6 859
25 814

Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne livedekningen av oppgjøret mellom Young Boys og Manchester United. Endelig er Champions League tilbake!
    Dette er, sammen med oppgjøret mellom Sevilla og RB Salzburg, den første kampen i Champions League-gruppespillet.
    Young Boys og Manchester United er i gruppe F, og Ole Gunnar Solskjærs menn må tåle favorittstempelet i denne gruppen. De to øvrige lagene er Serie A-klubben Atalanta og Manchester Uniteds Europa League-overmenn, Villarreal.
    Lagene møttes sist i 2018/19-sesongen, også da i Champions League-gruppespillet. De røde djevlene vant begge oppgjørene: 1-0 hjemme på Old Trafford og 3-0 på kunstgresset i Sveits. Da scoret Paul Pogba to, mens også Anthony Martial tegnet seg på scoringslisten.
    Hjemmelaget Young Boys har spilt 5 kamper i hjemlig liga, og står med to seirer, to uavgjort og ett tap. De kommer til denne kampen fra en 4-0-seier over FC Zürich.
    Manchester United er på sin side ubeseiret, og troner øverst på tabellen på antall scorede mål foran Chelsea, Liverpool og Everton etter fire Premier League-kamper.
    Rødtrøyene fra Manchester kommer fra en 4-1-seier over Newcastle lørdag. Da gjorde Cristiano Ronaldo sin re-debut for klubben, og scoret to mål. Vi venter i spenning på om han spiller fra start i dag. Fasiten har vi snart.
    Lagene er klare, og Cristiano Ronaldo starter sin første Champions League-kamp for Manchester United siden 0-2-tapet for Barcelona i Champions League-finalen i 2009.
    Young Boys XI: Von Ballmoos - Hefti, Camara, Lauper, Garcia - Sierro, Martins Pereira - Fassnacht, Aebischer, Moumi Ngamaleu - Elia.
    Manchester United XI (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw - Fred, van de Beek - Sancho, Fernandes, Pogba - Ronaldo.
    Ole Gunnar Solskjær gjør altså tre endringer fra laget som slo Newcastle: Victor Lindelöf, Donny van de Beek og Fred kommer inn, og Raphaël Varane, Nemanja Matic og Mason Greenwood går ut. De tre sitter på benken.
    Spillerne entrer kunstgresset på Stadion Wankdorf i Bern. Spennende å se hvordan United-spillerne håndterer uvant underlag.
    Og så runger endelig Champions League-hymnen over stadion igjen.
    Young Boys-fansen har i hvert fall tenkt å gjøre sitt for å mane sine gutter frem i dag. Herlig trøkk på tribunen.
    2'
    Elia dytter Fred enkelt unna i en skulder mot skulder-duell og kommer til dagens første avslutning. Blir et ok forsøk, men de Gea har god kontroll.
    3'
    Bruno Fernandes legges i bakken av Camara. Frispark for bortelaget inne på Young Boys' halvdel.
    4'
    Så kommer det første skremmeskuddet fra Manchester United. Ballen løftes inn i feltet der Sancho har løpt seg fri. Får en litt dårlig touch og von Ballmoos får fanget ballen.
    4'
    Sliter litt med fotfestet her, Manchester United-spillerne. Både Shaw og van de Beek har sklidd innledningsvis.
    5'
    Lindelöf har forsøkt et par langpasninger i bakrom nå, men det har vært upresist ved begge anledninger.
    8'
    Manchester United har mye ball, men sliter med å finne åpninger.
    10'
    Bruno Fernandes får ballen inne i Young Boys-boksen og ser etter Sancho, som ikke får tak i ballen.
    11'
    van de Beek forsøker å takle Moumi Ngamaleu i et forsøk på å vinne ballen tilbake høyt. Bommer på ball og tar mann. Frispark for sveitserne.
    11'
    Shaw kommer til innlegg og ser etter Ronaldo, men finner bare klypene til Von Ballmoos.
    12'
    Så kommer vertene med et skremmeskudd! Elia får ballen ute til venstre og utfordrer Lindelöf én mot én. Kommer seg forbi svensken og hamrer ballen inn foran mål, men det ingen av hjemmelagets spillere har kommet seg inn i farlig område.
    12'
    Mål for Manchester United!
    Young Boys 0 - 1 Manchester United
    Mål: Cristiano Ronaldo
    Målgivende: Bruno Fernandes
    SELVFØLGELIG SCORER HAN! Og det er portugiserne som kombinerer. Et utsøkt innlegg med utsiden av foten fra Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo timer løpet sitt perfekt og sniker ballen i mellom beina på keeper!
    13'
    Da står Ronaldo med tre mål på knepne 105 minutter for Manchester United.
    14'
    Lekre kombinasjoner fra Fernandes og Ronaldo, men denne gangen får Young Boys-forsvaret ryddet opp.
    17'
    Wan-Bissaka nær et skummelt balltap på egen halvdel, men slipper med skrekken.
    19'
    De står godt i forsvar, Young Boys. Ligger kompakt i forsvar, nekter Manchester United-spillerne rom.
    19'
    Så skaffer høyrebacken Hefti Young Boys' kampens første corner.
    21'
    Lindelöf klarerer første forsøk, men Young Boys kommer på ny. Innlegg mot Camara - som akkurat ikke når opp.
    22'
    GOD MULIGHET! Young Boys ypper seg! Først kommer Fassnacht til skudd, og forsøket er godt. De Gea må i aksjon, og varter opp med en god redning.
    24'
    Og nesten to fra Ronaldo! United kontrer og Ronaldo kommer til skudd fra noe skrå vinkel. Banker til - rett på Von Ballmoos.
    25'
    Corner for gjestene.
    25'
    Får ingenting ut av den.
    25'
    Ronaldo får litt juling i en duell med Camara. Frispark inne på sveitsernes halvdel.
    26'
    Er ikke drømmehold, men kan fort tenkes at Bruno Fernandes prøver et skudd her...
    26'
    Prøver en kjapp variant mot Ronaldo, men Young Boys-spillerne er våkne og avskjærer.
    27'
    Sancho får tid og rom til å enten utfordre eller slå innlegg ute til høyre. Prøver å gå selv, men mister ballen.
    28'
    United ruller opp fint, og Wan-Bissaka slår inn mot Ronaldo. Godt keeperspill fra Von Ballmoos, som kommer ut og plukker.
    30'
    Nytt skremmeskudd fra Young Boys. Aebischer er sterk i duell med Fred og kommer til skudd fra 18 meters hold, men måker ballen over.
    32'
    Har vært gode så langt, Young Boys. Sett småfarlige ut offensivt og sluppet til lite defensivt.
    33'
    Rødt kort til Manchester United
    Aaron Wan-Bissaka
    DIREKTE RØDT! Manchester United er på vei fremover og Wan-Bissaka får en dårlig touch. I et forsøk på å nå ballen ender han opp med å stemple Martins Pereira rett på ankelen, og det er lite å si på kortets farge.
    35'
    Ingen protester fra høyrebacken, som umiddelbart var borte og beklaget seg til Martins Pereira. Og United må fullføre denne kampen med ti mann.
    36'
    Ser heldigvis ut til å gå bra med Martins Pereira, som er på beina og er klar til å fortsette.
    37'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Diogo Dalot
    Ut: Jadon Sancho
    37'
    Da tar Solskjær grep og gjør et defensivt bytte.
    37'
    FOR EN SJANSE! En helt enorm mulighet for Young Boys! Kommer til innlegg og på bakerste stolpe er Fassnacht helt umarkert. Banker til på halvspretten - like utenfor!
    38'
    Dette kan jo virkelig åpne døren for Young Boys, som kanskje for alvor får troen på at de kan snu dette.
    39'
    Pogba nikker unna et innlegg mot bakerste stolpe. I returrommet venter Aebischer som prøver på en volley. Himmelhøyt over.
    40'
    Har virkelig publikum i rygge nå, vertene.
    41'
    Luke Shaw blir liggende etter et sammenstøt med Hefti. Hode mot hode i den duellen.
    41'
    Det går bra med begge to.
    42'
    Nytt langskudd, denne gang fra Sierro. Han får ikke noe spesielt godt treff, og De Gea har ingen problemer.
    43'
    Ser betenkt ut på sidelinjen, Ole Gunnar Solskjær. Kan bli en lang kveld i Bern.
    44'
    Nytt skummelt Young Boys-innlegg. Maguire får stanget unna.
    45'
    Legges til minimum ett minutt.
    45'
    Gult kort til Young Boys
    Christian Fassnacht
    Fassnacht stempler Fred og ender opp i dommerens bok.
    45'+1
    Manchester United leder 1-0 til pause takket være Cristiano Ronaldos scoring, men Manchester United får det tøft etter pause på grunn av Wan-Bissakas utvisning!
    Inn: Raphael Varane
    Ut: Donny Van De Beek
    Ole Gunnar Solskjær gjør en endring i pausen.
    46'
    Spillerbytte - Young Boys
    Inn: Jordan Siebatcheu
    Ut: Vincent Sierro
    Young Boys gjør en offensiv endring.
    46'
    Blir spennende å se hvordan kampbildet blir nå etter pause.
    46'
    Siebatcheus første involvering ender med offside.
    47'
    Ronaldo med en feilpasning på egen halvdel, men Dalot og Fernandes rydder opp.
    49'
    Så blir Fernandes liggende etter en duell og dommer stopper spillet.
    49'
    Christopher Martins
    Martins Pereira får det gule etter å ha vært altfor sent inne i Bruno Fernandes.
    50'
    Så får vertene en corner, til stor jubel fra hjemmepublikummet.
    51'
    Varane stanger unna.
    52'
    Pogba mister ballen på egen halvdel. Har vært uryddig i dag, franskmannen.
    53'
    Lang ball opp mot Ronaldo. Camara feilberegner ballens sprett og Ronaldo snapper den. Klarer ikke å løpe fra Young Boys-stopperen og går deretter i bakken uten å få noe. Stor mulighet for gjestene.
    54'
    Håpløst langskudd fra Aebischer. Både over og utenfor.
    55'
    Moumi Ngamaleu høster applaus når han skaffer en ny corner.
    57'
    Ender hos Martins Pereira på kanten av 16-meteren. Påfølgende skudd: Dagens høyeste.
    57'
    Har mye ball, vertene, men nå er det Manchester United som er kompakte i forsvar.
    60'
    Elia spinner rundt med Fred, men det blir en vending for mye og Fred går seirende ut av duellen.
    62'
    Tar seg god tid på alle faste situasjoner her, Manchester United. Blir møtt med pipekonsert fra hjemmefansen.
    63'
    Gode tendenser i et Young Boys-angrep, men Maguire er råsterk i duellspillet. Får klarert, og får et frispark.
    64'
    Gult kort til Manchester United
    Raphael Varane
    Så får Varane det gule for uthaling av tid. Så ut som det var de Gea som fikk det, men det var altså den franske midtstopperen som havnet i dommerens bok.
    64'
    Blir spilt veldig lave, Manchester United. Lang, lang vei til Young Boys-målet.
    65'
    Camara vender bort Ronaldo med en lekker detalj. Det setter fansen pris på.
    66'
    Mål for Young Boys!
    Young Boys 1 - 1 Manchester United
    Mål: Nicolas Moumi Ngamaleu
    Målgivende: Meschak Elia
    SÅ KOMMER UTLIGNINGEN! Den lå i lufta! Ruller fint opp fra venstre til høyre. Innlegget finner Moumi Ngamaleu som kommer seg foran Varane og tupper ballen i mål!
    66'
    Så går de rett i angrep igjen, og målscoreren får en ny mulighet. Ender med skudd over mål.
    67'
    De ser rystet ut nå, Manchester United.
    68'
    Elia prøver et nytt innlegg. Via Shaw og ut til corner.
    69'
    Manchester United får klarert.
    69'
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Cristiano Ronaldo
    72'
    Inn: Nemanja Matic
    Ut: Bruno Fernandes
    72'
    Får inn løpskraft og rutine her, Solskjær. Skal nok satses på kontringer.
    72'
    Et par skumle innlegg fra vertene, men United får omsider klarert.
    74'
    Men de biter seg fast, vertene.
    74'
    Store rom for Luke Shaw, men pasningen når ikke frem.
    75'
    Var det riktig å ta ut Ronaldo?
    Ja
    54%
    Nei
    46%
    Antall stemmer: 11508
    Corner til hjemmelaget - og en stor sjanse! På utrolig vis får Varane klarert den uten å styre den på eget mål.
    76'
    Ny corner, denne gangen ender det i en avslutning rett på de Gea.
    76'
    Frispark til Pogba i god innleggsposisjon.
    77'
    Banestormer på Wankdorf arena! For en setning. Jeg gjentar den. Banestormer på Wankdorf arena!
    78'
    Mannen er tatt hånd om av sikkerhetsvaktene, men Dalots frispark er ikke spesielt godt like i etterkant.
    79'
    Lindelöf og Lina i tøff duell ute til venstre. Førstnevnte blir liggende og får litt behandling.
    81'
    Inn: Fabian Rieder
    Ut: Christopher Martins
    82'
    Inn: Miralem Sulejmani
    Ut: Silvan Hefti
    83'
    Ngamaleu tvinger frem en corner til vertene. Maguire stanger den unna.
    85'
    KANON FRA DISTANSE! Rieder hamrer løs fra 25 meter og de Gea må i full strekk for å slå den over.
    88'
    Den påfølgende corneren blir resultatløs.
    88'
    Inn: Anthony Martial
    Ut: Fred
    89'
    Ser ut til at det er sveitserne som jakter seieren her. United henger litt i tauene nå.
    90'+1
    Inn: Wilfried Kanga
    Ut: Meschak Elia
    90'+2
    Inn: Cedric Zesiger
    Ut: Sandro Lauper
    90'+2
    Zesiger har fått med seg en lapp inn på banen. "Gjør mål", står det kanskje?
    90'+3
    Young Boys i angrep igjen, men innlegget går forbi alle.
    90'+4
    Young Boys 2 - 1 Manchester United
    Mål: Jordan Siebatcheu
    YOUNG BOYS VINNER DET! Det er heeeelt åpent i United-forsvaret og sveitserne straffer dem nådeløst. Lingard med målgivende for hjemmelaget med en hårreisende pasning mot de Gea. For en katastrofal pasning.