1-0
2-0
2-1

Ble dekket av Mathias Fløtaker

Velkommen til livereferat av kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på fotballens festdag, 16. mai.
    BRANN (4-3-3) Opdal - Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen - Strand, Yttergård Jenssen, Ordagic - Koomson, Berisha, Bamba.
    SARPSBORG 08 (4-4-2): Vasjutin - Askar, Bateau, Næss, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Lindseth - Skålevik, Salvesen.
    Lagene er klare. Brann spilte en meget solid bortekamp og vant 1-0 i Bærum forrige helg. Lars Arne Nilsen velger derfor å gi tillit de samme elleve spillerne fra start i kveld. Det betyr at både Daouda Bamba og Veton Berisha - som åpnet scoringskontoen sist - starter i angrepsrekka.
    Sarpsborg 08 dominerte hjemmekampen mot Kristiansund, men manglende effektivitet foran mål sørget for at bortelaget stjal med seg alle tre poengene. Geir Bakke velger likevel å gi fornyet tillit til de samme elleve fra 0-1-tapet søndag.
    Både Brann og Sarpsborg 08 er tippet å kjempe helt i toppen denne sesongen. Sesonginnledningen har derimot vært skuffende fra begge lag. Brann står med 3-2-3 etter åtte kamper, og har kun vunnet én gang hjemme i Bergen. Dermed står Lars Arne Nilsens gutter med 11 poeng på 7. plass. Heller ikke bortelaget fra Sarpsborg har funnet flyten. Det har kun blitt én seier på de syv første kampene og blåtrøyene står dermed med syv poeng på 11. plass.
    Brann har dominert banespillet i samtlige hjemmekamper denne sesongen, men har sviktet foran mål. Forrige kamp på Brann stadion endte 0-1 i en kamp der rødtrøyene tidvis kjørte over Ranheim.
    Bergenserne var best i begge fjorårets møter med Sarpsborg 08. Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for 2-0 hjemme i Bergen, mens Sivert Heltne Nilsen og kaptein Wormgoor på nytt sikret 2-1-seier borte.
    Sarpsborg 08 har en rekke tidligere kjenninger fra Bergen. Amin Askar og Steffen Lie Skålevik har flere år bak i seg i den røde drakten. I tillegg sitter tidligere Brann-spiller, Kristoffer Larsen, på benken. Kristoffer Zachariassen var svært sentral for et Nest Sotra på vei oppover i divisjonene, men var aldri innom Brann før han signerte for sarpingene.
    Brann estimerer at de har solgt ca. 16.400 billetter til kveldens oppgjør. Det er med andre ord duket for en skikkelig fotballfest i 17-18 grader og solskinn i Bergen.
    Både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen er ute med skader. Førstnevnte sliter med en lyskeskade, mens Barmen har en nakkeskade som forhindrer ham fra å rekke oppgjøret. Ludcinio Marengo er langtidsskadet.
    Sarpsborg 08 mangler både Bjørn Inge Utvik og Jørgen Horn med skader. Jon Helga Tveita var usikker til kampen, men er med på benken.
    Svein Oddvar Moen dømmer kveldens kamp. Med seg på linjene har han Magnus Lundberg og Reidar Mørkestøl Gundersen.
    Det begynner allerede å fylle seg opp på Brann stadion og gressmatten ser fantastisk ut. Her bør det være gode forutsetninger for en morsom kamp.
    Sarpsborg 08 har vært gjerrig defensivt, men har slitt med å få flyt offensivt. Kun Roseborg (4) har scoret færre enn sarpingenes fem mål. Samtidig har blåtrøyene sluppet inn færrest mål i Eliteserien sammen med Odd og Molde. Faktisk har det ikke blitt scoret mer enn ett mål til hvert lag i noen av kampene Sarpsborg 08 har spilt denne sesongen.
    Steffen Lie Skålevik får applaus når navnet presenteres på Brann stadion.
    Nystemten er unnagjort og det nærmer seg kampstart.
    Sarpsborg 08 sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Bortelaget får innkast og Thomassen skal ut for å kaste langt på motsatt side.
    1'
    Acosta er tøffest i duellen og får headet unna. Tydelig at bortelaget ønsker å bruke tid på de faste situasjonene.
    2'
    Sarpsborg er aggressive i starten. Til slutt er Zachariassen får tøff i duellen med Ordagic.
    3'
    Sarpsborg 08 får innkast høyt i banen. Nok engang er det Thomassen som skal kaste.
    4'
    Bortelaget best i gang. Bra ettertrykk, men innlegget fra Thomassen blir klarert unna.
    4'
    Næss slår langt mot Salvesen, men lysluggen når akkurat ikke pasningsforsøket. Geir Bakke er nok fornøyd med de fem første minuttene fra sine gutter.
    5'
    Halvorsen er litt upresis når han forsøker å finne Askar på tur fremover. Blåtrøyene har tatt kontroll på denne kampen.
    7'
    Fint innlegg fra Lindseth, men Wormgoor får headet unna i siste liten. Lars Arne Nilsen meget misfornøyd på benken.
    8'
    Så er det Brann som skaper en brukbar sjanse. Koomson kommer rundt på kanten og legger inn foran mål. Den finner Bamba, men spissen bommer regelrett på ballen og sjansen forsvinner.
    9'
    Thomassen er tøff i ryggen på Koomson og får frispark i mot. Venstrebacken får også hånden til spissen i ansiktet, men kommer seg på beina.
    9'
    Teniste kaster langt, men Vasjutin er ute og bokser. På det påfølgende innlegget går Acosta i bakken, men Moen velger å vinke spillet videre.
    11'
    Wormgoor nære på et innkast fra Teniste, men Vasjutin får reddet til corner. Kampens første sjanse.
    12'
    Yttergård Jenssen slår den lavt, men ballen havner likevel hos Wormgoor. Han får ikke kontroll på den, men på returen får Strand banket ballen inn foran mål. Der får til slutt blåtrøyene klarert unna.
    13'
    Thomassen sliter litt med øyet fra situasjonen for et par minutter siden. Får litt vann på siden, før han løper inn igjen på banen.
    14'
    Brann har kjempet seg inn i kampen og tatt over initiativet de siste fem minuttene.
    14'
    Bra Sarpsborg 08-mulighet. Lindseth og Zachariassen kombinerer fint, før sistnevnte slår 45 grader ut til Salvesen. Han får fyre av på ti meter, men skuddet går rett på Opdal. Den kunne vært utnyttet bedre.
    16'
    Stor Brann-sjanse. Vasjutin går i duell med Wormgoor, men mister ballen på ti meter. Der står Bamba, som brenner av på halv volley, men forsøket går noen meter over mål.
    17'
    Tydelig at Brann-forsvaret sliter med den lave solen. Flere ganger har særlig Teniste fått problemer med å time ballbanen.
    19'
    Koomson drar av Thomassen, men Næss står på rett sted og får klarert unna.
    22'
    Fin mulighet for Berisha. Brann står høyt og vinner ballen, hvilket gir angriperen mulighet til å skyte fra 15-16 meter. Dessverre for Berisha går forsøket rett i Næss.
    24'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Amin Askar
    Askar er altfor sen i taklingen på Petter Strand og får et fortjent gult kort. Den var ikke fin fra den tidligere Brann-spilleren.
    25'
    Etter en bra start fra Sarpsborg 08, har Brann tatt mer og mer over.
    27'
    Bra initiativ fra Berisha når han prøver å finne Koomson. Thomassen er derimot på jobb og får headet unna.
    28'
    Fantastisk Brann-spill. Nok engang er Ordagic sentral når han spiller fri Berisha. Han slår 45 grader ut mot Bamba, men avslutningen går i nettveggen til Vasjutin. Nærmer seg nå, bergenserne.
    29'
    Kristoffer Zachariassen
    Zachariassen drar ned Berisha på vei fremover og Moen har ikke noe annet valg enn å gi det gule kortet. Nå kjører Brann kampen.
    29'
    Petter Strand limte baller i krysset på oppvarmingen. Denne gangen er derimot Vasjutin med på notene og redder frisparkforsøket til corner.
    30'
    Corneren fra Strand blir klarert til ny corner.
    31'
    Nok en lav corner som klareres unna fra Lund Nielsen.
    31'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Daouda Bamba
    Der sitter den for Brann. En klarering fra Acosta havner i føttene på Bamba. Han tar den ned på iskaldt vis, før han slår en perfekt pasning mot Berisha. Sistnevnte gjør kort prossess med Amin Askar og banker ballen i mål bak Vasjutin. Herlig scoring fra spissen.
    32'
    Ikke ufortjent at Brann tar ledelsen. Har virkelig tatt over kampen de siste 25 minuttene.
    34'
    Askar var borte og snakket med benken etter scoringen. Nå må høyrebacken sette seg ned. Ser ut som det er en annen tidligere Brann-spiller, Kristoffer Larsen, som skal erstatte ham.
    35'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Amin Askar
    Askar er ferdig for dagen. Inn kommer Larsen.
    35'
    Ser ut som Sarpsborg setter Lindseth ned på høyrebacken. Larsen går dermed inn i en venstre kantrolle.
    37'
    Fin kontringsmulighet når Koomson og Bamba kombinerer. Avslutningen fra førstnevnte er derimot svak og går rett på Vasjutin.
    37'
    Bamba er et uromoment på topp for Brann. Næss og Bateau har slitt med å få kontroll på spissen.
    39'
    Brukbar mulighet for Salvesen. Spissen kommer til heading på 8-9 meter, men forsøket går en liten meter til side for mål.
    40'
    Berisha finner Kristiansen på tur inn i feltet. Innlegget fra venstrebacken blir dog for langt.
    40'
    Brann 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Veton Berisha
    For et Brann-spill. Meget bra ettertrykk fra rødtrøyene som vinner hver eneste ball utenfor Sarpsborg 08s sekstenmeter. Til slutt får Yttergård Jenssen slått en herlig ball på bakerste stolpe mot Berisha. Han header inn foran mål, hvor Petter Strand får en enkel jobb med å ekspedere inn 2-0.
    40'
    Kaptein Thomassen samlet hele Sarpsborg 08-laget etter scoringen og ga en real skjennepreken. Åpenbart ikke fornøyd med det blåtrøyene har levert de siste minuttene.
    43'
    Publikum på Brann stadion reiser seg og klapper laget inn mot pause. Fornøyd med det de har fått servert de første 45 minuttene.
    44'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Brann kontrer og kun en oppmerksom Thomassen hindrer Koomson fra å komme alene med Vasjutin.
    45'+1
    Corneren fra Strand er god, men Næss header unna.
    45'+2
    Brann står etter og innlegget finner Acosta på bakerste stolpe. Han header inn mot Bamba, som er en liten halvmeter unna å sette 3-0.
    45'+2
    "Rosenborg rykker ned" synges på Brann stadion etter at speaker annonserer at det står 0-1 i Trondheim.
    45'+3
    Svein Oddvar Moen blåser av den første omgangen. Sarpsborg 08 startet friskt, men deretter har Brann styrt alt som har skjedd ute på gressmatta. Etter halvtimen kom også scoringen på en nydelig kontring der Berisha var iskald alene med Vasjutin. Ti minutter senere var det Petter Strand som doblet ledelsen etter fint Brann-spill i forkant. Dermed har bergenserne et godt utgangspunkt før annenomgang. Geir Bakke har derimot mye å justere på, dersom det skal bli poeng med tilbake til Østfold.
    Lagene entrer banen og vi er snart klare for annenomgang.
    Brann sparker i gang kampen etter pause.
    46'
    Wormgoor blir liggende nede etter en duell med Skålevik. Kommer seg til slutt på beina.
    47'
    Kristiansen forsøker å finne Berisha på direkten, men utførelsen er svak.
    48'
    Stor mulighet for bortelaget. Et fint innlegg fra Larsen finner Skålevik på 6 meter. Han prøver seg på noe som ligner et brassespark, men Opdal er god og redder til corner.
    50'
    Salvesen banker ballen inn, men Brann får etter mye om og men klarert unna.
    50'
    Bra kontringsmulighet for Brann. Berisha driver frem og slipper perfekt til Strand. Han kan avslutte på direkten, men velger å dra seg inn i banen. Der er det trangt og Sarpsborg får taklet. Burde utnyttet den og blitt tomålsscorer.
    51'
    Koomson kommer seg forbi Lund Nielsen, men rives i drakten. Han velger likevel å stå på beina. Hjemmepublikummet kritisk til at stopperen ikke får gult i etterkant.
    53'
    Sarpsborg 08 slår langt i retning av Skålevik. Mannen som veier cirka halvparten av Acosta og Wormgoor hver for seg, har fått tøffe forhold den første timen.
    55'
    Forholdsvis rolig åpning på den andre omgangen.
    56'
    Fint Sarpsborg 08-spill. Innlegget fra Thomassen er brukbart og Wormgoor må heade til corner.
    58'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Brann 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Sheldon Bateau
    Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen
    Så reduserer Sarpsborg 08 og det blir knyst stille på stadion. En corner fra Kristoffer Larsen treffer Ole Jørgen Halvorsen på forunderlig vis og på bakerste stolpe ruver Bateau høyest og header inn 1-2.
    58'
    Målscorer Bateau blir liggende nede med en skade. Ser ut som han holder seg til kneet.
    60'
    Stadion eksploderer når speaker annonserer at Haugesund har økt ledelsen til 2-0 borte mot Rosenborg.
    60'
    Midtstopper Bateau hinker av banen. Han får behandling, men ser ut til å kunne fortsette.
    61'
    Stemningen blir ikke mindre når Kristiansund har gått opp i 3-2 mot Molde. Kan bli en drømmekveld for Brann-supporterne.
    62'
    Salvesen kommer seg rundt på venstrekanten og banker ballen inn foran mål. Der har Opdal god kontroll.
    63'
    Sarpsborg 08 ble tidvis kjørt over i førsteomgang. Nå har blåtrøyene fått mer initiativ i kampen.
    63'
    Berisha på et fint løp bak Lindseth, før han slår inn mot Strand. Han skyter fra 17-18 meter, men treffer ikke skikkelig og Vasjutin har grei kontroll.
    64'
    Sarpsborg kombinerer fint og innlegget fra Thomassen finner Zachariassen. Han treffer dårlig på forsøket og Brann får dermed klarert unna.
    66'
    Strand leverer en helfrekk finte på Bateau, men Næss redder stopperkollegaen og header til corner.
    67'
    Lund Nielsen header unna, men i returrommet står Kristiansen. Han banker til på volley, men til slutt får blåtrøyene klarert til innkast.
    68'
    Bamba tar med Næss på løpetur, før sistnevnte ser seg nødt til å felle spissen. Frispark fem meter fra cornerflagget.
    69'
    Yttergård Jenssen svinger frisparket inn foran mål, hvor Bamba er utrolig nære å heade inn 3-1. Fin mulighet for rødtrøyene.
    70'
    Koomson driver fremover, før han spiller fri Bamba. Han skyter på direkten, men forsøket går i stangen og ut.
    70'
    Brann har brukbar kontroll på kampen nå.
    73'
    Berisha spilles fri, men vinkes av for offside.
    73'
    Koomson med herlig driv opp langs høyrekanten, før han finner Bamba foran mål. Avslutningen til spissen er fortsatt ikke presis nok og går noen meter til side for mål.
    74'
    Halvorsen banker til fra 30 meter, men skuddet havner på rad 15 hos Bataljonen.
    75'
    Koomson presser frem et hjørnespark.
    77'
    Yttergård Jenssen svinger corneren inn foran mål, men Næss får headet unna.
    78'
    16.484 tilskuere på Brann stadion i dag.
    80'
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Sheldon Bateau
    Målscorer Bateau må bytte etter skaden fra tidligere. Inn kommer unggutten Sebastian Jarl.
    80'
    Inn: Jørgen Strand Larsen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    Sarpsborg bytter på nytt. Skålevik får applaus når han forlater banen. Inn kommer Strand Larsen som en direkte erstatning på topp.
    82'
    Thomassen kaster langt når Sarpsborg 08 flytter opp. Hjemmelaget får headet unna ved første anledning. På det påfølgende innkastet får rødtrøyene klarert unna.
    87'
    Løkberg gjør seg klar på benken.
    87'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Petter Strand
    88'
    Fin sjanse for innbytter Løkberg. Berisha driver fremover og finner Løkberg på tur inn i feltet, men Sarpsborg 08 får klarert til corner i siste sekund.
    90'
    Koomson slår kort til Yttergård Jenssen før han prøver seg med et skudd. Det går utenfor.
    90'
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Gilbert Koomson
    Meget god kamp fra Koomson som får stor applaus fra publikum når han forlater banen.
    90'
    Fire minutter tillegg.
    90'+1
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Daouda Bamba
    Bamba leverer en meget god kamp, men må gå av banen uten scoring i kveld.
    90'+3
    VANVITTIG SJANSE for Sarpsborg 08. Thomassen kommer rundt på siden og legger inn foran mål. Halvorsen skal bare sette den i mål, men treffer Kristiansen på strek. Etter klabb og ball på et par-tre meter, havner ballen til slutt hos Opdal. Der slipper Brann med skrekken.
    90'+4
    Ny stor sjanse. Wormgoor får til slutt klarert til corner.
    90'+5
    Brann tar alle tre poengene i Bergen. Det var alt i alt fortjent etter spill og sjanser, men Sarpsborg 08 kunne røvet med seg ett poeng på slutten. Rødtrøyene sto dog i mot og får dermed en fin inngang før 17. mai-toget i morgen.