2 145
1 376

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Viking og Sarpsborg 08!
    Viking tok en etterlengtet seier i cupen på onsdag, men har vært i dårlig form i det siste. Bedre har det vært for Sarpsborg 08 som har 13 poeng på de siste fem kampene.
    Tobias Heintz har vært i kalasform i de nevnte siste fem kampene. Sarpsborg 08-angriperen har scoret seks mål og notert seg for én målgivende pasning i den perioden.
    Kampen er i gang. Sarpsborg 08 som begynner med ballen.
    Diop setter standarden med en kontant takling på Vikings venstreside.
    1'
    Diop med en lang ball opp. Hagelskjær bommer på ballen og skaper litt uro hos bortefansen, men han får pirket ballen videre før Karlsbakk kommer.
    2'
    Nesten for Sarpsborg 08! Maigaard spiller gjennom, ballen flikkes videre av Engvall og så er Torp plutselig alene med Gunnarsson. Keeperen kommer godt ut og får reddet avslutningen. Ut til corner.
    3'
    Det blir ikke noe farlig ut av hjørnesparket.
    4'
    Sarpsborg 08 får et kast høyt i banen. Skal kastes langt.
    5'
    Maigaard dytter en Viking-spiller overende inne i feltet. Frispark til Viking.
    5'
    Gjestene får frispark ute på høyresiden. I fin innleggsposisjon.
    7'
    Viking får ballen unna til å begynne med, men den kommer raskt tilbake igjen. Fint innlegg mot Ødegaard, men han vinkes av for offside.
    7'
    Gjestene som har kommet best i gang her. Viking har knapt hatt ballen inne på Sarpsborgs halvdel.
    8'
    Sarpsborg prøver å spille seg ut bakfra, men mister ballen. Viking flytter opp og Haugen kommer seg til innlegg, men han finner ingen lagkamerater inne i boksen.
    9'
    Solbakken prøver å finne Karlsbakk i bakrom, men Ødegaard har tatt ut sikring og er først på ballen.
    11'
    Viking har løftet seg nå de siste minuttene.
    14'
    Sarpsborg prøver å komme rundt på høyrekanten, men det blir en misforståelse mellom Halvorsen og Maigaard. Ballen går ut av spill.
    15'
    De Lanlay mister ballen midt på egen halvdel. Sarpsborg får et gunstig brudd og ballen legges til Heintz, som skyter fra 20 meter. Rett i beina på en Viking-spiller.
    15'
    Tripic får ballen ute til høyre og har mye plass. Han får med seg Karlsbakk inne i feltet og slår inn, men innlegget kommer ikke hele veien frem. Sarpsborg meget irriterte over at det ikke kom noe flagg for offside.
    16'
    Viking får en corner.
    17'
    Tas kort. Solbakken slår inn med litt vinkel og inne i feltet header Hagelskjær ballen ut til en ny corner.
    17'
    Tripic slår inn. Over Diop og Sarpsborg får klarert.
    18'
    Tripic kommer seg til et nytt innlegg. Karlsbakk er inne foran mål, men innlegget går rett inn til keeper Kristiansen.
    18'
    Viking ruller fint opp. Haugen slår inn fra høyresiden og finner Sandberg på motsatt vingback. Sandberg header ballen inn foran mål igjen, men ballen blir klarert der.
    19'
    Salétros drar seg inn i banen og skyter fra 20 meter. En liten meter til side for mål.
    19'
    Torp kommer seg til avslutning inne i feltet igjen. Fra 15 meter fyrer han til og skuddet går også via en forsvarer. Ballen går rimelig rett på Gunnarsson, men han får ikke kontroll på den og slår returen ut i farlig område, men heldigvis for Viking er det ingen Sarpsborg-spillere som lurer der.
    22'
    Solbakken bryter en farlig pasning fra Heintz og prøver å sette fart fremover selv, men han går seg fast i duell med to-tre Sarpsborg-spillere.
    25'
    Halvorsen kommer seg inn i feltet, men Sandberg får en fot på ballen, før han i tur felles av Halvorsen. Frispark til Viking i egen 16-meter.
    26'
    Friskt vær i Stavanger for øyeblikket. Regner rimelig godt.
    27'
    Tripic kommer seg rundt på venstrekanten denne gangen. Han slår ballen inn mot straffemerket, men igjen uten at han finner noen lagkamerater.
    27'
    Løkberg får pirket ballen mot mål inne i 16-meteren. Ballen blir sprettende løs inne i 5-meteren i et lite sekund, men Karlsbakk får ikke avsluttet.
    27'
    Men så får Karlsbakk avsluttet! Volley fra 14 meter. Han treffer godt, men skuddet går rett på Kristiansen, som får avverget med en benparade.
    28'
    Viking får et hjørnespark.
    29'
    Blir ufarlig.
    29'
    Ikke alt for mange supportere på tribunen i dag. I hvert fall om man skal basere seg på tv-bildene.
    33'
    Viking har fått frispark.
    35'
    Frekt forsøk fra Tripic som treffer nettveggen!
    36'
    Hvilket terningkast vil du gi Viking sesong?
    Mål: Tobias Heintz
    Formspilleren gjør det igjen! Skjærer innover i banen og smeller kula i kassa fra drøye 20 meters hold.
    40'
    Formspiller Heintz har scoret seks mål på sine siste fire opptredener!
    41'
    To minutter til pause. Kan Viking snu dette mon tro...
    44'
    Dommer legger ikke til et eneste minutt, og dermed står det 1-0 til bortelaget Sarpsborg etter halvspilt kamp. - Vi kommer hit for å ta tre poeng, men vi må gjøre en enda bedre prestasjon etter hvilen om vi skal vinne denne kampen, sier Heintz til rettighetshaver Discovery+ i pausen.
    45'+1
    Da er spillet i gang igjen.
    46'
    Løkberg vinner ballen, men så spiller han den rett til en motspiller.
    47'
    Diop feller Torp, og frispark til Sarpsborg 08 i brukbar posisjon. Saletros tar det, og løfter ballen inn i feltet. Keeper plukker enkelt.
    48'
    Tripic porøver å legge inn fra venstre. Ødegaard blokkerer.
    48'
    Løkberg felles av Hagleskjær og Viking får frispark på 18-19 meter.
    50'
    Sanberg skyter på frisparket - keeper slår unna uten store problemer.
    51'
    Junior kaster seg frem og header utenfor fra seks meter etter innlegg fra Halvorsen.
    51'
    Corner til hjemmelaget. Tripic til Karlsbakk ved første stolpe - han stusser videre, men over alle.
    53'
    De Lanlay med herlig pasning til Haugen ute på høyrekanten. Innlegget blir blokkert.
    55'
    Sandberg felles, og Viking får frispark på venstrekanten.
    55'
    Tripic tar frisparket og prøver et innlegg - rett i klypene til Kristiansen.
    56'
    Bjørshol header til Løkberg inne i feltet, men han får ikke skikkelig kontakt med ballen og headingsforsøket går ufarlig utenfor.
    58'
    Halvorsen med en suser fra distanse, som går like utenfor.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Simon Tibbling
    Ut: Victor Torp
    60'
    Det er ikke veldig fres i det Viking-laget her nå. Sarpsborg 08 har god kontroll.
    62'
    Tripic ligger nede etter å ha fått en smell i en duell med Saletros. Får seg en skikkelig "skrel" på baksiden av leggen, men er ikke alvorlig.
    65'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Kristoffer Løkberg
    67'
    Inn: Naatan Skytta
    Ut: Markus Solbakken
    68'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Gianni Stensness
    68'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Daniel Karlsbakk
    68'
    Svendsen får ballen inne i feltet og drar med seg ballen elegant, men så er innleggsforsøket for dårlig og treffer ingen medspillere.
    71'
    Haugen legger farlig inn, men gjestene får klarert.
    72'
    Traore header over fra fem meter. Godt innlegg fra Sandberg.
    72'
    Sandberg kan legge inn fra venstre igjen - elendig forsøk, som går bak målet.
    74'
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Gustav Engvall
    75'
    Molins får kontroll inne i feltet, og så finner han Tibbling - avslutter utenfor fra brukbar posisjon.
    78'
    Gult kort til Viking
    Harald Nilsen Tangen
    Får gult etter å ha laget frispark til bortelaget i farlig posisjon.
    79'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Niklas Sandberg
    80'
    Maigaard skyter på frisparket - seiler like over, men keeper har grei kontroll.
    80'
    Skytta får ballen fra Haugen, men skuddet hans blokkeres på vei mot nettmaskene.
    82'
    Ny mulighet med Traore - nu blokkering.
    82'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    85'
    Inn: Bjørn Inge Utvik
    Ut: Joachim Soltvedt
    86'
    Viking har ballen mye, men gjestene ligger lavt o kontrollerer greit.
    87'
    Maigaard ligger nede med en skade. Ser ut til å være klar igjen.
    89'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Frispark til Sarpsborg.
    90'+1
    Saletros skyter på frisparket og ballen sniker seg igjennom en frynsete mur. Keeper får slått ballen i stolpen og til corner.
    90'+1
    Svendsen får frispark imot seg inne i feltet. Da renner vel tiden ut for hjemmelaget ...
    90'+4
    Dommeren har lagt til enda litt ekstra her, men Sarpsborg 08 får enda et frispark. Tiden går.
    90'+5
    Der er det slutt. Ny trist forestilling av hjemmelaget, og det pipes fra tribunene i Stavanger.