Hei og velkommen til live-dekningen av oppgjøret Sarpsborg 08 - Molde i Sarpsborg.
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Vasjutin - Tveita, Horn, Næss, Thomassen - Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Lindseth - Strand Larsen, Skålevik.
    Molde (4-2-3-1): Linde - Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Haugen - Aursnes, Ellingsen - Hestad, Eikrem, Knudtzon - Omoijuanfo.
    Martin Bjørnbak ble altså friskmeldt i Molde. Mens Erling Knudtzon ikke overraskende ble foretrukket på kant fremfor Eirik Ulland Andersen.
    Det er heller ingen store overraskelser i hjemmelagets uttak. Jørgen Horn gikk glipp av store deler av oppkjøringen, men bedømmes klar til seriestart. Og på topp skal det bli spennende å se hva vinterens toppscorer, Jørgen Strand Larsen, kan utrette.
    De tre siste oppgjørene mellom S08 og Molde er alle endt 2-2. Og Molde har ikke vunnet noen av de syv siste møtene i serien (0-4-3). Siste Molde-seier kom i Sarpsborg i juli 2015. Sifrene ble 4-1 etter at Ola Kamara hadde scoret tre ganger.
    Ettermiddagssolen skinner i Olavs by. Rammen er optimal foran serieåpningen på Sarpsborg Stadion.
    Sarpekaptein Joachim Thomassen er optimist. Tror det er en fordel å møte Molde så tidlig som mulig.
    Det er litt større press (å spille for Molde) enn jeg er vant til. Men det er deilig, sier Moldes ferske spisstilvekst fra Stabæk, Ohi Omoijuanfo, til Eurosports intervjuer. Han smiler bredt og virker å ha selvtilliten på plass.
    Spillerne tripper utålmodig, klør etter å komme ut på gresset. Hjemmelaget i blå overdeler, Molde i burgunder og lyseblått. Litt Burnley over Molde i dag.
    Så marsjeres lagene ut av dommer Tore Hansen. Eliteseriefanfaren er her igjen!
    Lagene bytter side før avspark. Vi er snart klare...
    Matti Lund Nielsen setter det hele i gang.
    1'
    Molde med første angrep, men brytes kontant på 20 meter.
    1'
    Bjørnbak må gi vekk en tidlig corner. Det summer blant publikum...
    2'
    Innoversvingeren klareres greit.
    2'
    Det stusses i bakrom. Ohi er etter ballen, men Næss rydder opp.
    3'
    Molde roter ballen ut over sidelinjen. Sarpsborg kan komme igjen.
    4'
    Bjørnbak er i fokus igjen, men ingen corner denne gang. Skjermer ballen ut over egen kortlinje.
    4'
    Sarpsborg løfter høyt og langt oppover. Står bra etter og vinner en ny corner.
    5'
    Forren er høyest og sterkest foran eget mål.
    5'
    Men Sarpsborg kommer i ny bølge. Zachariassen nikker på første stolpe, men rett på Linde. Heldig der, Moldes keeper!
    6'
    Lindseth felles på midten. Frispark til hjemmelaget som har åpnet best her.
    7'
    Forren stusser ballen til ny corner. Er ikke enig, men det hjelper ikke.
    8'
    Corneren slås på bakre stolpe, men farer gjennom feltet. Faren over for Molde.
    8'
    Mer Sarpsborg. Og igjen på venstre. Som normalt altså.
    9'
    Lindseth river ned Bjørnbak ved cornerflagget. Greit frispark.
    9'
    Molde klarerer to ganger, tre ganger på egen 16-meter. Men ballen kommer tilbake like raskt. Som å slå den mot en vegg. Sarpsborg trykker på.
    10'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Jørgen Halvorsen
    Så bryter Molde. Halvorsen ser seg nødt til å felle Knudtzon for å stanse en farlig overgang.
    11'
    Langt opp av Molde. Ohi unngår offsidefellen, runder på venstre, legger ut i feltet, der Eikrem avslutter. Men skuddet treffer en forsvarer og går til corner! Skummelt!
    12'
    Corneren ryddes unna på andre forsøket.
    13'
    Gult kort til Molde
    Martin Ellingsen
    Så er det Ellingsens tur til å ta en for laget; hindre en skummel overgang.
    14'
    Det er litt stopp i spillet. Strand Larsen må ha litt tilsyn.
    15'
    Lars-Jørgen Salvesen varmer opp. Men det ser vel ut til at Strand Larsen kan fortsette.
    16'
    Strand Larsen fikk et kutt over det ene øyet. Får på plaster på sidelinjen.
    16'
    Det skytes fra distanse av Lund Nielsen. Hardt! Linde kan ikke annet enn å blokkere. Ikke sjans til å holde.
    17'
    Thomassen slår ballen opp langs venstrekanten, men litt upresist. Kula triller over Moldes kortlinje.
    18'
    Forren holder seg til baksiden av høyre legg. Er nede i knestående...
    19'
    Ruben Gabrielsen gjør seg klar. Ser kanskje ut som det er ferdigspilt for Forren...
    19'
    Nja, kanskje ikke likevel. Forren jogger ut på gresset igjen. Vi får se.
    20'
    Linde sleiver ballen ut over sidelinjen. Sarpsborg har innkast på 30 meter.
    22'
    Men innkastet fører ikke til noe.
    22'
    Molde kommer i stedet. Hestad klemmer til fra distanse, ned mot keepers høyre hjørne. Vasjutin redder med visse problemer.
    23'
    Zachariassen kommer løs på venstre. Stormer inn i feltet, men møter to-tre forsvarere og får ikke ballen forbi dem.
    23'
    Mer slurv i Moldes bakre rekker. Forren med alt annet enn en kameratpasning til egen keeper. Linde må klarere til innkast. Unngår i hvert fall corner imot.
    24'
    Så kontrer Molde, og det blir meget farlig! Vasjutin rykker ut fra eget mål, utenfor egen 16-meter. Eikrem forsøker å runde ham, men russeren får en liten viktig touch på ballen!
    25'
    Tveita runder Haugen på høyre, fyker inn i boksen, men pasningen innover blokkeres av Forren til corner!
    26'
    Linde bokser utover. Godt keeperspill.
    27'
    Så legges Skålevik i bakken på 17 meter. Bjørnbak er synderen. Farlig frisparkposisjon!
    27'
    Thomassen står klar...
    28'
    Næss er også i nærheten..
    28'
    Næss hamrer frisparket i muren. Thomassen følger opp med en ny suser i muren.
    28'
    Molde kontrer kjapt. Ohi kommer nesten til avslutning, men bare nesten.
    29'
    Så svinger det motsatt! Sarpsborg legger inn fra venstre. Det blokkeres, til Thomassen som ikke får styrt ballen under Moldes tverrligger!
    29'
    Halvtimen er passert. Kampen lever i aller høyeste grad, og det skapes sjanser på begge sider. Dette er gøy!
    31'
    Sarpsborg styrer spillet. Kommer stadig vekk på venstre. Men innleggene strander ofte på en god Vegard Forren.
    32'
    Molde stikker opp, men brytes fort av hardtarbeidende sarpespillere.
    33'
    Tveita ser Lindseth er åpen på motsatt side i feltet, men innlegget en en liten tanke for høyt. Synd for hjemmelaget.
    34'
    Så er det nære på for S08! Thomassen skyter et innlegg inn i boksen, ballen treffer Forren og går akkurat på utsiden av stolpen! Nesten selvmål, men corner.
    35'
    Corneren blir det ingenting ut av.
    35'
    Strand Larsen får skyte upresset fra 16 meter, men Forren står i veien. Selvsagt gjør han det.
    36'
    Sarpsborg vrir over på høyre. Innlegget finner Lindseth på motsatt side, men han treffer ikke godt nok. Skuddet går utenfor.
    37'
    Ohi får frispark midt på Sarpsborgs halvdel. Molde kan flytte opp folk.
    38'
    Frisparket går helt inn til keeper. Bortkastet mulighet.
    38'
    Tveita trer opp Halvorsen på høyre, men innlegget går inn til keeper.
    39'
    Sarpsborg kommer igjen. Zachariassen fyrer fra 20 meter, via en forsvarer og til corner.
    39'
    Molde får tak i ballen, prøver en kjapp overgang, men mislykkes.
    40'
    I stedet for kontring av gjestene, blir det et nytt sarpeangrep. Strand Larsen klinker til fra indre venstre-posisjon, men skuddet stoppes ved nærmeste stolpe.
    41'
    Lindseth stjeler ballen fra Haraldseid, men dommer kommer Moldes høyreback til unnsetning. Frispark Molde.
    42'
    Strand Larsen får frispark på midten. Dommer blåser for holding av Hestad. Molde-spilleren er mildt sagt uenig, men må selvsagt akseptere avgjørelsen.
    43'
    Molde bryter og kontrer, men returjobbingen hos S08 er av ypperste merke. Ballen vinnes tilbake.
    44'
    KJEMPESJANSE! Halvorsen nikker på bakre stolpe, ned til Strand Larsen som kommer seg foran Bjørnbak, men er ute av balanse og får for mye fot under ballen. Han skyter over fra seks meter!!
    45'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Sarpsborg slår inn fra venstre, så fra høyre, men crosserne er litt for høye ved begge tilfeller.
    45'+2
    Halvannet minutt igjen av tilleggstiden.
    45'+2
    Molde har ballen. Haugen ser etter Ohi, men han har mange mann mot seg. Får ikke utrettet noe.
    45'+3
    Ny lang klarering. Ohi får vendt vekk Næss, men kommer ikke særlig langt. Og da har vi pause.
    45'+4
    Sarpsborg 08 har styrt det meste i de første 45. Har også skapt noen store sjanser, men har ikke maktet å sette dem. Molde har imidlertid kjørt noen farlige overganger, så hjemmelaget må se opp.
    Vi er i gang igjen. Hjemmelagets trener Geir Bakke var relativt godt fornøyd med første omgang. Kollega Erling Moe var ikke fornøyd i det hele tatt. Molde må bli tettere og være flinkere i duellspillet, mente han.
    47'
    Molde setter inn et høyt press, men vertene spiller seg fint ut av den trengte posisjonen.
    48'
    Men Molde kommer igjen. Hestad drar seg inn fra høyre kant, men stoppes. Haraldseid kommer i neste bølge på høyre. Vasjutin må faktisk gi til corner ved første stolpe.
    49'
    Forsøket på stuss ved første stolpe mislykkes. Sarpsborg får ballen unna.
    49'
    Det slås inn fra høyre, men ryddesjef Forren beiner ballen ut til innkast.
    50'
    Thomassen kaster langt. Men ballen nikkes utover. Av hvem? Jo, Forren.
    51'
    Nytt innlegg fra høyre. I klypene på Linde.
    51'
    Molde presses bakover. Sarpsborg får frispark ute til venstre, på 20-25 meter. Haraldseid er synderen.
    52'
    Lindseth slår bak i feltet. Der vinner Haugen duellen. Ballen går harmløst inn til Linde.
    53'
    Molde kommer på en rask overgang, men Næss ser faren og avskjærer Knudtzon.
    54'
    Eikrem kommer rettvendt på 20 meter. Kan skyte. Velger i stedet pasning mot Ohi. Det skulle han ikke gjort.
    55'
    Eikrem løser fint opp, finner Haugen på venstre. Men Tveita står i veien. Innkast Molde.
    57'
    STOOR Sarpsborg-mulighet! Skålevik kommer alene mot mål. Linde rykker ut, får forstyrret. Ballen går ut til Strand Larsen som legger inn, men Lindseths skudd går utenfor!
    59'
    Eirik Ulland Andersen skal snart innpå, ser det ut for.
    60'
    Sarpsborg maler på. Tveita skjærer innover fra høyre, løfter inn med venstre fot, mot lengste kryss. Men for løst. Linde har kontroll.
    61'
    Eikrem og Hestad kombinerer fint på 25 meter, men Zachariassen kommer imellom.
    62'
    Molde holder trykket oppe, men finner ingen åpninger. Spiller rundt sarpeforsvaret.
    62'
    Erling Moe graver i snusboksen på benken. Samtidig får Ulland Andersen de siste instrukser.
    63'
    5964 solgte billetter her i dag. Det er bra!
    64'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Erling Knudtzon
    Rent kantbytte.
    64'
    Mye kriging sentralt nå. Kampen står og vipper.
    66'
    Småskummelt innlegg fra høyre av Sarpsborg. Men ballen detter ned bak Strand Larsen.
    67'
    Strand Larsen utfordrer på venstre, men stoppes kontant av Forren.
    67'
    Halvorsen legger inn fra høyre, men adressen er feil.
    68'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Molde
    Mål: Jonathan Lindseth
    Målgivende: Matti Lund Nielsen
    Matti Lund Nielsen vender fint på 16 meter, triller på tvers til Lindseth som setter ballen hardt og lavt forbi Linde!
    68'
    Inn: Ruben Gabrielsen
    Ut: Vegard Forren
    Forren er ferdigspilt. Har levert meget bra!
    70'
    Kan Molde svare? Må ha vært tungt å få mål imot nå som Sarpsborg så ut til å kommet litt av seg.
    72'
    Ohi spilles opp i boksen, men tvinges utover. Haugen er ved cornerflagget. han løpes ned av Halvorsen. Frispark Molde.
    73'
    Eikrem forsøker en smart variant langs bakken, men bommer stygt. Ballen går rett til en forsvarer.
    73'
    Molde kommer igjen. På høyre. Det skytes knallhardt av Ohi, men Vasjutin redder!
    74'
    Molde trykker på. Vinner en corner.
    75'
    Men corneren blir resultatløs. Det vil si, Aursnes flagges av for offside.
    75'
    Farlig innlegg fra høyre. Ohi er fri foran mål, men får ikke satt foten på ballen!
    76'
    Kvarteret gjenstår. Sarpsborg rygger litt mer nå, vil verne om ledelsen. Initiativet overlates til Molde.
    77'
    Ohi skjærer inn fra venstre, men spissen stoppes kontant av Horn.
    78'
    Molde har mye ballkontakt. Sarpsborg konsentrerer seg om å ligge kompakt.
    79'
    Aursnes løfter inn. Horn header utover.
    79'
    Ellingsen finner Haugen ledig på venstre, men han kommer til kort mot Tveita.
    81'
    Ulland Andersen løfter inn. Thomassen gir vekk en corner.
    81'
    Strand Larsen stanger utover. Men Molde kommer igjen og får en ny corner.
    82'
    Vasjutin bokser ballen opp i luften. Russeren fanger den når den kommer ned igjen.
    83'
    Sarpsborg våger seg frem for første gang på en stund.
    83'
    Molde vinner tilbake, men prøver å slå i bakrom. Der er vertene våkne.
    84'
    Nytt innlegg av Molde, ny klarering.
    84'
    Skålevik jager en pasning i bakrom, men Bjørnbak reagerer raskest.
    85'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sheldon Bateau
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Defensivt bytte. Inn med en mer defensivt orientert debutant fra Trinidad & Tobago.
    85'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Eirik Hestad
    Inn med en dose svensk løpskraft.
    85'
    Bateau slurver. Molde kan komme.
    87'
    Mattias Moström
    Hindrer Zachariassen på en overgang. Den var kjapp, Moström.
    88'
    Molde har ballen mye, men får ikke gjort så mye med den.
    89'
    Eikrem prøver innlegg. Treffer en motspiller. Corner vel?
    89'
    Nei, frispark for hands. Nå da Molde?
    90'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Molde
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Eirik Ulland Andersen
    Andersens frispark er perfekt slått, på pannen til Eikrem som styrer ballen i lengste kryss!
    90'
    Inn: Wilmer Azofeifa
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    90'
    Joachim Thomassen, mannen som handset, ifølge dommeren, er illsint.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+2
    Thomassen løftet kanskje armene litt på innlegget, men ballen treffer mer hodet eller skulderen, enn noen arm. Så Thomassens sinne er forståelig!
    90'+3
    Innkast Sarpsborg på midten. 20 sekunder igjen.
    90'+3
    Molde vinner tilbake, og da ender det vel uavgjort.
    90'+3
    Joachim Thomassen er raskt borte hos dommer Hansen, men til ingen nytte. Gjort er gjort, spist er spist. Men 1-1-målet vil bli heftig diskutert. Molde er nok godt fornøyd med utfallet. Sarpsborg var best i lange perioder.
    Det kjøres stadige tv-repriser. Og Thomassens sak virker stadig sterkere.
    Men 1-1 ble det altså. Og med det takker vi for oss herfra. God kveld videre ønskes.