Hei, og velkommen til Lerkendal der Rosenborg tar imot Sarpsborg 08.
    Lagoppstillingene er inne, og Rosenborg stiller som følger: (4-3-3) Hansen - Dahl Reitan, Hovland, Eyjólfsson, Augustinsson - Hoff, Tettey, Skjelbred (c) - Holse, Islamovic, E. Ceide.
    Nyansatte Lars Bohinen leder Sarpsborg 08 i sin andre kamp, den første på bortebane, og stiller som følger: (3-4-3) Kristiansen - Ødegård, Utvik, Dyrestam - Wichne, Næss, Pálsson, Thomassen (c) - Salétros, Koné, Soltvedt.
    Den store nyheten før dagens kamp, er selvfølgelig returen til Alexander Tettey. Etter å ha vært proff i franske Rennes og engelske Norwich, der han også var kaptein, er 35-åringen tilbake i Rosenborg-drakt for første gang siden 2009. Tettey starter sentralt på midtbanen, med «blodsbror» Per Ciljan Skjelbred til venstre for seg, og Vebjørn Hoff til høyre.
    Dagens kamp er den 36. mellom lagene i serie og cup, i hvert fall om man regner Sarpsborg og Sarpsborg 08 som ett: Statistikken er da som følger: Rosenborg har vunnet mot Sarpsborgds 4. 8 kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 60-28.
    Mens resten av landets fotballstadioner er i ferd med å gjenåpne, gjør smittesituasjonen og lokale tiltak i Trondheim at det kun er tillatt med 600 tilskuere på Lerkendal inntil de folkevalgte vedtar noe annet.
    Rosenborgs toppscorer og beste spiller denne sesongen, Kristoffer Zachariassen, er suspendert på grunn av fire gule kort. Landslagsspiller Markus Henriksen er bekreftet ute med leddbåndskade i tolv til seksten uker. Jonathan Augustinsson starter dessuten for første gang for Åge Hareide på venstre back, i stedet for Adam Andersson.
    Lars Bohinen er klar på at hans nye lag ikke kommer til Trondheim uten ambisjoner om poeng: - Vi kommer til å få sjanser i kveld. De må vi ta. Vi sikter mot tre poeng, sier Sarpsborg-treneren til sarpsborg08.no.
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Tangvik sammen med Konradsen, Molins, Wiedesheim-Paul, Tagseth, Anderson, Serbecic, Sæter og Mikkel Konradsen Ceide.
    Lars Bohinen har med seg følgende superinnbyttermateriale: Nilsen (k), Bojang, Muhammed, Lindseth, Jarl, Mendy, Faredal Opseth, Lie Skålevik og Karamoko.
    Det er strålende spilleforhold på Lerkendal. Gressmatta kan ikke være annet enn i nordeuropeisk toppklasse. Værmelderne lover 18 grader, og oppholdsvær fra avspark av, men det kan være fare for litt yr utover i andre omgang.
    Antall stemmer: 1547
    Rosenborg har en heftig statistikk i oppgjørene mot Sarpsborg. Sarpsborg 08 har faktisk aldri vunnet på Lerkendal på ti forsøk: 9-1-0. Nærmere tusen fotballfans støtter seg til at historien gjentar seg i kveld: 75 prosent tror på hjemmeseier, mens 19 prosent tror på borteseier.
    Rosenborg tar avspark, og Alexander Tetteys retur til norsk fotball er et faktum. Tettey vinner sin første duell mot Koné.
    1'
    Fantastisk ball fra Hovland til Dahl Reitan som åpner opp hele borteforsvaret. Dahl Reitan forsøker å slå ballen tilbake, men treffer litt dårlig. Holse plukker opp ballen, skyter, og ballen spretter til Islamovic, som bredsider ballen i åpent mål. Assistentdommeren har vinket for offside.
    2'
    Rosenborg er i ferd med å etablere et lite trykk i åpningsminuttene. Tettey har kommet veldig godt i gang, og har hatt flere positive involveringer.
    4'
    Rosenborgs tre midtbanespillere spiller med trøye nummer 4, 5 og 6. Er ikke det klassisk midtstopper?
    5'
    Sarpsborg kan slå kontra, men Saletros får ikke opp blikket, og ser ikke at det er helt åpent på motsatt flanke. Rosenborg-spillerne jobber beinhardt hjemover.
    6'
    Tettey hylles allerede av et utall lokale representanter på pressetribunen. – For en speller, sies det.
    7'
    Sarpsborgs første angrep skjer på høyre. Saletros vender innover, og legger inn. Rett i armene på Hansen, som setter i gang hurtig. Holse når bare nesten ballen ute på høyre kant.
    7'
    Kone knuser Eyjolfsson i en hodeduell, og setter igang Soltvedt på venstre. Dahl Reitan er kjapt oppe i ryggen, og hindrer innlegg. Får til og med innkastet.
    8'
    Tettey leser spillet strålende, og snapper pasningen fra Dyrestam. Kanonstarten fortsetter, selv om pasningen mot Islamovic ikke er like god.
    9'
    Islamovic på farten ute på venstre kant, legger inn med venstre fot. Foran mål er det ingen, men svensk-montenegrineren får kampens første corner.
    9'
    Hjørnespark til Rosenborg
    9'
    Alexander Tettey
    Ballen lander hos Tettey på bakerste, som nesten får til en perfekt førstetouch som frigjør for volleyskudd. For et comeback det ville vært.
    10'
    Sarpsborg får innkast høyt i banen, og skal kaste langt. Thomassen tar voldsomt til tilløp, men det blir ingenting ut av det.
    11'
    Emil Pálsson
    Tettey får sin første dårlige touch, og Sarpsborg får nesten til en kontring bak ryggen hans. Det påfølgende innlegget fra Thomassen er perfekt, og sjansen er stor. Men avslutningen fra Palsson er dårlig. Kampens største sjanse.
    12'
    Eyjolfsson kløner det til på egen halvdel, og Kone setter fart på. Islendingen rydder opp i eget kløneri på desperat vis. Bortelaget får corner.
    13'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    14'
    Emil Ceide har hatt en anonym start på kanten. Forsøker å rive seg løs fra Wichne, men sistnevnte er vanskelig å bli kvitt. Bortelaget kommer til enda et innlegg fra høyre, men treffer ikke nå heller.
    14'
    Strålende tversoverpasning fra Dahl Reitan mot Ceide. Unggutten er avhengig av en perfekt touch for å komme til skudd; den touchen har han ikke i dette tilfellet.
    15'
    Det har vært flere kombinasjoner mellom kompisene Skjelbred og Tettey. Kanskje Tettey kan bidra til å få enda mer fart på Skjelbred, som har hatt en noe skuffende gjeninntreden i Rosenborg-laget etter mange år som tysklandproff.
    16'
    Nytt godt Sarpsborg-angrep. Igjen ender angrepet med tidlig innlegg, denne gang fra Saletros. Treffer ikke blink.
    17'
    Joachim Soltvedt
    ENORME Sarpsborg-sjanser. Strålende kombinasjon av Saletros og Dyrestam, som ender med at Kone får ballen feilvendt rett foran Rosenborg-målet. Hansen redder det første skuddet, men returen faller til Soltvedt på åpent mål. Men Hansen redder det dårlige forsøket fra tre meter også.
    18'
    Ny strålende diagonalpasning fra Tettey til Dahl Reitan.
    19'
    Skikkelig tøffeltreff fra Tettey. Holse legger inn fra høyre, og ballen går helt over til Ceide. Ballen ender opp i returrom, perfekt for Tettey på tjue meter, som treffer så urent som det er mulig å treffe.
    20'
    Tettey vinner igjen ballen, og sender av gårde Ceide én mot én. Unggutten er god i slike situasjoner, men blir forstyrret av en puff eller to, og får ikke skutt.
    22'
    Sarpsborg forsøker å spille seg ut av eget forsvar ofte, men Rosenborg-spillerne er aggressive i presset, og bortelaget ender som regel opp med å slå langt.
    23'
    Hovland har øyne i nakken og presisjon i pasningsspillet. Med ryggen til, slår han ballen rett på foten til Dahl Reitan. Det setter igang et godt Rosenborg-angrep på venstre, men innlegget fra Augustinsson lander rett i armene på Sarpsborg-keeper Kristiansen.
    25'
    Eirik Wichne
    Nytt strålende Sarpsborg-angrep, og igjen er kombinasjonen mellom Dyrestam og Saletros helt sentral. Saletros kan vende opp upresset, og det er til slutt Eirik Wichne som får rom ute på kanten av 16-meteren. Høyrekanten treffer bra, men ikke mål. Bortelaget er mye mer med nå.
    27'
    27'
    Saletros er særdeles flink til å finne rom mellom Rosenborgs forsvarsfirer og midtbane. Noe å passe på for Åge Hareide og Trond Henriksen.
    27'
    Samme oppskrift for Sarpsborg, nå på høyre. Soltvedt møter innover i banen fra sin høyre kant. Han får ballen bak Rosenborgs midtbane, kan vende opp, og slår motsatt til Thomassen. Nytt innlegg som ikke treffer annet enn RBK-keeper Hansen.
    29'
    Islamovic går i bakken etter duell med Utvik. Får frispark tretti meter fra mål.
    30'
    Det er faktisk Dahl Reitan som får teste frisparkfoten. Forsøket er godt, men ikke hardere enn at Sarpsborg-keeper Kristiansen nesten kaster seg i tidligste laget før han redder.
    31'
    Hjørnespark til Rosenborg, men Kristiansen får frispark etter at det er skikkelig mølje på første stang.
    31'
    Kampen dømmes forøvrig av hoveddommer Tore Hansen. Med seg på linjene har han Isaak Elias Skjeseth Bashevkin og Runar Langseth. Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    32'
    Holse blir liggende nede etter en duell. Dommer Hansen stopper spillet, men dansken rister av seg dette uten medisinsk tilsyn.
    32'
    Godt forsøk på veggspill mellom Dahl Reitan og Skjelbred. Sistnevnte følger bra opp høyrebackens høye press, men den tidligere landslagskapteinen snubler idet han tar med seg ballen inn mot femmeteren.
    33'
    Rosenborg-kontring. Islamovic spiller ut til Tettey på høyre kant (!), men midtbaneankeret virker ikke veldig komfortabel i én mot én-situasjonen, og faller på noe klønete vis.
    34'
    Næss blir liggende nede etter en duell på midten. Får tilsyn, mens de øvrige spillerne benytter anledningen til å ta seg leskedrikk og taktikkprat med trenerbenken.
    35'
    Rosenborg-trener Åge Hareide sitter lett tilbakelent på benken, og er nok ikke veldig fornøyd med første 35 minutter. Det er bortelaget som har spilt seg til de største sjansene. Rosenborg kan ikke vise til annet enn et annullert mål og et tøffeltreff fra Tettey.
    36'
    Augustinsson har vært anonym i sin første kamp fra start, men forsøker seg på det som ville vært et strålende gjennomspill med yttersiden av venstre for. Litt for lang for Vebjørn Hoff, som var på løp inn i 16-meteren.
    37'
    Nytt godt trekantspill av bortelaget. Rosenborg henger ikke med når de blå kombinerer ute på kantene. – Presspillet til Rosenborg fungererer ikke. Det har det ikke gjort på mange år, kommenteres det på pressetribunen.
    39'
    De seks hundre publikummerne forsøker å trampeklappe liv i hjemmelaget. Det var en gammel scoringsoppskrift i gamle dasger. Vi får se om det fungerer denne gangen. Fem minutter til pause. Sarpsborg kan skryte av å ha vært farligst til nå.
    40'
    Frispark til Rosenborg ute på venstre, 40 meter fra mål. Holse skal slå utover.
    42'
    Even Hovland
    Hosle treffer Hovland, men midtstopperens pannebrask er ikke godt nok stilt inn. Ballen sklir av, og suser utenfor Sarpsborg-målet. Hjemmelagets største sjanse til nå.
    42'
    Det skal spilles minimum to tilleggsminutter, opplyser fjerderommer Støfringshaug.
    45'+1
    Lagene er klare, og andre omgang er rett rundt hjørnet. Det er ingen forandringer på noen av lagene.
    Tettey holder på å miste ballen innenfor egen 16-meter, faktisk så gjør han det, men Eyjólfsson gjør en god sikringsjobb.
    47'
    Ny pasning med yttersida fra Augustinsson. Ny pasningsmiss.
    48'
    Rosenborg bryter et Sarpsborg-angrep, og kan kontre på høyre. Holse stopper opp i stedet for å sette på turboen. Da klarer bortelaget å ta inn forspranget.
    48'
    Ceide legger inn fra venstre, men Sarpsborg header unna. Ikke lenger enn til Augustisson på høyde med 16-meteren. Innlegget er så «dårlig» at det nesten går inn i lengste kryss. Keeper Kristiansen tupper ballen over til corner.
    49'
    Hjørnespark til Rosenborg. Tettey ruver høyt inne i feltet, men headingen sklir av pannebrasken, og spretter utenfor.
    49'
    Dahl Reitan stormer fremover, og blir til slutt felt tretti meter fra mål. Er det litt mer fart i Rosenborg-laget nå? På tide, i så fall.
    50'
    Innlegget fra Holse er for langt for alle, utenom Kristiansen, som svever høyt og langt, og holder ballen i fast grep.
    51'
    Dyrestam blir liggende nede etter frisparket, og får tilsyn. Ser ut til at svensken er ferdigspilt for dagen.
    51'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Benjamin Karamoko
    Ut: Mikael Dyrestam
    52'
    Tetty er veldig uenig med dommer etter å ha fått frispark mot seg 35 meter fra mål. Saletros skal slå innover.
    53'
    Utvik roper på straffespark, men får ikke gehør fra dommer Hansen. I stedet frispark til Rosenborg etter offside.
    53'
    Dino Islamovic
    Godt volleyforsøk av Islamovic. Ballen suser forbi vinkelen med keeper Kristiansen i full strekk. Rosenborg er bedre nå, har greid å holde tempoet i angrepsspillet oppe. Da rekker ikke Sarpsborg å flytte raskt nok over fra side til side.
    56'
    – Stå på beina, stå på beina, roper RBK-keeper Hansen til Augustinsson i duellen med Saletros. Det gjør venstrebacken, og stopper Sarpsborg-kontringen.
    58'
    Skjelbred forsøker å vippe ballen gjennom til Dahl Reitan som spurter rundt på høyre kant, men Thomassen gjør en god jobb hjemover, og header unna.
    60'
    Sarpsborg-spillerne har utvilsomt løpt mye. Kan de holde i nitti minutter? Rosenborg-spillerne har allerede begynt å få litt mer rom enn i første omgang.
    60'
    Erlend Dahl Reitan
    Islamovic er på farta ute på venstre, og legger ballen tilbake i feltet. Den ruller helt tilbake til Dahl Reitan, som brenner til fra tjue meter. Høøøyt over.
    61'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Rosenborg 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Joachim Thomassen
    Målgivende: Eirik Wichne
    Der sitter den for bortelaget, og det er fullt fortjent. Det er kapteinen som banker inn ballen stang inn fra kanten av 16-meteren. Strålende forarbeid og innlegg av Eirik Wichne.
    62'
    En blanding av desperate og oppgitte rop fra hjemmefansen nå. – Kom igjen da!
    64'
    Inn: Jonathan Lindseth
    Ut: Joachim Soltvedt
    64'
    Sarpsborg-spissen blir liggende nede inne på Rosenborgs halvdel. Kommer seg på beina.
    67'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Ibrahima Koné
    Spissbytte for bortelaget.
    69'
    Rosenborg forbereder et trippelbytte. Molins, Wiedesheim-Paul og Andersson gjør seg klar.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Guillermo Molins
    71'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Jonathan Augustinsson
    71'
    Inn: Adam Andersson
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    71'
    Andersson kommer rett inn og kaster langt. Sarpsborg header unna, med corner til hjemmelaget som resultat.
    72'
    72'
    Hólmar Örn Eyjólfsson
    Eyjólfsson er høyest på corneren, men header via bakhodet på en motspiller, og til ny corner. Fra høyre denne gang.
    73'
    73'
    Rosenborg stiller med tre nærmest rene spisser nå, i Islamovic, Wiedesheim-Paul og Islamovic. Det første forsøket mellom de to førstnevnte, lykkes ikke.
    78'
    Rosenborg eier ballen nå, og triller mye i egen forsvarsfirer. Veldig mye...
    80'
    Islamovic forsøker å tråkle seg gjennom Sarpsborg-forsvaret 18 meter fra mål. Får ikke løftet blikket, og finner ingen medspillere. Det må sies at hjemmelaget virkelig savner løpene og timingen til toppscorer Kristoffer Zachariassen.
    80'
    Lindeth ligger nede et par sekunder, men man kan ikke skylde på krampe etter å ha vært på banen så kort tid. Viftes på beina av sin egen kaptein - som ligger an til å bli matchvinner men sin første scoring på nesten to år.
    81'
    Holse hælflikker til Molins, men kjemien med spisskollega Islamovic fungerer ikke. Molins slår ballen rett frem, mens Islamovic løper mot venstre.
    82'
    Hjemmefansen blir stadig mer utålmodig nå. Det er kanskje ikke mishagsytringer mot egne spillere, men det er i hvert fall misnøye med angrepsviljen.
    82'
    Adam Andersson
    Andersson kontrer nærmest på egen hånd. Svensken drar seg innover i banen, og fyrer av fra tjue meter. Skuddet er godt, men en Kristiansen i full strekk redder til corner. Kanskje Rosenborgs beste mulighet i kampen. Det sier litt.
    85'
    86'
    Guillermo Molins
    ENORM Rosenborg-sjanse. Molins holder på å score mot sin gamle klubb, men Kristiansen redder mesterlig. Nå har hjemmelaget våknet - på tide.
    87'
    Sarpsborg-forsvaret klarerer desperat.
    87'
    Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter.
    90'+2
    Lars Bohinen får gult kort av dommer Hansen. Det syns nok Bohinen er helt greit.
    90'+4
    Frispark til Rosenborg 30 meter fra mål. Siste sjanse. Kristiansen er ute og plukker enkelt ned innlegget.