Slutt

3-0

1-0
3-0
Author avatar

Ble dekket av Jørgen Ryggvik Karlsen

    Hei, og velkommen til livedekningen mellom Molde og Stabæk fra Aker Stadion!
    Molde XI (4-2-3-1): Linde - Haraldseid, Bjørnbak, Gabrielsen, Haugen - Aursnes, Ellingsen - Hestad, Eikrem, Ulland Andersen - Ohi
    Benken: Cranix, Telo, Forren, Sjølstad, Mostrøm, James og Remmer
    Dermed ser vi at hos Molde får Kristoffer Haraldseid, Eirik Ulland Andersen og Ohi hjemmedebuten fra start. Samtidig noterer vi at Ruben Gabrielsen erstatter Vegard Forren i midtforsvaret som så ut til å slite med en legg i seriepremieren. Hurtigtoget Erling Knudtzon som kom gratis fra Lillestrøm før sesongen er heller ikke i kamptroppen til Erling Moe.
    Stabæk XI (4-2-3-1): Sandberg - Hernandez, Strømnes, Vihmann, Hanche-Olsen - Kassi, Børkeeiet - Bohinen, Vetlesen, Brynhildsen - Boli
    Benken: Kjellevold, Kirk, Demidov, Askildsen, Braaten, Aga og Vogt
    Henning Berg stiller nesten uforandret etter serieåpningen mot Lillestrøm. Matthew Rusike var uheldig på en dårlig gressmatte på Nadderud og pådro seg et brudd i leggen, og er ventet å være ute i fire måneder. Emil Bohinen erstatter som ventet nyervervelsen på høyrekanten.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med en komfortabel 3-0 seier til Molde etter scoringer av Fredrik Aursnes, Eirik Hestad og Mattias Mostrøm.
    Tom Harald Hagen er dagens kampleder. Han har med seg Erik Hegstad og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen på sidene. Mathias Smehus Kringstad er fjerdedommer.
    Molde åpnet sesongen med 1-1 borte mot Sarpsborg etter en omdiskutert redusering ved Magnus Wolff Eikrem rett før slutt, mens Stabæk delte poengene mot Lillestrøm etter en nydelig scoring fra Franck Boli.
    Dagens kamp blir årets første hjemmekamp for Molde på Aker Stadion, som nærmest var som å regne som et fort å regne for de blåkledde i fjorårets sesong. Molde var nemlig Eliteseriens beste hjemmelag med 11-1-3. På den andre siden var dagens gjester fra Bærum, Stabæk ligaens dårligste bortelag med 1-5-9. Nå starter imidlertid begge lag med blanke ark og vi kan la statistikk være statistikk, for nå er det drøye tre kvarter til avspark på Aker Stadion!
    Lagene står klare i spillertunnellen. Straks klart for avspark!
    Da kommer spillerne inn på kunstgresset på Aker stadion til den vakre Eliteserie-hymnen og pyro fra Tornekrattet. Det er straks avspark på årets første Eliteseriekamp på Aker stadion!
    Kampen har startet
    Boli blir spilt i bakrom, men Gabrielsen er rask til fots og får klarert til innkast.
    2'
    Kassi slår inn i boks, men ballen går over alt og alle. Kristoffer Haugen får løpt opp ballen og Molde starter bakfra.
    3'
    God Molde-mulighet! Eikrem plukker opp ballen på midtbanen og spiller gjennom til Ohi. Fra skrå vinkel skyter spissen, men ballen triller til side for mål.
    4'
    Hestad plukker opp ballen da skuddet til Ohi ikke går ut. Han får slått inn igjen til Ulland Andersen som får stå helt alene foran mål, men header utrolig nok utenfor der! Heldigvis for kanten fra Haugesund er han i offside når headingen går.
    5'
    Eikrem slår hardt og lavt inn mot Ulland Andersen, men lysluggen når akkurat ikke frem. Molde viser fine takter i starten av kampen her.
    6'
    Stor mulighet for Stabæk! Bohinen fyrer av fra rundt 16 meter, men Linde er raskt nede og slår ut til corner. Godt forsøk av Bohinen og god redning av Linde!
    10'
    Ulland Andersen prøver skuddfoten fra 25 meter, men den går rett på Sandberg som har full kontroll på forsøket fra kanten.
    11'
    Haugen tester slegga fra distanse, men skyter rett i et Stabæk-bein og ut til corner. Eikrem skal slå.
    13'
    Eikrem slår på første stolpe og Aursnes får stusset. Får også styrt ballen mot mål, men Sandberg er våken og redder forsøket.
    14'
    Ohi går ned i feltet og slår ut med armene. Vil ha straffespark der, men dommer Hagen vinker spillet videre.
    14'
    Hestad spiller ut til Haraldseid som prøver å slå inn på et touch, men forsøket er ikke av det gode slaget. Ender langt bak mål.
    15'
    Ulland Andersen skjærer innover fra venstre, og får skutt. Skuddet er hardt og lavt mot nærmeste hjørne, men Sandberg er igjen våken og holder ballen i fast grep.
    17'
    Hestad spiller inn til Eikrem i boks som vender opp på et touch, men det blir akkurat litt for hardt, og ballen triller inn i klypene til Sandberg.
    21'
    Har roet seg litt ned på Aker stadion nå. Mange pasninger i Molde-laget, men Stabæk lukker igjen.
    25'
    Hernandez slår i boks, men Gabrielsen har full kontroll og stanger unna.
    25'
    Ulland Andersen prøver å slå inn, men ballen går forbi alt og alle og ut til utspark for keeper.
    28'
    Vært mye involvert i dag, Ulland Andersen som kom inn fra benk forrige kamp. Fikk da målgivende til Eikrems scoring, og fortsetter han som den første delen av kampen i dag, kan han fort notere seg for flere målpoeng.
    29'
    Hanche-Olsen med et vel optimistisk forsøk fra 20 meter. Prøver seg med skuddfoten, men ballen går himmelhøyt over.
    32'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Stabæk
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Og der går Molde i ledelsen! Stikker først gjennom Ohi, men Sandberg kommer ut og takler. Ballen havner så i beina til Eikrem som skyter ballen via en Stabæk-fot, i stanga og i mål. 1-0 på Aker stadion!
    32'
    Eikrem prøver seg fra 20 meter med venstrefoten, men ballen går rett på Sandberg som enkelt kan ta ballen i klypene.
    36'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 0 Stabæk
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Målgivende: Eirik Hestad
    Selvfølgelig! Ohi måtte jo bare score mot gamleklubben! Hestad spiller 45 grader ut til spissen som kontrollert setter kula ned i venstre hjørne. 2-0 på Aker stadion!
    38'
    Ulland Andersen klinker til, og Vetlesen kaster seg foran. Får ballen rett i kronjuvelene der, og blir liggende nede. Så virkelig ikke god ut den, men kommer seg opp igjen, unggutten.
    42'
    Aursnes fyrer av fra distanse, og for et prosjektil det blir! Går rett på keeper, men ballen flakker mye. Sandberg får slått ut til corner.
    43'
    Nærmer seg pause her på Aker stadion nå.
    44'
    Pause
    Da er første omgang over på Aker stadion. Molde leder 2-0 etter scoringer fra Magnus Eikrem og Ohi. En fortjent ledelse må man kunne si etter at Molde har vært det beste laget og har skapt klart flest sjanser.
    2. omgang
    Da er vi i gang igjen på Aker stadion.
    46'
    Ulland Andersen feller Børkeeiet, og Eikrem setter fart mot mål, men dommer blåser av for frispark til Stabæk. Det er hverken Ulland Andersen, Eikrem og supporterne særlig enig i, men frisparket ser greit ut.
    49'
    Stabæk står litt høyere i inngangen på denne omgangen. Har nok fått klar beskjed i pausen om å stå høyere og jage scoring her av Henning Berg.
    52'
    Haugen slår i boks, men Vihmann klarerer unna.
    55'
    Ellingsen fyrer av fra 20 meter, men skuddet går rett på keeper. Gir en litt lei retur der, Sandberg, men heldigvis for Stabæk-keeperen blir ballen klarert unna.
    58'
    Ohi legger ut til Eikrem på 16-meteren som fyrer av mot nærmeste. Sandberg strekker seg lang og fanger ballen i fast grep.
    60'
    Eikrem spiller fint gjennom mot Haraldseid som kommer på løp, men Hanche-Olsen henger med og forsvarer seg fint. Kommer mellom Haraldseid og ball, og ballen ender til slutt hos keeper Sandberg.
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    Kampens første bytter fra Erling Moe og Molde. Tar av Ulland Andersen som har hatt en bra kamp. Han erstattes med 36 år gamle Moström.
    63'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Daniel Braaten
    Ut: Hugo Vetlesen
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kristoffer Askildsen
    Ut: Emil Bohinen
    Berg tar to bytter. Setter ut de to ungguttene Bohinen og Vetlesen og inn kommer Daniel Braaten og enda en unggutt, Kristoffer Askildsen.
    64'
    Hestad spiller inn i feltet til Moström som får ballen i beina. Får også skutt, men vinkelen blir skrå og da går ballen i nettveggen.
    68'
    Boli prøver seg fra 25 meter, men skuddet går i Gabrielsen og ut til corner.
    70'
    Askildsen slår corneren på første stolpe, men der står Ohi alene og nikker ballen unna.
    70'
    Så er det nære på for Ohi igjen! Eikrem legger en fin 45-graders pasning til Ohi som får skutt, men to Stabæk-spillere er tett på spissen og skuddet blir blokkert.
    72'
    Så kontrer Stabæk og Boli! Boli får en halv bane å løpe på, men blir tett fulgt av Gabrielsen. Stopperen kommer seg også inn foran spissen og skjermer ballen inn til Linde.
    72'
    STOR Molde-sjanse! Haugen slår hardt og lavt inn, og der kommer Ohi på et susende løp. Får skutt fra kloss hold, men Sandberg er våken og kaster seg ut. Gjør seg stor og redder mesterlig der, Sandberg som har stått en god kamp til tross for å ha sluppet inn to mål.
    73'
    Av og til er det rett og slett bare en fryd å se Molde spille fotball. Spiller på korte flater og det går fort, men får ingenting ut av det da et innlegg fra Haraldseid går en meter og to for høyt for Ohi.
    75'
    Hestad spiller fint gjennom til Aursnes som legger hardt og lavt inn, men en Stabæk-spiller får klarert til corner.
    79'
    Gult kort til Stabæk
    Luc Kassi
    79'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Sjølstad
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    80'
    Sjølstad viser seg frem fra start av. Stikker gjennom til Ohi som får skutt, men Strømnes kaster seg oppofrende inn og blokkerer.
    80'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Nikolaj Kirk
    Ut: Ola Brynhildsen
    80'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 0 Stabæk
    Mål: Mattias Moström
    Målgivende: Kristoffer Haraldseid
    Og der punkterer Moström kampen! 36-åringen fører ballen langs 16-meteren og prikker ballen fint i mål med tåa. Fin scoring av svensken!
    81'
    Hestad med et nydelig innlegg som Ellingsen får hode på. Headingen har bra kraft, men den går rett på Sandberg som enkelt holder den i fast grep.
    85'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Leke James
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    87'
    Det er lagt til to minutter på Aker stadion.
    90'+1
    Da er det over, og Molde vinner 3-0 mot Stabæk. En fullt fortjent seier til Molde som altså tar tre poeng i sin første hjemmekamp for året. Moldes scoringer kom fra Eikrem, Ohi og Moström.
    90'+3
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her