1-0
2-0

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg!
    En reprise av forrige sesongs siste serierunde, det her. Da endte det 1-1 på Lerkendal etter scoringer av Ulrik Saltnes og Yann-Erik de Lanlay. På Aspmyra endte det 0-1 i 2018.
    Rosenborg endte som kjent på 1. plass i fjorårets Eliteserie. Bodø/Glimt reddet plassen med en 11. plass, tre poeng over nedrykksstreken.
    I vinter er det imidlertid Bodø/Glimt som har vært best. Laget har et poengsnitt på hele 2,66 etter åtte seirer og ett tap. Minst like oppsiktsvekkende er det at RBK, med sin nye trener Eirik Horneland, ligger helt sist på den samme tabellen. To seirer og fem tap på syv kamper gir bare 0,85 poeng i snitt per kamp.
    Treningskamper er som kjent ikke tellende for Eliteserien. Det er nå det virkelig gjelder. Kampstart på Aspmyra er 20.00.
    !! André Hansen er IKKE med Rosenborg til Bodø. Det melder Adressa, som skriver at det ikke er en skade som er årsaken til at keeperen som ble kåret til Årets spiller i Eliteserien 2018 mister kampen. Overfor VG sier Hansen at det er omgangssyke på hjemmebane som gjør at han mister åpningskampen. Arild Østbø skal istedenfor vokte RBK-buret i Bodø, akkurat som han gjorde i forrige sesongs siste runde (1-1 mot nettopp Glimt).
    For øvrig er heller ikke Anders Trondsen eller Samuel Adegbenro i RBK-troppen søndag.
    Kveldens dommer er Tom Harald Hagen fra Brandval IL.
    Rosenborg (4-2-3-1) Østbø - Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling - Jensen, Åsen - Akintola, Bendtner, Helland - Søderlund
    RBK-benken: Sandberg, Serbecic, Valsvik, Denic, Lundemo, Johnsen, De Lanlay
    Bendtner fra start, altså. Og det ser ut som om RBK har planer om å slå en del innlegg.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Friedrich - Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan - Leikvoll Moberg, Berg, Saltnes - Evjen, Herrem, Layouni
    Glimt-benken: Haikin, Zinckernagel, Bergan, Konradsen, Hauge, Isidoro og Sigurjonsson.
    Spillerne er på vei ut på banen mens fyrverkeri skytes opp og Eliteserien-hymnen spilles. Straks klart for kampstart, dere!
    Glimt triller...
    1'
    Flott spill av hjemmelaget, men touchet til Moberg er fryktelig. Kommer aldri til innlegg.
    2'
    Potensiell kontring for RBK, men Patrick Berg løper opp ballen.
    2'
    Layouni med et godt touch som tar ham forbi Eggen Hedenstad. Kommer også til skudd, men det er fra skrått hold. Østbø har kontroll.
    3'
    Så er det RBK sin tur til å komme. Innlegget fra Åsen er bra, men ingen lagkompis kommer på ball.
    3'
    Så viser Layouni frem farten sin. Parkerer Hovland og kommer til innlegg. Men det blir ikke noe mer ut av den sjansen.
    4'
    Saltnes litt for tøff mot Mike Jensen. Frispark til RBK på egen banehalvdel.
    5'
    Nytt frispark til RBK. Denne gang litt innpå Glimts banehalvdel. Dytt i rygg.
    7'
    Søderlund vinkes av.
    8'
    Moberg river til seg ballen, forsøker å spille Herrem, men han får ikke kontroll.
    9'
    Frispark til Glimt, og her kan det skytes.
    10'
    NESTEN! Patrick Berg skyter - og treffer bra. Østbø er i full strekk og slår til corner.
    10'
    Corner til Glimt: RBK sliter med å klarere, men får ballen unna etter litt flipperspill i feltet.
    11'
    Helland forsøker å dra seg fri langs kortlinja, men blir stoppet.
    11'
    Moe forsøker å skjerme ut, men får det ikke til. Ballen i cornerflagget før backen skyter den til innkast.
    12'
    Meling til innlegg, i en Glimt-forsvarer. Friedrich holder ballen inne.
    12'
    Hovland får klarert under press.
    13'
    Glimt har startet hakket bedre enn RBK på Aspmyra, men det er rimelig jevnt.
    14'
    Bendtner og Akintola snakker ikke sammen. Førstnevnte header ballen til Glimt-innkast.
    15'
    Patrick Berg skyter på ny. Noe over og noe til side for mål denne gang.
    15'
    Dahl Reitan forsøker å finne Layouni på motsatt, men det er en svak pasning. RBK overtar.
    17'
    Saltnes trer nesten gjennom Herrem, men ballen er litt for lang. Samtidig er Østbø våkent med. Keeperen kommer ut og klarerer.
    18'
    RBK forsøker seg på høyrekanten, men Lode har kontroll på Akintola.
    19'
    Glimt spiller seg fint inn i feltet til RBK, men der får ikke Saltnes ordentlig kontroll på ballen. Ender til slutt med femmeter.
    20'
    Helland forsøker å finne Bendtner i feltet, men Patrick Berg er på plass.
    21'
    Layouni utfordrer Hedenstad. Vinner corner.
    22'
    Corner til Glimt: Bendtner header til ny corner.
    22'
    Corner til Glimt: Bedre slått, men igjen får RBK ballen unna. Denne gang er det Reginiussen som setter pannebrasken til.
    23'
    Vi har rundet halvspilt førsteomgang, og det er hjemmelaget som har sett farligst ut.
    23'
    Åsen vinner ballen høyt i banen - og vinner corner.
    24'
    Corner til RBK: Friedrich bokser unna, men RBK beholder ballen. Og vinner et nytt hjørnespark.
    25'
    Corner til RBK: Søderlund får hodet på ballen, men den går godt over tverrliggeren.
    25'
    Upresist fra Akintola mot Jensen, men RBK får tilbake ballen ganske kjapt igjen. Har tatt over initiativet de siste minuttene, trønderne.
    27'
    Layouni og Saltnes kombinerer på Glimts venstreside. Innlegget til førstnevnte stanges unna av Hovland.
    27'
    Corner til Glimt: Ballen lander i beina til Brede Moe, treffer stopperen og går mot mål, men Østbø trenger ikke anstrenge seg for å holde den.
    28'
    Patrick Berg snapper ballen etter at Akintola og Hedenstad har kombinert fint på RBKs høyre. Glimt-midtbanen vinner frispark.
    31'
    Og så har det skjedd noe med skulderen til Berg. Vinker for assistense og trenger behandling. Mulig han landet vondt etter å ha blitt taklet, der.
    31'
    Synd for Glimt om Berg må ut. Har vært god så langt, unge Berg.
    32'
    Kan ha sett ut som om Berg fikk skulderen ut av ledd, men det var ikke helt lett å se på reprisene. Men han er ferdigspilt.
    33'
    Berg forlater banen, men hjemmelaget har ikke en mann klar helt ennå. Spiller 10 mot 11 nå.
    33'
    Bra innlegg fra Helland, og i feltet rager Akintola høyest. Headingen sklir av hodet til RBK-angriperen.
    34'
    Akintola får ikke kontroll på ballen i feltet til Glimt.
    34'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Patrick Berg
    Så blir det spill 11 mot 11 igjen.
    34'
    Meling holder ballen i spill, og varter opp med en frekk luke før innlegget kommer.
    37'
    Mike Jensen lager frispark.
    37'
    Ny corner til hjemmelaget: 5-2 i cornere nå.
    39'
    Corner til Glimt: Moberg får skalpen på ballen, men klarer bare å stusse den bakover i feltet.
    40'
    Bendtner finner Helland, som går for skuddet med høyre. Det er ingen dårlig avslutning fra skrått hold, men Friedrich har ikke store problemer med å redde.
    41'
    Corner til RBK: Lavt på første stolpe. Bendtner klarer ikke flikke videre.
    41'
    Akintola blir tatt av Bjørkan.
    43'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Morten Konradsen
    Målgivende: Brede Moe
    KONRADSÉN-NULL! Morten Konradsen, som ble vurdert som for svak av RBK i 2018-sesongen og sendt tilbake til Glimt, hamrer ballen i mål fra distanse. Østbø er så vidt borti ballen, men det holder ikke - 1-0!
    43'
    Gult kort til Rosenborg
    Mike Jensen
    Kjefter vel på seg et skudd der.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Pause! 1-0 til Glimt, etter det som har vært en relativt sjansefattig omgang. Legger vi godviljen til, står det 3-1 i sjanser, og da er det også fortjent at det er Glimt som leder. Mistet en god Patrick Berg etter halvtimen med det som så ut som skulderen ut av ledd, men innbytter Morten Konradsen har ikke gjort seg selv til skamme. Snarere tvert imot, for det er han som sørget for at det står 1-0.
    - Sleiv, sier Morten Konradsen til Eurosport om eget mål.
    - Jeg synes vi er for engstelige med ball og for lite flinke til å tre gjennom i angrep, sier Eirik Horneland om eget mannskap i den første omgangen.
    2. omgang sparkes i gang av RBK.
    Rosenborg med initiativet på starten av denne andre omgangen.
    47'
    Det snør på Aspmyra nå.
    49'
    Slurvete ball fra Mike Jensen. Glimt kan kontre...
    50'
    Ballen mot Evjen blir for litt for lang.
    50'
    Brede Moe med en tøff takling på Søderlund.
    51'
    Motvind og snø i ansiktet for RBK denne omgangen.
    51'
    ANNULLERT! Helland slår godt inn og Søderlund stuper ballen i mål. 1-1, eller nei... RBK-spissen står i offside og vinkes korrekt av.
    52'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Ulrik Saltnes
    52'
    Mike Jensen kommer til innlegg. Brede Moe stanger unna. Glimt kan kontre...
    53'
    Layouni får ballen på venstrekanten og er rimelig alene. Forsøker å finne Herrem i boks, men det går akkurat ikke. Nære på.
    53'
    RBKs STØRSTE SJANSE TIL NÅ! Hedenstad finner Akintola på siden, og innlegget fra kanten er godt. Søderlund stuper inn foran mål, men klarer ikke heade mot mål. Der burde han ha gjort det bedre!
    55'
    Bjørkan kommer til innlegg på Glimts venstre, men det er ikke godt nok. Østbø plukker.
    56'
    Dahl Reitan løpes ned av Helland, som svarer med et stort flir idet dommeren blåser. Frispark i god innleggsposisjon.
    57'
    Får ingenting ut av det frisparket, Glimt.
    57'
    Helland forsøker å finne Akintola, men pasningen er for nær keeper. Friedrich plukker.
    59'
    Layouni drar seg innover fra venstre, men vegrer seg for å skyte med høyre. Skyter i blokka før han forsøker å finne Konradsen, men sistnevnte står i offside.
    60'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Amor Layouni
    Målgivende: Geir André Herrem
    MÅÅÅLAYOUNI! Bendtner mister ball, og så går det fort i lengderetning fra hjemmelaget. Herrem finner Layouni i feltet, og kanten varter opp med en utsøkt scoring med utsiden av foten - 2-0!
    60'
    Inn: Philip Zinckernagel
    Ut: Geir André Herrem
    61'
    Vegard Leikvoll Moberg
    Altfor sent inne i takling på Helland.
    62'
    Moberg header til corner.
    62'
    Corner til RBK: Får ingenting ut av den, RBK.
    63'
    Hva skjer der? Sparket Bendtner etter en Glimt-spiller? Friedrich er i hvert fall rasende, og løper 40 meter for å snakke med dommeren.
    65'
    Ricardo
    Ricarod Friedrich der, altså.
    65'
    Nicklas Bendtner
    65'
    Corner til Glimt: Klareres ved første stolpe.
    66'
    Patrick Berg rapporteres å være på vei til sykehuset med det som mistenkes å være skulderen ut av ledd.
    67'
    KJEMPESJANSE! Layouni har masse rom foran mål og får også ballen. Men alene med keeper taper han duellen. Østbø varter opp med en herlig redning.
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: David Akintola
    68'
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Nicklas Bendtner
    68'
    Dobbeltbytte fra Horneland, altså.
    68'
    Nytt skuddforsøk for Glimt. Denne gangen over fra distanse.
    70'
    Frispark til RBK i god innleggsposisjon.
    71'
    Svakt slått av Helland, returen havner hos Hedenstad, som skyter utenfor.
    71'
    Helland kommer alene med keeper, men får ballen litt for langt foran seg. Friedrich kommer ut og tar både ball og bein, før ballen går over kortlinjen. Helland roper på straffe, men får ikke det - og det ser greit ut.
    73'
    Et kvarter på å score to eller tre mål nå, Rosenborg.
    76'
    Meling til innlegg. Moe gir til corner.
    77'
    Corner til RBK: Lundemo forlenger ballen. Friedrich fanger den.
    77'
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Evjen forsøker skuddet fra skrå vinkel, og det er godt. Liiike over.
    80'
    Rosenborg forsøker å trykke på, men det blir liksom ikke ordentlig farlig.
    82'
    Helland legger inn, men Glimt får ballen unna. Friedrich får seg en trøkk etter en duell, og da stopper dommeren spillet.
    82'
    Ser ikke veldig lovende ut for Rosenborg, det her.
    85'
    Lode bryter og sender Zinckernagel gjennom. Reginiussen rydder opp.
    86'
    Helland skyter på halv-volley. Over.
    87'
    Glimt spiller seg aldeles nydelig gjennom, og plutselig er Evjen fri alene med keeper. Fra skrå vinkel klarer han imidlertid ikke overliste Østbø med høyre. Nesten 3-0!
    89'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Corner til RBK: Reginiussen kommer til skudd, i blokka.
    90'+3
    Reitan blir liggende i feltet etter en duell.
    90'+3
    Corner til RBK: Nesten at Lundemo kommer til avslutning, men det går ikke. Glimt kontrer...
    90'+4
    ...og gjør det bra. Evjen setter opp Hauge alene med keeper, men Østbø redder mesterlig.
    90'+4
    Kampen er slutt! Det ender 2-0, men det er faktisk RBK som skal være glad for at det ikke ble flere mål imot. Den regjerende seriemesteren fryktelig tamme mot et Glimt-lag som kunne scoret tre, fire og til og med fem mål på en god dag.
    - Fantastisk, fantastisk. Det er fantastisk, sier Layouni til Eurosport. - Vi gjør en veldig bra match, og vi kunne ha vunnet med mer. Jeg burde ha fått en til, men det får så være, sier han.