2-0

14'
1-0

Den 18. runden i Tippeligaen settes igang på Aker Stadion i Molde, hvor hjemmelaget skal ta imot Brann. Tradisjonelt er dette underholdende og målrike oppgjør med dramatikk så det holder. Disse oppgjørene har aldri endt målløse. Kan det skje idag ?
    Molde har slitt fælt i starten av sesongen. Seks tap på de første ti kampene sier sitt. På de siste syv har de derimot gått av banen kun en gang uten poeng, det var sist da de møtte LSK på Åråsen. Hjemme har vertene kun vunnet tre av totalt åtte oppgjør.
    Brann har vist seg som et typisk hjemmelag denne sesongen. Før de møtte overmakten RBK sist helg, hadde bergenserne vunnet samtlige av sine åtte hjemmekamper. Borte har de rødkledde enda ikke tatt tre poeng. Brytes denne trenden mot et ustabilt Molde-lag i dag ?
    Ole Gunnar Solskjær har fornyet laget i dette overgangsvinduet. Midtbanestrategen Eikrem har forsvunnet til Heerenveen i Nederland. Inn har kommet Per Egil Flo, Tommy Høiland, Mats Møller Dæhli og Fredrik Gulbrandsen. Spesielt sistnevnte har allerede markert seg positivt, da han i midtuken spilte en meget god kamp mot Legia Warsawa i kvalik-kampen til CL. Det ikke fullt så positive var det omdiskuterte røde kortet han ble tildelt av den greske dommeren mot slutten av kampen. I dag er Espen Bugge Pettersen, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Børre Steenslid og Joshua Gatt skadet. Ellers er alle tilgjengelig for troppen.
    Brann har mistet Korcsmar til Greuther Furth i Tyskland. Tidligere i sommer terminerte de kontrakten med Vasiliy Pavlov etter at den russiske spissen viste seg ikke å holde forventet nivå. Inn har kommet midtstopperen Daniel Mojsov fra Makedonia. Han ble hentet fra den serbiske klubben Vojvodina. Til kampen i Molde i dag er Markus Jonsson og Fredrik Nordkvelle skadet, mens Fredrik Haugen er suspendert etter sitt femte gule kort mot Rosenborg sist.
    Brann ligger foran denne runden på 5. plass med sine 26 poeng. Det er kun tre poeng bak bronsemedalje, men det er ikke mer enn åtte poeng foran Molde som ligger på siste sikre plass over kvalik. Så vi kan trygt si denne kampen er viktig for begge lag. Det som kan være en fordel for Brann er at Molde i tillegg er med i både NM og kvalik til CL fortsatt. Moldenserne skal ut i en krevende returkamp mot Legia Warsawa på bortebane til uken.
    Vi er tilbake fra Aker stadion vel en halv time før kampstart med lagoppstillingene. Og vil vil gi deg oppdatering om alt som skjer i denne kampen, minutt for minutt.
    Da er lagenes start-ellever klare. Vi ser at Molde har satt ut Hussain til fordel for Hoseth. Ellers er Chima igjen satt opp som indreløper og nykommeren Gulbrandsen har fått ny tillit som spiss etter sin sterke kamp i midtuken mot Legia. Også nykommer Per Egil Flo er inne på venstreback etter at Rindarøy forsøkte seg i midtukekampen.
    Hos Brann er Gjesdal på benken og Wangberg har fått tillit i midtforsvaret. Kristoffer Barmen er erstatter for Haugen sentralt på midtbanen da sistnevnte er suspendert på grunn av fem gule.
    Været i Molde er fint for fotball. Det er cirka 25 grader i luften, men skyet. Vi er usikre på om regnbygene holder seg unna, men så langt er det helt tørt.
    Begge lag er forlengst i gang med sin oppvarming. Gressmatten er i veldig god forfatning og innbyr til fin fotball.
    Dagens dommere er Svein Erik Edvartsen, Svein Inge Wiken og Kai Lifjell. Som fjerdedommer har de med seg Per Ivar Staberg.
    Moldes lag; Nyland - Linnes, Hovland, Forren, Flo - Chima, Hoseth, Ekpo - Mostrøm, Gulbrandsen, Berget.
    Branns lag; Leciejewski - Sævarsson, Wangberg, Mojsov, Demir - Askar, Barmen, Sokolowski, Badji - Pusic, Huseklepp.
    Moldes benk; Søderberg, Toivio, Møller Dæhli, Hussain, Høiland, Rindarøy og Tripic.
    Branns benk; Mohus, El Fakiri, Larsen, Gjesdal, Skaanes, Finne og Lorentzen.
    Da ser det ut til at vi ikke får oppfyllt vårt ønske om at været holder seg. Vi ser veldig mørke skyer i fjorden mot vest som tyder på regn om ikke så lenge. Det har satt i gang å blåse veldig her opp på pressetribunen og det er bare et spørsmål om tid før vi får kraftige regnbyger.
    For to år siden ble tilsvarende kamp mellom Molde og Brann utsatt i 75 minutter, da på grunn flomlysproblemer. Det var da en kamp som gikk av stabelen på kveldstid i september måned.
    Speaker leser opp lagopsstillingene og vi er snart klare for å ta imot aktørene.
    Molde tar avspark.
    1'
    Molde frispark midt på Brann sin halvdel.
    1'
    Hoseth legger perfekt frispark i feltet som Chima header hardt mot mål. Men keeper kaster seg og redder.
    2'
    Brann prøver seg på høyre kant, men kommer ikke gjennom Moldes forsvar.
    2'
    Regner kraftig her nå.
    3'
    Barmen går seg fast.
    4'
    Gult kort til Brann
    Feller Gulbrandsen stygt ute på kanten. Ingen tvil om kortet der.
    4'
    Lang ball opp fra Demir, men ingen i rødt er på plass.
    5'
    Barmen slår gjennom til Askar, men pasningen fra vingen finner ingen foran mål og Nyland har en enkel jobb.
    6'
    Chima spiller vegg med Gulbrandsen som skyter via et Brann-bein til corner.
    7'
    Høy corner som Badji header ut til innkast.
    7'
    Brann i angrep nå. Innlegg fra Demir som er for nærme mål til at Pusic rekker ballen. God sjanse der for gjestene.
    9'
    Mostrøm finner Gulbrandsen i bakrom, men spissen klarer ikke dempe ballen.
    11'
    Brann får frispark midt på banen.
    12'
    To offensive lag hvor det bølger frem og tilbake. Molde virker mest tente og farlige i sine forsøk.
    12'
    Været har roet seg en del og regner har opphørt for en stund.
    13'
    Sokolowski finner Askar på vingen. Men Molde bryter og kontrer.
    14'
    Andre gule kort til Brann
    Dramatikk her nå. Berget felles av Mojsov som har gult fra før. Dermed i dusjen for stopperen. Også dette kortet var riktig idømt av dommer.
    14'
    Molde frispark fra 18 meter.
    15'
    Berget tar sats og finner åpning i muren, men ballen stryker på utsiden av stolpen.
    16'
    Chima og Berget samspilelr i feltet, ballen blir slått ut til Flo som fra kanten av sekstenmeteren sikter inn på lengste hjørnet av mål. Ballen går utenfor igjen.
    17'
    Gulbrandsen stikker mellom to Brann-forsvarere og blir felt innenfor sekstenmeter. Men dommer vinker spilelt videre. Edvardsen mener sannsynligvis at spissen ikke har kontroll på ballen da han slår den langt foran seg.
    19'
    Kristoffer Barmen
    Soleklart gult for midtbanespilleren. Holding i trøya mot Mostrøm.
    20'
    Berget har ballen i feltet, snur seg rundt og ser etter medspillere. Lobber over til høyre mot Mostrøm som ikke løper etter den ballen.
    23'
    Stort Molde-press så langt og enda sterkere naturligvis etter at Brann ble redusert til ti mann.
    24'
    Gult kort til Molde
    Vegard Forren
    Løper over beina til Pusic idet sistnevnte forsøker stikke foran med ballen.
    24'
    Frisparket blir lempet inn i feltet, hvor en Brann-spiller header over mål fra ti meter.
    26'
    Stor sjanse for Brann. Huseklepp kommer alene med Nyland som gjør en flott beinparade og klarer stoppe den svake chippen. Der burde det faktisk stått 0-1.
    27'
    Berget fyrer av fra 18 meter, men Leciejewki redder enkelt.
    29'
    Brann forsøker seg nok en gang på kontring, men får ingenting ut av den heller.
    29'
    Brann får frispark et stykke utenfor hjørnet av sekstenmeteren.
    31'
    Frisparket slås i feltet, hvor Forren header ballen ut. Men i tillegg er det offside på Askar som starter løpet vel tidlig.
    32'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Brann
    Mål: Jo Inge Berget
    Målgivende: Daniel Chima Chukwu
    Der sitter den. Chima drar seg innover fra kanten og finner makker Jo Inge Berget. Skuddet er hardt fra cirka 16 meter og Leciejewski er sjanseløs på ballen som treffer inne ved stolpen på hans høyre side.
    32'
    God sjanse igjen for hjemmelaget. Linnes slår i bakrom mot Chima, men nigerianeren rekker ikke ballen denne gangen.
    36'
    Mye enveiskjøring her nå. Men Brann er ikke ufarlig på sine kontringer. Molde blir vel offensive til tider og det vil skape muligheter for gjestenes løpssterke angripere.
    37'
    Vinden har løyet helt og regnet har opphørt.
    38'
    Plutselig står Hovland helt mutters alene på corneren, men headingen er elendig og ballen går utenfor med god margin.
    38'
    Farlig sjanse for Molde. Berget legger innfra høyre, Mostrøm lar ballen gå videre inn i feltet. Men der er Sokolowski og får beinet på allen før Gulbrandsen.
    40'
    Fint inn til Barmen som header mot mål. Men dommer Edvardsen ser uregelmessigheter inn e på strek og dømmer frispark til keeper Nyland.
    40'
    Stor sjanse for gjestene. Askar stormer inn i feltet og legger inn til Barmen som fra 14 meter ikke treffer godt og ballen går utenfor mål.
    43'
    Berget slår til Ekpo, Ekpo til Gulbrandsen som ikke får klem på skuddet og ballen trille rinn til Leciejewski.
    44'
    Huseklepp går ned for telling på egen banehalvdel, frispark til Brann.
    45'
    Ser ut til at lagene vil gå til pause på stillingen 1-0.
    45'+1
    Minimum ett minutt legges til.
    45'+1
    Frispark til Brann fra 30 meter.
    45'+1
    45'+2
    Kampen startet med et visst press fra Molde. Dette økte noe utover i omgangen, men det var takket være at Branns stopper Mojsov rakk å pådra seg to gule kort og dermed rødt da det hadde gått 13 minutter allerede. Etter dette har det for det meste dreid seg om Molde. Men Brann har benyttet seg av et i overkant offensivt Molde-lag og skapt et par store sjanser på kontringer. Kampen lever i beste velgående fortsatt. Følg med etter pause.
    45'
    Brann setter igang.
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mats Møller Dæhli
    Ut: Daniel Chima Chukwu
    46'
    Mats Møller Dæhli gjør dermed sin debut for Molde i serien.
    47'
    Molde i angrep.
    48'
    Ekpo trer igjennom Linnes som skyter fra skrått hold. Keeper redder til corner.
    48'
    Kort corner det ikke kommer noe ut av.
    49'
    Molde fortsetter å angripe, men spiller mye korte baller.
    50'
    Ekpo fyrer av fra distanse, men Leciejewski redder enkelt liggende.
    50'
    Ender i ingenting.
    50'
    Brann forsøker seg forsiktig, men blir stanset av Flo.
    52'
    Brann forsøker å bygge opp et angrep, men blir stanset av Molde.
    53'
    Et distanseskudd fra Sokolowski går utenfor.
    53'
    8628 billetter og sesongkort er solgt her på Aker stadion i dag.
    54'
    Hoseth kontrer for Molde, men den siste pasningen i retning Gulbrandsen blir for lang og hard.
    56'
    Huseklepp på løp mot dødlinjen, men rekker ikke ballen før den går ut til utspill fra mål.
    56'
    57'
    Berget skyter fra 25 meter, men tilside for målet til Leciejewski.
    59'
    Flo med farlig innlegg foran mål. Men Gulbrandsen rekker ikke ballen før Brann får måket unna.
    60'
    Badji slår ballen ut av banen og til innkast for Molde, helt upresset.
    61'
    Molde har lagt inn et visst press igjen nå, etter å ha roet ned en periode.
    62'
    Mye fint småspill i Molde-laget akkurat nå, men det kommer ikke mye sjanser ut av det.
    64'
    Frispark for Mostrøm og Molde da vingen blir sparket ned utenfor feltet av Gjesdal.
    65'
    Forren fyrer av og ballen er på vei mot mål. Der er imidlertid Leciejewski og redder knestående. Meget bra av den polske keeperen.
    66'
    Linnes og Mostrøm misforstår hverandre og ballen triller ut av banen. Ser lite imponerende ut.
    68'
    Ny fantastisk redning av keeper Leciejewski etter knallhardt skudd av Berget fra cirka 20 meter.
    69'
    Mostrøm treffer ikke like godt i neste forsøk. Ballen sklir av foten og ballen går seksten meter tilside for mål.
    70'
    Brann i angrep. Demir legger inn fra venstre, men ballen går over alt og alle og til innkast.
    71'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Emmanuel Ekpo
    71'
    Denne kampen er langt ifra avgjort så lenge det står 1-0. Men akkurat nå ser ikke Brann til å ha noe ess i ermet. Molde har nesten alt av banespill og sjanser.
    72'
    Lekkert av Møller Dæhli som finter seg fri ved dødlinjen og lobber ballen over keeper og oppå tverrligger.
    73'
    Ny stor sjanse for Molde. Linnes legger inn i feltet fra dødlinjen, men hverken Gulbrandsen eller Begret .....
    74'
    Molde 2 - 0 Brann
    Mål: Fredrik Gulbrandsen
    Målgivende: Jo Inge Berget
    Og der satt den endelig for Gulbrandsen. Berget drar seg fri med ballen ut mot hjørnet av sekstenmeteren. Legger ballen inn i feltet hvor Gulbrandsen vender opp og skyter via keepers bein og i mål.
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Hassan El Fakiri
    Ut: Simen Wangberg
    77'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Jo Inge Berget
    77'
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Kristoffer Barmen
    80'
    Mye mer frem og tilbake her nå. Brann har ikke gitt seg, men det ser vanskelig ut etter at hjemmelaget fikk sitt andre mål.
    80'
    Brann i angrep. Huseklepp kommer seg nesten gjennom, men får ikke kontroll over ballen og Nyland er ute og redder.
    81'
    Nyland slurver på et utspill og ballen fyker utover sidelinjen til innkast for Brann.
    82'
    Etter at Wangberg gikk ut har Sokolowski tatt hans stopperplass.
    83'
    På tross av nesten en hel kamp med bare ti mann har Brann spilt fin og konstruktiv fotball.
    84'
    Sævarsson i offside.
    85'
    Dæhli får ballen i returrommet og skyter et plassert skudd til siden. Men keeper har full kontroll og bokser balen ut av farlig sone.
    87'
    Innkast til Brann høyt oppe.
    87'
    Dæhli inviterer Sævarsson på løpetur med ball, men det ender i innkast for islendingen.
    88'
    Innlegg fra høyrekanten hos Brann, men Molde får klarert unna.
    89'
    Høiland er igjennom, men vinkes av for offside.
    90'
    Høiland spilles nesten alene gjennom av Hussain, men pasningen er for lang.
    90'+1
    Det er lagt til minimum to minutter.
    90'+1
    Hoseth løper ned Huseklepp bakfra, Brann får frispark ute ved hjørneflagget.
    90'+2
    Frisparket går hardt over alle i feltet og til utspill fra Nyland.
    90'+2
    90'+3
    Der var kampen ferdig og Molde har tatt tre meget viktige poeng mot Brann. Kampen åpnet med et markert overtak til hjemmelaget. Enda mer markert ble det da Brann fikk Mojsov utvist etter to gule kort da det var gått 14 minutter. Brann skapte likevel et par store muligheter før pause som kunne gitt hjemmelaget en kalddusj. Men det var Jo Inge Berget som ga Molde ledelsen etter vel en halvtime. Meget fortjent ledelse til Molde etter at de hadde de fleste sjansene og nesten alt banespill før pausen. Etter hvilen fortsatte de blå/hvite å presse høyt og dominere. Uttelingen kom likevel ikke før cirka ett kvarter før slutt. Da fikk Fredrik Gulbrandsen sin første nettkjenning for vertene. Etter dette roet det seg ned og Molde satset ikke så mye fremover som tidligere. Godt kjempet av Brann gjennom hele kampen, men seieren til Solskjærs gutter var meget fortjent.