Hei og velkommen til liveoppdateringen fra opgjøret mellom Viking og Rosenborg på Viking stadion. To lag som kun blir fornøyd med tre poeng i kveld. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er tilbake i Stavanger etter at han gikk til Rosenborg og ble hovedtrener.
    Folk er i ferd med å fylle stadion. Solen skinner og himmelen er blå. Mørkeblå? De blåser litt på stadion, men ellers er det bra fotballvær.
    Min kjære mormor er forøvirg på sin første Viking-kamp i dag, og sitter noen rader foran meg. Veldig hyggelig.
    Begge lag har sine kapteiner ute. IndridiSigurdsson hos Viking og RBKs Tore Reginiussen er skadet og er ikke med til Stavanger.
    Folket reiser seg for å synge 'ein blåe dag'.
    Lagene kommer på banen. Det er tre minutter til kampstart.
    RBK-trener Kåre Ingebrigtsen presenteres på satdion, publikum hyller den tidligere assistenttreneren i Viking.
    Da er kampen i gang. Viking-keeper Arild Østbø må på med caps. Får solen rett i øynene. Vi får se hvordan det påvirker kampen.
    1'
    RBK får innkast, Søderlund kommer seg neste igjennom. Faller, men ikke straffespark.
    2'
    Vikings Björn Daniel Sverrisson får tilsnakk av dommer Ken henry Johnsen etter en røff takling på midten. På grensen til gult kort.
    4'
    RBK legger litt press på høyrekanten til Viking.
    5'
    Viking konrtrer. Vidar Nisja spiller fram André Danielsen, som spurter framover. Corner.
    5'
    Legger ballen på første stolpe, men ballen går i nettveggen.
    5'
    Mistforståelse hos Viking. Sverrisson slår ballen opp øangs høyresiden, men det står det ingen medspillere. Innkast.
    6'
    RBK triller ball i bakre firer. Riku Riski prøver å slå inn etter bruddpasning fra Diskerud, men Danielsen blokkerer.
    8'
    RBKsPål André Helland ligger nede i feltet til Viking etter en duell. Tas ut på sidelinjen. Kommer raskt inpå igjen.
    9'
    Gult kort til Viking
    Får for holding på midten. Klart gult kort.
    10'
    RBKs Dorsin slår en bruddpassning til Søderlund, men spissen er offside.
    11'
    Innkast til RBK nede ved cornerflagget. Diskerud kaster in i feltet. Der dabber ballen fram og tilbake før midtstopper Håkon Skogseid sparker ballen ut til corner.
    12'
    Hjørnespark til Rosenborg
    12'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Jørgen Skjelvik
    Ballen gikk først til Mikkel Diskerud som skjøt på direkten. Ingason redder på streken, men Skjelvik banker inn returen fra blokkeringen.
    13'
    Frispark til Viking. RBK-kaptein Mike Jensen får tilsnakk. Danielsen slår for kort, innlegget blokkeres, men Viking beholder ballen.
    15'
    RBK får til slutt kontroll med innkast.
    16'
    Nytt frispark til Viking etter at Diskerud feller Jørgensen på midten.
    17'
    Innkast til Viking på venstre kant. Thorsteinsson gjør seg klar. Saltoinnkast som keeper Daniel Örlund bokser ut.
    17'
    RBK i angrep. Søderlund spiller fram Riski, som kommer seg forbi Danielsen, men ballen går til corner.
    19'
    Danielsen ligger nede etter duellen. Ser ut til å ha vondt i hånden.
    20'
    Viking-stopper Ingason header ut. Diskerud fanger opp returen og skyter på direkten, men dommeren blåser for offside.
    20'
    Viking i angrep. Vidar Nisja skyter et bra skudd som treffer nettet bak på mål.
    22'
    Frispark til Viking. Danielsen gjør seg klar. Slår på bakre stolpe. Sverrisson utfordrer keeper Örlund i luften, men det blir utspark.
    24'
    RBK flytter seg oppover. Riski og Søderlund spiller bra sammen. Får innkast. Helland får tid til å skyte rett ved 16-meteren. Skuddet går utenfor.
    26'
    Viking i angrep. Bödvarsson tar ned en langball. Blokkeres til corner.
    26'
    Viking-stopper Skogseid prøver seg med hodet, men ballen klareres.
    26'
    Viking får et nytt frispark på venstrekanten. Thorsteinsson felles. Danielsen gjør seg klar igjen. Vikings tredje frispark fra denne posisjonen.
    29'
    Viking-stopper Skogseid kommer alene i feltet, men får ikke nikket ballen på mål. Sverrisson jakter returen, faller, men dommer Ken Henry Johnsen vinker spillet videre.
    30'
    Går over, men RBK beholder ballen. Helland legger inn på mål igjen. Diskerud kaster seg fram, men headingen går over mål.
    30'
    32'
    RBK kontrer. Riski fører ballen oppover. Prøver å finne Søderlund, men stoperparet til Viking med Skogseid og Ingason ordner opp.
    32'
    Vikings Joackim Jørgesen prøver seg med et håpløst langskudd fra nesten 40 meter. Ballen går langt utenfor.
    33'
    Viking 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Pål André Helland
    Flott angrep av RBK. Starter med keeper Örlunds utkast. setter opp Jensen, som knaller til med innsiden av foten, kontrollert bak Viking-keeper Arild Østbø.
    34'
    RBK leder fortjent borte mot Viking, som sliter med å henge med når RBK drar i gang spillet sitt.
    38'
    RBK igjen. Riski danser forbi Viking-stopper Ingason. Tråkler seg inn i feltet. Prøver å finne målscorer Jensen, men skuddet blokkeres. Viking er på hælene.
    39'
    Viking-trener Kjell Jonevret må nok finne noen kloke ord i garderoben for å få spillerne til å snu dette. Ser tungt ut for hjemmelaget. RBK viser høyere kvalitet i alle ledd.
    40'
    Viking prøver seg. Thorsteinsson slår inn i feltet fra venstrekanten. Keepermat for Örlund.
    42'
    Vikings Vidar Nisja får en smell i bakhodet i duell med Mikael Dorsin.
    43'
    Viking triller ball på midten, men de mørkeblå sliter med å tenge seg igjennom.
    43'
    Vikings Thorsteinsson med saltoinnkast. Dorsin blokkerer rett til innkast igjen.
    44'
    Publikum begynner å bli utålmodige her. Mange rop når Viking-spillerne velger å spille hjem til keeper Østbø i stedet for framover.
    45'
    RBK med innkast på høyrekanten. Dorsin tar seg god tid. På overtid nå. Prøver å finne Søderlund, men ballen går over spissen og rett til keeper Østbø.
    45'+1
    Viking med en god mulighet. Thorsteinsson slår en markkryper inn i midten foran mål, men ingen Viking-spillere får foten på den.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Viking stadion. Publikum henger med hodet, naturlig nok. For det er RBK som er i føringen i denne kampen om medaljestridpoengene. Bortelaget RBK har vært solide bakover og effektive framover med to scoringer. Først med Jørgen Skjelvik, som knallet inn en cornerretur etter 13 minutter. Viking-stopper Sverrir Ingason blokkerte først på streken etter et skudd, men Skjelviks plukket opp returen. Viking var på hælene igjen da kaptein Mike Jensen skjøt et lekkert innsideskudd i mål etter å ha blitt satt opp av Pål André Helland.
    Da kommer legene ut på banen fra garderobene.
    45'
    Viking gjør to spillerbytter i pausen.
    46'
    Hjemmelaget med frispark. Haugen sikter seg inn på Chikere, som ikke når helt opp. Utspark fra keeper Örlund.
    47'
    Viking har tatt styringen i åpningsminuttene, men hjemmelaget har ikke kommet til noen sjanser.
    48'
    Chikere felles. Frispark til Viking. Danielsen gjør seg klar fra 35 meter.
    51'
    André Danielsen blåser ballen langt over. Prøvde seg på skudd. Mislykkes totalt.
    51'
    Vikings André Danielsen klarer å tråkle seg igjennom hele RBK-forsvaret. Kommer nesten alene med keeper Daniel Örlund. Danielsen prøver seg med et lobbskudd, men Örlund redder med hånden. Etterpå løper Danielsen inn i keeperen. Viking vil ha straffe, men dommer Ken Henry Johnsen sier nei.
    54'
    Viking og Danielsen igjen. Danielsen slår en lang ball på bakre. Prøver å finne Berisha, men ballen er for lang. Publikum piper igjen på keeper Örlund og hans trege utspark. Tiden han bruker er likevel innenfor.
    55'
    Viking har vært friske i andre omgang. Mulig trener Kjell JOnevret har sagt noen velvalgte ord i pause.
    57'
    Viking presser. Nisja prøver på en finte, men prøvde for mye. Mister ballen.
    57'
    RBKs Riku Riski ligger nede etter en duell med Viking-stopper Sverrir Ingason.
    58'
    Viking i nytt angrep. Innbygger Makhtar Thioune og Joackim Jørgensen spiller fint sammen på midten. Spiller ut til Danielsen, som skyter langt over.
    59'
    Nå er det RBK som har mulighetene. Legger press på Viking. Målscorer Jensen prøver å slå inn, men stopper Inagason blokkerer.
    61'
    Diskerud får ballen rett i brystet. Keeper Arild Østbø plukker returen.
    61'
    RBK er farlig frampå. Diskerud får tråkle seg inn i feltet etter et innkast. Kommer seg forbi én spiller, før han stoppes av Ingason.
    64'
    Viking med god mulighet. Thioune spiller ned til Danielsen på høyrekanten. Danielsen får omsider lagt inn. En lang ball går til Osita Chikre på bakre stolpe. Nigerianeren får et godt treff på ballen, men headingen går rett på keeper Örlund. Mulig Chikere ble holdt i den situasjonen.
    66'
    RBKs Helland med et småfarlig skudd. Får en voldsom skru på ballen, som Østbø sliter litt med. Keeperen gir en liten retur, men får til slutt kontroll.
    68'
    Vikings Danielsen takler Riski, taklingen er riski den også. RBK-spilleren faller. Trønderne vil ha straffe, men dommeren vinker spillet videre.
    69'
    RBK og Diskerud kontrer etter et håpløst touch av Jørgensen på midten. Diskerud spiller fram Helland på høyrekanten. Helland setter keeper Østbø på prøve, men den unge keeperen får kontroll.
    70'
    Viking-trener Jonevret er ute fra spillerboksen for å gire opp spillerne. Skriker beskjeder og klapper for å gå gang på spillerne sine.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Morten Gamst Pedersen
    Ut: Pål André Helland
    71'
    Helland bruker lang tid på å komme seg ut. Det liker publikum dårlig. Massiv pipekonsert.
    72'
    Publikum prøver så godt de kan for å heie fram laget sitt. Resulterer i enn heading fra Nisja, som keeper Örlund tar med klypene.
    74'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Carl-Henrik Refvik
    Ut: Jón Dadi Bödvarsson
    74'
    Refvik debuterer for Viking i dag.
    74'
    Hjørnespark til Viking
    75'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Håkon Skogseid
    Målgivende: André Danielsen
    Danielsen slår rett inn foran mål. Der får Skogseid ut foten og setter den i mål.
    76'
    Viking frampå igjen. Haugen legger inn fra venstre. Nisja sklir fram, men keeper Örlund er først på ballen.
    78'
    Vikings Osita Chikere ligger nede etter en takling.
    79'
    Dagens tilskuertall i Stavanger er 11.693.
    79'
    RBKs Riku Riski kommer alene skrått på alene med keeper Østbø. Keeper redder til corner.
    80'
    Bruker lang tid. Småjogger ned til cornerflagget. Publikum har fått blod på tann og piper.
    80'
    Vikings Berisha felles etter en sandwitch-takling fra RBK-stopperne. Får ingenting.
    81'
    Vikings André Danielsen med nytt innlegg fra høyrekanten. Går like over.
    84'
    RBKs Morten Gamst Pedersen går i offside etter en langball fra Svensson.
    84'
    Gult kort til Rosenborg
    Har brukt lang tid på utsparkene hele omgangen. Nå ble han straffet.
    86'
    Vikigns Chikere får dømt frispark mot seg i en duell. Spissen blir frustert og sparker ballen opp på tribunen, nesten rett i fleisen på noen tilskuere.
    87'
    Vikings Vidar Nisja tar ned ballen og skyter et volleyskudd fra 20 meter. Langt over.
    88'
    Viking har flyttet midtstoper Ingason fram som spiss.
    89'
    Viking jakter utligning. Thioune spiller fram Danielsen på høyrekanten. Danielsen finner Refvik i feltet. Skuddet trillet uteover linjen.
    90'+1
    RBK-forsvaret får klarert.
    90'+1
    Vikings Chikere stuper fram og prøver seg på en heading rett foran mål etter et innlegg fra venstrekanten. Keeper Örlund har kontroll.
    90'+2
    Inn: Tomas Malec
    Ut: Alexander Søderlund
    90'+3
    Viking flytter alt fram på overtid nå.
    90'+3
    Riku Riski
    Får for protest.
    90'+4
    Viking får frispark på hjørnet til 16-meteren.
    90'+5
    90'+5
    Der er kampen over. Viking jaktet mål og utligning mot slutten, og flyttet alt de hadde framover. Men det hjalp ikke. RBK vinner fortjent, selv om de la seg veldig bakpå etter pausen med tomålsledelse. Viking fikk styre spillet i andreomgang da RBK la seg bakpå. Håkon Skogseid skapte håp ta han scoret på corner i det 76 minutt. Men det ble seier til RBK, som tok tre viktige poeng i medaljekampen. Viking vil også gjerne melde seg på i den kampen, men de ble satt noe steg tilbake mot et solid RBK-lag.