2-2

Velkommen til oppgjøret mellom Viking og Lillestrøm i Stavanger.
    Regnet har høljet ned i hele dag, men banemannskapet har gjort en god jobb og gressmatta ser strålende ut på Viking stadion en halvtime før avspark.
    Viking stiller med tilnærmet uendret lag, der den eneste forandringen er at King Gyan har kommet inn for Nisja. André Danielsen er fortsatt langtidsskadet og blir ute i et par måneder til. Osei Henry Chikere er fortsatt ikke spilleklar, mens Makhtar Thioune soner sine femte av seks kampers karantene for disiplinærproblemer.
    For bortelaget Lillestrøm er Fredrik Stoor klar til kamp igjen, mens Kenneth Udjus sitter på benken. Ruben Gabrielsen er fortsatt skadet, mens toppscorer for kanarifuglene, Petter Vaagan Moen, soner karantene for fem gule kort.
    Trond Ivar Døvle var opprinnelig satt opp til å dømme kampen, men på grunn av hans tidligere roller i Vålerenga, har han blitt byttet ut med Brage Sandmoen. Med seg på linjene har han Odd Jarle Larsen fra Fløy og Chriss Bjorøy fra Bjarg. Fjerdedommer er Ole Gya fra Helleland IL.
    Hjemmelaget Viking kommer fra en solid 3-0 seier hjemme mot Start, der midtstopperne Lædre Bjørdal og Indridi Sigurdsson i tillegg til nyervervelsen Benjamin Suleimani sto for scoringene.
    Sulimanis scoring i debuten var imidlertid ikke nok til å starte dagens kamp, men en som gjør det er Johan Lædre Bjørdal. Det har vært mye spekulasjoner om hvorvidt midtstopperen kommer til å forlate Viking i sommer, men han spiller altså dagens kamp.
    Lillestrøm slo Molde hjemme med 2-0 i forrige serierunde, og slo Sarpsborg 08 borte i serierunden før det. Det var Lillestrøms første borteseier siden april, men selv om kanarifuglene nå har vunnet to strake, så tapte de tre på rad før det og ligger derfor helt nede på en tiendeplass på tabellen.
    Nevnte Lædre Bjørdal avgjorde lagenes tidligere møte i år, da Viking slo Lillestrøm 1-0 på Åråsen i april. Lillestrøm vant det tilsvarende oppgjøret her på Viking stadion 16. mai i fjor med 2-1, men Viking har nå ikke tapt hjemme på 11 måneder. Forrige hjemmetap var mot Tromsø 2. september 2012. De siste fem oppgjørene mellom Viking og Lillestrøm har endt med to Viking-seiere, to Lillestrøm-seiere og én uavgjort.
    Lagene entrer banen.
    Ganske glissent på tribunen, så kanskje morgenens dårlige vær har skremt vekk tilskuerne.
    Viking starter med ballen.
    1'
    Funfact: ungene til spillerne var dagens maskoter.
    2'
    de Lanlay blir lagt i bakken og Viking får frispark.
    3'
    Trond Olsen slår, men det er lavt og ufarlig. Dårlig utført.
    3'
    Lillestrøm er på dagens første visitt, men innlegget fra Bjørn Helge Riise går bak mål. Til stor jubel på stadion.
    4'
    Berisha og de Lanlay kombinerer og sistnevnte slår et farlig innlegg foran mål. Der er det imidlertid ingen Viking-spillere og ballen går ut til kast.
    5'
    LSK får frispark på 20 meter, litt skrått fra mål. Bjørn Helge Riise står klar.
    6'
    Inlegget går helt inn til Rune Jarstein i Viking-buret.
    6'
    Han skyter raskt ut til de Lanlay, som kommer seg forbi en mann og får skutt. Men skuddet sklir av foten og går til side for mål.
    7'
    Helstad drar seg innover fra kanten og skyter, men skuddet gir få problemer for Jarstein som holder enkelt.
    8'
    Veton Berisha kommer seg ned til kanten og får lagt inn, men den blir stanget ut av LSK-forsvaret. I returrommet står Trond Olsen, men hans skudd går et par meter over mål.
    9'
    Viking får corner. Den blir svingt inn av de Lanlay, og LSK-keeperen fomler ballen ut i farlig område. Der står Lædre Bjørdal, men han får sin skliende avslutning reddet på streken.
    12'
    Rett etterpå er Berisha frempå med et farlig skudd, men det går midt på Otieno i LSK-buret.
    14'
    Knudtzon og Fofana kombinerer på venstrekanten for LSK, før sistnevnte prøver seg på et lurt skudd i krysset. Det er imidlertid lite fart på ballen og Jarstein tar den enkelt.
    16'
    Lite konstruktivt som skjer for øyeblikket. Blir mye trilling av ball i bakre rekker og på midten, men ingen av lagene truer nevneverdig akkurat nå.
    21'
    Nettopp passert halvspilt førsteomgang i en ganske sjansefattig affære til nå. Nærmest var Lædre Bjørdal på corner, men det er også den eneste småfarlige sjansen til nå.
    24'
    Lillestrøm får frispark midt inne på Vikings banehalvdel, og nok en gang er det Bjørn Helge Riise som skal slå.
    25'
    Nok et småfarlig innlegg fra Riise, men stussen går rett i klypene til Jarstein.
    26'
    Johan Andersson står for dagens bom, da han på volley fra 25 meter setter ballen cirka 15 meter over mål.
    27'
    Mål for Lillestrøm!
    Viking 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Erling Knudtzon
    Målgivende: Moryke Fofana
    Erling Knudtzon får en lang ball spilt opp bak ryggen på Lædre Bjørdal. Han løper nedover til 16-meteren der han slå ballen ut til Fofana. Han drar på seg to Viking-forsvarere og slår ballen tilbake til Knudtzon, som utnytter at Lædre Bjørdal sklir og setter ballen i nærmeste hjørnet.
    29'
    Viking får frispark på kanten av 16-meteren, litt nede på siden. Trond Olsen står klar.
    32'
    Innlegget til Olsen blir klarert greit av LSK-keeperen.
    33'
    Kanonskudd av Trond Olsen ender med corner til Viking. Vingen får ballen et par meter til side for 16-meteren og fyrer løs på volley, men Otieno får fistet ballen over. God mulighet.
    36'
    Bertelsen slår corneren, og nok en gang redder LSK på streken. Denne gang er det King som får sendt avgårde et skudd mot mål, men et Lillestrøm-bein hindrer utligning.
    36'
    Sjanser i fleng for Viking.Først blir de Lanlays innlegg blokkert av en Lillestrøm-forsvarer, før de Lanlay igjen får slått ballen ut i feltet. Nok en gang redder Lillestrøm på streken, før ballen nok engang hos de Lanlay som på tredje forsøk finner en offsideplassert Trond Olsen.
    40'
    Lagt til minimum ett minutt i første omgang.
    45'+2
    45'+2
    Der blåste dommer Sandmoen av, og det er bortelaget Lillestrøm som går til garderobene med en 1-0 ledelse.
    I og for seg en jevnspilt første omgang, der Viking var best fra start. Etter at Lædre Bjørdal får sitt forsøk reddet på streken kommer Lillestrøm mer med i kampen og etter en halvtime spilt tar de ledelsen. Knudtzon kombinerer med Fofana og setter ballen litt vel enkelt i nærmeste hjørnet. Etter det har Viking fått to skudd reddet på streken, men første omgangen har vært relativt jevn og Viking er absolutt ikke ute av det.
    45'
    Andre omgang er i gang, og Viking har nå 45 minutter på seg for å unngå tap.
    46'
    Bjørn Helge Riise fosser nedover kanten og legger inn i midten. Der kommer Fofana, men han bommer på ballen. Det ender nesten med en strålende ball til Helstad, men han blir avvinket for offside.
    48'
    Viking 0 - 2 Lillestrøm
    Målgivende: Thorstein Helstad
    Kanonscoring av Lillestrøm. Et nydelig angrep av Lillestrøm ble startet på høyresiden der Knudtzon la et glimrende innlegg på bakerste stolpe til Thorstein Helstad. Han headet ballen ned til Palmi Rafn Palmasson som vrengte seg rundt og brasset ballen elegant i mål bak en sjanseløs Jarstein.
    49'
    Lillestrøm har startet andre omgang klart best, og har i tillegg til målet også skapt flere småfarligheter på høyrekanten.
    53'
    de Lanlay slår et frispark i god posisjon ufarlig midt foran mål, der LSK ikke har noen problemer med å heade ballen ut.
    53'
    Sulimani gjør seg klar for å komme inn.
    54'
    Denne gangen slått på første stolpe, men headet ut av LSK-forsvaret. Viking holder trykket oppe og skaffer innkast høyt oppe på Lillestrøms halvdel.
    54'
    Stor mulighet til Viking ender med corner. Ingelsten utfordrer innover i banen og skyter knallhardt mot nærmeste hjørne. Den er innom et Lillestrøm-bein, før Origi slår ballen til corner.
    56'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 2 Lillestrøm
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Mål for Viking. De Lanlay legger en corner på som treffer Sulimani, og den østerikkske innbytteren trenger ikke mange minuttene for å tenne nytt håp i Jåttåvågen med et kontrolert hodestøt forbi Origi.
    56'
    Gult kort til Lillestrøm
    Johan Andersson
    58'
    Vidar Nisja skal også inn for å delta i Vikings snuoperasjon.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Christian Landu Landu
    60'
    De Lanlay skaffer corner. Nok en gang skaper Viking en kjempemulighet fra corner, men ballen ender tilslutt i ny corner. Sulimani får en fot på innlegget som har retning nærmeste stolpe, men Origi viser klasse og redder så vidt det er på streken.
    61'
    Nok en corner.
    62'
    Den tredje corneren på rad blir klarert ut til nok en corner.
    62'
    På den fjerde påfølgende corneren fra Trond Erik Bertelsen får endelig Origi og Lillestrøm kontroll på ballen.
    62'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Moryke Fofana
    Fofano går ekstremt sakte av banen, til enorm pipekonsert.
    66'
    Trond Olsen brenner til fra 18 meter, men skuddet blir blokkert av en oppofrende Lillestrøm-spiller.
    68'
    Arnold Otieno Origi
    Origi får gult kort for uthaling av tid.
    70'
    Ingelsten med en praktmulighet på bakerste stolpe. Får ett innlegg som går over hele LSK-forsvaret og med en slags volleyavslutning tvinger han frem en god redning fra Origi. LSK-keeperen må imidlertid gi retur, men en liggende Ingelsten får ikke noe dreis på det andre skuddet som triller inn til keeper.
    70'
    Viking 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Patrik Ingelsten
    Patrik Ingelsten utligner for Viking. Etter en god klarering fra Sigurdsson kommer Ingelsten alene med keeper, og setter ballen midt mellom bena til Origi.
    72'
    Erling Knudtzon
    74'
    Nok en corner fra Viking, men denne gangen blir det ikke noen farligheter ut av det.
    75'
    Farlig innoverskrudd corner, men blir avblåst for knuffing i feltet.
    79'
    Inn: Erik Mjelde
    Ut: Thorstein Helstad
    80'
    Begge trenerne er ute på sidelinjene for å mane spillerne til å gi en siste innsats, men for øyeblikket er det mer vilje enn evne på banen.
    85'
    Corneren fra de Lanlay går ut til King Gyan, som avslutter via en Lillestrøm-spiller og ut til ny corner.
    85'
    Denne gangen går corneren til de Lanlay ut til innkast.
    86'
    Inn: Thomas Piermayr
    Ut: Johan Andersson
    88'
    Nesten for Viking. To ganger. Først et livsfarlig innlegg fra kanten, der Nisja såvidt ikke får stupheadet ballen i mål. Deretter kommer det et nytt innlegg fra motsatt kant som blir headet like utenfor.
    90'
    Sulimani blir dratt overende i straffefeltet, men dommer Sandmoen velger å ikke blåse.
    90'+1
    En horribel klarering fra Sigurdsson triller rett ut til Palmasson på 16-meter, men upresset sender han ballen en meter utenfor stolpen. God mulighet.
    90'+2
    Ett minutt igjen av de fire tillagte nå.
    90'+4
    90'+5
    Der var kampen over og det endte med poengdeling på Viking stadion etter at Viking hentet opp Lillestrøms 2-0 ledelse.
    Viking kom best i gang, men det var Lillestrøm som scoret først etter at Erling Knudtzon kombinerte med Fofana etter en halvtimes spill. Sistnevnte dro på seg et par mann og ga ballen tilbake til Knudtzon som enkelt satte ballen i nærmeste hjørne. Da Palmi Rafn Palmasson la på til 2-0 for LSK rett etter pause med et nydelig utført brassespark, så det bra ut for gjestene.
    Men anført av superinnbytter Benjamin Sulimani startet Viking opphentingen da han stanget inn en corner fra Yann-Erik de Lanlay bare minutter etter han kom på banen. Etter et godt trykk i den nærmeste perioden, der Viking hadde mange gode cornere, var det Patrik Ingelsten som stod for dagens siste mål. Han fikk et godt oppspill fra midtstopper Indridi Sigurdsson og alene med keeper satte han ballen mellom bena til Origi til stormende jubel fra tribunen.