Hei og velkommen til livedekning av Viking-Kristiansund. Avspark kl. 18 i Stavanger.
    Viking (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Hove, Andresson, Vikstøl - Thorstvedt, Fridjonsson, Ibrahimaj - Bytyqi, Høiland, Tripic.
    Kristiansund (4-3-3): McDermott - Sørmo, Psyché, D. Ulvestad, Aasbak - Diop, Hopmark, Kalludra - Bye, Amang, Gjertsen.
    Viking-benken: Wichne, Vevatne, Salte, Torsteinbø, Danielsen, Johnsen, Hassan.
    KBK-benken: Mbaye, Isaksen, Sivertsen, Olsen, Hoven, Ulvestad, Sørli.
    Viking rykket opp fra 1. divisjon i fjor - etter at de rykket ned fra Eliteserien i 2017.
    Rohit Saggi er dagens dommer.
    Ifølge fotballforbundet har lagene møtt hverandre tre ganger. Viking har vunnet samtlige tre kamper 2-0, 2-1 og 5-2.
    - Det er kjekt. Det er deilig at vinteren er over og at vi er klare for en ny start, sier Tommy Høiland til Eurosport.
    - Vi tapte ti kamper i Obos-ligaen. Så det er ikke allverden. Vi er et ungt lag og varierte mye i fjor. Det kommer vi nok til å gjøre i år også. Når du taper ti kamper i Obos-ligaen, har du egentlig ikke noe i Eliteserien å gjøre, sier Høiland til Eurosport.
    Lagene kommer ut til kamp. Viking i mørkeblått. KBK i brunaktig rødfarge.
    Kristiansund tar avspark.
    1'
    Dagens første innlegg. Fra KBKs Gjersten. Det går inn i hendene til keeper Austbø.
    2'
    Psyche slår langt mot Bye. Viking-forsvaret vinner løpsduellen, men dommeren dømmer et frispark til Kristiansund for en tidligere forseelse.
    3'
    Psyche nikker unna et innlegg fra Vikings høyre side.
    5'
    Viking er i ferd med å feste et grep.
    5'
    Hove vrir nydelig til Vikstøl. Innlegget går på bakre til Bytyqi. Han slår inn mot sentrumet av feltet igjen. Der rydder KBK opp.
    6'
    Bye vinner kampens første corner.
    7'
    Austbø bokser unna corneren. Den faller ned i returrommet hvor Diop prøver seg med en volley. Den sklir litt av foten. Mulig å score der.
    8'
    Mye folk på stadion i solen i dag. Godt å se.
    10'
    Tripic slår hardt inn mot bakre. Viking får en corner.
    11'
    Skummel corner! Godt slått og Hove går høyest i feltet. Ballen spretter ut til femmeter.
    11'
    Aasbak kommer seg nedt til linja, og slår inn. Det er mye folk i feltet, men Viking vinner duellen.
    12'
    Austbø kommer ut etter en lang ball i bakrommmet mot Amang. Viking-stopper Andresson krasjer inn i egen keeper og blir liggende med en skade.
    14'
    Ser ut som Andresson må ut etter sammenstøtet. Virker til å være at det er kneet som er problemer.
    15'
    Vevatne gjør seg klar.
    15'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Viljar Vevatne
    Ut: Axel Oskar Andresson
    17'
    Diop avverger et Viking-innlegg. Han setter også i gang et KBK-angrep. De spiller seg lekkert opp til innlegg på høyresiden. Det holder Austbø trygt og godt.
    17'
    Amang starter inn i bakrommet. Pasningen som kommer går inn til keeper.
    19'
    Halvspilt første omgang. Nokså jevnt. Ingen sjanser å melde om foreløpig.
    22'
    Tripic kommer til innlegg for Viking. Det er ikke presist nok, og blir ikke farlig.
    24'
    Amang kommer til et skudd fra 18-20 meter. Det blir blokkert.
    25'
    Corner for gjestene.
    26'
    Austbø fanger corneren. Vikings keeper har vært god i feltet til nå i kampen.
    26'
    Austbø med et langt utspill som går utover banen.
    27'
    Vikstøl takler Sørmo, og får frispark mot seg. Det så ut til å bli et gunstig brudd, men dommeren mener det var ulovlig spill.
    29'
    Amang starter inn i bakrommet på ny. Også denne gang blir pasningen litt for lang for KBK-spissen.
    30'
    Austbø med et dårlig utspill igjen. Kalludra fanger den og prøver å skyte fra langt hold. Austbø rekker tilbake i målet og redder med største selvfølge.
    30'
    Ulvestad header Tripic' innlegg til corner for vertene. Godt slått innlegg av Tripic.
    31'
    Viking er centimetere fra scoring! Ibrahimaj slår en meget god corner med innoverskru. Ballen går over de fleste og lander hos Høiland. Han har åpent mål, men klarer ikke å finne balansen skikkelig og får ikke skutt. Stor, stor sjanse!
    32'
    Tripic med en håpløs pasning på tvers. Gjertsen prøver et skudd. Det blir blokkert.
    34'
    Ulvestad sleiver ballen utover banen.
    34'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Zymer Bytyqi
    Målgivende: Ylldren Ibrahimaj
    Ibrahimaj ser ut som Beckham! Et fantastisk innlegg inn foran mål til Bytyqi som lett setter ballen i nettet fra et par meter. Den var så godt som ferdigscoret.
    34'
    Stemningen er meget god på stadion nå. Ikke overraskende.
    36'
    Vevatne klarerer i Kalludra og til femmeter for Viking.
    37'
    Kalludra kommer til et skudd. Det blokkeres - som de fleste andre forsøkene til KBK denne omgangen.
    39'
    Thorstvedt prøver en lang ball, men det er vanskelig å se hvem han prøver å nå. KBK overtar.
    40'
    Ny ball inn bak Viking-forsvaret mot Amang. Også denne spretter inn til keeper.
    41'
    Gult kort til Kristiansund
    Bent Sørmo
    Kampens første gule kort.
    41'
    Ibrahimaj forsøker seg med et langskudd. Forsøket treffer ikke målet.
    43'
    Tripic forsøker et skudd fra 18 meter. Det blir greit for McDermott. Skuddet går ikke langt nok ut til siden.
    44'
    Diop takler Bytiqi. Viking får innkast høyt i banen og skal kaste langt.
    44'
    Diop header ut kastet. Det blir altfor kort. Viking vinner raskt igjen og slår inn på nytt. KBK får ballen ut på ny. Men Viking biter seg fast, og Bytiqi vinner frispark i meget bra posisjon.
    45'
    Legges til 3 minutter
    45'+1
    Ibrahimajs forsøk smeller rett i KBK-muren.
    45'+1
    Stor sjanse for Viking og Thorstvedt. Han får ballen under kontroll i feltet og hamrer løs på volley fra ikke mange meter fra mål. God redning av McDermott.
    45'+3
    Nære på for KBK. Amang jakter i bakrommet, og det blir klabb og babb i feltet. Viking klarer å redde på streken. Veldig merkelig situasjon.
    45'+3
    Viking rydder opp den påfølgende corneren.
    45'+4
    - En fin kontring. Veldig bra innlegg, sier målscorer Bytiqi om målet til Eurosport.
    - Det har vært ræva egentlig. Mye dårlig valg og dårlig presisjon i det vi gjør, sier Sørmo til Eurosport.
    Andre omgang er i gang. Ingen bytter.
    46'
    Viking 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Zlatko Tripic
    Viking dobler etter 30 sekunder av omgangen! Tripic curler barlen i det lengste hjørnet fra 14-15 meter. Men den er mulig å ta kanskje for McDermott? Han når ikke bort i hjørnet. Igjen står Ibrahimaj for assist.
    46'
    Vikings speaker gjør et stort nummer ut av at Viking leder Eliteserien for øyeblikket. De er foran Vålerenga grunnet alfabetet...
    48'
    Bytiqi er alene med keeper, men det vinkes av for offside.
    50'
    Kristiansund sliter veldig i Stavanger.
    50'
    KBK får frispark omtrent 20 meter fra mål. Viking og Vevatne protesterer.
    51'
    Gjertsen skyter via muren og til corner.
    51'
    Femmeteren lander ved femmeteren. Viking vinner duellen i egen boks.
    52'
    Bye er først på et innlegg på første stolpe, men headingen går noen meter fra målet.
    54'
    Corner for Viking.
    55'
    Diop nikker unna corneren. Tripic prøver et slags skudd fra returrommet, men treffer ikke godt. Ballen ender hos Høiland som er i offside.
    55'
    Bytiqi med et godt innlegg til Høiland, men spissen får ballen litt bak seg og får ikke noe trøkk i den. Bra sjanse.
    56'
    Høiland med gigasjanse. Skyter utenfor fra litt skrå vinkel alene med keeper.
    59'
    Timen passert. Viking har vært klart best utover i denne kampen.
    61'
    Tripic med innlegg. McDermott fanger den.
    62'
    Amang blir felt like utenfor 16-meteren av Hove.
    62'
    Gult kort til Viking
    Runar Hove
    62'
    Aasbak prøver å skyte på frisparket. Går langt over. Elendig forsøk.
    63'
    Diop stopper et gjennombruddsforsøk fra Viking.
    65'
    Gjertsen slår ballen inn for Kristiansund. Den treffer Ulvestad, men han er ikke helt klar for å få ballen. Den bare treffer han og renner ut til femmeteren.
    66'
    En halv omgang igjen nå. Det haster virkelig for Kristiansund om de skal få med seg noe herfra.
    68'
    Aasbak med et bra innlegg mot Amang, men Hove kaster seg fram og er først på legget.
    68'
    Tripic med en nydelig pasning gjennom til Høiland. Keeper McDermott kommer fort ut og stopper spissen. Meget lekkert av Tripic først.
    70'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Christoffer Aasbak
    70'
    Inn: Meinhard Olsen
    Ut: Bendik Bye
    70'
    Viking styrer kampen nå. De har rett og slett full kontroll.
    73'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Kristian Thorstvedt
    73'
    Amang skyter fra skrå vinkel. Det ser litt skummelt ut, men den går litt unna målet.
    74'
    Frispark til Tripic i duell med Psyche.
    76'
    Tripic blir liggende med smerter.
    76'
    Tripic kommer seg opp. Muligens bare luften som ble slått ut av han. Den kommer som regel fort tilbake
    76'
    Diop får et frispark på egen halvdel.
    78'
    Ingenting som tyder på at KBK skal slå tilbake i denne kampen. De har vært svært tannløse i angrep.
    78'
    Gjertsen slår inn. Den går inn til keeper. Blir for høy, og dermed keepermat for Austbø.
    79'
    Inn: Usman Sale
    Ut: Zlatko Tripic
    Tripic har vært strålende i dag. Nå gir han seg til stor applaus.
    81'
    Rolf Daniel Vikstøl
    Vikstøl er for sen i en sklitakling mot Amang.
    82'
    KBKs nest beste sjanse i kampen. Psyche stupheader mot mål, men den er grei å redde for Austbø.
    83'
    KBK får en corner etter fint spill på venstresiden. Men de får ikke noe ut av dødballen.
    84'
    10.059 tilskuere på plass. Morsomt!
    84'
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Liridon Kalludra
    Kampens siste bytte.
    85'
    Sale holder høyt på ballen, før han mister den til Psyche. Sistnevnte får frispark.
    86'
    Ibrahimaj kommer til et skudd inne i Kristiansunds 16-meter. Det blokkeres.
    87'
    Olsen kommer til et skudd fra 20 meter. Det sklir noen meter utenfor. Brukbar mulighet.
    89'
    Legges til 4 minutter.
    90'+1
    Austbø ute og holder atter et innlegg.
    90'+1
    Publikum reiser seg for hjemmelaget
    90'+2
    Viking kjører en kort corner for å bruke tid.
    90'+2
    Det er over. Viking vinner 2-0 på fortjent vis. Alt om kampen på våre plattformer. Takk for at du fulgte oppgjøret her.