curler presist mot bakre del av femmeteren, hvor Braut Brunes er helt umarkert. Fra 3-4 meter skal lysluggen bare styre kula i mål med pannebrasken, men også denne gangen setter han kula utenfor stengene!
  68'
  Gjennom hele feltet.
  70'
  Etablert et ørlite trykk mot vertenes mål nå, gjestene. Enn så lenge uteblir imidlertid scoringen, og nå begynner det å haste.
  73'
  Valsvik svinger inn i boksen, men Sæthre stanger ut til innkast. Tar det raskt, Start, og Reinhardsen får en god innleggsmulighet. Innlegget går imidlertid via en rødkledd og helt ufarlig inn i klypene til Falch.
  74'
  Flott spill av Sandnes Ulf, men Ekeland klarer ikke å overliste Jensen med sin avslutning! Ramsland løper 30-40 meter med ball med Wormgoor på slep. Sandnes Ulf-spissen slår så inn på Høiland i feltet, som uselvisk legger i støtte til Ekeland. Kapteinen banker til på direkten fra 11-12 meter, men får ikke nok kraft eller presisjon i skuddet, 24-åringen. Suser inn i klypene til Jensen langs gresset.
  76'
  Spillerbytte - Sandnes Ulf
  Inn: Christian Landu Landu
  Ut: Gullbrandur Øregaard
  76'
  Spillerbytte - Sandnes Ulf
  Inn: Mathias Bringaker
  Ut: Martin Ramsland
  76'
  Spillerbytte - Sandnes Ulf
  Inn: Fredrik Pålerud
  Ut: Sander Finjord Ringberg
  77'
  Sandnes Ulf løfter inn fra høyre ved innbytter Pålerud. Jensen er imidlertid tidlig ute og plukker.
  80'
  Landu Landu kommer seg ned til dødlinja etter kombinasjonsspill med Bringaker. Innbytteren løfter så inn i feltet, men der er det ingen rødkledde i nærheten av ballen. Jensen får dermed en enkel jobb med å plukke.
  81'
  Spillerbytte - Start
  Inn: Basilio Ndong
  Ut: Vegard Bergan
  Start kaster innpå en spiller med fart og X-faktor!
  82'
  Høiland trer nesten Halgunset alene med keeper, men Wormgoor får akkurat slengt ut en fot som hindrer gjennomspillet.
  83'
  Ndong slår inn fra venstre, og noen av bortefansen roper på straffe for hands. Dommer Aslam vinker imidlertid spillet videre, noe som ser helt riktig ut.
  84'
  Halgunset felles på 17-18 meter litt til høyre for mål. Dette er skuddhold!
  84'
  Halgunset prøver seg, og det er intet dårlig forsøk! Curler ballen hardt over muren i retning høyre kryss, men ballen dupper litt for seint.
  85'
  Spillerbytte - Sandnes Ulf
  Inn: Horenus Taddese
  Ut: Jostein Ekeland
  Spilt en god kamp, Sandnes Ulf-kapteinen, som nå gir fra seg kapteinsbindet til Halgunset.
  85'
  Høiland jakter hattrick! Spissen drar seg inn i feltet fra høyre, men klarer aldri å skaffe seg god nok vinkel for avslutning. Tomålsscoreren velger da heller pasning 45 grader ut til Bringaker, men avslutningen fra innbytteren fra kanten av femmeteren suser en meter til side for nærmeste stolpe.
  86'
  Tommy Høiland blir av den lokale juryen kåret til banens beste spiller. Ikke ufortjent, det.
  88'
  Falch får tilsnakk for drøying av tid ved et utspark. Sisteskansen forklarer seg med at vinden tar tak i ballen, men har brukt vel lang tid ved en rekke anledninger nå, så noe veldig godt argument er det ikke...
  90'
  Alle tiders mulighet for 3-0, men både Tadesse og Høiland bommer! Vertene kontrer og kommer 2-mot-2. Høiland slipper perfekt inn bak de gulkledde til Tadesse. Han kommer alene med keeper, men avslutningen smeller i lengste stolpe. Returen ender i beina til Høiland, men spissen klarer utrolig nok å sende kula i nettveggen fra fire meter!
  90'+1
  Nære på å redusere, Start! Ndong legger inn fra venstre, og Falch bommer med utboksningen. Ballen går dermed rett til værs. Flere gulkledde står midt foran mål der ballen faller ned, men vertene klarer omsider å beine ballen ut til corner.
  90'+2
  Hjørnespark til Start
  90'+2
  Nok en ny corner.
  90'+2
  Klareres.
  90'+3
  Store kontringsrom for Sandnes Ulf!
  90'+4
  Valsvik curler ballen like over krysset! Starts nr. 8 mottar ballen på 18-19 meter, tar et touch til siden og curler mot høyre kryss. Falch er utspilt, men dessverre for gjestene suser kula noen centimetere over krysningen av det horisontale og vertikale metallet!
  90'+5
  Spillerbytte - Sandnes Ulf
  Inn: Maxwell Effiom
  Ut: Tommy Høiland
  90'+5
  Braut Brunes brenner nok en enorm mulighet! Ballen faller ned i beina på 21-åringen midt i feltet. Spissen får kontroll på kula og skal bare feie den i nettmaskene fra 5-6 meter, men Falch redder på mesterlig vis med en beinparade!
  90'+6
  Hjørnespark til Start
  90'+6
  Kampen er slutt
  90'+7
  Sandnes Ulf skriver historie - de er klare for sin første kvartfinale i cupen noensinne! Høiland sendte vertene i føringen etter 22 minutter med et kanonskudd fra 17-18 meter, før samme mann doblet fra 11-meteren snaue 20 minutter senere. Braut Brunes hadde hele fem (!) store sjanser, men 21-åringen fant - dessverre for Start - ikke nettmaskene ved noen av anledningene. Valsvik var også nærme i sluttminuttene, men distanseskuddet snek seg en liten halvmeter over krysset. Vertene var totalt sett det beste laget, selv om Start hadde nok målsjanser til å ta seg videre. Fredrik Tennfjord takker for følget - god helg videre!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her