Slutt

0-1

0-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekning av denne storkampen mellom Brann og Molde på Brann Stadion!
    Det er oppunder 20 deilige varmegrader i Bergen i kveld, og gressamtten på Stadion er perfekt. Alt ligger til rette for morsom og underholdende fotballkveld.
    Molde kommer til Bergen som serieleder og strutter av selvtillit. Gjestene har kun tapt én kamp denne sesongen, borte mot Odd i andre serierunde.
    Også Branns selvtillit er økende etter en forferdelig første halvdel av sesongen. Hjemmelaget står med syv poeng på de tre siste møtene med Aalesund, Rosenborg og Vålerenga og er styrket i troen på at det er mulig å redde kontrakten.
    Jakob Orlov, Branns toppscorer med åtte seriemål, er overraskende satt på benken til denne kampen. Brann-trener Rikard Norling har heller valgt å satse på Kristoffer Barmen som makker til Marcus Pedersen.
    Det er Stéphane Badji som kommer inn for Orlov. Senegaleseren er tilbake fra karantene og skyver altså Barmen frem som spiss.
    I midtforsvaret kommer U21-landslagsspiller Jonas Grønner inn for Markus Jonsson. Svensken slo opp igjen leggskaden sin for endte gang denne uken og er trolig uaktuell for de resterende kampene.
    Hos Molde gjør Tor Ole Skullerud to endrigner fra laget som knuste Aalesund 5-0 hjemme på Aker Stadion i forrige runde. Daniel Berg Hestad og Ruben Gabrielsen er satt ut og erstattes av Etzaz Hussain og Vegard Forren.
    De siste hjemmekampene har bergenserne vendt tilbake til Stadion etter at interessen var på et lavmål i sommer. Stadion er i ferd med å fylles opp nå. Det er ventet mellom 15 000 og 16 000 tilskuere på kveldens kamp.
    Ironisk nok er det Trond Mohn som tjener mest penger på det. Milliardæren lovet før sesongstart å dekke gapet på Branns publikumsbudsjett, som var et snitt på 13 333.
    Lagene stiller opp på Stadion. Brann-supporterne fyller hele Frydenbø-tribunen med rød røyk. Nå er det tid for Nystemten, syng gjerne hjemme!
    Kveldens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har med seg Dag Roger Nebben og Leif Erik Opland på linjene.
    Herlig stemning på Stadion nå. Dette minner om Stadion på sitt beste. Dette blir spennende dere...
    Kampen har startet
    Da er kampen i gang. Molde tar avspark og skal angripe mot Branns supportertribune.
    1'
    Andreas Vindheim forsøker å finne Marcus Pedersen med en lang ball i bakrom. Pedersen vinkes av for offside.
    2'
    En dårlig pasning av Badji gir Mohammed Elyounoussi en mulighet til å angripe på venstresiden, men senegaleseren jobber bra tilbake og rydder opp.
    3'
    Det er rødtrøyene som har mest ball i åpningsminuttene.
    4'
    Rikard Norling er klart mest engasjert av de to trenerne innledningsvis. Antrukket i dress står Norling helt fremme med krittet og gir sine kommandoer.
    5'
    Svakt innlegg av Per Egil Flo fra venstresiden er helt uten adresse og vekker selvsagt applaus hos Brann-supporterne.
    6'
    Et langt Brann-angrep ender med skudd av Hassan El Fakiri fra 16 meter. Via en Molde-spiller og til corner.
    10'
    Ender i ny corner på motsatt side.
    10'
    Heades ut til innkast av Vegard Forren. Brann opprettholder trykket.
    10'
    Merkelig situasjon. Badji legger an til skudd, men ender opp med en blanding av skudd og takling på en Molde-spiller. Hagen dømmer frispark til gjestene.
    12'
    Chima Chukwu vender og sender av gårde et skudd fra 20 meter. Går meteren over tverrliggeren til Lecjiejewski.
    13'
    Småknuffing mellom Kristoffer Barmen og Harmeet Singh i etterkant av et Molde-frispark. Dommer Hagen velger å nøye seg med tilsnakk. Det er selvfølgelig ikke hjemmesupporterne fornøyd med...
    16'
    Huseklepp er inne sentralt og får en overgangsmulighet. Setter fart og forsøker å finne Barmen på høyresiden, men pasningen fra Huseklepp er uten adresse.
    17'
    Hanstveit slår et frispark opp på Pedersen, som stusser. Barmen vinkes korrekt av for offside.
    19'
    Gulbrandsen jakter en lang ball og kommer alene med Leciejewski. Branns polske sisteskanse er første ute, demper med magen og får klarert. Der var det mange på Stadion som trakk et lettelsens sukk!
    21'
    Barmen slår inn fra høyre. Ender hos Linnes, som demper og får klarert.
    22'
    Daniel Mojsov går ned etter en duell mot Chima Chukvu. Ser ut til å få en uforskyldt albue i ansiktet.
    23'
    Makedoneren er en hardhaus og spiller videre.
    24'
    Leciejewski sleiver på et tilbakespill og gir vekk en corner. Igjen viser keeperen at hans styrke ikke er bena.
    26'
    Forren header mot lengste hjørne, men Leciejewski i full strekk forhindrer baklengs med en mesterlig enhåndsredning. Der viser polakken styrkene sine!
    26'
    Brann får frispark i god posisjon på venstresiden. Blir slått innoverskrudd av Fredrik Haugen. Marcus Pedersen fremskaffer en corner.
    29'
    Ryddes unna på første stolpe og Molde kan overta.
    29'
    En offensiv Linnes skjærer inn fra høyresiden. Blir taklet av Mojsov og Molde får corner fra høyre.
    31'
    Hjørnespark til Molde
    31'
    Mål for Molde!
    Brann 0 - 1 Molde
    Mål: Vegard Forren
    Målgivende: Per Egil Flo
    Og der tar Molde ledelsen. Brann får ikke klarert corneren fra Mostrøm. Ballen ender hos Forren på 18-19 meter. Midtstopperen limer ballen opp i høyre kryss. Vakker scoring av serielederen, men ditto svakt av Brann som ikke får avverget.
    32'
    Nå bølger det her! Brann går rett i angrep og kommer til et farlig innlegg fra høyresiden. Ingen i rødt er på rett plass og Molde kjører kontra. Angrepet ender med en lignende situasjon der Gulbrandsen får lagt inn og ikke finner lagkameratene.
    35'
    Hjemmefansen forsøker å løfte laget sitt. Ingenting å utsette på innsatsen til de rødkledde, men de sliter med å spille ut Molde på den siste tredjedelen.
    36'
    Skulle resultatet stå seg har Molde skaffet seg en luke på åtte poeng ned til tabelltoer Odd. Hjemmelaget Brann taper litt terreng til Sogndal på kvalifiseringsplassen, som i øyeblikket holder Start til 2-2 i Kristiansand.
    38'
    Brann-trener Rikard Norling gir kontinuerlig instruksjoner på sidelinjen nå. Svensken er helt tydelig ikke fornøyd med det han ser.
    40'
    Gult kort til Brann
    Jonas Grønner
    Legger ned Gulbrandsen. Molde får frispark i gunstig posisjon. Slås bak i feltet av Hussain, men Grønner header ut til innkast.
    40'
    Hussain får skutt fra spiss vinkel på høyresiden inne i Branns 16-meter. Markkryperen går midt på Leciejewski.
    43'
    Huseklepp forsøker seg på et hittil sjeldent dribleraid. Blir hentet inn og stoppet av en bråte spillere i blått. Det har vært en anonym førsteomgang av Huseklepp.
    44'
    Hussain viser klasse ved å slå tunnell på Badji før han skyter hardt mot lengste. Leciejewski er med på notene og slår ut i ufarlig sone. Fin prestasjon også av Brann-keeperen.
    45'+1
    Brann får virkelig kjørt seg nå i sluttminuttene før pause.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    De første 45 minuttene er unnagjort og serielederen går til pause med en fortjent 1-0-ledelse. Målet kom ved Vegard Forren etter 32 minutt. Brann fikk ikke ryddet unna et hjørnespark, og fra 18-19 meter limte midtstopperen ballen opp i høyre kryss. Molde kjørte kampen det siste kvarteret etter pause, og hjemmelaget så ut til å være lettet da dommer Tom Harald Hagen blåste av. Brann har i perioder spilt fin fotball, men sliter med å åpne opp Molde-forsvaret. Her må det både mer innsats og kreativitet til i andre omgang skal det bli poeng mot serielederen.
    2. omgang
    45'
    Brann sparker i gang de siste 45 minuttene. Begge lag ser ut til å fortsette med samme mannskap.
    46'
    Branns billettsjef Dag Frode Algerøy opplyser om 15 240 solgte billetter til dagens kamp. I kveld er det nok ganske bra samsvar også mellom billettene som er solgt og det reelle oppmøtet.
    49'
    Daniel Chima Chukwu tar telling og må få medisinsk assistanse etter en duell med Brann-stopper Jonas Grønner. Stopp i spillet akkurat nå.
    49'
    Chima Chukwu får hjelp til å reise seg og ser ut til å kunne fortsette etter en snartur ut av banen. Det er ikke få fotballskader som har blitt leget av litt vann...
    51'
    Mohammed Elyonoussi får tid og rom til å skyte fra 20 meter. Forsøker å curle ballen opp i høyre kryss, men må fininnstille siktet. Avslutingen går høyt opp på tribunen.
    51'
    Hussan legger inn med høyre fra venstre. Ballen treffer nærmeste stolpe og går ut. Stor sjanse til Molde, men det var nok neppe tilsiktet.
    53'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amin Askar
    Ut: Hassan El Fakiri
    53'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Jakob Orlov
    Ut: Jonas Grønner
    54'
    Det har vært en fryktelig daff start på denne andreomgangen av Brann. Rikard Norling forsøker å snu kampbildet med et dobbeltbytte. Brann ser ut til å legge om til 3-5-2-formasjon.
    55'
    Barmen kommer til dødlinjen og slår flatt inn foran mål. Der skulle det vært en spiller i rødt, da hadde det stått 1-1!
    57'
    En Molde-overgang ender med skudd fra Elyounoussi. Leciejewski slår til corner.
    59'
    Ufarlig hjørnespark av Molde denne gangen.
    59'
    Vindheim, Hanstveit og Mojsov utgjør Branns tremannsforsvar nå. Askar har tatt plass på venstrekanten, mens Orlov naturligvis er å finne lengst fremme.
    61'
    Målscorer Forren blir liggende nede og får pipekonsert av Brann-fansen for å drøye tiden.
    62'
    Et tilbakespill til Leciejewski holder på å ende i katastrofe! Polakken begynner å finte og holder på å rote ballen inn i eget mål under press av Gulbrandsen. Slipper med skrekken og Molde får corner.
    63'
    Ingen farligheter i denne situasjonen.
    64'
    Badji takles av en Molde-spiller og får helt korrekt frispark i god posisjon.
    65'
    Haugen scoret fra lignende hold mot Vålerenga. Denne gangen setter han ballen i Molde-muren.
    66'
    Stor sjanse til Brann! Haugen finner Orlov med et fint innlegg, men Branns toppscorer header over fra kloss hold. Der kunne det stått 1-1 om Orlov hadde kommet høyere over ballen.
    71'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    Per Egil Flo forsøker å legge inn fra venstre. Vindheim blokkerer til nok en Molde-corner.
    72'
    Kort variant. Molde klarer å tråkle seg inn i Branns 16-meter. Mostrøm avslutter det hele med et skudd, men Leciejewski redder.
    73'
    Barmen header ut fra første stolpe, men Molde biter seg fast og får nok et hjørnespark.
    75'
    Leciejewski slår ballen til ny corner fra motsatt side...
    76'
    Der får Brann endelig satt en stopper Moldes corner-bonanza.
    77'
    Brann sender flere i angrep, noe som fører til større kontringsrom for gjestene. Her kan det komme scoring begge veier.
    79'
    Chima Chukwu kriger til seg ballen og får avsluttet alene mot Leciejewski. Brann-keeperen får en hånd på ballen.
    80'
    Chima Chukwu kriger til seg ballen og får avsluttet alene mot Leciejewski. Brann-keeperen får en hånd på ballen, før Vindheim rydder unna.
    80'
    Gult kort til Molde
    Mattias Moström
    81'
    Heades ut, før ballen slås inn på nytt og Marcus Pedersen header over.
    81'
    Molde-forsvaret har virkelig gjort en god jobb med å ta ut Brann-spissen. Pedersen har knapt kommet til en kvalifisert målsjanse når det gjenstår åtte minutt.
    83'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Mattias Moström
    Skullerud kaster inn ringreven Hestad i sluttminuttene. Uansett hvillket lag man holder med må man like slike klubbspillere som Daniel Berg Hestad.
    83'
    Brann får en god overgangsmulighet, men Badji bruker for mye tid, finner ikke alternativ og det hele koker ut i kålen.
    85'
    Skal det bli poeng på det nedrykkstruede hjemmelaget må sluttspurten komme nå.
    87'
    Mojsov sender av gårde et umotivert skudd fra 25-30 meter. Det må selvfølgelig gå over.
    88'
    Per Egil Flo legger seg ned få meter fra sidenlinjen og Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland sparker ballen ut.
    89'
    Speaker opplyser om at Badji er kåret til hjemmelagets beste spiller. Det kan vi si oss enig i.
    90'
    Vindheim stormer opp langs høyresiden. Akkurat i det han skal til å legge inn får ballen en sprett, og innlegget havner på tribunen. 15 000 bergensere fortviler...
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire tilleggsminutter.
    90'+1
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Ruben Gabrielsen
    Ut: Etzaz Hussain
    90'+2
    Brann forsøker desperat å skape en siste sjanse, men det ender med paniske fremspill uten adresse.
    90'+3
    Dramatikk helt på tampen her! Nyland fanger en ball og tar den kanskje med utenfor 16-meteren. Hele Stadion har sett balen utenfor...
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Kampen er slutt og Molde vinner fortjent 1-0 etter Vegard Forrens scoring i første omgang. Brann forsøker etter beste evne å komme tilbake i kampen, men klarer ikke å skape verken mange sjanser eller trykk på serielederen. Molde surfer videre mot gull, for Brann blir nok dette drama til siste serierunde.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her