Ble dekket av Mathias Fløtaker

Brann XI (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kristoffer Løkberg - Gilbert Koomson, Veton Berisha, Petter Strand. På benken: Håkon Opdal, Thomas Grøgaard, Jesper Löfgren, Amer Ordagic, Daouda Bamba, Gilli Rolantsson og Azar Karadas.
    Strømsgodset XI (4-5-1): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Lars Sætra, Jakob Glesnes, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Yacouba Sylla, Herman Stengel, Johan Hove, Amahl Pellegrino - Mos. På benken: Morten Sætra, Mounir Hamoud, Henning Hauger, Marcus Pedersen, Nicholas Mickelson, Halldor Stenevik, Stian Ringstad.
    Nysigneringen Veton Berisha kastes rett inn fra start. Spissen henviser dermed Daouda Bamba til benken i årets første hjemmekamp på Brann stadion. Også Fredrik Haugen får tillit fra start. Midtbanespilleren som har vært blant bergensernes beste spillere de siste sesongene startet på benken i Skien, men i dag er han tilbake i elleveren til Lars Arne Nilsen.
    Bjørn Petter Ingebretsen gjør to bytter fra laget som vant serieåpningen 3-2. Den tidligere Brann-spissen Marcus Pedersen, som forøvrig scoret ett i forrige kamp, er henvist til benken. Inn kommer Amahl Pellegrino. Også Herman Stengel får prøve seg fra start i Bergen, hvilket betyr at Stian Ringstad må sette seg på benken.
    Strømsgodset fikk forøvrig en glimrende start på sesongen med 3-2 hjemme mot Haugesund i første serierunde. Marcus Pedersen, Mos og Johan Hove scoret målene for drammenserne.
    Brann på sin side startet i et forrykende tempo og gikk i ledelsen med 1-0 allerede etter to minutter, signert Vito Wormgoor. Odd utlignet Vedbjørn Hoff, før tidligere Brann-spiller Torgeir Børven satte inn to mål bak Eirik Holmen Johansen. Da hjalp det lite at Wormgoor satte inn sitt andre mål kvarteret før slutt. Dermed ble det 3-2-tap for fjorårets bronselag.
    Tilsvarende oppgjør mellom lagene i fjor, endte med 3-1-seier til Brann. I Drammen sikret Kristoffer Barmen ett poeng for bortelaget to minutter før slutt.
    Christian Eggen Rismark og Ruben Yttergård Jenssen er skadet og ikke med i Brann-troppen. "BP" kan derimot stille med fulltallig tropp i kveldens oppgjør.
    Det nærmer seg kampstart på Brann stadion. Den nye Fjordkraft-tribunen er på plass og stemningen er satt for en herlig kamp i vårværet her i Bergen.
    Trond Ivar Døvle er kampens dommer. Med seg på linjene har han Kim André Johnsen og Ivar Michael Bergum Jahr.
    Tonene fra Hjerteslag runger utover Brann stadion. Det nærmer seg kampstart.
    Kapteinene Vito Wormgoor og Jakob Glesnes leder henholdsvis Brann og Strømsgodset ut på gresset.
    Nystemten er unnagjort. Strømsgodset skal sparke i gang kampen.
    Vi er i gang i Bergen.
    1'
    Berisha vinner hodeduellen og finner Petter Strand. Han skaffer Brann et frispark.
    2'
    Haugen slår inn, men bortelaget klarerer. Brann står etter og skaffer corner.
    2'
    Haugen slår inn, men Glesnes er best i lufta og får headet unna.
    3'
    Berisha og Strand er eksplosive i presset. Glesnes er nære ved å rote seg bort, men holder hodet kaldt og får klarert unna.
    4'
    Gult kort til Brann
    Bismar Acosta
    En tøff duell mellom Acosta og Tokstad. Sistnevnte blir liggende nede og får behandling. Branns midtstopper får gult kort for behandlingen av Tokstad.
    4'
    Den tidligere Brann-spilleren Halldor Stenevik sendes i oppvarming.
    5'
    Johan Hove prøver seg på frisparket fra 25 meter, men forsøket går noen meter til side for målet til Holmen Johansen.
    6'
    Brann bearbeider fint og innlegget fra Kristiansen finner hjemmedebutant Løkberg. Han prøver seg fra 10-12 meter, men skuddet går utenfor mål. Fine tendenser fra hjemmelaget.
    8'
    Gult kort til Strømsgodset
    Herman Stengel
    Stengel er tøff med knottene på Koomson. Det så i overkant billig ut, men i tråd med linja Døvle la seg på hva gjelder det gule kortet til Acosta tidligere i kampen.
    8'
    Brann roper på straffe når Berisha faller i bakken inne i sekstenmeteren. Ballen havner derimot hos Haugen som banker ballen over fra 10 meter. Stor sjanse for hjemmelaget.
    11'
    Strømsgodset ligger og forsvarer seg i en dyp 4-5-1 for øyeblikket.
    13'
    Løkberg viser frem noen fine touch før Parr takler ham inne i sekstenmeteren. Sistnevnte blir liggende nede og får også frispark fra dommer Døvle.
    15'
    Pellegrino kommer alene med Acosta, men midtstopperen er rutinert og det ender med femmeter.
    16'
    Strømsgodset sliter når Brann setter inn sitt høye press. Meget bra frekvens i fronttrioen + Løkberg det første kvarteret.
    17'
    Koomson roper på straffe, men Døvle mener at holdingen fra Parr ikke er tilstrekkelig.
    17'
    Haugen prøver å finne Berisha, men fremspillet er upresist.
    18'
    Barmen er iskald når han tar av bortelagets høye press. Ikke gjort seg bort i den dype rollen som vanligvis bekles av Yttergård Jenssen.
    20'
    Forholdsvis jevnspilt for øyeblikket.
    22'
    Glesnes prøver å finne Mos, men forsøket litt for langt for spissen.
    22'
    Acosta er for tøff med Glesnes og sistnevnte får frispark inne i egen sekstenmeter.
    23'
    Acosta med et fint pasningsforsøk mot Berisha, men debutanten får ikke kontroll og Viljar Myhra kan enkelt plukke ballen.
    25'
    Brann flytter opp hele skytset når Teniste kaster langt, men Lars Sætra er resolutt i hodeduellen og får klarert unna. Sterkt av midtstopperen.
    27'
    Strømsgodset får kampens største mulighet så langt. Johan Hove mottar ballen på 25 meter og slår en glimrende stikker til Mos. Han fyrer av fra kort hold, men Holmen Johansen gjør seg stor og blokkerer forsøket. Svært god redning fra hjemmedebutanten til Brann.
    29'
    Haugen svinger corneren inn foran mål, men Godset får klarert til innkast.
    29'
    Lite finspill akkurat nå. Brann har ballen mest, men har til gode å sette Viljar Myhra på de store prøvene.
    31'
    Løkberg forsøker seg 25 meter, men skuddet går en meter eller to over målet til Myhra.
    32'
    Tokstad er god i presset og tvinger frem en feil fra Ruben Kristiansen.
    34'
    Myhra sleiver en ball utover sidelinjen til stor glede for hjemmefansen.
    35'
    Sætra går tøft i ryggen på Berisha, som tar seg til hodet i etterkant. Døvle lar kortene bli i lomma til tross for hjemmepublikummets protester.
    37'
    Acosta slår en herlig ball i retning Berisha, men spissen får ikke stokket beina. Fint initiativ, men mangler fortsatt det siste lille så langt, Berisha.
    37'
    Strand med et fint forsøk i retning Berisha, men Myhra er ute og plukker. Litt mer fart i angrepsspillet til Brann nå.
    38'
    Mål for Strømsgodset!
    Brann 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Mustafa Abdellaoue
    Der sitter den for bortelaget. Johan Hove vinner en ball fra Fredrik Haugen og plutselig er de marineblå to mot én. Mos holder på ballen, før han slår en perfekt pasning til Pellegrino. Kantspilleren ser først ut til å rote bort sjansen med et dårlig touch, men henter seg mesterlig inn og lurer ballen i hjørnet bak Holmen Johansen.
    40'
    Berisha vinner en corner.
    42'
    Slås kort til Strand som forsøker å skyte, men forsøket blokkeres.
    43'
    Stor Brann-mulighet når de spiller seg fri på høyresiden. Innlegget foran mål er godt, men Vilsvik får klarert i siste liten. Deretter blåser Døvle av for en skade på Sylla. Det faller i svært dårlig jord blant hjemmefansen på Brann stadion. Øredøvende pipekonsert mot dommeren nå.
    44'
    Parr bruker god tid på å tørke ballen, hvilket er lite populært hos hjemmefansen.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Holmen Johansen med et svakt utspill i beina på Stengel. Han finner Pellegrino som forsøker å legge ned til Mos. Forsøket blir for upresist og Brann klarerer.
    45'+2
    Der blåser Døvle til pause. Det står 1-0 til Strømsgodset etter de første 45 minutten på Brann stadion. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men ikke evnet å sette Viljar Myhra på de store prøvene. Det klarte i midlertidig Amahl Pellegrino som var iskald da han sendte bortelaget i føringen med fem minutter igjen å spille av omgangen. Vi er straks tilbake med den andre omgangen.
    Haugen sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Det tar bare 15 sekunder før Haugen får skutt fra 20 meter, men forsøket sniker seg til side for mål.
    46'
    Holmen Johansen blåser nesten ballen over tribunen. Har lov til å skylde på dårlig bane der, keeperen.
    47'
    Slurvete start fra begge lag etter pause.
    48'
    Jakob Glesnes
    Godset-kapteinen fullfører taklingen etter et langt touch og havner i boka til Døvle.
    49'
    Acostas langpasning mot Berisha og Løkbergs dype løp virker å være planen til Brann. Så langt har Godset brukbar kontroll.
    50'
    Vanvittig skuddforsøk fra Acosta. Midtstopperen tar sats og murer til fra 30 meter. Retningen er god, men Myhra er med på notene og får reddet.
    52'
    Pellegrino blir liggende nede etter en duell med Barmen. Ser ut som målscoreren kommer seg på beina.
    53'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Kristoffer Barmen
    Der sitter utligningen. Barmen er først på utsparket fra Myhra og banker den fremover. Berisha hopper over ballen og plutselig er Petter Strand alene med keeper. Der gjør Tertnes-gutten ingen feil og dermed står det 1-1.
    53'
    Døvle og assistentdommer hadde en liten diskusjon på hvorvidt det var offside på Berisha, men må ha tatt vurderingen på at spissen ikke var delaktig i spillet.
    55'
    Brann har virkelig fått blod på tann etter scoringen. Nå svinger det virkelig av hjemmelaget.
    56'
    Stor Brann-sjanse når Wormgoor header ned til Haugen. Midtbanespilleren brenner til på halvvolley, men skuddet går like over mål. Strømsgodset har mer enn nok med å forsvare seg nå.
    57'
    Også stemningen på Brann stadion har hevet seg siden utligningen. De røde er dominerende nå.
    59'
    59'
    Trippelsjanse for Brann. Koomson spilles fri mot dødlinja og slår inn mot Berisha. Spissen får headet på mål, men Myhra leverer en glimrende redning og for attpåtil hjelp av stolpen. På returen blokkeres Haugen, før ballen havner hos Kristiansen på 20 meter. Han brenner til via en Godset-forsvarer og til corner.
    61'
    Nå er det Løkberg som brenner en kjempesjanse. Et innlegg havner på bakerste hos Strand. Han tar et touch, før han slår langs bakken mot Løkberg. Trønderen skal bare bredside den i mål, men bommer regelrett på ballen.
    62'
    Acosta forserer på glimrende vis, før han forsøker et skudd fra 20 meter. Det går, dessverre for stopperen, til side for målet til Godset.
    63'
    Marcus Pedersen gjør seg klar på sidelinja.
    65'
    Brann-innlegg stryker luggen til Berisha. Teniste vinner ballen tilbake, og Brann prøver igjen. Ny klarering.
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Henning Hauger
    Ut: Amahl Pellegrino
    68'
    Brann fortsetter å trykke på, men Barmen går seg fast med et dårlig touch.
    70'
    Inn: Marcus Pedersen
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    71'
    Byen er Bergen, laget er Brann, stedet er stadion, og alle mann på tribunen er med å løfte hjemmelaget framover nå. Men foreløpig stanger de mot en mørkeblå Strømsgodset-mur.
    74'
    Brann roper på straffe! Det er Sylla som tar ned ballen med en voldsomt aktiv skulder inne i egen boks. Det pipes fra hjemmepublikumet da dommeren vinker det videre.
    75'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Gilbert Koomson
    75'
    Inn: Nico Mickelson
    Ut: Johan Hove
    76'
    Teniste finner Karadas på bakerste stolpe! Veteranen ruver over Glesnes, men headingen går like til side for målet!
    77'
    Marcus Pedersen
    Marcus Pedersen med en voldsom takling på Teniste. Går inn med knottene, og får fortjent kortet.
    77'
    Haugen sparker ned Glesnes inne i Strømsgodset-boksen. Frispark.
    82'
    Brann snapper ballen på Godsets halvdel. Spiller opp til Karadas, som mister ballen.
    83'
    Karadas med en heading på mål! Det er Berisha som slår inn fra venstre, men headingen til Karadas blir bare en stuss mot lengste hjørne, og der er Myhra.
    85'
    Inn: Daouda Bamba
    Ut: Kristoffer Løkberg
    87'
    Brann fortsetter å pumpe baller inn i feltet, men gang på gang får Godset klarert.
    89'
    Hauger har Vilsvik på løp, men ballen er alt for lang.
    90'
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Veton Berisha
    90'
    Bamba fyrer fra avstand! Via et blått ben, og til corner.
    90'+1
    Kort corner, som Haugen lemper inn. Stusses ut til et nytt hjørnespark.
    90'+1
    Det legges til fem minutter!
    90'+1
    Haugen legger så mye skru i den corneren at den går bak dødlinja.
    90'+2
    Brann kommer på ny. Bamba driller ute til venstre, før han slår ballen rett i et Strømsgodset-hode.
    90'+4
    Lars-Christopher Vilsvik
    90'+4
    Karadas tråkker til i en duell med Sylla, og får frispark imot.
    90'+5
    Pedersen felles på midten, og får frispark.
    90'+6
    Stengel banker til fra avstand. Skuddet blokkeres, men ballen lander hos Mickelson på seks-sju meter. Han drar til, men ballen går over mål! Der kunne Godset stjålet alle poengene!
    90'+7
    Det blir poengdeling i Bergen! Brann presset på hele veien, men fikk aldri seiersmålet. Strømsgodset er nok godt fornøyd med ett poeng borte på Brann Stadion, selv om de var veldig nære å få med seg full pott rett før slutt. Pellegrino sto for scoringen for gjestene, mens det var Strand som puttet for Brann i hjemmedebuten.