7 566
6 460

Ble dekket av Andreas Hellenes

Velkommen skal du være til liveoppdatering fra toppkampen mellom Kristiansund og Rosenborg!
    Før kampen sparkes i gang klokken 20.00 ligger Kristiansund på 4.- plass med 35 poeng, mens Rosenborg innehar plassen ovenfor med sine 37 poeng. Hjemmelagets trener, Christian Michelsen, sender ut følgende spillere fra start:
    Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Strand Nilsen, Coly, D.P Ulvestad, Aasbak - Diop, Hopmark - Bye, Kalludra, Mucolli - Mawa.
    Hjemmelagets benk: Mbaye, Isaksen, Kartum, Willumsson, Askar, Gjertsen, Williamsen, Siira Sivertsen.
    I eliteseriesammenheng har faktisk dagens bortelag aldri tapt på Kristiansund stadion. Det er nok en trend trener Åge Hareide og hans Rosenborg ønsker å opprettholde - og det med følgende startellever:
    Rosenborg (4-3-3): Faye Lund - Andersson, Dahl Reitan, Eyjólfsson, Augustinsson - Vagic, Skjelbred, Holse - Ceice, Holm, Vecchia.
    Bortelagets benk: Tangvik, Wiedesheim-Paul, Hovland, Tagseth, Skarsem, Serbecic.
    Hvem mener du har sterkest startellever?
    Kristiansund!
    32%
    Rosenborg!
    68%
    Antall stemmer: 846
    Kristiansund har vist forrykende form på eget gress denne sesongen. Med åtte seire, ett uavgjortresultat og ett tap på sine ti hjemmekamper er de Eliteseriens beste hjemmelag - riktignok på delt førsteplass med Molde.
    Rosenborgs form på fremmed gress lyder fire seire, tre uavgjortresultat og tre tap på deres ti bortekamper denne sesongen, men den siste tiden har borteformen steget i takt med tabellposisjonen - og trondheimslaget kan vise til tre seire på sine siste fire bortekamper.
    En som har være sentral i Rosenborgs oppadgående formkurv, er den svenske kantspilleren Stefano Vecchia. Syv mål på hans frem siste opptredener gjør han til en av ligaens store formspillere.
    Oppadgående formkurve er dog ikke noe man kan si om hjemmelaget Kristiansund. For i forrige uke gikk de hodestups ut av cupen med 3-1 tap mot OBOS-liga-laget KFUM onsdag, før de tapte 3-1 mot Brann i Eliteserien søndag.
    - Det må bli fullt hus. KBK er fortsatt med å slåss om gullet, sier ekspert på norsk toppfotball, Joacim Jonsson, i podcasten Indre Bane om dagens kamp. Fotballeksperten hadde også tro på at KBK kan reise seg etter de to ferske tapene.
    Antall stemmer: 3114
    Spillerne har entret matten og stadion er fylt opp til randen - samtlige billetter er utsolgt. Kampstart rett rundt hjørnet!
    Rosenborg med avspark. Vi er i gang!
    0'
    Wow! Hjemmelaget rett i strupen på Rosenborg!
    1'
    Mawa rives ned rett foran kassa! Det er straffe til Kristiansund etter 19 sekunder, og Rosenborgs Andersson er synderen.
    1'
    Rødt kort til Rosenborg
    Adam Andersson
    Får rødt kort i situasjonen hvor han lager straffe. Rødt etter 24 sekunder!
    2'
    Bye skyter midt på Faye Lund! For en utrolig start på kampen!
    2'
    Hjemmelaget har fått corner.
    3'
    Kort variant ender i nevene til Faye Lund.
    3'
    For en kaotisk start. Kristiansund har tatt virkelig tak i kampen og Rosenborg har mer enn nok med å forsvare seg.
    4'
    4444 av 4444 mulige biltetter er utsolgt til dagens kamp. Alt er utsolgt!
    5'
    Hopmark tester Faye Lund fra 20 meters hold! Sisteskansen redder i fast grep.
    7'
    Kalludra, som i dag spiller sin kamp nummer 300 for hjemmelaget, skaffer et hjørnespark.
    9'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Snorre Strand Nilsen
    Målgivende: Agon Mucolli
    Det tar av i Kristiansund! Rosenborg får aldri klarert corneren og Strand Nilsen sender ballen forbi Faye Lund og i mål!
    9'
    Rosenborg ligger under og er en mann mindre etter kun 10 minutter. Kan bortelaget ta med seg poeng i dag?
    Ny corner til hjemmelaget.
    14'
    Ender med ny corner.
    15'
    Supporterne er halvveis oppe da de tror på ny scoring! Men Hopmarks avslutning fra kloss hold går like utenfor.
    15'
    Kristiansund som styrer spillet nå. Rosenborg ligger lavt og forsvarer seg.
    18'
    19'
    Det dømmes frispark til Rosenborg inne i sekstenmeteren.
    19'
    Snart halvspilt første omgang. Med rødt kort, straffebom, scoring og fullsatt stadion har det naturligvis vært elektrisk stemning i Kristiansund.
    20'
    Frispark til Rosenborg halvveis inn på hjemmelagets banehalvdel.
    22'
    Mawa spilles alene med keeper, men vinkes av for offside. Den er hårfin, men også korrekt.
    24'
    Mawas skudd sniker seg utenfor stolpen! Igjen kommer spissen seg fri i bakrom og fra spiss vinkel forsøker han å plassere ballen i lengste hjørne - men det skorter litt på presisjonen.
    25'
    Ballen legges perfekt til Strand Larsen på bakerste stolpe, men i stedet for å skyte selv forsøker høyrebacken å finne en lagkamerat i boks - det lykkes han ikke med og dermed får Rosenborg klarert.
    26'
    Faye Lund lynraskt nede! Igjen spiller Kristiansund seg til en god sjanse, og denne gangen er det en flikk fra Bye fra kloss hold som stoppes av en reaksjonssterk Faye Lund.
    28'
    Ny corner til Kristiansund.
    28'
    Corneren slås over alt og alle. Ender med utspark.
    29'
    Kun et lag utpå banen her nå. Kristiansund dominerer. Minner om power play i ishockey.
    30'
    Ny corner for hjemmelaget.
    31'
    Heades unna.
    31'
    Rosenborg med alle mann langt inne på egen banehalvdel. Blitt lite ball på Åge Hareides menn den første halvtimen.
    32'
    Så gjør Ceide nesten det store! En soloprestasjon hvor han drar seg forbi hjemmelagets forsvarere ender med et skuddforsøk mot lengste hjørne - men skuddet går et stykke utenfor. Likevel Rosenborgs beste mulighet så langt.
    33'
    Roet seg litt nå. Rosenborg har klart å ta ned tempoet og stoppet Kristiansunds power play-spill.
    35'
    Augustinsson skyter over mål! Litt lavere ned så kunne det blitt ordentlig farlig.
    39'
    Bye skyter i mål - og stadion feirer fordi de ikke klarer å høre dommerfløyta som har avblåst for offside. Der var det mange i Kristiansund som trodde det sto 2-0.
    42'
    Igjen stopper Rosenborg hjemmelaget i siste liten! Mawas avslutning fra fem meter blokkeres ut til corner.
    44'
    Corneren heades unna, men Kristiansund beholder kula. Så forsøker Aasbak lykken fra langt hold, men skuddet sniker seg et stykke utenfor mål.
    44'
    Enda en corner for hjemmelaget.
    45'
    Det legges til ett tilleggsminutt.
    45'
    Igjen er det nære på! En stuss finner Mawa på bakerste, men spissen bommer på ballen som går ut til utspark.
    45'+1
    Corneren var det siste som skjedde denne omgangen, og dermed går man til pause på stillingen 1-0. Hjemmelaget applauderes av banen med stående applaus.
    Synes du 1-0 er et rettferdig resultat til pause?
    Ja!
    38%
    Nei, hvordan står det bare 1-0?
    36%
    Nei, Rosenborg har vært gode med ti mann og hadde fortjent uavgjort til pause.
    26%
    Antall stemmer: 5563
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Even Hovland
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    46'
    Andre omgang starter som den første avsluttet: Corner til Kristiansund!
    46'
    Hjemmelaget får ingenting ut av hjørnesparket.
    47'
    Intens start også på den andre omgangen.
    51'
    Rosenborg får corner etter å ha etablert spill på motstanderens banehalvdel - et kampbilde vi ikke har sett særlig mye i dagens kamp ettersom Rosenborg er en mann i mindretall.
    52'
    Corneren ender med kontring imot!
    53'
    Hjemmelaget kommer seg til dødlinjen, men inne i feltet klarer Holse å få en avgjørende fot på ballen!
    53'
    Vecchia tester McDermott! Fra skrått hold skyter svensken med feil fot. Får et godt treff og McDermott må redde til corner.
    54'
    Igjen er det store kontringsrom etter et angrep fra bortelaget!
    56'
    Faye Lund med ny reaksjonsredning! Mucolli drar seg inn og skyter fra godt hold,. men skuddet reddes av Faye Lund før en hvitkledd forsvarer klarerer til corner.
    56'
    Hjemmelaget får ingenting ut av den.
    57'
    Nytt skuddforsøk og ny redning av Faye Lund! Også ny corner.
    57'
    Et lekkert utsideinnlegg fra Mucolli sniker seg gjennom hele feltet, men linjedommer er også oppe med flagget så ville ikke blitt scoring om ballen ble styrt i mål.
    58'
    Utvisningen av Andersson etter 24 sekunder (målt etter kampuret i tv-produksjonen) er den raskeste i norsk toppseriehistorie siden 1963. Den forrige rekorden tilhørte Sogndal-keeper Oddgeir Hov som ble utvist etter 71 sekunder i en kamp i 1997. Rekorden gjelder fra kampstart, ikke start av 2. omgang.
    60'
    Corner til hjemmelaget - igjen.
    60'
    Kort variant ender med skuddforsøk fra Ulvestad på 25 meters hold. Skuddet går utenfor.
    61'
    Kristiansund har fått frispark i god innleggsposisjon.
    62'
    Aasbak slår inn, men Dahl Reitan header den ut i boksen.
    62'
    Diop jager i bakrom, men Hovland er god og skjermer ballen ut til femmeter.
    63'
    Muccoli legger inn fra venstre. Via Dahl Reitan og til corner.
    65'
    Corneren tas raskt og kort, men vertene surrer ballen ut til femmeter.
    65'
    Nesten for Mawa! Muccoli legger presist inn til Mawa, som får heade fra godt hold. Headingen går via en RBK-forsvarer, før Faye Lund holder den fast.
    66'
    Diop lager frispark langt inne på egen halvdel.
    66'
    Holse svinger ballen inn i feltet, hvor Dan Peter Ulvestad er sist på den før den går til corner.
    67'
    Holm får gå opp på bakerste, men muligheten spoleres av at ballen spretter opp i hånden til Vecchia. Frispark utover.
    68'
    KBK tråkler seg inn i gjestenes felt, før Mucolli prøver seg med et skudd fra død vinkel. Skal fryktelig mye til å sette den derfra, og forsøket er ikke i nærheten. Flyr langt over mål.
    69'
    Kristiansund fortsetter å angripe, og ballen ender hos Kalludra i feltet. Han prøver å plassere skuddet, men den går rett i blokka.
    70'
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Pavle Vagic
    Den tidligere KBK-spilleren kommer inn på sin gamle hjemmebane.
    71'
    Coly spiller gjennom til Bye, men angriperen avvinkes for offside. Hårfint.
    72'
    Kalludra får ballen i feltet, men stoppes av en enorm forsvarsjobb av Holse.
    73'
    Rosenborg angriper ved Vecchia, men når han slår ballen ut på venstre mot Augustinsson er ikke venstrebacken der. Vecchia slår ut med armene og beklager.
    75'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Liridon Kalludra
    76'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    76'
    En corner slås inn på bakerste, der det blir en kjempemulighet for Bye! Han sender ballen mot mål fra kort hold, men på streken står Hovland og redder.
    77'
    Kartum kommer til skudd. Går via blokken og ut til enda et hjørnespark.
    78'
    Faye Lund holder den.
    78'
    Lang ball mot Bye som igjen er i offside.
    80'
    Aasbak banker ballen lavt inn foran mål mot Bye, men et godt Rosenborg-forsvar hindrer KBK-spissen.
    81'
    Mucolli forserer inn i feltet, før han fyrer av. Rett i nettveggen.
    82'
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    Kan Tagseth finne på noe som sørger for RBK-poeng her da?
    82'
    Store kontringsrom for vertene, og Gjertsen har med seg Bye. Pasningen kommer aldri, siden Augustinsson stopper Gjertsen med en glitrende takling.
    84'
    Kartum prøver seg fra laaaangt hold. Godt til side for mål.
    84'
    Kartum feller Skarsem på må gjestenes halvdel.
    85'
    Muccoli kommer seg inn i feltet, før Rosenborg-forsvaret for den ut til corner. Kristiansunds 17. (!) i kampen.
    86'
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Agon Mucolli
    Frisk kamp fra Mucolli.
    87'
    Dan Peter Ulvestad kommer stormende i feltet, men headingen går over mål.
    87'
    Lenge siden Rosenborg har skapt noe nå...
    88'
    Skarsem løfter inn mot Holse, men får ikke headet mot mål. I stedet går ballen rett opp i luften, før McDermott plukker den.