0-1

0-1

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Start og Odd her på Sør Arena.
    Det er et hjemmelag i poengnød vi skal se her i dag. For å finne siste seier i seriesammenheng må vi faktisk helt tilbake til 16.mai. Den gang som nå så var det Odd som stod på andre banehalvdel. Start vant 1-0 etter scoring av Rolf Daniel Vikstøl.
    Vikstøl kommer garantert ikke til å score i dag da han soner karantene sammen med stopperen Bismark Acosta. Inn i forsvarrekka kommer sannsynligvis Mathisen og Nouri.
    Bortelaget Odd har funnet formen og har tre seiere på de fire siste kampene. Dette har de klart anført av en evigung Frode Johnsen som virkelig har funnet scoringsformen.
    Frode Johnsen har nemlig funnet veien til nettmaskene i fire kamper på rad, og skulle han score her i dag så vil han sette en personlig rekord med scoring i fem kamper på rad.
    Odd får tilbake Jone Samuelsen og Mathias Fredriksen fra karantene. Dette betyr høyst sannsynlig at tidligere Start-spiller og Kristiansanderen Christer Kleiven blir snytt for muligheten til å starte mot sine tidligere lagkamerater.
    En som garantert ikke er med Skienslaget til Kristiansand er Adem Güven. Tekninkern har valgt å forlate Norge for å prøve lykken i tyrkisk fotball.
    Espen Hoff skal møte klubben han startet sin profesjonelle karriere i. Han spilte for Odd i syv år og han rakk og score38 mål på 154 kamper for de svarte og hvite. Så får vi se om han finner nettet her i dag.
    Da ser vi at Start har en ganske så nykomponert backrekke og flere spillere i litt uvante posisjoner. Med tanke på at de har forsvaret som slipper inn mest av alle i serien, så kanskje det kan være bra å prøve noe nytt?
    Hos Odd så går som ventet Samuelsen rett inn i startoppstillingen og dermed er Kleiven plassert på benken.
    Mer overraskende er det at Mons Ivar Mjelde har valgt å plassere Espen Hoff på benken fra start idag. Spissduoen til hjemmelaget består idag av Vilhjalmsson og Castro.
    Dette er en utrolig viktig kamp for hjemmelaget. Med seier har de god kontakt med lagene foran og de kan, hvertfall for en liten stund, klatre opp på kvalik-plass.
    For Odd sin del så kan de komme seg opp på en fin 6.plass om det blir tre poeng.
    Været her i Kristiansand er mildt sagt skiftende. Tempraturen er ca 20 grader og akkurat nå er det opphold. Men vi har blitt servert både sol og regn iløpet av dagen.
    Da er lagene tilbake etter den siste peptalken og vi nærmer oss avspark her på Sør Arena.
    Da er vi igang, og det er hjemmelaget som sparker igang kampen.
    1'
    Shala kommer til et innlegg på venstrekanten. Samuelsen er på ballen men blir avblåst av dommer Rafiq.
    2'
    Odd bruker Johnsen mye i starten her og spissen vinner de fleste duellene.
    3'
    Odd får frispark på 40 meter ca. Berge lader kanonen, men det blir blokkert.
    4'
    Rashani og Shala kombinerer fint på kanten og får ballen inn i feltet. Johnsen får imidlertid ikke noe sving på sakene og Start får klarert.
    5'
    Nøyaktig det samme scenarioet gjentar seg.
    5'
    Odd presser Start høyt og hjemmelaget sliter med å få til noe spill.
    7'
    Shala kommer i fint driv og får gitt ballen til Johnsen. Han avslutter på 16-meteren via en Start spiller.
    7'
    Dårlig slått på første stolpe.
    8'
    Plutselig får Shala ballen på kanten av 16-meteren. Ganske så upresset prøver han å bøye ballen i nærmeste hjørne. Forsøket går like utenfor.
    9'
    Start forsvaret roter noe fryktelig og Odd stjeler ballen på 20 meter. Det er Rashani som setter fart og avslutter fra 15 meter. Forsøket går rett på Opdal. Stor sjanse for gjestene.
    10'
    Start er sin første visitt i bortelagets 16-meter. Asante prøver seg med et innlegg som blir klarert ut til kast.
    11'
    Den går gjennom hele feltet og Odd tar over.
    11'
    Gunnarsson klipper ned Børufsen og publikum vil ha gult kort. Dommeren nøyer seg med tilsnakk.
    13'
    Nouri legger frisparket helt inn til keeper Hansen.
    13'
    Asante kommer seg ned til dødlinja, men han har ingen å slå ballen til i feltet og Hansen kan plukke enkelt.
    14'
    Det er forholdsvis dårlig presisjon i det begge lagene foretar seg her nå.
    16'
    Rashani er på ferde igjen, men han blir stoppet av Kristjansson før han får avsluttet.
    18'
    Johnsen får lagt ned ballen til Shala på som avslutter på halvvolley fra kanten av feltet. Ballen suser over mål.
    20'
    Stor mulighet for hjemmelaget. Castro får ballen på 11-12 meter og avslutter ganske upresset. Forsøket er imidlertid ikke veldig bra og Hansen har få muligheter med å holde ballen.
    22'
    Tronstad viser ungt pågangsmot i det han skal vinne ballen ved Odd sin sekstenmeter. Han klipper ned Jonassen og det blir frispark til Odd.
    24'
    Shala viser litt knotter i en duell og Mathisen er rasende. Rafiq blåser bare frispark.
    25'
    Gult kort til Odd
    Emil Jonassen
    Der kommer dagens første gule kort. Jonassen hekter Asante som skal sette full fart fremover.
    27'
    Jesper Mathisen viser luftstyrke og nå ser det ut som om han har fått er overtak på Frode Johnsen. Mange fine dueller der.
    29'
    Storbæk må ta telling etter en hodeduell med Mathisen. Vingen kommer seg opp på bena igjen.
    30'
    Tronstad finner Børufsen på kanten. Vingen velger å avslutte selv fra skrått hold. Hansen er med på notene.
    31'
    Returen får keeperen slått til corner med en feberredning. Svært nære scoring der!
    32'
    Går gjennom feltet og Odd får innkast.
    32'
    Odd får frispark i fin innleggsposisjon på venstre kanten.
    35'
    Mål for Odd!
    Start 0 - 1 Odd
    Mål: Fredrik Oldrup Jensen
    Frisparket blir slått inn i feltet. Start klarer i første omgang men ikke lenger enn til Jensen i returrommet. Han lar seg ikke be to ganger og drar til på halvvolley. Ballen forandrer retning i mølja av spillere i feltet og Opdal er utspilt.
    35'
    Etter scoringen så er det kun Odd som triller ball og Start løper i mellom.
    38'
    Samuelsen spiller inn til Shala som vender på femøringen på kanten av feltet. Han får til en avslutning langs bakken, men den mangler trøkk og dermed kan Opdal plukke.
    39'
    Asante kommer seg nesten først på en ball i bakrommet, men Hagen er god å får klarert i tide.
    41'
    Rashani og Shala har kombinert mye fint i denne omgangen. Men når en av de skal legge innlegg så skorter det som regel på kvalitetet. Det gjorde det nå også, og det blir utspill fra Opdal.
    42'
    Odd får frispark på venstresiden. Ganske lik posisjon som i forkant av scoringen.
    43'
    Denne gangen er Nouri kontant i klareringen og det blir aldri farlig.
    43'
    Der er Start veldig farlig frempå. Vilhjalmsson og Owello kombnierer fint før Nouri får ballen og stormer inn i feltet. Førstetouchen er litt dårlig og dermed får han aldri avsluttet og ballen triller inn til Hansen.
    45'
    Gult kort til Start
    Han er altfor tøff i en duell med Samuelsen.
    45'
    Det blir lagt til 1 minutt i denne omgangen.
    45'+1
    45'+2
    Der blåser dommeren av en omgang som har vært så som så med tanke på kvaliteten. Det er derimot fullt fortjent at bortelaget leder. Odd har vært bedre og de har skapt de fleste sjansene. Mjelde må virkelig gjøre noen grep i pausen for å prøve å snu dette.
    45'
    Mjelde har atlså gjort en offensiv forandring i pausen. Hoff erstatter midbanespiller Tronstad.
    46'
    Castro går i bakken i feltet og det kommer noen svake rop om straffe. Ingen store protester da Rafiq vinker spillet videre.
    47'
    Mathisen kommer voldsomt inn i en takling på Samuelsen og det blir frispark til Odd på 25 meter.
    48'
    Semb Berge prøver nok engang, denne gangen går skuddet i muren.
    48'
    Mathisen er i fint driv fremover og spiller en herlig stikker til Børufsen. Dessverre for hjemmelaget så vinker assistendommeren for offside.
    51'
    Jone Samuelsen stjeler ballen og setter fart fremover mot 16-meteren. Han prøver seg på et langskudd som suser ufarlig over mål.
    52'
    Hoff får til en volleyavslutning fra 16 meter. Det er en bra treff, men retningen stemmer ikke og Hansen er med på notene.
    53'
    Shala slår ballen flott inn til Johnsen som stå alene på 10 meter. Spissen forsøker å avslutte på direkten, det ender med at ballen sklir av. Der skal ringreven gjøre det bedre.
    55'
    Det ender med at Odd får frispark nede ved motsatt hjørneflagg.
    55'
    Samuelsen er rasende på Børufsen etter at sistnevnet går tøft inn i en duell. Odd får frispark og begge spillere tilsnakk.
    57'
    Hagen med en stygg takling på Hoff på midtlinjen. Han kommer inn bakfra og der er han heldig som slipper gult kort.
    58'
    Castro får muligheten til å avslutte. Han er litt presset og fra 15 meter så blir skuddet for løst nok en gang. Fin sjanse der.
    59'
    Matthias Vilhjalmsson
    Shala er for kvikk i føttene for islendingen som må ty til ulovlige midler.
    60'
    Det er veldig mange frispark og andre stopp i spillet her nå.
    63'
    Jonassen sliter med en linse og hjemmepublikum mener at han drøyer tiden. Backen unnskylder seg.
    64'
    En vanvittig mulighet for hjemmelaget!! Asante bruker sin enorme fart på høyrekanten og kommer seg ned til linja. Han slår faltt inn til Castro som kommer til en avslutning fra 5 meter. Andre Hansen viser dyktighet og har en god porsjon flaks i det han avverger det forsøket.
    64'
    Semb Berge må ut til behandling etter en kollisjon i forbindelse med Start sin mulighet.
    66'
    Dagens tilskuertall er skuffende 4855.
    67'
    Semb Berge blir vinket inn igjen.
    67'
    Det er mye klabb og babb og før Mathisen kommer til en slags avslutning. Ballen går innom mange spillere før Hansen kan plukke den.
    68'
    Odd tar seg meget god tid ved alle dødballer nå. Til Start og hjemmepublikums store forargelse.
    69'
    Asante rekekr en 'umulig' ball, men ingen andre er raske nok til å ha kommet seg inn i feltet.
    71'
    Børufsen blir tatt like utenfor hjørnet av feltet på venstresiden. Rafiq ser ann fordelen men blåser frispark.
    72'
    Hoff slår inn og der er Glenn Andersen med hodet. Han har imidlertid for kort hår og treffer ikke ballen skikkelig. Noen hårstrå eksra der kunne gjort at det stod 1-1.
    73'
    Blir klarert på første stolpe.
    74'
    Hansen får bokset unna.
    75'
    Hoff prøver seg med et akrobatisk brassespark fra 18-meter. Han treffer hodet til Vilhjalmsson som styrer ballen i bena til en Odd-forsvarer som klarerer.
    76'
    Asante legger inn i feltet og ballen treffer Jonassen. Vingen roper på hands, men Rafiq rister på hodet.
    79'
    Innbytter Tveit kommer til avslutning inne i feltet. På hel volley treffer han ikke ballen skikkelig og den går ufarlig utenfor mål.
    80'
    Samuelsen prøver seg fra distanse, Opdal holder uten store problemer.
    80'
    Han river ned Hagen som skal starte en Odd kontring.
    81'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Omar Markovic
    Ut: Espen Børufsen
    84'
    Odd ligger kompakt, og Start sliter med å finne noen hull i forsvaret til gjestene.
    86'
    Det vil seg ikke på den siste tredjedelen for hjemmelaget og Hansen blir ikke satt på de store prøvene foreløpig.
    89'
    Det blir lagt til 4 minutter her i Kristiansand.
    90'+1
    Kampbildet har vært det samme de siste 8-9 minuttene. Start angriper, men blir stoppet før de får avsluttet. Odd ligger bare å kontrollerer.
    90'+2
    Der er det nære at Hoff får hodet på et gjennomspill, men spissen når ikke helt opp på ballen.
    90'+3
    90'+5
    Der er det slutt og Odd tar med seg 3 poeng hjem til Skien. Start hevet seg litt i andre omgang, og de hadde en stor sjanse ved Castro. Bortsett fra dette så hadde Odd god kontroll på kampen og det er fortjent at de tar med seg tre poeng. Med denne seieren klatrer de opp på 6. plass. For Start så begynner det å se veldig mørkt ut og det må skje ting om de ikke skal bli 'ekko av Adecco' her i Kristiansand.