0-1
1 472
1 374

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Hei, og velkommen til den viktige eliteseriekampen mellom Kristiansund og FK Haugesund. I dag er alt annet enn tre poeng godt nok for hjemmelaget.
    Kristiansund har fem poeng opp til Sandefjord på playoff-plass. Sistnevnte møter Jerv hjemme i ettermiddag.
    Dagens gjester kan ta et stort steg mot eliteseriespill 2023 med seier i dag. Syv poeng har Jostein Grindhaugs menn ned til Sandefjord på 14. plass.
    Kristiansund (3-5-2): McDermott – Ulvestad, Kvile, Williamsen – Strand Nilsen, Kartum, Diop, Gjertsen, Kalludra – Bye, Faris
    Haugesund (3-4-3): Selvik – Bærtelsen, Reese, Krygård – Therkildsen, Christensen, Zafeiris, Pedersen – Sande, Njie, Eskesen
    Er dette kampen du gleder deg aller mest til i dag?
    Ja!
    56%
    Nei!
    44%
    Antall stemmer: 139
    Dette bildet er fra den foreløpige siste landslagskampen Alexander Søderlund (35) scoret i. Dette var i 2017 på Ullevaal hjemme mot Tsjekkia. Foto: NTB
    Kristiansund kommer fra et bortetap i Stavanger, mens Haugesund røk på et stygt 0-4-tap borte mot Sarpsborg 08.
    Michelsen i godt humør før dagens oppgjør. Foto: NTB
    12 grader og overskyet i Kristiansund i kveld. Fine forhold. Det hadde vært terningkast seks dersom det hadde vært naturgress, men man kan ikke få alt man ber om. Uansett – alt å spille om for begge lag. Vi gleder oss, og det håper jeg du også gjør.
    Lagene er ute på kunstgressmatta nå.
    Tommy Skjerven er dagens hoveddommer. Dømmer sin kamp nummer 400 i Eliteserien!
    Haugesund tar avsparket.
    Njie lager frispark da han feller Williamsen i KBKs sekstenmeter.
    2'
    Oi, Jerv har tatt ledelsen borte mot Sandefjord. Det er et resultat som er veldig lovende for KBK. Men de må for all del gjøre jobben selv nå.
    2'
    Bye spiller gjennom Faris, men han får ikke rettvendt seg mot målet. KBK må starte på nytt. Beholder ballen.
    3'
    Offside for Kristiansund
    3'
    Therkildsen kommer til en heading, men forsøket går rett i Njie.
    4'
    Nå ligger Njie nede. Fikk en vond smell da Therkildsen dunket kula i ansiktet.
    4'
    Kampen er i gang igjen.
    5'
    Njie er tilbake på banen.
    5'
    Hjemmelaget som har åpnet best. Presser gjestene litt lave.
    6'
    FKH som har ballen i laget nå.
    7'
    Jerv leder 2-0! Dette må jo Michelsen få på øret. Kjemperesultat for hjemmelaget, dette.
    8'
    Kristiansund noe farlig frempå! Et hardt innlegg fra høyresiden blir slått inn, men FKH får klarert unna.
    8'
    Sande ligger nede.
    9'
    På beina igjen.
    9'
    Beklager at det har kommet to liveoppdateringer fra en annen kamp, men vi er til gode å ha en god målsjanse. STOR jubel på stadion når speaker annonserer kampresultatet i Sandefjord. Den kampen er viktig for et hjemmelag som har Bodø/Glimt borte i neste runde.
    9'
    McDermott slipper med skrekken! Zafeiris slår en strålende ball i bakrom mot Njie. McDermott kommer ut og skal bare sparke vekk ballen like utenfor 16-meteren, men han bommer på ballen. Njie rekker å snappe opp ballen, men sisteskansen er raskt tilbake og fanger ballen.
    10'
    Mål for FK Haugesund!
    Kristiansund 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Julius Eskesen
    Målgivende: Peter Therkildsen
    SMELL FOR HJEMMELAGET! Målet kommer etter et bra trøkk fra gjestene. Pedersen slår en fin crosser til Therkildsen. Therkildsen legger et lavt innlegg mot femmeteren. Der er Eskesen først av alle og flikker ballen i nærmeste. Flott scoring!
    13'
    Njie header et innlegg rett på McDermott. Får ikke nok kraft til å true keeperen.
    15'
    Det har roet seg litt etter mye hawaii-fotball etter scoringen.
    17'
    Zafeiris er virkelig en attraksjon! Haugesund får nyte ham så lenge som mulig.
    17'
    Zafeiris går i bakken innenfor sekstenmeteren etter en flott Zidane-finte. Men han faller veldig lett. Aldri noe straffespark.
    19'
    Zafeiris slår nok en fin crosser, men hjememlaget får klarert. Kommer en andrebølge som McDermott til slutt tar hånd om.
    21'
    Bærtelsen skyter via et KBK-ben! Like over mål.
    21'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    22'
    Eskesen slår en ok corner mot Reese, men stopperen er under mye press. Ender i femmeter.
    22'
    Bærtelsen slår et veldig svakt innlegg mot ingen. Enkelt for McDermott.
    23'
    Nå må hjemmelaget skjerpe seg dersom de skal ta innpå Sandefjord. FKH er mye nærmere 2-0 enn det KBK er 1-1.
    23'
    Therkildsen slår et hardt og lavt innlegg som Eskesen plukker opp på bakre stolpe. Eskesens forsøk blir blokkert til innkast.
    24'
    Diop lager frispark som gjestene tar fort.
    25'
    Dagens bortelag kommer til mange innlegg i dag. Hjemmelaget får riktignok klarert dem, men FKH tar så å si alt av andreballer.
    25'
    Offside for bortelaget. I forkant kjørte Eskesen en herlig «regnbue-finte».
    26'
    Pedersen ligger nede en liten stund. Kommer seg etter hvert på føttene.
    28'
    KBK som endelig får lov til å låne litt kule igjen.
    29'
    Bra av hjemmelaget! Kommer til et farlig innlegg mot Faris, men Haugesund får klarert ballen vekk.
    31'
    Pipekonsert da Therkildsen ligger nede noen få sekunder etter en smell.
    32'
    REDNING PÅ STREK! Strand Nilsen er bare noen centimeter unna å utligne. Det er et innlegg som Selvik bokser svakt. Nedfallsfrukten ender hos Strand Nilsen som fra kloss hold avslutter, men der er Selvik og redder! Ballen går i en bue mot Reese som står klar til å heade vekk på strek.
    33'
    Skjerven har lagt en høy liste i denne kampen. Det har gitt bra flyt i kampen så langt.
    35'
    STRAND NILSEN IGJEN! Kalludras skuddforsøk reddes av Selvik. Returen ender opp igjen hos høyrebacken som skyter med utsiden. Reddes til corner.
    35'
    Hjørnespark til Kristiansund
    36'
    Ender i ny corner.
    36'
    36'
    Kartum slår en bra utoverskrudd corner mot Williamsen, men ballen sklir av pannen. Ballen ruller ut til et KBK-innkast.
    36'
    Skjerven blåser frispark i fin innleggsposisjon for KBK. Ironisk applaus på tribunen da de ikke er fornøyd med den høye listen til pipeblåseren.
    39'
    Kartum slår et hardt innlegg som Selvik bokser ut. Sistnevnte får et frispark etter en hard smell med Ulvestad.
    39'
    Ulvestad vrir seg i smerte her.
    40'
    Medisinsk personell på banen.
    40'
    Det skal aldri være et frispark til Selvik. Han måker Ulvestad ned.
    40'
    Ulvestad er på beina igjen, men han halter sakte av banen.
    41'
    Det er noe som er mye nærmere straffespark enn frispark motsatt vei. Ulvestad gjør ikke noe galt.
    42'
    Gult kort til Christian Michelsen.
    42'
    Kampen er i gang igjen. Det bør legges til ganske mange minutter i denne omgangen. Ulvestad tilbake på matta!
    43'
    Tror ikke Skjerven er en populær mann på tribunen. Pipes på nesten hver dødball som går i retning bortelaget.
    45'
    Gode FKH-sjanser! De spiller flott rundt KBK-forsvaret før Zafeiris prøver seg fra ti meter, men skuddet går rett i en KBK-forsvarer. Fine tendenser.
    45'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter i denne omgangen.
    45'+2
    Eskesen prøver å plukke ut Sande med en langpasning på en overgang, men det er for upresist. KBK vinner ballen tilbake og presser bortelaget lave nå med to minutter igjen.
    45'+2
    Diop slår inn et håpløst innlegg som Selvik fanger enkelt.
    45'+3
    Offside for FK Haugesund
    45'+4
    Situasjonen mellom Selvik og Ulvestad. Foto: NTB
    45'+4
    Diop med stygg feilpasning som Eskesen snapper opp. De drar ned tempoet og venter på dommerens signal.
    45'+5
    Pause! En artig omgang med fotball er over. Haugesund leder fullt fortjent etter 1. omgang.
    45'+5
    – Det er skuffende. Vi taper dueller og taper andreballer, sier Torgil Gjertsen i pausen til Discovery.
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Dan Peter Ulvestad
    Må gi seg etter den vonde smellen med Selvik.
    46'
    Inn: Andreas Hopmark
    Ut: Liridon Kalludra
    46'
    Michelsen gjør et dobbeltbytte.
    46'
    Frispark til KBK i god innleggsposisjon.
    47'
    Selvik bommer totalt da han skal bokse ballen. Frisparket ender i et FKH-kast.
    47'
    Christensen fikk seg en trøkk da Selvik skulle bokse ballen. Oppe på føttene etter noen sekunder med stopp i spillet.
    47'
    GIGASJANSE TIL FARIS! Bendik Bye trer Faris gjennom alene med Selvik. Faris har nok tid til å sikte hvor som helst mot målet, men skyter rett på en stillestående Selvik. Svak, svak avslutning.
    50'
    Zafeiris går i bakken fra 18 meters hold, men Skjerven vinker spillet videre. Det ser greit ut det.
    51'
    FKH med ballen i laget nå. Står høyt.
    55'
    Gult kort til FK Haugesund
    Magnus Christensen
    Får et gult kort for en sen takling på Faris ved midtbanen. Ikke pent gjort.
    55'
    Hva synes du om situasjonen med Selvik/Ulvestad?
    Antall stemmer: 303
    Det er mye slurv utpå kunstgressmatta nå.
    58'
    Diop prøver seg fra distanse. Via en FKH-forsvarer.
    58'
    59'
    Ender i nok en corner.
    59'
    59'
    Strand Nilsen forsøker seg på halvvolley. Ballen ender opp hos Hopmark som avslutter utenfor mål.
    59'
    Det har vært mange liggende Haugesund-spillere i dag. Reese ligger nede etter en duell med Diop.
    60'
    Nå er det ikke en veldig morsom fotballkamp. Men det bør ta seg opp. Kristiansund MÅ ha mål!
    63'
    64'
    Williamsen header corneren noen meter over mål.
    64'
    Kartums innlegg blir taklet til corner av Christensen.
    67'
    67'
    Kartum slår en god corner. Den går helt over til Strand Nilsen på høyresiden som måker ballen laaaangt over.
    67'
    Publikum teller sekunder når Selvik har femmeter.
    68'
    FKH bør passe seg – litt. Men de rensker unna det meste som kommer fra hjemmelaget.
    68'
    FKH er dypt inne på gjestenes halvdel. Skaffer frispark i fin posisjon. Diop som lager frisparket.
    69'
    Therkildsen header like utenfor, men han er i offside.
    70'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Sigurd Kvile
    71'
    Njie skaffer corner.
    71'
    71'
    Corneren slås kort. Zafeiris fyrer av fra distanse. Den sniker like utenfor målet til McDermott. Artig forsøk.
    72'
    Gjertsen plukker ut Bye som header uten noen rundt seg! Sklir av pannen. Den burde spissen ha utnyttet bedre.
    74'
    Zafeiris skaffer frispark i god skuddposisjon.
    75'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Bilal Njie
    76'
    Frisparket til Krygård ender noen meter over mål.
    76'
    Kartum skyter godt og hardt utenfor boksen. Selvik tør ikke holde ballen, og han bokser den ut til et kast.
    77'
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Bendik Bye
    77'
    Gjertsen kommer til en avslutning fra skrått hold, men den går noen meter til side for mål.
    78'
    KBK presser på nå. Kast høyt i banen.
    79'
    Jerv leder fremdeles borte mot Sandefjord.
    81'
    Strand Nilsens innlegg renskes unna.
    81'
    Ganske mange innlegg i denne kampen. Nok en corner til hjemmelaget.
    82'
    82'
    Gjertsen header til femmeter. Krygård markerer Kristiansunds nummer syv bra.
    82'
    Publikum fortsetter med å telle antall sekunder Selvik bruker på en femmeter.
    83'
    Eskesen ordner frispark like ved hjørneflagget på KBKs halvdel.
    83'
    Frisparket treffer pannebrasken til Therkildsen som header utenfor målet til Kristiansund.
    84'
    Litt klabb og babb etter at Gjertsen legger inn et farlig innlegg. Ender i corner.
    84'
    84'
    Colys heading er enkel for Selvik.
    84'
    Christensen sitter nede på rumpa.
    85'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Mads Sande
    86'
    Inn: Oskar Sivertsen
    Ut: Torgil Gjertsen
    86'
    FOR EN SJANSE! I ALLE DAGER!! Hele Kristiansund tror de har utlignet, men ballen fyker i tverrliggeren fra fire-fem meter. Faris er veldig nærme nettkjenning.
    87'
    88'
    Klareres unna.
    89'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Nikolas Walstad
    Ut: Julius Eskesen
    90'+1
    Dette har FKH god kontroll på nå. Foreløpig.
    90'+2
    Vanskelig å komme til en større sjanse enn det Faris gjorde for noen minutter tilbake.