Hei og velkommen til oppgjøret mellom Vålerenga og Ranheim!
    Lagoppstillingene er inne, og vi kan starte med Vålerenga.
    Vålerenga (4-2-3-1): Kwarasey - Borchgrevink, Bjørdal, Kanstrup, Näsberg - Abu, Lekven - Dønnum, Vega, Finne - George
    Vålerengas benk: Klaesson, Vilhjalmsson, Myhre, Adekugbe, Camara, Fellah, Nouri.
    Ronny Deila gjør altså store endringer etter fadesen mot Viking forrige helg. Da ble det 0-4 i sekken. I dag bytter han ut hele fem mann fra det tapet, inkludert keeper Klaesson.
    Blant gladnyhetene er at den hjemkomne sønn Mohamed Fellah endelig er tilbake i en kamptropp for Vålerenga i Eliteserien. Forrige gang han tok på seg den blå trøya var sommeren 2013.
    Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Heggem, Kvande, Olsen - Reginiussen, Valla Dønnem, Blakstad - Storflor, Bakenga, Solbakken.
    Ranheims benk: Lenes, Furu, Alseth, Karlsen, Erlien, Skarsem, Lopez.
    Ranheim kommer fra en stor opptur i midtukens oppgjør mot Fram Larvik. Der tok Ranheim seg enkelt videre til semifinalen i cupen med 3-0-seier.
    Det er forøvrig to lag som sliter fryktelig for tiden i Eliteserien. Ranheim har ramlet under streken, og har ikke vunnet på sine fem siste forsøk. Vålerenga har på sin side ikke vunnet siden starten av juli, og er i fullstendig krise.
    Lagene er ute på kunstgresset på Intility, og det er straks klart for kampstart!
    Vålerenga tar avspark!
    1'
    De starter med å løfte langt opp, men Ranheim feier unna.
    1'
    Abu slår ballen tvers over til Näsberg, men innlegget til backen går langt bak mål.
    3'
    Blakstad bryter Dønnum, og Ranheim kan kontre. Foosnæs slår inn, men Kanstrup klarerer fra VIFs boks.
    4'
    Blakstad slår inn, VIF blokkerer til corner.
    4'
    Hjørnesparket tas kort, men ender med Ranheim-kast.
    5'
    Finne bryter kastet, og VIF tar over.
    5'
    Borchgrevink slår inn. Ballen lander i klypene til Barli.
    5'
    Bjørdal slår en elendig pasning rett ut til kast etter at VIF har brukt lang tid på å bygge opp et angrep.
    7'
    Finne jager en ball som slås opp mot kanten. Øveraas må gi corner.
    7'
    God mulighet for VIF! Corneren ender tilbake hos Finne på hjørnet av sekstenmeteren. Han skyter, men Barli slår til ny corner.
    8'
    Finnes neste corner stanges vekk.
    8'
    Vega tar seg rundt på kanten og slår inn. Innlegget er tett på mål, og lander oppå tverrliggeren, før den spretter ut linja.
    9'
    Dønnem forsøker å finne Bakenga i bakrom. Pasningen er for upresis, og går til kast.
    10'
    Storflor og Blakstad kombinerer på kanten. Sistnevte svinger inn, men Vålerenga slår vekk igjen.
    12'
    Finne bryter og Vålerenga setter fart. George starter i bakrom, men Finnes pasning er langt unna å treffe.
    12'
    Abu takler Blakstad. Frispark til Ranheim, som flytter opp.
    14'
    Storflor slår inn frisparket, og Bakenga header ned til en feilvendt Blakstad. Han får ikke vendt opp, og VIF klarerer.
    15'
    Så setter Dønnum fart, og Vålerenga vinner frispark i god posisjon.
    15'
    Finne tar dødballen igjen. Bakenga stanger unna i boksen.
    15'
    Vega kliner til fra 20 meter. Forsøker å legge den langs bakken i lengste hjørne, men den sniker seg en meter utenfor.
    16'
    Bakenga scorere etter gjennomspill fra Øveraas, men det er avblåst for offside.
    17'
    Näsberg kommer seg rundt på kant, og får slått inn upresset. Innlegget er ikke presist, og Ranheim får enkelt klarert.
    20'
    Adu takler en gjennombruddspasning mot George. Den blir for lang, og Barli fanger.
    20'
    Dønnum finner Vega til høyre i full fart. Han skjærer inn og drar seg mot mål. Avslutter fra noe skrått hold, og Barli redder godt.
    22'
    Ranheim bryter og kan setter fart igjen, men nok en gang er de for unøyaktige i pasningsspillet.
    24'
    Blakstad slår på bakerste stang mot Reginiussen. Headingen går å ryggen på Borchgrevink og ut til corner.
    25'
    Vålerenga klinker vekk corneren.
    26'
    George tar med seg en ball gjennom forsvaret til Ranheim, men berøringen blir ørlite for lang. Barli kommer ut og fanger den.
    28'
    Ronny Deila er som oftest antrukket i Vålerengas treningstøy eller en flott dress. I dag stiller han i en enkel genser og jeans. Kanskje et forsøk på å dempe presset, og gjøre dette til en "helt vanlig kamp" for laget. Om det funker er vanskelig å se foreløpig.
    30'
    Bjørdal blir liggende etter en duell med Bakenga. Dommer stopper spillet.
    31'
    Bjørdal er på beina, og vi fortsetter.
    31'
    Mohamed Fellah er forøvrig i oppvarming. Skal han få sin re-debut for Vålerenga i kveld?
    32'
    Ranheim kan kontre, og Solbakken og Blakstad kommer 2 mot 2. Men Blakstad klarer å tråkke oppå ballen, og angrepet stopper.
    33'
    Borchgrevink feller Solbakken, og Ranheim får frispark.
    35'
    Fire frispark iløpet av et drøyt minutt her nå. Det drar ned tempoet.
    38'
    Blakstad tar seg lekkert forbi Lekven, men skuddet blokkeres.
    39'
    Vålerenga får endelig etablert et press, men Lekven avslutter angrepet med å trille en pasning rett ut til innkast.
    42'
    Abu forsøker å tre gjennom Lekven, men Ranheim får skjermet ut ballen til utspill fra mål.
    42'
    Abu slår mot Näsberg på kanten, men backen er akkurat for sent ute til å nå den.
    43'
    Nære på for Ranheim. Øveraas kommer seg ned til dødlinja, og slår hardt inn foran mål. Solbakken kommer i full fart og er fri, men pasningen er like bak han.
    45'
    Ett minutt er lagt til.
    45'+1
    Øveraas slår inn igjen. Berchgrevink header unna.
    45'+1
    Der er det blåst av til pause. Dette har ikke vært en spesielt god fotballkamp, men begge lagene trenger desperat en seier, og nerven er fortsatt til stede i oppgjøret. La oss håpe på en bedre andreomgang.
    Ranheim starter andre omgang.
    46'
    En lang ball løftes på George. Han forsøker å ta ned ballen, men gjør det med armen. Frispark sier dommeren.
    46'
    Vålerenga presser. Vega slår først inn, men Ranheim stanger vekk. Näsberg får ballen på motsatt, og innlegget er godt, men George rekker ikke frem i tide. Ballen triller ut til kast.
    49'
    En mulighet for Dønnum! Borchgrevink slår inn og Dønnum kan heade fra fem meter, men hodetstøtet blir for svakt. Enkel redning for Barli.
    50'
    Ranheim kontrer, og Reginiussen felles av Finne. Frispark.
    52'
    Vålerenga ser forøvrig ut til å ha gjort noen endringer i pausen. Dønnum har flyttet seg opp på topp, og laget ligner med på en 4-4-2-formasjon nå.
    52'
    Dønnum kjører opp på kanten, og slår på en helt ensom Vega på bakerste stang. Avslutter på hel volley, men den går utenfor!
    53'
    Feilprosenten er fryktelig høy på pasningsspillet for begge lag i øyeblikket. Ingen av dem klarer å skape skikkelig press på motstanderen.
    57'
    Vega slår et svakt innlegg som lander langt bak mål.
    58'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Ivar Erlien Furu
    Ut: Torbjørn Heggem
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Mayron Antonio George Clayton
    60'
    Dønnum prøver et skudd. Det går like utenfor venstrestolpen til Ranheim-keeperen.
    61'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Ranheim
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Aron Dønnum
    Finne utnytter et grusomt utspill fra Barli. Dønnum plukker opp ballen og serverer Finne. Han setter ballen til høyre for keeper.
    62'
    Stor mulighet for Ranheim. Reginiussen finner Blakstad på et innlegg, men han får ikke treff på ballen.
    64'
    Dønnum er i vinden. Får tid og rom og avslutter med venstrefoten. Barli når opp i hjørnet og redder til corner.
    65'
    Ranheim får kast midt på banen.
    66'
    Barli med nok en spesiell pasning til en Ranheim-spiller som har en mann i ryggen. Ranheim-forsvaret får avklart.
    69'
    Småpene kombinasjoner av Vålerenga, men Ranheim får ryddet unna.
    71'
    Ranheim får corner.
    71'
    Blakstad spilles fri. Han velger å skyte fra skrått hold og skuddet går utenfor.
    72'
    Vega prøver å komme seg forbi Foosnæs. Det ender med VIF-corner.
    73'
    Den blir avklart til ny corner fra motsatt side. Finne skal ta den.
    73'
    Dønnum får lagt inn til Lædre Bjørdal, men stopperen må ta et steg tilbake og headingen går utenfor.
    74'
    Vålerenga holder ballen i laget med ett og to touch.
    76'
    Inn: Sam Adekugbe
    Ut: Ivan Näsberg
    77'
    Inn: Mohammed Fellah
    Ut: Bård Finne
    77'
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Magnus Blakstad
    77'
    Dønnum igjen. Får tid til å skyte, men skuddet går rett på keeper. Noen sekunder senere er han der igjen med en ny avslutning, og nå går ballen via keeper og i stolpe. Blir corner.
    82'
    Inn: Vegard Erlien
    Ut: Ola Solbakken
    84'
    Mål for Ranheim!
    Vålerenga 1 - 1 Ranheim
    Mål: Vegard Erlien
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    Erlien har ikke vært på banen i mer enn halvannet minutt. Bruker kneet på et innlegg fra Bakenga og setter inn utligningen. Der svikter markeringen av innbytteren. Deila fortviler på benken.
    86'
    Dette er blytungt for Vålerenga. Hadde jo full kontroll på kampen etter 1-0-scoringen.
    90'+1
    Det er lagt til to minutter.
    90'+1
    Ifølge Eurosport er det bare 2800 tilskuere innenfor portene.
    90'+2
    Det ender med poengdeling.
    Ranheim har nå like mange poeng som Mjøndalen, som er på kvalikplass før mandagens bortemøte mot Viking.
    - Det var mitt første touch på ballen, så det var godt den gikk i mål, sier Ranheims målscorer Vegard Erlien til Eurosport. - Ballen traff kneet mitt. Mål er mål. Jeg driter i hvordan det ser ut.
    - Jeg er fornøyd med uavgjort borte, men det er tafatt i 2. omgang. Vi er kanskje litt heldig som får det målet, mener Svein Maalen, Ranheim-treneren.
    - Vi burde definitivt hatt tre poeng. Dette er skuffende, så vidt jeg husker har de bare den ene sjansen. Det er marginer i mot og vi hadde fortjent mer i dag, sier Bård Finne til Eurosport.
    - I dag gjør vi en bedre prestasjon enn sist helg. Vi slapp de til en målsjanse og den setter de. Det er bittert. I dag jobber vi sammen og gir alt, og så må vi bli bedre på den siste tredelen, sier Ronny Deila.
    - Vi sliter med selvtillit og utrygghet, men vi har sjanser som gjør at vi bør lede 2-0 og "stenge" kampen. Når vi ikke gjør det så lever jo kampen, mener Deila.