Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø, slaget om Nord-Norge!
    Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Reitan, Moe, Lode, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Moberg, Hauge
    Kampen om/i nord er igang! Bodø/Glimt vinner umiddelbart et innkast.
    1'
    Tromsø går rett i angrep og skaffer seg et hjørnespark.
    2'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Tromsø
    Mål: Philip Zinckernagel
    Målgivende: Håkon Evjen
    DRØMMESTART! Håkon Evjen sender Zinckernagel helt alene gjennom med Tromsø-keeperen, der han på lekkert vis chipper den over føttene til Kongshavn og sørger for umiddelbar jubel for de gule.
    2'
    Morsomme åpningsminutter i Bodø – Tromsø triller ball, mens hjemmelaget hugger til i press umiddelbart.
    5'
    Hauge legger inn flatt fra venstre og det er massevis av rom bak Tromsø-forsvaret, men ingen Glimt-angriper som står klar til å hugge til.
    6'
    Tromsø ruller opp fra høyre, men innlegget blir for upresist. Glimt stjeler ballen når de får en ny sjanse. De gulkledde er virkelig på hugget fra start.
    7'
    Runar Espejord er sterk i kroppen. Vinner duellen, tar ned ballen og hælsparker den til Azemi. Spissen får ikke helt klem i avslutningen.
    8'
    Glimt vinner en corner etter en ny kontringsmulighet, men det blir ingenting ut av det.
    10'
    Istedet får Tromsø en mulighet til å kontre. Men Daniel Berntsen får aldri helt kontroll på ballen og Patrick Berg vinner et frispark.
    10'
    Bra brutt av Gundersen, som tar med seg Azemi. Han tråkker litt på ballen i Glimt-feltet og får ikke noe ut av den.
    12'
    Brede Moe med en aldeles nydelig ball i bakrom til Hauge. Han bommer litt på medtaket, som ender med å bli en fin ball til Saltnes. Han kommer ikke til avslutning.
    13'
    Valakari forsøker å legge inn til Azemi, men får ikke ballen frem.
    14'
    Nytt innlegg mot Azemi, og denne gang blir det farligere. Spissen kaster seg frem, men får ingen fot på ballen.
    15'
    Zinckernagel blir løpt ned, men får ikke frispark. Glimt sitt angrep fortsetter, innlegget er godt, men en ryggende Moberg klarer ikke få ballen under tverrliggeren med nikket sitt.
    17'
    KJEMPEREDNING! Evjen kommer seg til dødlinja, legger inn og i feltet står Zinckernagel på rett sted. Han setter bredsiden til, men Kongshavn er med på notene. Kaster seg ned og forhindrer 2-0 med en feberredning!
    20'
    Corner til Glimt: Moberg setter hodet til, men treffer ikke ordentlig med nikket sitt.
    20'
    Bjørkan heldig som slipper unna med tilsnakk etter å ha stoppet Berntsen.
    22'
    Zinckernagel har tatt på seg danseskoene, men det går litt for fort selv for dansken. Femmeter til TIL.
    22'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Tromsø
    Mål: Håkon Evjen
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    EVJENTYRLIG! Glimt varter opp med sitt typiske spill, Dahl Reitan kommer opp fra backen, får ballen og slår inn i feltet. Der står Evjen, som bredsider inn 2-0!
    23'
    STOLPEN! TIL er nær redusering på direkten, men det vil seg ikke. Headingen til Gundersen går i stolpen og ut.
    25'
    Lode med en god ball mot Saltnes, som hopper over ballen så Hauge skal få den. Han er imidlertid i offside.
    27'
    Azemi går for tøft til mot Lode.
    28'
    HAUGEEE... Lekkert sett fra Patrick Berg, som spiller Hauge alene med keeper. Vingen bredsider ballen utenfor mål.
    29'
    Lode bryter og setter i gang Hauge. Han finner Zinckernagel i feltet, men angriperen makter ikke krangle seg til en skuddposisjon.
    32'
    TIL triller...
    34'
    Holder lenge i ballen, bortelaget, men kommer ikke til noen sjanse. Ender til slutt med femmeter for Glimt.
    36'
    Gult kort til Tromsø
    Gudmund Kongshavn
    Hva gjør du der, Kongshavn? Bommer på klareringen, men prøver å redde seg selv ved å ruse ut og klippe ned Glimt-angriperen - liiike utenfor sekstenmeteren. Og keeperen må faktisk sone neste kamp.
    37'
    Jeg tok ballen, hevder Kongshavn. Nei, det gjorde du ikke.
    38'
    Zinckernagel prøver lykken, og det er bare noen centimeter unna. Ballen subber oversiden av tverrliggeren.
    38'
    Robert Taylor
    40'
    Taylor brenner til fra nærmere 30 meter. Det er kraft i skuddet, men Ricardo Friedrich har kontroll.
    42'
    Herlig angrepsspill fra Glimt, helt til Evjen spiller en for lang ball mot Reitan.
    43'
    Zinckernagel gir ikke opp den lange ballen, men Wangberg følger. Blokkerer til corner.
    44'
    Evjens corner går over alt og alle.
    45'
    Pause på Aspmyra! Glimt leder 2-0 etter scoringer signert Zinckernagel og Evjen. Tromsø har hatt sine sjanser, og var nærmest da Gundersen headet i stolpen, men det er helt klart hjemmelaget som er det førende laget.
    ZINCKERNAGEEEEL! Nesten! Drar seg innover og forsøker å skru ballen inn i lengste, men Kongshavn er med på notene.
    47'
    Corner til Glimt: Saltnes bruker hælen til å styre ballen videre, i en TIL-forsvarer og til ny corner.
    47'
    Kongshavn kommer opp, men glipper. Vil ha frispark, men det ender med ny Glimt-corner.
    48'
    Alle gode ting er tre? Nei, det stemmer ikke. Kongshavn feilberegner, men bak ham står en TIL-forsvarer og header unna.
    48'
    Glimt vinner nok en corner. Deres fjerde i den andre omgangen, den syvende totalt. 7-1 i cornere.
    50'
    Moberg nikker utenfor.
    50'
    4248 solgte billetter på Aspmyra. Det er solid bestenotering på Glimts hjemmebane denne sesongen.
    52'
    Bjørkan blir med opp, men vinkes av.
    53'
    Tromsø kommer til to innlegg, men det siste går rett inn til Ricardo Friedrich.
    54'
    Glimt kontrer, og det er ikke langt unna. Hauge får ballen, tar den med seg innover, men bredsider ballen en meter eller to til side for mål.
    54'
    Det går kjapt fremover når Glimt angriper. Og det ser farlig ut nesten hver gang.
    54'
    Corner til Glimt: Wangberg stanger unna.
    58'
    Zinckernagel brenner til fra innenfor feltet igjen, men igjen er Kongshavn med på notene.
    58'
    Pirinen forsøker å chippe ballen i bakrom, men det blir for fikst.
    59'
    Espejord legger inn fra dødlinja, men Azemi er ikke på plass i feltet.
    59'
    Bodø/Glimt 3 - 0 Tromsø
    Mål: Vegard Leikvoll Moberg
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    OVERKJØRING! Saltnes virker å ha valgt feil når han ikke spiller Hauge på venstre, men å spille rett frem til Moberg er likevel ikke dumt. Sistnevnte avslutter via Berntsen og i mål - 3-0!
    60'
    TIL får en god sjanse på direkten. Espejord legger inn til Azemi, men den tidligere Glimt-spissen treffer skikkelig dårlig på ballen.
    62'
    Glimt triller ball på TILs banehalvdel...
    64'
    Bodø/Glimt 4 - 0 Tromsø
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    LEKESTUE! Glimt spiller og spiller og spiller seg til nok en stor sjanse - og mål. Wangberg lar innlegget til Bjørkan gå, men det burde han vel ikke ha gjort, for på mottakerenden står Zinckernagel. Dansken dunker inn sitt andre for kvelden!
    64'
    En Glimt-supporter har tatt av seg til baris og synger for full hals. Det varmer visst å være Glimt-fan, selv i seks grader og regn.
    67'
    VGs statistikkekspert Geir Juva kommer med en aldri så liten fun fact: Glimts største seier mot Tromsø på øverste nivå er 5-1 fra 1997.
    68'
    Kjempepasning frem mot Hauge, som forsøker å spille Zinckernagel på åpent mål. Det går akkurat ikke. Wangberg blokkerer til corner i siste liten.
    69'
    Nære på fra Saltnes, som stusser ballen en liten halvmeter over mål på corneren.
    69'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Brede Moe
    69'
    Ballbesittelse: 46-54
    71'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Runar Espejord
    72'
    Pirinen legger inn mot Azemi, men Lode er først på ball. Stusser til corner.
    73'
    Taylor med hjørnesparket, men ballen har vært over linja. Femmeter.
    73'
    Hauge akkurat på feil side. Offsiden kommer etter at Glimt har trillet ball i nærmere to minutter.
    75'
    Glimt kontrer, og igjen blir det farlig. Hauge spiller til Zinckernagel, som under press skyter utenfor, riktignok via en forsvarer.
    77'
    Tar den kort, Glimt, og innlegget lar vente på seg...
    77'
    Konradsen varter opp med en Guti-esque pasning når han hælsparker Bjørkan gjennom. Kongshavn forhindrer 5-0.
    79'
    Zinckernagel skyter. Kongshavn redder.
    79'
    Lode får seg en smell og signaliserer umiddelbart til benken. Holder seg bak på låret, forsvareren.
    80'
    Inn: Vegard Bergan
    Ut: Marius Lode
    Hinker av banen, Lode.
    81'
    Inn: Sigurd Grønli
    Ut: Robert Taylor
    81'
    Moberg er nær sitt andre når Tromsø rører det til for seg selv. Kongshavn er langt ute, Hauge chipper, men den reddes nærmest på strek av Gundersen rett foran Moberg.
    83'
    Så er det bortelaget som er nære. Innlegget mot Azemi er godt, men spissen header ballen på feil side av nettveggen.
    84'
    Glimt ruller opp på venstre på ny. Bjørkan legger inn, foran mål er Moberg en skostørrelse unna å pirke ballen i mål, men så er det heller ikke langt unna at Pirinen setter den i eget nett. Kongshavn varter opp med et aldri så lite tigersprang.
    87'
    Så slurver Glimt litt. Ender i TIL-corner.
    88'
    Det blir ikke ufarlig. Pirinen får to forsøk. Først skyter han knallhardt i Mobergs bryst. Deretter lemper han ballen over.
    89'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Vegard Leikvoll Moberg
    89'
    Boniface viser seg frem umiddelbart. Først er det litt overtenning idet han lager frispark. Noen øyeblikk senere får han headet mot mål.
    90'+1
    34 mål har Glimt scoret på 12 hjemmekamper. Det er nesten tre mål i snitt. 54 totalt er også flest i Eliteserien.
    90'+2
    KJEMPESJANSE! Boniface glir gjennom TIL-forsvaret og bør sette 5-0. Igjen er Kongshavn med på notene.