Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av oppgjøret mellom Vålerenga og Bodø/Glimt.
    Lagoppstillingene er klare...
    Vålerenga XI (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui - Christensen, Udahl, Layouni.
    Bodø/Glimt XI (4-3-3): Haikin - Sampsted, Kvile, Høibråten, Bjørkan - Brunstad Fet, Berg, Saltnes - Sørli, Botheim, Solbakken.
    Gode nyheter for Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo at Jonatan Tollås Nation er tilbake etter skade og klar for kveldens kamp. I tillegg er Sam Adekugbe tilbake etter landslagsoppholdet med Canada.
    Glimt-sjef Kjetil Knutsen gjør ingen endringer på laget som slo Strømsgodset i forrige runde.
    Så blir det naturligvis spennende å følge Amor Layouni i dag, som møter sin gamleklubb Bodø/Glimt. I dag skal han forsøke å senke den regjerende seriemesteren.
    Da lagene møttes på Intility Arena i fjor, endte det 2-2. Ingen av spillerne som scoret i den kampen er med her i dag. Matthias Vilhjalmsson og Aron Dønnum scoret for VIF, mens Kasper Junker og Jens Petter Hauge nettet for Glimt.
    Forrige møte mellom lagene endte for øvrig med 2-0-seier til Bodø/Glimt.
    Klart for innmarsj. Ooooh weeeey ho!
    Bra trøkk i de 2000 som har fått komme i dag.
    Botheim sparker i gang kampen.
    1'
    Näsberg tidlig i bakrom på Layouni. Kan jo hende det blir bedre kontringsrom for venstrekanten her enn i mange andre av Vålerengas kamper denne sesongen.
    2'
    Virker som Vålerenga kjører «Ederson-taktikken». De lokker frem Glimt, så kan keeper Kristoffer Klaesson banke den av sted i bakrom.
    3'
    VIF får frispark like utenfor seksten.
    3'
    Borchgrevink kan skyte her.
    4'
    Går for keeperhjørnet! Forsøker hardt og lavt, men Haikin slår den ut til corner.
    4'
    Hjørnespark til Vålerenga
    4'
    Christensen svinger den innover. Udahl plukker opp på bakre og går også i bakken, men får ingenting av dommer Rohit Saggi.
    5'
    VIF prøver å presse Glimt høyt.
    6'
    Vålerenga får tak i ballen. Bjørkan kommer seg ikke forbi. Så får VIF slått inn og ballen havner i returrom hos Oldrup. Han fyrer, men får ikke skikkelig treff.
    7'
    Ballen havner i klypene til Haikin.
    7'
    Nå ligger VIF lavt i 4-5-1.
    7'
    Sigurd Kvile med en upresis pasning til Høibråten. VIF snapper, men sistnevnte utnytter et dårlig touch og lager et ufarlig frispark midt på banen.
    8'
    Glimt som har et lite overtak nå.
    10'
    Borchgrevink sliter litt mot Solbakken, ser det ut som.
    10'
    De kommer rundt på kant og får ballen inn i feltet. Ingen av de gule får løsnet skudd. VIF klarerer.
    11'
    Brukbar VIF-sjanse! Bodø/Glimt ligger overraskende lavt. Oldrup crosser flott ut til Adekugbe. Innlegget hans er også bra, men Udahl får ikke presset headingen under tverrliggeren.
    11'
    Klaesson sparker langt. Kvile klarerer.
    13'
    Glimt tar over.
    13'
    Smart kast til Solbakken. Bjørkan har masse plass, men Glimt får ikke vridd spillet raskt nok.
    13'
    Stillingskrig akkurat nå.
    15'
    Fagermo veldig ivrig på å jage sine gutter opp i press når Vålerenga har muligheten.
    16'
    Vålerenga leter etter Layouni tidlig. Sampsted kommer seg på riktig side.
    17'
    Solbakken sprinter fremover.
    17'
    Glimt kontrer. Solbakken tar med seg ballen 70 meter. Deretter spiller han til Saltnes, som slipper videre til Berg. Skuddet blokkeres.
    18'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    18'
    Sørli slår inn.
    18'
    Over alle og til femmeter. Brukbart slått, men ingen som jakter rommet bakerst.
    18'
    Sahraoui nærmest fotfølger Patrick Berg når Glimt har ballen.
    20'
    Sahraoui i skuddposisjon. Får ikke skikkelig klem på skuddet og går via en Glimt-spiller og til offsideplasserte Bjørdal.
    21'
    Klaesson med en lang ball. Kvile litt risky med ballbehandlingen. Lager et frispark på midtbanen.
    22'
    Berg med en strålende pasning til Fet i mellomrom. Han takles av Layouni. Burde fått frispark.
    24'
    VIF tar et raskt kast mens Näsberg ligger nede. Saggi blåser i fløyta.
    25'
    Sahraoui med strålende fotarbeid og en smart crosser i bakrom. Udahl får til en avslutning som går like utenfor stolpen, men flagget er oppe.
    26'
    Solbakken slår inn. Rett til Vålerengas målvakt.
    29'
    Bjørdal får en kjempesjanse! Får tatt ned ballen alene, men avslutter midt på bortelagets keeper.
    31'
    VIF presser på, men Glimt klarerer.
    31'
    Gjestene sliter!
    31'
    Vålerenga får en corner.
    32'
    Udahl tror han har puttet sitt tredje mål på tre kamper! Men linjedommer er oppe med flagget.
    33'
    Reprisen viser at Vålerenga blir snytt for scoring når Sampsted tydelig opphever offsiden.
    34'
    Hva synes du om den første halvtimen av kampen?
    Antall stemmer: 1371
    VIF skyter fra hjørnet av sekstenmeteren, men bortelagets keeper redder enkelt.
    37'
    Christensen felles på egen banehalvdel og får frispark.
    39'
    Sahraoui legger inn, men Høibråten header ut til corner.
    40'
    Innoverskrudd frispark fra Christensen bokses unna, og Glimt har enorme kontringsrom!
    41'
    Sørli har et hav av rom å løpe i, men blir tvunget til å avslutte tidlig når Sahraoui løper ham opp. Skuddforsøket går midt på Klaesson.
    42'
    Et Solbakken-innlegg møter pannebrasken til Botheim før avslutningen går over mål og ut til utspark.
    43'
    43'
    Sahraoui danser inn fra venstresiden før han forsøker å curler ballen i lengste! Avslutningen mangler dog litt presisjon og sniker seg utenfor.
    44'
    Vålerenga nære på å få et gunstig brudd, men hoveddommer dømmer frispark til blåtrøyenes store fortvilelse.
    45'+1
    Legges til ett minutt.
    45'+1
    Vålerenga kombinerer fint til dødlinjen, men igjen vinker assistentdommer med offsideflagget. Og igjen viser det seg å være feil!
    45'+2
    Vålerenga fikk Udahl-scoring feilaktig annullert, og dermed er det målløst til pause.
    - Det skal være mulig å se at det ikke er offside. Det går ikke så jævlig fort. Den får de ta på sin kappe, altså. Det er frustrerende, sier en oppgitt Henrik Udahl til Discovery+ i pausen.
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Et Bodø/Glimt-innlegg fra venstre går rett i nevene på Klaesson.
    49'
    Langslagssjef Ståle Solbakken fanges opp av TV-kameraene på Intility.
    49'
    Saltnes avslutter med innsiden fra 20 meters hold, men avslutningen er ikke god nok til å overliste Klaesson som redder til corner!
    50'
    Corneren lempes inn, men hoveddommer blåser frispark til Näsberg som legges i bakken av Kvile.
    51'
    Bodø/Glimt ruller opp fra venstre til høyre før Botheim får avslutte fra spiss vinkel! Men nok en gang står Klaesson i veien - denne gangen med en beinparade.
    53'
    Bodø/Glimts Solbakken forserer oppover venstresiden og legger inn. Innlegget går via en VIF-spiller og ut til corner.
    53'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Vålerenga 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    Omtalte Solbakken sender gultrøyene i ledelsen fra kloss hold! Corneren stusses først av Saltnes på første stolpe, før Solbakken styrer ballen i mål med skallen!
    54'
    Layouni skaffer corner til hjemmelaget.
    55'
    Botheim redder på strek! Borchgrevink svinger inn og ballen heades i retning mål av Näsberg. Kun en Botheim-klarering på strek hindrer utligning!
    56'
    Høibråten blokkerer mesterlig! Vålerenga trøkker på videre etter Botheim-klareringen og ballen spretter ned for Bjørdal. Kun offervilje og en mesterlig blokkering hindrer VIF-utligning.
    56'
    Vålerenga fortsetter å trykke på! Layouni løper seg fri ute til venstre og dunker inn et innlegg langs gresset. Haikin klarer akkurat å få stoppe innlegget.
    57'
    Det koker på Intility Arena.
    58'
    Bodø/Glimt får corner.
    59'
    Heades etter hvert unna.
    59'
    Bortelaget med frispark i innleggsposisjon.
    60'
    Innlegget går gjennom hele feltet samtidig som assistentdommer vinker av for offside.
    60'
    Vålerenga-supporterne applauderer dommerne når offsideavgjørelsen går blåtrøyenes vei.
    61'
    Saltnes slipper lett til og avslutter like utenfor! Skuddet går mellom beina på Borchgrevink, men sniker seg utenfor stolpen.
    61'
    Brunstad Fet skaffer corner.
    62'
    Sørlis corner klareres.
    62'
    For første gang på en god stund rekker man et lite pust i bakken når hoveddommer dømmer frispark mot Adekugbe.
    64'
    En offsideplassert Christensen mottar ballen bak bortelagets forsvar.
    65'
    Bjørdals innlegg går via Høibråten og til corner.
    67'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Jonatan Tollås Nation
    Målgivende: Henrik Udahl
    Kapteinen står fram! En kort corner legges inn av Layouni og finner Udahl på bakerste stolpe. Udahl header ballen inn igjen i boksen der Nation bredsider inn utligningen.
    68'
    Fagermo får gult kort.
    69'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Fredrik Bjørkan
    Meier inn i Christensen.
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Henrik Udahl
    Udahl går av med én målgivende og én feilaktig annullert scoring. Nok en god kamp av nysigneringen!
    70'
    Bodø/Glimt har fått en corner.
    71'
    Heades unna.
    72'
    Solbakken går til dødlinjen og legger inn. Innlegget er skyhøyt og lander rett i nevene på Klaesson.
    74'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    75'
    Inn: Jose Vitor Rodrigues da Silva dos Santos
    Ut: Sondre Sørli
    76'
    Inn: Lasse Nordås
    Ut: Erik Botheim
    Nordås scoret sist han kom inn som innbytter.
    76'
    Litt mer strekk i spillet nå.
    79'
    Adekugbe måker til fra 20 meters hold, men stoppes av Haikin!
    80'
    Borchgrevink kommer seg til dødlinjen og legger inn. Innlegget mangler presisjon og går rett i nevene til Haikin.
    81'
    Adekugbe setter seg ned og tar seg til baksiden av låret. Er det en skade eller er venstrebacken kun sliten?
    82'
    Inn: Brede Moe
    Ut: Sigurd Kvile
    84'
    Adekugbe spiller for øvrig videre.
    85'
    Pernambuco tester Klaesson fra langt hold. Nordmannen redder enkelt.
    86'
    Layouni stoppes mesterlig av Haikin! VIFs hurtigtog drar seg forbi Moe og avslutter fra god posisjon, men en strålende redning av Bodø/Glimts sisteskanse gjør at det fortsatt står 1-1.
    88'
    Layouni legger inn, men en offensiv Haikin bokser unna!
    90'
    Det legges til fem minutter.
    90'+1
    Christensen skjærer inn og forsøker å avslutte i nærmeste hjørne! Der ligger Haikin og redder.
    90'+2
    Det ropes på frispark når Christensen går i bakken like utenfor bortelagets sekstenmeter. Hoveddommer vinker spillet videre.