Hei og velkommen til Ælv Clásico!
    Mjøndalen (4-3-3): Makani - Walstad, Nakkim, Solholm Johansen, Sell - Gauseth, Aasmundsen, Sveen - Olden Larsen, Stokke, Ovenstad
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Gunnarsson, Mendy, Vilsvik, Valsvik - Stengel, Hove, Maigaard - Friday, Mawa, Stenevik
    Hverken Mjøndalen eller Godset kan sies å ha fått en drømmestart på sesongen. Førstnevnte har fem poeng på fem kamper, mens drammensklubben har sju poeng på sju kamper.
    Forrige sesong stakk lagene av med hver sin seier i Ælv Clasico. Under møtet i november var Mjøndalen suverene på hjemmebane og vant 3-0.
    Espen Andreas Eskås dømmer dagens kamp.
    Spillerne entrer banen på Consto Arena! Det er 2000 til stede på tribunene for første gang siden 2019!
    Der er vi i gang!
    Fred Friday med kampens første mulighet! Over målet.
    Stenevik med innlegget. Der er Gauseth og får den unna.
    Strømsgodset ser etter åpninger, men Mjøndalen ligger godt i ramma.
    7'
    Mjøndalen med frispark midt på Godsets halvdel.
    8'
    Valsvik får klarert den unna etter at ballen detter ned rundt straffemerket.
    8'
    Mendy med et brukbart innlegg. Over alt og alle.
    9'
    Nytt innlegg. Denne gang fra Vilsvik. Dette er bedre, men heller ikke denne gangen er det en Strømsgodset-spiller først på ballen.
    10'
    Mikkel Maigaard får frispark midt på banen.
    10'
    Hove med avslutningen! Ungguttens forsøk går like utenfor, men det som skaper muligheten er klasseinnlegget fra Valsvik.
    12'
    Stengel med en innsvinger i feltet fra frisparket midt på Mjøndalens halvdel. Ballen stanges unna.
    14'
    Mye Godset for øyeblikket. Denne gang innlegget fra Hove mot Friday. Går forbi alle, men gjestene skaper farlighet på farlighet ute til høyre.
    15'
    Solholm stanger unna nå. Sell får vekk andreballen.
    15'
    Stengel fyrer av fra 25 meter. Rett i blokka.
    16'
    Mye rom for Walstad å kontre i! Fosser ned langs venstresiden, men avleveringen mot Stokke er alt for unøyaktig.
    21'
    Frispark ute i korridor for Strømsgodset. Rett inn til Makani.
    23'
    Igjen skjer det ned langs høyresiden for Strømsgodset. Denne gangen er det Stenevik som skaffer et hjørnespark.
    25'
    Den svinges inn sentralt. Heades unna av Solholm.
    25'
    Godset vinner andreballen og får den inn i feltet. Der er Mawa i offside.
    26'
    Mawa både intens og god i førsteforsvarsjobben.
    27'
    Vilsvik i offside.
    27'
    Ovenstad går ned i duell med Vilsvik. Den tidligere Godset-spilleren roper på straffe, men dommer lar den helt korrekt gå.
    29'
    Gunnarson med en fin ball mot Mawa. Der er Sosha Makani sikker ute i feltet. Godt keeperspill!
    30'
    Lang crosser motsatt over mot Sell. Løpes opp av Mawa, som har tatt det lange løpet hjemover.
    31'
    Godt spill av vertene. Ovenstad finner Sveen, som får både tid og rom til å sikte på 16 meter. Skuddet er under pari og går rett på keeper, men dette er det nærmeste Mjøndalen har vært i denne første omgangen.
    32'
    Nytt skuddforsøk fra hjemmelaget. Ovenstad denne gangen, men Valsvik kaster seg ned og blokkerer!
    34'
    Walstad får frispark i det Mawa er alt for sen inn.
    37'
    Gult kort til Strømsgodset
    Moses Dramwi Mawa
    Får det gule kortet for den, Mawa.
    37'
    Mawas forsøk rett i blokka.
    42'
    Niklas Gunnarsson
    Gunnarson river ned Sveen som bakerste mann! Der skal han vel vises ut? Fratar hjemmelaget en klar scoringsmulighet. Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth raser mot dommer Eskås.
    44'
    Det legges til et minutt.
    45'+1
    Mjøndalen det klart beste laget i siste del av omgangen.
    45'+1
    Corner Mjøndalen nå. Siste som skjer.
    45'+1
    Hjørnesparket er godt, men Hove er først på den.
    45'+2
    Mjøndalen kjempet seg inn igjen i kampen etter at Strømsgodset var det klart beste laget den første halvtimen. Her er det alt å spille for. Heng med!
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    Johan Hove får god plass i mellomrommet. Skyter via Sell og inn til Makani.
    47'
    Fin pasning fra Hove, som nesten setter opp Friday. Spissen når akkurat ikke ballen.
    48'
    Stenevik og Mawa for forøvrig byttet plass ute på vingene.
    49'
    Ovenstad nære! Fine kombinasjoner med Stokke, før han setter avslutningen i nettveggen.
    50'
    Gauseth med den lange oppt mot Sell. Han er både kreativ og god i det han finner Olden Larsen. Han klinker ballen hardt inn foran, noe som skaffer Mjøndalen et hjørnespark.
    51'
    Ovenstads corner er god, og Myhra får kamp i duellen. Men keeperen er først på den og får bokset den unna.
    52'
    Mjøndalen klart best nå! Nytt skuddforsøk. Denne gang fra Ovenstad, før returen feies ut over linja. Ny corner!
    53'
    Myhra blir stående. Friday klarerer unna!
    53'
    Nå får vi et langt innkast.
    53'
    Sell er høyest inne i feltet. Evner ikke å få hodestøtet på mål. Utspill fra Myhra.
    54'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Martin Rønning Ovenstad
    Målgivende: Benjamin Stokke
    Der sitter den for Mjøndalen! Martin Rønning Ovenstad har vært hjemmelagets klart beste spiller. Her får han en fin crosser fra Stokke, før han utfordrer og kommer seg inn i feltet. Der får han lagt ballen over på godfoten og sendt den opp i vinkelen!
    58'
    Og man kan ikke si at dette ikke er fortjent heller! Godset klart best første halvtimen, men siden da har hjemmelaget tatt kraftig over.
    60'
    Veldig nære 2-0! Et stygt balltap av Mendy snappes opp av Ovenstad. Olden Larsen slår et godt innlegg langs bakken inn mellom stopperne og keeper. Den forlenges nesten ned i det lengste hjørnet, men bare nesten!
    64'
    Friday skaffer Godset litt pusterom med en corner.
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
    Ut: Mikkel Maigaard
    65'
    Inn: Duplexe Tchamba
    Ut: Prosper Mendy
    65'
    Hjørnesparket svinges inn mot første stolpe. Klareres unna.
    66'
    Gauseth får seg en stempling og ligger nede.
    66'
    Mål for Strømsgodset!
    Mjøndalen 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Halldor Stenevik
    Utligningen kommer ut av intet, og mot spillets gang! Crosser bra Vilsvik som heades unna av Nakkim. Senevik får tak i ballen, og legger an til skudd fra skrått hold. Får lagt den utagbart opp i hjørnet for Makani!
    67'
    Tobias Fjeld Gulliksen
    69'
    Ovenstad får frispark imot for en hands oppe på Strømsgodsets halvdel.
    71'
    Stenevik lobber ballen elegant inn mot Mawa inne i feltet. Spissen rekker ikke opp.
    71'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    75'
    Inn: Tonny Brochmann
    Ut: Lars Olden Larsen
    75'
    Inn med fart på topp i Brustad her, hjemmelaget. Målscorer Rønning Ovenstad går ut. Den tidligere Strømsgodset-spilleren har vært veldig god i dag.
    75'
    Voldsomt returløp fra Moses Mawa hindrer Mjøndalen ned langs venstresiden.
    79'
    Meget spennende sist ti vi går inn i nå!
    80'
    Inn: Ipalibo Jack
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    80'
    Overraskende av trenerteamet til Strømsgodset å ta ut Vilsvik. Blir mange rokkeringer i Godset-laget for å få dette til å gå opp.
    81'
    Mawa har det gule kortet fra før, men er alt for sen inn i Solholm. Heldig som får være på banen der, Godset-spilleren.
    83'
    Gult kort til Mjøndalen
    Stian Aasmundsen
    Hindrer en kontring. Solid søknad om gult kort.
    85'
    Inn: Shuaibu Ibrahim
    Ut: Benjamin Stokke
    86'
    Inn: Joackim Olsen Solberg
    Ut: Ole Amund Sveen
    86'
    Langt kast fra Brustad. Heades enkelt unna av Mawa.
    86'
    Der kunne innbytter Ibrahim avgjort kampen! Ballen lempes opp i banen, hvor Ibrahim plutselig er alene igjennom. Men både medtaket og avslutningen er rett og slett skandaløst dårlig! Enkelt for keeper Myhra.
    89'
    Gulliksen har det gule kortet. Feller Aasmundsen og lager frispark midt på egen halvdel. Her kan vertene flytte opp.
    89'
    Olsen Solbergs dødballfot er av høy klasse, men denne gangen svikter det. Heades unna allerede på 16-meteren.
    90'
    Det er vertene som presser på for et vinnermål i det vi nærmer oss 90 minutter på Consto Arena.
    90'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Alle roper på hands og straffe i det Brustad spilles igjennom. Han lobber ballen over keeper, og skal bare sette den over Valsvik. Det ser først ut til at han stopper ballen med hendene, men reprisen viser faktisk at det er med hodet! Koker greit på Consto nå.
    90'+3
    Oppstår tumulter i etterkant av straffesituasjonen, men spillet er i gang igjen.