1-1
1-2
2-2

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Kristiansund BK og FK Haugesund, et aldri så lite "Battle of the Sunds"!
    For hjemmelaget er Amahl Pellegrino i storform. Siden han ble hentet i sommer, har han scoret i alle sine fire kamper. Det har også gitt tre seirer og ett tap - og KBK er på 7. plass i Eliteserien 2019.
    På plassen bak KBK finner vi FKH. Haugesund har bare rasket med seg tre poeng på de siste fire kampen (0-3-1) og ligger på 8. plass med 27 poeng. Det er seks poeng bak KBK, så uansett utfall av denne kampen, kan ikke FKH klatre.
    KBK og FKH har møttes to ganger tidligere i Kristiansund. Begge oppgjørene har endt med hjemmeseier.
    KBK (4-2-3-1): McDermott – Sørmo, Psyché, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop – Kalludra, Sørli, Gjertsen – Pellegrino
    KBK-benken: Mbaye, Coly, Isaksen, Sivertsen, PE Ulvestad, Olsen, Bye.
    Ingen Kastrati, altså.
    FKH (4-4-2): Sandvik – Pedersen, Bergqvist, Tiedemann, Ringstad – Sandberg, Grindheim, Tronstad, Leite – Samuelsen, Krygård
    FKH-benken: Snorre, Knudsen, Nilsen, Kallevåg, Gregor, Koné og Velde.
    Spillerne er på vei ut på banen mens Eliteserien-hymnen runger ut over Kristiansund stadion. Det er straks duket for kamp i ruskeværet!
    Grindheim velger å bytte side.
    KBK hatt det aller, aller meste av ballen de første to minuttene.
    2'
    Gjertsen setter fart, men kommer seg ikke forbi.
    3'
    Aasbak legger inn, rett til burvokter Sandvik.
    3'
    Krygård stikker frem hodet og får tak i ballen foran Sørmo og Psyché, går i bakken ti meter fra mål, men får ingenting. Burde det ha vært straffe?
    5'
    I Eurosport sitt studio mener Bernt Hulsker at FKH blir snytt for straffe. Kjetil Rekdal er ikke like sikker.
    6'
    Sterkt gjort av Martin Samuelsen, som faktisk vinner duellen mot Psyché. Spiller til Leite, som vil spille ut på kanten igjen. Sender ballen ut over sidelinjen.
    8'
    Kalludra får frispark mot seg. Høyt spark, mener dommeren.
    9'
    God ball fra Tiedemann mot Krygård, men den unge spissen bommer med mottaket.
    9'
    Nesten-farlighet etter at flagget er nede på Samuelsen. Han forsøker å finne Leite, som akkurat holder ballen i spill. Legger den til Sandberg med et hælspark, og han banker ballen inn i feltet igjen. Der får KBK ballen unna.
    10'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Liridon Kalludra
    FEM PÅ RAD! Kalludra spiller Pellegrino gjennom, og han gjør alt rett. Tar med seg ballen et par meter fremover og skyter den i mål! Mål i fem kamper på rad nå for Pellegrino, som også har scoret i alle sine kamper som KBK-spiller. Imponerende!
    11'
    Men det er en forferdelig pasning fra Samuelsen som gjør at målet i det hele tatt kan skje. FKH-angriperen spiller en støttepasning tilbake til KBKs Kalludra.
    12'
    Ikke aaaltfor langt unna nummer to for Pellegrino. Gjertsen gjør en god jobb når han holder ballen i spill, kommer til dødlinja og legger inn. I feltet er Pellegrino først på ball, men hans flikk blir reddet av Sandvik.
    15'
    Gjertsen prøver å krangle med seg ballen i FKH-feltet, men stoppes kontant.
    16'
    Sørli kommer til innlegg. Vinner corner, kampens første.
    16'
    Pellegrino slår inn. Leite header unna.
    16'
    Gjertsen spiller vegg med Kalludra, får tilbake ballen og skyter. I blokka.
    18'
    Svak ball fra Bergqvist. Femmeter for hjemmelaget.
    21'
    Christian Michelsen gir en tommel opp fra KBK-benken. Jostein Grindhaug ser betraktelig mer bekymret ut på sin FKH-benk.
    21'
    DP Ulvestad er ikke enig i frisparket han får mot seg. Det er i god innleggsposisjon for bortelaget.
    22'
    Grindheim skal slå...
    22'
    ...og det blir farlig! Samuelsen kaster seg frem på bakre stolpe, men legger ballen tilbake i feltet istedenfor på mål. Der rekker ikke Leite å reagere tidsnok, men Samuelsen burde da ha skutt selv.
    23'
    Nytt frispark til FKH i god innleggsposisjon, denne gang fra deres høyre. Forrige var fra venstresiden.
    24'
    Igjen er det bra slått, denne gang av Sandberg, men i feltet er det KBK-spillerne som er sterkest.
    24'
    Samuelsen legger ballen lekkert til Sandberg med hælen. Høyrekanten setter fart, forsøker å finne Krygård i feltet, men det går ikke.
    26'
    KBK triller...
    28'
    Godt innlegg fra Aasbak, men i feltet treffer ikke Pellegrino ballen. Ikke aaaltfor langt unna.
    29'
    Corner til KBK: Bra slått av Aasbak, Hopmark stusser ballen rett på DP Ulevstad, som ikke klarer å styre den på mål.
    30'
    Corner til KBK: Sandvik får en hanske på ballen. Ender i innkast.
    30'
    Langt innkast, men FKH får ballen unna. Hjemmelaget må starte på nytt.
    31'
    Gjertsen kommer seg fri på høyresiden. Vinner nok en corner.
    32'
    Corner til KBK: Pellegrino finner hodet til Ulvestad, men KBK-kapteinen klarer ikke nikke ballen på mål.
    32'
    Så er det FKH som vinner corner, sin første i kampen.
    35'
    McDermott bokser unna.
    36'
    Tøff takling fra Ringstad. Dommeren gir KBK fordel.
    37'
    Gult kort til FK Haugesund
    Stian Ringstad
    Får det gule når ballen er ute av spill.
    37'
    Corner til KBK: Psyché får vel hodet på ball, men klarer ikke sture den på mål.
    38'
    Bra innlegg fra KBKs venstre, men Sandvik er med på notene.
    40'
    Gjertsen blir tatt av Pedersen. Frispark ikke så veldig langt unna cornerflagget.
    43'
    KJEMPESJANSE! Ballen treffer Gjertsen, som banker til på direkten. Sandvik redder.
    44'
    KBK vinner corner, men det får de ikke ta. Dommeren blåser av.
    45'+1
    - Det er for pent og pyntelig, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Eurosport.
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Andreas Hopmark
    46'
    Gult kort til Kristiansund
    Pål Erik Ulvestad
    Innbytteren markerer seg umiddelbart med å gå knallhardt inn i en duell.
    46'
    Corner til FKH: KBK får ballen unna.
    49'
    Leite skyter. I Kalludra og til corner.
    50'
    Mål for FK Haugesund!
    Kristiansund 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Martin Samuelsen
    Målgivende: Douglas Berggvist
    UTLIGNING! Bortelaget får ikke noe ut av corneren i første omgang, men beholder ballen. Bergqvist legger inn, og på bakre styrer Samuelsen ballen inn i lengste. En herlig avslutning!
    50'
    Corner til FKH: Ulvestad header unna.
    54'
    Frispark til hjemmelaget i god innleggsposisjon, men det får de ingenting ut av. Aasbaks innsvinger heades unna.
    56'
    Ikke sååå langt unna for KBK. Innlegget til Aasbak finner imidlertid ingen lagkompis.
    58'
    Jevnspilt kamp etter utligningen til bortelaget.
    63'
    Kristiansund 1 - 2 FK Haugesund
    Målgivende: Kevin Krygård
    SAMUELSÉN-TO! Krygård finner Samuelsen, som setter fart fremover. Utfordrer Psyché, men akkurat idet han blir tatt, får han løsnet et skudd. Fra nær død vinkel og via McDermott går ballen i mål. Haugesund har snudd det!
    63'
    Corner til KBK: Heades unna.
    65'
    FKH forsøker å kontre, og det er ikke langt unna. Men Samuelsen velger feil alternativ, spiller Grindheim istedenfor Krygård, og den pasningen blir plukket opp.
    65'
    Solid takling fra Bergqvist på Gjertsen. Ender med KBK-corner.
    68'
    Pellegrino holder ballen i spill og kommer til et godt innlegg, men finner ingen lagkompis i feltet.
    70'
    Samuelsen leker seg mot Psyché.
    70'
    Krygård utfordrer og skyter. Over og utenfor.
    70'
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Liridon Kalludra
    73'
    Corner til FKH: Samuelsen stiger til værs. Diop klarerer ballen unna.
    76'
    STOLPEN! McDermott varter opp med en god redning på forsøket fra Krygård, men på returen skal det stå mål. Samuelsen står på rett sted, må bruke venstrebeinet, men setter ballen i stolpen og ut. Nære hat trick!
    77'
    Ulvestad tar Leite.
    78'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Christian Grindheim
    Bruker tid på å komme seg av banen, Grindheim.
    78'
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Sondre Sørli
    81'
    Ringstad dytter bort Bye.
    84'
    Kristiansund 2 - 2 FK Haugesund
    Mål: Torgil Gjertsen
    Målgivende: Dan Peter Ulvestad
    HERLIGHET FOR EN SCORING! Og endelig sitter den for Gjertsen. Vender opp på sekstenmeteren og banker ballen i tverrligger og inn. 2-2!
    85'
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Martin Samuelsen
    85'
    Sandberg har fått seg en smell.
    86'
    Så får Coly muligheten til å snu kampen igjen, men alene med keeper setter han ballen utenfor.