Hei og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Tromsø og Haugesund fra Alfheim.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm – Øyvann, Psyché, Gundersen – Totland, Opsahl, Yttergård Jenssen, Kitolano, Vesterlund – Mikkelsen, Espejord.
    Haugesund (4-2-3-1): Selvik - Fredriksen, Bærtelsen, Tiedemann, Stølås - Therkildsen, Krygård - Sandberg, Sande, Velde - Samuelsen.
    Tromsø-benken: Thomas, Trige, Ararson, Amundsen, Ondrasek, Andersen, Berntsen.
    Haugesund-benken: Sandvik, Søderlund, Naustdal, Pedersen, Badou, Helgeland.
    Ondrasek er tilbake etter skade, men henvises noe overraskende til benken i kveld. Gaute Helstrup stiller med de samme elleve som vant 2-1 borte mot Lillestrøm sist, så da er det Mikkelsen og Espejord som utgjør spissduoen.
    Jostein Grindhaug tvinges på sin side til å gjøre to endringer på laget som tapte 1-3 hjemme for Odd sist. Både Thore Pedersen og Sondre Liseth sliter med skader, og det er bare Pedersen som er med i troppen. Han starter dog på benken. Inn kommer Sande og Bærtelsen - sistnevnte til sin FKH-debut.
    Det er Eliteseriens dårligste hjemmelag som tar imot ligaens tredje svakeste bortelag i kveld. Tromsø står uten hjemmeseier denne sesongen, mens Haugesund kun har én borteseier.
    Da lagene møttes i det motsatte oppgjøret i juli vant Haugesund 3-0.
    Tommy Skjerven er kveldens hoveddommer.
    Krygård sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Samuelsen får frispark på midten etter at Psyché er litt vel tøff i ryggen. Haugesund vil at Tromsø-stopperen skal få det gule kortet, men Skjerven nøyer seg med å gi tilsnakk.
    2'
    Frisparket blir det ikke noe særlig ut av.
    3'
    Tromsø får kampens første hjørnespark.
    4'
    Opsahl slår corneren lavt inn i boksen, før den etter hvert kommer tilbake til han. Han slår inn igjen, før den klarerer ut til nok et hjørnespark.
    5'
    Haugesund får klarert til kast.
    5'
    Opsahl skyter rett i blokka, men Tromsø holder trykket oppe. Ballen trilles ut til Mikkelsen, som slår inn. Den blokkeres til corner.
    6'
    Gundersen får hodet på corneren, men ballen går via en Haugesund-spiller og ut til Tromsøs fjerde corner i kampen.
    7'
    Gjestene får den ut etter litt frem og tilbake i feltet.
    7'
    Tromsø fortsetter å kjøre på her. Et angrep avsluttes med at Totland fyrer fra 18-19 meter. Med venstrefoten får han ikke ordentlig klem i det treffet, og ballen spretter til side for mål.
    8'
    Stølås slår langt opp i banen, men den er uten adresse. Triller inn til Karlstrøm.
    10'
    Vesterlund og Mikkelsen prøver å kombinere på venstre, men det sitter ikke helt. Ballen går ut til femmeter fra Selvik.
    11'
    Psyché slår opp mot Vesterlund, men den blir for høy for venstrevingbacken til Tromsø.
    12'
    Svak ball opp i banen fra Selvik, som Tromsø enkelt plukker opp.
    13'
    Totland fører oppover i banen, før han triller ut til Vesterlund. Han skrur ballen mot FKH-buret, men den går rett i fanget til Selvik.
    15'
    Mikkelsen får frispark etter at Krygård feller han på midtbanen. TIL tar det fort og begynner å trille ball i det bakre ledd.
    16'
    Vesterlund slår inn, men den blir enkel for Selvik å plukke.
    18'
    Mikkelsen tar med seg ballen på nydelig vis, men avleveringen mot Kitolano står ikke i stil det medtaket. Haugesund kan ta over.
    19'
    Yttergård Jensen sin tur til å legge inn, men heller ikke denne gangen er innlegget spesielt godt. Går langt bak mål.
    21'
    Nok et innlegg, og denne gangen er det bedre fra Vesterlund. Sikter på Espejord, men han taper duellen i feltet.
    23'
    Der kommer kampens første mulighet, og den er stor for Tromsø! Mikkelsen lurer vekk Bærtelsen, før skuddet reddes av Selvik. Returen går opp i luften, før den daler ned på bakerste mot Espejord. Han får en liten dytt i ryggen, men Skjerven mener det ikke holder til et straffespark.
    24'
    Haugesund-frispark høyt i banen, men Tromsø avverger greit.
    25'
    Mikkelsen drar seg nydelig fri, før han går i bakken etter kontakt med Krygår. Frispark til vertene midt på FKHs halvdel.
    27'
    FK Haugesund scorer selvmål!
    Tromsø 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Alexander Stølås
    Tromsø tar ledelsen! Opsahl løfter ballen inn i boksen, og Psyché vinner duellen i feltet. Den går så til Stølås, som setter den i eget nett. Fullt fortjent ledelse til hjemmelaget.
    28'
    Haugesund med kast høyt i banen, som Stølås kaster inn i boksen. Tromsø får den bort.
    29'
    Psyché gir bort ballen på midtbanen, men Krygård klarer ikke å ta vare på kontringsmuligheten. Spiller ballen rett tilbake til vertene.
    32'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: August Mikkelsen
    Målgivende: Tomas Totland
    TROMSØ DOBLER! Nydelig angrep av hjemmelaget. Kitolano triller ut til Totland, som løfter ballen inn foran mål. Der kommer Mikkelen, og header inn kampens andre scoring.
    33'
    Det var Mikkelsens femte mål i Eliteserien denne sesongen.
    34'
    Tar Tromsø sesongens første hjemmeseier?
    Antall stemmer: 1052
    Haugesund får plutselig store rom å angripe i, og Sandberg spiller til Velde. Han får ikke skutt, og må i stedet vende utover. Ballen går så til Therkildsen, som skaffer corner.
    36'
    Samuelsen får hodet på den, men han får ikke sendt den mot mål.
    37'
    Haugesund kommer igjen, og Sandberg slår lavt inn foran mål. Innlegget er godt, men det er ingen FKH-spillere som venter. Da suser innlegget gjennom hele feltet.
    38'
    Gult kort til FK Haugesund
    Peter Therkildsen
    Legger Mikkelsen i bakken, mens TIL-unggutten er på vei fremover i banen. Soleklart gult kort.
    39'
    Sandberg skaffer gjestene kast høyt i banen. Denne gangen velger de å kaste det bakover, i stedet for å kaste det inn i boksen.
    41'
    En del slurv fra Haugesund nå. Da blir det vanskelig å skape de store mulighetene...
    43'
    Samuelsen prøver å stikke gjennom til Sande, men Tromsø-forsvaret hindrer den.
    44'
    Velde får slått inn, men den går rett inn til Karlstrøm.
    45'
    Det legges ikke til noe tilleggstid, og da kan lagene gå i garderoben på stillingen 2-0. Fullt fortjent er det og.
    Vertene sparker i gang de siste 45.
    46'
    Sandberg svinger et innlegg bak mål.
    46'
    Mikkelsen med skudd fra skrå vinkel, men den går til side for mål.
    47'
    Fredriksen blåses av for frispark etter en duell med Kitolano på midten, og er meget misfornøyd med den avgjørelsen.
    49'
    Velde utfordrer før han prøver å sette ballen i det lengste hjørnet. Brukbart forsøk, men den sniker seg på feil side av stolpen for gjestene.
    51'
    Velde løfter inn mot Samuelsen, men Tromsø får den ut.
    52'
    Hjørnespark til gjestene.
    53'
    Innøvd variant fra Haugesund. Velde slår lavt til Therkildsen, som triller til Sandberg. Om han prøver å legge inn eller skyte vet jeg ikke, men ballen går i hvert fall høyt over mål.
    54'
    Mikkelsen kommer seg inn i FKH-feltet, men avleveringen treffer ingen medspillere.
    55'
    Totland spilles lekkert fri på høyre, men innlegget treffer ikke Vesterlund foran mål.
    56'
    Vesterlund blåses av for offside.
    58'
    Nesten så Espejord får med seg ballen inn i feltet, men Haugesund får avverget.
    58'
    Sandberg skaffer et hjørnespark for gjestene.
    59'
    Sandberg skrur den inn mot mål, der Karlstrøm bokser den ut. På returen prøver Velde seg med et skrudd fra skrått hold som han blåser himmelhøyt over.
    60'
    Offside på Sande.
    62'
    Velde lager frispark høyt i banen.
    64'
    Samuelsen presser Psyché til å gi bort et hjørnespark.
    66'
    Godt slått fra Sandberg, men Tromsø vinner duellene i feltet.
    66'
    Kitolano med noen fine detaljer på midten, før han løpes opp av Sande.
    68'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Alioune Ndour
    Ut: Mads Sande
    Badou skal inn å prøve å skape noe her.
    69'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Zdenek Ondrasek
    Ut: Runar Espejord
    Da er «Kobraen» klar.
    71'
    Innlegg fra Therkildsen som går rett inn til Karlstrøm.
    72'
    Ballen spilles til Therkildsen i boksen, men han løper ballen ut av spill.
    74'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Martin Samuelsen
    74'
    Søderlund kommer inn og river ned Yttergård Jensen umiddelbart. Frispark mot spissen.
    75'
    Velde drar seg inn og skyter. Rett i blokka.
    75'
    Badou jager et tilbakespill, og får også foten på den. Han prøver å ta seg forbi Karlstrøm, men Tromsø-keeperen er med på den og avverger.