Layouni69' (Str.)
1-2
Evjen90'+1

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av Slaget om Nord-Norge. Lagoppstillingene er akkurat inne. Vi tar hjemmelaget først.
    Tromsø (4-4-1-1): Kongshavn - Holmgren Pedersen, Jenssen, Antonsen, Pirinen - Andersen, Valakari, Gamst Pedersen, Taylor - Grønli - Espejord.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo - Reitan, Bergan, Lode, Bjørkan - Moberg, Berg, Evjen - Zinckernagel, Herrem, Layouni.
    Så kommer det melding om at Mikael Norø Ingebrigtsen likevel ikke kan spille, grunnet sykdom. Sigurd Grønli kommer inn i startoppstillingen.
    Da ender vi med at Tromsø gjør to endringer, nevnte Sigurd Grønli er inne for Mikael Ingebrigtsen. I tillegg er Marcus Holmgren Pedersen tilbake etter karantene, mens Daniel Berntsen står over med en lyskeskade.
    Glimt gjør én endring. Håkon Evjen er friskmeldt. Ulrik Saltnes får ta seg en pust i bakken. Han åpner på benken i dag.
    På benken til Tromsø er for øvrig Mushaga Bakenga som kan gjøre comeback etter sin langvarige akillesskade.
    Tromsø har vunnet de to siste møtene på Aspmyra, mens Glimt står med to strake seirer på Alfheim. Hva skjer i dag? Er gult fortsatt kult i Nordens Paris? Det er snaue 20 minutter til avspark.
    Det er skyet vær i Tromsø. Og 6 grader. Folk er godt kledd på tribuneplass. Idet lagene marsjerer ut på kunstgresset.
    Ola Hobber Nilsen er dagens kampleder.
    Kent-Are Antonsen bærer kapteinsbindet for Tromsø, i Simen Wangbergs skadefravær. Keeper Ricardo er gjestenes kaptein.
    Vi er underveis. Glimt med avsparket.
    1'
    Kongshavn presses til en litt panisk klarering.
    1'
    Innkast igjen, men nå til Gutan som spiller seg ut av forsvar.
    2'
    Tromsø kommer på venstre. Taylor runder sin back. Innlegget finner Andersen og Espejord på bakre stolpe. Men duoen får ikke avsluttet.
    3'
    SÅ får Espejord skutt, men vilt utenfor. Trengt posisjon.
    4'
    Tromsø kan også presse høyt. Tvinger Glimt til å slå langt.
    5'
    Evjen slår flatt inn fra venstre. Men for løst. Enkelt for Jenssen å få ryddet unna.
    5'
    Reitan holder på å miste, men redder seg inn i siste liten.
    6'
    Magnus Andersen har spilt back i det siste. Men i dag er han på midten. Har jo erfaring fra de fleste plasser, veteranen.
    8'
    Marcus Holmgren Pedersen løfter inn. Litt for mye luft under ballen, og det er enkelt for Ricardo å plukke.
    8'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Juha Pirinen
    Målgivende: Marcus Holmgren Pedersen
    NYDELIG MÅL! Unggutta regisserer. Grønli trer ut høyre til Holmgren Pedersen som løfter over på bakre stolpe. Der har Pirinen sneket seg inn. Finnen bredsider ballen inn i bortre hjørne!
    9'
    Tromsø spiller en blanding av 4-2-3-1 og 4-3-3 i dag.
    12'
    Gamst ligger dypt på midten. Valakari og Andersen veksler mellom å gå opp i press og å gi Gamst selskap.
    13'
    KAOS I TIL-BOKSEN! Reitan spilles gjennom, Kongshavn redder! Så kommer Herrem, men heller ikke han klarer å overliste keeper. Evjen avslutter ping-pongen i feltet med et skudd skyhøyt over. Her burde det stått 1-1!!!
    14'
    Zinckernagel tvinger frem en corner på høyre.
    15'
    Corneren blir resultatløs.
    16'
    Så vinner Bjørkan en corner, fra motsatt side. Glimt trykker på.
    16'
    Pirinen renser utover på bakre stolpe.
    17'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Vegard Leikvoll Moberg
    Moberg stempler Gamst i ankelen. Litt vel sen der, Glimts indreløper. Dommeren griper etter kortet.
    18'
    Bergan presses av Taylor. Finnen vinner et hjørnespark.
    19'
    Kort variant. Men Glimt er med på den.
    19'
    Gult kort til Tromsø
    Onni Valakari
    Finnen holder igjen Zinckernagel på en overgang. Da må det bli kort.
    20'
    Glimt holder på ballen. Leter etter åpninger.
    21'
    Lode avanserer og klemmer til fra 23 meter. Relativt rett på Kongshavn.
    22'
    Bjørkan drar seg inn fra venstre. Kan skyte fra 20 meter, men må da bruke høyrebenet. Og det sitter langt inne hos backen. Han velger i stedet en stikkball innover. Og den avskjæres. Synd. Glimt hadde muligheten der.
    23'
    Glimt kommer igjen. Layouni visper ballen inn fra venstre. Men Kongshavn er våken. Fanger ved første stolpe.
    25'
    Zinckernagel får frispark ute til høyre. Omtrent midtveis inn på Tromsøs halvdel.
    26'
    Velger kort variant. Holder ballen i laget.
    26'
    Reitan med upresset innlegg fra høyre. Ballen går likevel som en ballong over mål og ut over kortlinjen. Svakt av backen.
    27'
    Glimt med mye ballkontakt. Men Tromsø trives godt med motstanderens balltrilling langt fra Kongshavns mål.
    29'
    Layouni er i innleggsposisjon på venstre. Ser etter Zinckernagel motsatt, men pasningen går over Glimts høyrekant.
    30'
    Tromsø stikker opp. Men mister. Får brudd imot.
    31'
    Sigurd Grønli
    Småstygt inn i anklene på Evjen. Kortet er udiskutabelt.
    31'
    Andersen trer inn til Espejord i boksen, han vender, drar av Lode, men klarer ikke å vri ballen inn i lengste hjørne. Men godt forsøk!
    32'
    Epejord viser igjen prov på god teknikk. Finner Andersen på høyre, men neste pasning er upresis.
    33'
    Grønli finner Holmgren Pedersen. Men det stopper opp. TIL må begynne på nytt.
    35'
    Så kontrer Glimt. Men pasningen inn i feltet er ikke god nok.
    36'
    Moberg skyter fra distanse. Ballen flakker litt i luften. Kongshavn må gi retur, men det er ingen fare.
    36'
    KJEMPESJANSE! Grønli befinner seg plutselig fri på seks meter etter en glipp av Bergan. Men unggutten setter ballen like utenfor lengste stolpe!
    37'
    Glimt kjører en overgang. Men bruker litt lang tid, slik at TIL kommer på plass.
    39'
    Berg trer ut til siden til Reitan som legger an fra 25 meter. Meteren over Kongshavns mål.
    39'
    Zinckernagel spilles opp i boksen, men står offside.
    40'
    Valakari ligger lengst frem av de tre på midten hos TIL. Støter på Berg når Glimt har ballen.
    41'
    Grønli drar til fra 20-25 meter, tvinger Ricardo ut i full strekk! Godt skudd, ypperlig redning!!
    42'
    Innoverskrudd corner. Lavt på første stolpe. Glimts ball.
    43'
    Espejord og Taylor kombinerer. Taylor vandrer på tvers i Glimt-boksen, men får aldri avsluttet. Corner blir det i det minste.
    44'
    Ny, lav corner. Men like resultatløs som den forrige.
    45'
    Glimt går seg fast. Er inne i en mindre god periode nå, de gule. Tromsø er best nå. Får fortjent applaus og positive tilrop fra tribuneplass.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Pause på Alfheim. Pirinens scoring skiller lagene. Glimt har hatt mye ball, men med unntak av trippelsjansen etter et snaut kvarter, så har ikke gjestene skapt mange farligheter. Tromsø har på sin side vært nær flere scoringer og bør være godt fornøyd med tingenes tilstand.
    Da kommer lagene utpå igjen. Glimt skal bytte. Saltnes kommer inn.
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Saltnes
    Ut: Vegard Bergan
    Vi trenger en spiller som kan utfordre litt mer, var trener Knutsens forklaring på valget av Saltnes fremfor Bergan på stopperplass.
    46'
    Tromsø mister på 20 meter. Glimt kontrer. Zinckernagel spilles nesten fri. Dansken vurderer skudd på 16 meter, men får han får løsnet, blir han overrumplet av Gamst. Nydelig returløp!
    49'
    Holmgren Pedersen vil utfordre på høyre kant, men blir litt for hissig, løper fra ballen og må snu. Og da er muligheten spolert.
    50'
    Moberg tråkler i boksen, feier ballen inn i klyngen foran mål. Men der har TIL hellet med seg. Ballen klareres.
    51'
    Tromsø får innkast nede ved det ene cornerflagget.
    52'
    Glimt rydder opp.
    52'
    Zinckernagel går innover, skyter med venstre fot fra 20 meter. Det var en åpning der, men dansken venter igjen for lenge og Tromsø får tettet til.
    54'
    Mye Glimt nå. De gulkledde har skjerpet seg.
    55'
    Det er solgt 4368 billetter til dagens kamp.
    55'
    Evjen kommer på venstre. Har med seg Layouni innenfor. Svensken får ballen, men avslutningen blokkeres.
    56'
    Moberg får frispark på høyre. Cirka 25 meter fra mål. Kan det bli noe her da?
    57'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Sigurd Grønli
    58'
    Berg løfter frisparket inn i feltet, men for langt inn mot mål. Kongshavn plukker lett.
    58'
    Evjen er fri i boksen, men han finner ingen medspillere.
    59'
    Hjemmefansen er i harnisk. Mener TIL snytes for et frispark. Bjørkan legger Gamst i bakken. Eller gjør han det? TV-bildene er vriene å tolke.
    60'
    Så går Antonsen ned. Fikk et skudd der det gjør som mest vondt...
    60'
    Glimt har corner. Men det ryddes unna.
    61'
    Tromsø slår kontra. Andersen klinker til fra 20 meter. Svir nevene til Ricardo, men brasilianeren får reddet. Corner.
    62'
    Corneren ender med en nikk, men av det ufarlige slaget.
    62'
    Lode raider oppover. Går ned på 16 meter. Får ingenting. Angrepet fortsetter. Layouni slår inn. Antonsen klarerer på akrobatisk vis!
    64'
    Pirinen med sabotasje mot Reitan. Men slipper kort. Hmmm.
    65'
    Frisparket skaper trøbbel for Kongshavn, men Glimt får likevel ikke omsatt muligheten i scoring. Corner.
    66'
    Corneren blir resultatløs. Kongshavn kan puste ut.
    66'
    Bakenga er i oppvarming...
    67'
    Glimt spiller trangt. Tromsø bryter. Men Glimt vinner tilbake.
    68'
    STRAFFE! Kongshavn feller Zinckernagel. Mener dommeren. Men er han det? Dansken hopper over keepers armer, men får likevel straffe.
    69'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Tromsø 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Amor Layouni
    Setter straffen lavt forbi Kongshavn. Som er illsint. Mener jo dette er helt feil.
    69'
    Det er spredt buing på Alfheim. Så kraftigere buing når Zinckernagel får ballen.
    72'
    Glimt fortsetter å styre dette.
    73'
    Men så får Berg frispark mot seg på midten. Tromsø kan overta.
    73'
    Men TIL får ikke til stort akkurat nå. Det meste dreier seg om Glimt.
    73'
    Moberg prøver skudd fra vel 20 meter. Men ballen sklir av foten og skuddet går utenfor.
    75'
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Philip Zinckernagel
    Det bues, og da skjønner du at det er Zinckernagel som byttes ut.
    75'
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Robert Taylor
    75'
    Så går Herrem ned i farlig posisjon! Ny straffe?!! Nei, etter noen sekunders tenking, slår han ut med armene.
    77'
    Så er det nesten mål i motsatt ende! Holmgren Pedersen drar seg inn i feltet, feier til fra spiss vinkel. Ricardo får noen fingertupper på ballen!
    77'
    Corneren blir det ingenting av.
    77'
    Reitan slår inn, rett forbi hodet til Layouni.
    79'
    Glimt tråkler og tråkler. Kommer nesten til skudd, men må nøye seg med corner.
    80'
    Layouni prøver å få til noe, men går seg fast. Publikum forsøker å hjelpe TIL til en sluttspurt.
    81'
    Hurtigtoget Pedersen kommer på høyre, i full fart. Rives ned av Bjørkan.
    81'
    Fredrik Bjørkan
    81'
    Gamst skal ta frisparket.
    82'
    Finner en umarkert Jenssen bak i feltet. Men stopperens nikk innover er alt annet enn presis.
    82'
    Evjen holdes igjen av Pirinen. Dommertrioen har øynene et annet sted. Heldig finne.
    83'
    Pirinen med innlegg fra venstre. Harmløst inn til keeper.
    84'
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Vegard Leikvoll Moberg
    84'
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Runar Espejord
    Gjensyn med Bakenga. Moro!
    85'
    Lode raider oppover. Felles av Bakenga.
    87'
    Mushaga Bakenga
    Det var kjapt, Mush.
    87'
    Lavt inn fra Layouni. Ballen farer gjennom femmeteren uten at noen får en fot på den!
    88'
    Saltnes stikker i dybden, mot Herrem. Men spissen er offside.
    89'
    Skummel Glimt-kontring. Skuddet kommer til slutt, fra venstre. Men Kongshavn har kontroll.
    90'
    Frispark Tromsø som flytter opp folk.
    90'+1
    Gamst løfter inn. Bak i feltet. Ricardo rykker ut og plukker.
    90'+1
    Det legges til tre minutter, minimum.
    90'+1
    Mål for Bodø/Glimt!
    Tromsø 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Håkon Evjen
    Målgivende: Jens Petter Hauge
    PÅ OVERTID AVGJØR GLIMT TROLIG MATCHEN. Hauge trer gjennom Evjen som runder keeper og triller ballen mot mål. Antonsen kommer på streken, forsøker å hæle ballen til sikkerhet, men roter den inn over linja.
    90'+1
    Erlend Dahl Reitan
    90'+3
    Frispark Tromsø med 20 sekunder igjen. ute til venstre,
    90'+3
    Inni klyngen foran mål. Den spretter hit og dit, ballen, før den beines vekk.
    90'+4
    Nilsen prøver innlegg, men det blokkeres.
    90'+4
    Og da er det slutt på Alfheim. Nok en gul seier i Tromsø. Men vinnermålet kom sent, vel 40 sekunder på overtid. Evjens mål eller et selvmål av Antonsen. Vi får se nærmere på den.
    Da takker vi for følget og ønsker alle en ypperlig dag i morgen.