Holm41'
3-0

Vi ønsker dere velkommen til kampen mellom Vålerenga og Aalesund på Ullevaal stadion i det som er den tolvte runden i årets Tippeliga.
    Hjemmelaget er i fint driv i både serie-, og cup-spill om dagen og ligger på en fjerdeplass i ligaen etter å ha tatt 19 poeng på de elleve første kampene. I cupen på onsdag ble også Lyn beseiret i Norgesmesterskapet med hele 5-2 på Ullevaal stadion.
    Kristofer Hæstad takket for seg etter den kampen, og mange fans møtte opp for å gi sørlendingen en flott avskjed i den ærverdige blå drakten. Det ble bare 15 minutter mot Lyn, men midtbanespilleren som kom fra Start var likevel nær ved å score mål. Det er hovedsaklig hans høye lønn som gjorde at partene fant ut at det var på tide å avbryte kontrakten ett år før tiden.
    Gjestene fra Aalesund har ikke hatt noen god start på årets sesong, og har skuffet enormt. De oransje- og blåkledde fra Møre og Romsdal, vest i landet har kun kapret åtte poeng på de første elleve kampene i serien, og ligger dermed utsatt til like over nedrykksstreken. De har kun Brann, Haugesund og Sandnes Ulf bak seg på tabellen, og det skiller kun ett poeng til bunnplassen.
    I fjor endte Aalesund på en sterk fjerdeplass i Tippeligaen etter å ha tatt 49 poeng på 30 kamper, og derfor må det sies at en bør forvente mer av laget. De kom seg i likhet med Vålerenga videre fra NM på onsdag, da de beseiret Kristiansund med 1-0 etter scoring av Demar Phillips et knapt kvarter før kampslutt.
    I fjor vant vertene 2-1 i samme kamp etter scoring av Mohammed Fellah og Mustafa Abdellaoue. For gjestene scoret da Fredrik Ulvestad sent i andre omgang, men Vålerenga halte til slutt seieren i land. De to målscorerne fra i fjor har i år forlatt Vålerenga, men laget virker likevel å ha blitt forbedret etter signeringen av Vidar Örn Kjartansson.
    Nevnte Kjartansson har hele elleve ligamål for vertene, og seks mål fra cupspillet så langt denne sesongen. Dermed er han suveren toppscorer i Norge. Om Aalesund skal ha håp om poeng i dag må de virkelig passe på vertenes spydspiss!
    Vålerenga har tre seire og to uavgjort og en målforskjell på 12-4 på sine fem hjemmekamper i serien så langt. Aalesund har på sin side 1-2-2 på sine fem bortekamper og en samlet målforskjell på 4-6. Det er altså et 'gjerrig' lag som kommer på besøk i dag, og Vålerenga må nok slite litt for å bryte de ned.
    Det er et fantastisk vær i Oslo i dag, og fansen koser seg glugg på kamparenaen, så det blir nok en god ramme rundt denne kampen. Eneste som er litt skuffende er at gjestene ikke har noen særlig fanskare.
    Svein Erik Edvardsen blåser i gang første omgang, og det er Vålerenga som tar avsparket.
    1'
    Gjestene bryter raskt og prøver å spille mot Leke James i bakrom. Han vinner ballen, men fra svært skrå vinkel sender han et innlegg rett i klypene på Langer i Vålerenga-buret.
    2'
    Gjestene kommer igjen, denne gang nedover venstresiden. Grytten får ballen på venstresiden av 16-meteren, og legger inn, men ballen går via Simon Larsen før den spretter inn til Langer. Småfrisk start av gjestene her.
    3'
    Kjartansson prøver seg i motsatt ende etter et innlegg fra venstrekanten, men treffer dårlig og ballen går i en bue over mål fra 12 meters hold. Ufarlig.
    4'
    Kjempesjanse for gjestene! Et innlegg fra høyrekanten ender hos Torbjørn Grytten i 16-meteren. Han smeller til fra t meters hold, men ballen blokkeres seks meter fra mål! Der står Leke James og hamrer til på returen, men Langer redder fantastisk fra kort hold! Returen feies så over dødlinja til corner.
    6'
    Blir headet unna på første stolpe. Et nytt innlegg kommer inn, og Grytten demper den fint ned før han får gitt videre. Dog får Vålerenga etter hvert brutt.
    7'
    Aalesund har virkelig startet kampen på en god måte, og det hadde ikke vært noe å si på om gjestene hadde tatt ledelsen etter det som har blitt fremvist så langt.
    9'
    Kjartansson faller lett i en duell med Tollås Nation i 16-meteren etter å ha blitt spilt fri av Fredheim Holm som drar seg inn i banen fra sin høyrekant-posisjon, men Edvardsen gjør det riktige når han lar spillet gå videre. Dermed får Aalesund utspark fra eget mål.
    10'
    Orry Larsen skyter et frispark håpløst over mål fra 30 meters hold.
    12'
    Phillips avblåses når han kommer stupende inn i et taklingsforsøk med beina først på en offensiv Gunnarsson. Bommer på ball, og også mann, men Edvardsen mener det er farlig spill.
    13'
    Fredheim Holm roter vekk ballen i duell med Mattilla midt inne på egen banehalvdel og gjestenes midtbanespiller lader skuddfoten. Treffer dårlig og ballen ruller enkelt inn til Langer fra 22 meters hold.
    14'
    Gult kort til Vålerenga
    Sivert Heltne Nilsen
    15'
    Lie utmuskler Kjartansson i en duell midt på banen. Setter seg i respekt her, midtstopperen.
    16'
    Phillips snapper ballen sentralt i banen og setter fart mot mål. Prøver å finne James like før han takles hardt 20 meter fra mål, og Edvardsen gir frispark.
    16'
    Orry Larsen forsøker seg på ny, men misser totalt. Sender ballen skyhøyt over mål fra 20 meters hold. Elendig av midtbanespilleren med nummer 10 på ryggen.
    17'
    Demar Phillips og Jo Nymo Matland kombinerer fint på venstrekanten før sistnevnte curler et innlegg inn i 16-meteren. Langer kommer likevel ut og snapper.
    18'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Aalesund
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Så scores det plutselig i motsatt ende, totalt mot spillets gang! Og igjen er det selvfølgelig Kjartansson som gjør det, og toppscoreren har nå tolv ligamål denne sesongen! Blir spilt i bakrom og er plutselig helt alene. Sten Grytebust nøler et sekund i det han er på vei ut, og dermed får Kjartansson tid og rom til å nå ballen først og sende den lekende enkelt inn i venstre hjørnet til 1-0 fra 10-11 meters hold. Svakt keeperspill av Grytebust der, om det ikke hadde vært for nølingen ville han sannsynligvis vært først på ballen.
    18'
    Så får vi se om Vålerenga får til litt mer finspill etter scoringen. Har ikke vært på høyde før scoringen kom.
    23'
    Vålerenga har tatt litt mer over etter scoringen, og presser nå begge backene opp i angrep. Aalesund er nok derimot fortsatt litt sjokkskadet over at de faktisk ligger under etter å ha spilt bra de første 17 minuttene av kampen.
    24'
    Orry Larsen har hatt en grusom kamp så langt, og faller lett når han mister kontroll over ballen på vei hjemover. Skriker mot Edvardsen om at han vil ha frispark, men dommeren gjør helt rett når han lar spillet gå. Det ender med at Heltne Nilsen tar over lærkula og stormer i angrep, men misser når han skal forsøke å runde Tollås Nation 20 meter fra mål.
    28'
    Demar Phillips header et nydelig innlegg mot bakre stolpe like utenfor! Gjestene burde ha hatt uttelling i løpet av de første 30!
    30'
    Orry Larsen roter nok en gang vekk ballen, denne gang til Fredheim Holm. Klønete. Terningkast 1 på nummer 10 så langt.
    31'
    Vålerenga 2 - 0 Aalesund
    Målgivende: Christian Grindheim
    Det er så lekende lett for hjemmelaget! Grindheim får vende opp og prikke et nydelig innlegg på hodet til Kjartansson som har løpt seg fri i 16-meteren. Fra fem meters hold stanger han ballen over hendene på Grytebust og i nettaket til 2-0! Hans trettende ligamål, imponerende! Det kan ikke sies det samme om gjestenes forsvarsspill!
    32'
    Gunnarsson med et langt innkast inn i 16-meteren, men ballen stanges ut igjen til høyrebacken. Han drar seg fri, og kommer ned til dødlinja før han slår et hardt innlegg inn foran mål. Kjartansson lukter på den også, men når ikke helt frem, og dermed får Grytebust kontroll. Vålerenga kjører kampen fullstendig nå.
    37'
    Høgh feier ned Grytten og gjestene får frispark 40 meter fra mål. Det er Fredheim Holm som mister ballen i forkant.
    38'
    Ulvestad skrur ballen inn mot bakre stolpe, men det er for upresist og ballen går over dødlinja til utspill fra mål.
    40'
    Vålerenga 3 - 0 Aalesund
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Målgivende: Vidar Orn Kjartansson
    Det er så vakkert! Vålerenga med kunstspill! Ballen slås inn fra venstrekanten mot en umarkert Kjartansson som har dratt seg fri på høyresiden i 16-meteren. Han header ballen nydelig ned til Fredheim Holm som venter på 5-meteren. Han har en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål fra kort hold, og dermed står det 3-0 og kampen er så godt som over.
    41'
    Nærmere 4-0 er det nesten ikke mulig å komme, Ghayas Zahid! Vålerenga spiller klikk-klakk fotball og gjestene henger ikke med. Grindheim slår ballen ut til Lindkvist på venstrekanten, og Lindkvist forer igjen Zahid med en pasning 45 grader ut i feltet. Helt alene kan Zahid bredside ballen mot lengste stolpe, men treffer såvidt for tynt og Grytebust får noen fingre på ballen og gjør at den ikke ruller i mål. Snapper så egen retur like etter!
    44'
    Kjartansson prøver seg på egenhånd, men i duell med et par motspillere blir skuddforsøket fra 15 meters hold blokkert.
    45'+1
    45'+3
    Edvardsen blåser til pause etter en underholdende første omgang på Ullevaal stadion. Vertene leder hele 3-0 etter to scoringer av spydspiss Kjartansson, og en scoring av Fredheim Holm. Men resultatet gir ikke et helt korrekt bilde av kampen, for i løpet av de første 17 minuttene var det kun gjestene som skapte noe, og var det førende laget. De burde også tatt ledelsen i denne perioden ved Leke James, men vertenes burvokter Langer ville det annerledes og reddet flott på forsøket fra kort hold! Etter 1-0 scoringen tok dog Vålerenga fullstendig over spillet, og scorer så to mål det siste kvarteret etter nydelig spill. Aalesund blir riktignok avkledd i forsvar, og må skjerpe seg i andre omgang om dette ikke skal bli en pinlig affære.
    45'
    Aalesund tar avspark i andre omgang.
    46'
    Kjartansson får ballen i 16-meteren, og demper den nydelig ned før han legger den igjen til Fredheim Holm. Fra 9-10 meter forsøker nummer 7 så et skudd, men ballen blokkeres. Vålerenga rett i angrep også i andre omgang!
    49'
    På pressetribunen har vi nå fått besøk av selveste Mats Møller Dæhli. Han observerer at Vålerenga er på god vei mot tre nye poeng.
    51'
    Lie klinker til på halv volley fra venstresiden, ca 17 meter fra mål, men må se skuddet gå like over lengste kryss. Brukbart forsøk dog.
    52'
    Vålerenga vinner en corner når en Aalesund-spiller header et innlegg ut over dødlinjen.
    52'
    Curler ballen inn mot bakre stolpe, men Aalesund får klarert. Ballen løftes så inn igjen, men Vålerenga kommer ikke til avslutning denne gang.
    52'
    Ghayas Zahid legger seg enkelt i duell med Arnefjord i 16-meteren når ballen kommer rullendes. Blir vinket opp igjen av dommer Edvardsen.
    54'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Sakari Mattila
    Heller ikke Mattilla får fortsette. Inn kommer Carlsen.
    54'
    Phillips drar seg inn i banen og kommer til skudd fra 18-19 meters hold, men ballen sneier en Vålerenga-spiller og går like utenfor nærmeste stolpe og Langers mål! Det blir corner for gjestene.
    56'
    Matland skrur ballen inn i feltet, men Vålerenga får etter hvert klarert. Gjestene tar over igjen, men klarer ikke å få uttelling.
    56'
    Vålerenga er mye mer farlig i angrep, og en VIF-spiller er plutselig helt alene i 16-meteren. Grytebust ruser ut og redder gjestene fra nok et baklengsmål før returen heades ut til corner av Lie!
    59'
    Gjestene klarerer og går rett i angrep. James får ballen på høyrekanten etter fint spill innledningsvis av Phillips. Han gir så ballen videre til Latifu som kommer på overlapp på høyrekanten. Innlegget inn i 16-meteren faller så nydelig ned til Aarøy som skyter på hel volley mot nærmeste stolpe fra 18 meters hold! Derligger Langer og redder flott, før han igjen spretter opp og redder returen med en herlig fotparade når Phillips forsøker å score fra skrått hold!
    59'
    Gult kort til Aalesund
    Fredrik Carlsen
    59'
    Vertene får klarert.
    61'
    Aarøy header like over mål fra 6-7 meters hold etter et innlegg fra venstrekanten. Gjestene er nå mye bedre med etter byttene i pausen.
    62'
    Langer kommer ut og snapper ballen foran en Ulvestad. De kommer i en liten konfrontasjon etterpå, men det stilner kjapt.
    64'
    Larsen gjør en god defensiv jobb når han får blokkert et skudd fra Phillips etter et godt innlegg fra Aalesunds høyreside når Phillips på motsatt hjørne av 16-metersfeltet. Det ender i corner.
    66'
    Langer kommer ut og bokser, men treffer dårlig. Returen faller ned i feltet og heades videre ut, men Edvardsen har blåst i forkant ettersom en Vålerenga-spiller ligger nede med det som kan se ut som en hodeskade.
    66'
    Vertene får på ny klarert ballen, denne gang heades den ut av 16-meteren.
    67'
    Vålerenga er i skrivende stund oppe på andreplass på tabellen ettersom både Viking og Strømsgodset sliter mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Haugesund, og holdes til 1-1 i sine kamper.
    69'
    En lang pasning slås frem mot Kjartansson som er i løpsduell med to forsvarsspillere. Også Grytebust kommer ut, og bokser ballen vekk fra spissen på 14-15 meters hold! Risikosport, men denne gang går det altså bra!
    72'
    Matland slår et herlig innlegg på bakre stolpe og mot høyreiste Aarøy. Aarøy er helt fri, og skal bare sette ballen i mål med hodet, men headingen får til side for mål! Svært svakt av Aalesunds spydspiss. Hvordan kan du unngå å score der da, Aarøy??
    74'
    Vålerenga-spillerne benytter en stopp i spillet til å ta litt vann på sidelinjen.
    75'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Ghayas Zahid
    Ringreven Berre kommer inn for Zahid som har hatt en OK kamp på sentral midtbane for vertene.
    75'
    Grindheim curler ballen fint forbi et par motspillere, men Fredheim Holm får ikke dempet den tilstrekkelig i 16-meteren, og gjestene klarerer.
    78'
    Gunnarsson er over på venstrekanten, og slår et innlegg inn i 16-meteren. Men det er for upresist, og ballen havner helt inn til Grytebust.
    79'
    Upresist fra begge lag nå en periode i det spillet bølger frem og tilbake.
    81'
    James og Latifu kombinerer fint på høyrekanten, før Latifu igjen gir ballen tilbake til James på høyresiden av 16-meteren. Han avanserer mot mål før han limer ballen via en motspiller og tre centimetre utenfor lengste stolpe fra skrå vinkel! Svært nære 3-1 og ny spenning der altså!
    84'
    Ballen havner like over mål, og det blir ny corner.
    84'
    Aarøy header ballen via innsiden av stolpen og ut fra 6-7 meters hold! En Vålerenga-spiller måker så returen ut til ny corner! Sover litt i forsvar nå, Enga.
    84'
    Tredje forsøk på kort tid blir klarert. Vålerenga får endelig litt pause fra presset.
    86'
    Aalesund er upresise i det de skal inn i 16-meteren, og en pasning ut i feltet snappes av en VIF-spiller og vertene tar over.
    87'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    Blårud får noen minutter for Fredheim Holm som har hatt en kamp helt på det jevne til tross for scoringen.
    87'
    Latifu klinker til fra 17 meters hold, men ballen går høyt over og til side for mål.
    89'
    Det er gjestene som vil mest på tampen her, men det er jo en trygg ledelse for Vålerenga, så det er jo fullt forståelig.
    89'
    Inn: Markus Brændsrød
    Ut: Rasmus Lindkvist
    Debut for unggutten Markus Daniel Brændsrød! Lindkvist har klart seg bra i dag.
    90'
    Brændsrød viser seg frem med en gang i det han driller Latifu på venstrekanten og kommer til innlegg. Får applaus av publikum, men dessverre for Vålerenga så når ikke innlegget frem til en medspiller.
    90'+2
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+2
    Kjempesjanse for Aalesund når Matland får ballen helt alene på venstresiden av 16-meteren etter at et blokkert innlegg faller ned til han. Han bruker dog altfor lang tid til å lade skuddfoten, og når han endelig fyrer av blokkeres først skuddet før ballen spretter inn til Langer som får et par hender på ballen. Snapper deretter sin egen retur.
    90'+4
    Grindheim slår et frispark fra venstrekanten inn mot mål, men ballen heades unna. Det er det siste som skjer, og dommer Edvardsen blåser av.
    90'+4
    90'+4
    Vålerenga knuser Aalesund og tar en enkel trepoenger etter at det ender 3-0 på Ullevaal stadion. Det var også stillingen til pause, og andre omgang ble mer jevn etter at gjestene foretok noen smarte bytter. De klarte aldri å komme helt inn igjen i kampen dog, men var svært nære ved stolpetreff og et par store sjanser for høyreiste Aarøy. Kjartansson blir på ny dagens mann for hjemmelaget med to scoringer og en målgivende, noe som fører han opp på 13 ligamål etter tolv seriekamper. En skremmende god statistikk!
    Vertene klatrer opp på en tredjeplass på tabellen etter dagens seier. Opp til Strømsgodset på plassen over skiller det fortsatt kun to poeng etter at de vant sin kamp hjemme mot Haugesund. Serieleder Molde står fortsatt på 26 poeng, men møter Brann på Molde stadion om en halvtime, så mye tyder vel på nye tre poeng der. Aalesund faller ingen plasser så langt, men om Brann tar poeng i Molde vil de være på kvalifiseringsplass, og til og med under streken om Sandnes Ulf slår Bodø/Glimt på hjemmebane i samme slengen. Vi takker for følget og ønsker dere alle en fin sommerkveld videre!