Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Tromsø og Aalesund.
    Tromsø XI: Kongshavn - Ødegaard, Wangberg, Yttergård Jenssen - Norbye, Gamst Pedersen, Landu-Landu, Nilsen - Lehne Olsen, Bakenga - Åsen.
    Aalesund XI: Lie - Arnarson, Ramsteijn, Gretarsson, Kirkeskov - Fet, Riise, Carlsen, Thrandarson - Papazoglou - Abdellaoue.
    Mushaga Bakenga, som nylig byttet ut Rosenborg med Tromsø, får sin Tromsø-debut i dag.
    0'
    Tromsø håper nok at Bakenga skal bidra umiddelbart. Tromsø trenger scoringer og de trenger poeng, ettersom de er sist i Eliteserien med bare 15 poeng. Tromsø blir uansett utfall værende under streken i dag.
    0'
    Aalesund er på sin side på trygg grunn - enn så lenge. De ligger på 11. plass med 24 poeng, men det er bare fem poeng ned til Kristiansund på playoff.
    0'
    Mannen Tromsø må stopper heter Mostafa Abdellaoue. Mos har nest flest scoringer i Norges toppdivisjon, med ti nettkjenninger. Bare Stabæks Ohi har flere (13).
    0'
    "Gutan" har ikke vunnet siden 16. mai, da de slo Rosenborg 2-1 på Lerkendal.
    0'
    Aalesund er inne i en skikkelig formsvikt de også. Sunnmøringene har ikke tatt alle tre poengene i en kamp siden 25. juni, da de nedsablet Odd og vant hele 5-1.
    0'
    Eliteserie-hymnen fra Highasakite runger over Alfheim, og lagene entrer kunstgresset i nordens Paris.
    0'
    Det er kanskje august, men Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise har hansker på i dag. Sammen med en kortermet trøye.
    0'
    Tromsø sparker igang oppgjøret, og det er Mushaga Bakenga som sparker igang sin Tromsø-karriere.
    1'
    Vertene starter aggressivt. Presser høyt og går rett i strupen på sunnmøringene.
    1'
    Spillet stoppes. Hodeskade på Åsen og Carlsen. Stanget hodene sammen.
    2'
    Begge er heldigvis på beina igjen og oppgjøret kan fortsette.
    3'
    Slurvete åpning fra Aalesund, som for anledningen spiller i sine blå bortetrøyer.
    3'
    Kjempesjanse for Bakenga! Spilles lekkert gjennom av Åsen, fra noe skrått hold avslutter Beknga, men Lie er god og redder avslutningen.
    4'
    Tromsø får hjørnespark, men den går tvers gjennom Aalesund-feltet.
    5'
    Bakenga har presentert seg. Uhyre nære en drømmedebut der, spissen.
    5'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Aalesund
    Mål: Gjermund Åsen
    Målgivende: Lasse Nilsen
    Så sitter den for Gutan! Lasse Nilsen utfordrer på venstrekanten, kommer til innlegg i retning Bakenga, som ikke får en tå på ballen. Det er heilt greit, for på bakerste stolpe er Gjermund Åsen og bredsider ballen i mål!
    6'
    Dette var kjærkomment for Tromsø-fansen. Ellevill jubel da ballen fant nettmaskene.
    7'
    Meget god åpning av vertene her. Ditto svakt av Aalesund.
    8'
    Papazoglou prøver sg fra drøye 25 meter, men skuddet går godt til side for mål.
    8'
    Frispark til Papazoglou. God innleggsposisjon.
    9'
    Svinges inn og heades ut.
    10'
    Aalesund avvinkes for offside.
    10'
    Lehne Olsen river seg løs fra Kirkeskov, kommer til avslutning, men får ikke styrt skuddet på mål.
    11'
    Gjestene vinner et hjørnespark.
    13'
    Kirkeskov svinger den inn med venstrebeinet, men Wangberg klarerer.
    13'
    Fet får en kjempesjanse fra 16 meter, men skuddet går milevis utenfor. Svak avslutning.
    14'
    Bakenga vinkes av for offside.
    15'
    Bakenga rundlurer Ramsteijn med en vending på den famøse femøringen. Lysten på å vise seg frem her, debutanten.
    16'
    Arnarson har tatt telling og får tilsyn.
    17'
    På beina igjen, islendingen.
    17'
    Frispark til Aalesund.
    18'
    For en sjanse for Tromsø! Gjermund Åsen slår en perfekt pasning over Aafk-forsvaret, men Lehne Olsen er en skostørrelse unna å få foten på den! Ballen stryker Lies stolpe.
    19'
    Aalesund vinner et hjørnespark på motsatt side.
    20'
    Mål for Aalesund!
    Tromsø 1 - 1 Aalesund
    Mål: Thanasis Papazoglou
    Målgivende: Fredrik Carlsen
    Så utligner Aalesund på den corneren! Papazoglou stanger inn Carlsens corner! Grekeren får gå opp helt upresset. Der sove Tromsø i timen!
    20'
    Litt mot spillets gang, den utligningen der. Aalesund er dødelig effektive som scorer på sin første mulighet.
    21'
    En god og underholdende første omgang så langt i nordens Paris.
    22'
    Åsen går i bakken. Frispark.
    23'
    Nilsen skyter inn et innlegg, men ingen Tromsø-spillere får beina på ballen.
    23'
    Tromsø får frispark i en god innleggsposisjon.
    26'
    Gamst Pedersen skal svinge denne inn.
    26'
    Svakt slått. Får et hjørnespark.
    27'
    Ååååh, Tromsø! Der burde dere scoret! Klabb og babb etter Gamstens corner. Bakenga bommer på ballen, så får Landu-Landu en mulighet på returen og smeller den over!
    27'
    Mos prøver seg med en volley utenfor 16-meteren, men Kongshavn har god kontroll da den ballen går både over og utenfor.
    30'
    Gamsten ligger nede. Holder seg til ankelen.
    34'
    Er på beina igjen, den tidligere Premier League-spilleren.
    34'
    Frispark til Tromsø på 25 meter. God posisjon.
    35'
    Gamsten kommer nok til å prøve seg herfra.
    36'
    Nei, det blir Lehne Olsen. Rett i muren.
    36'
    Halve Tromsø roper på straffe når Lehne Olsen går i bakken i duell med Mos. En klar dytt fra Aalesund-spissen. Får ikke straffe, dog.
    36'
    Offside på Mos i den andre enden.
    37'
    Lehne Olsen kommer plutselig alene med Lie, men han vinkes av for offside.
    38'
    Frispark til Aalesund litt utenfor Tromsøs 16 meter.
    39'
    Nærmer oss pause på Alfheim. Fortsatt like langt.
    42'
    Frispark til Aalesund. Gamsten synder.
    42'
    Aalesund vinner et hjørnespark.
    42'
    Ender med ny corner.
    44'
    Klareres.
    44'
    Klønete involvering av Ramsteijn. Gir corner.
    45'
    Ender med frispark til gjestene.
    45'+1
    Tre minutter er lagt til på Alfheim.
    45'+1
    Både Landu Landu og Wangberg må stå over i Tromsøs neste Eliteserie-kamp.
    45'+1
    Mos får frispark. Holdes igjen noe voldsomt av Wangberg som allerede har et gult kort.
    45'+3
    Slipper billig unna her, Wangberg.
    45'+3
    Trond Fredriksen raser og vil ha en tidlig dusj på Wangberg. Får tilsnakk av dommer.
    45'+3
    45'+3
    46'
    Den andre omgangen er underveis.
    46'
    Skremmeskudd fra Tromsø! Gjermund Åsen prøver seg, men skuddet går til side for mål.
    47'
    Tromsø 2 - 1 Aalesund
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Thomas Lehne Olsen sender Alfheim til himmels! Gamsten sender en helt perfekt pasning i bakrom, Lehne Olsen tar med seg ballen og avslutter kontakt i mål!
    48'
    Tromsø gjør akkurat det samme de gjorde i første omgang: skrider til verks og tar grep om kampen.
    48'
    Gamsten feller Thrandarson. Frispark.
    48'
    Nytt frispark til Aalesund.
    49'
    Corner for tangotrøyene.
    50'
    Klareres av Gamst Pedersen.
    50'
    Ny stor mulighet for Tromsø! Landu Landu vinner ballen, avanserer og banker til fra 17 meter, men skuddet barberer Andreas Lies stolpe.
    52'
    Gjermund Åsen felles .
    53'
    Offside på Nilsen.
    54'
    Tromsø 2 - 2 Aalesund
    Mål: Aron Elís Þrándarson
    Målgivende: Mohammed Abdellaoue
    Tromsø-forsvaret sovner og roter det til for seg selv! Mos snapper en svak støttepasning fra Wangberg, spiller fri Thrandarson som på åpent mål setter inn utligningen!
    54'
    Nilsen får frispark.
    55'
    Gjermund Åsen får en god mulighet, men skyter i nettveggen fra skrått hold.
    56'
    Åsen får frispark mot seg, og er rasende over dommerens avgjørelse.
    57'
    Nytt frispark til Aalesund. Denne gangen er det Lehne Olsen som lager det.
    59'
    Mange frispark nå. Tromsøs tur til å få et.
    59'
    Ødegaard prøver seg fra langt hold. Ikke helt ueffent forsøk, men skuddet går utenfor.
    60'
    Offside på Mos.
    62'
    Kirkeskov rundlures av Norbye, og sistnevnte får frispark.
    63'
    Ville protester fra sunnmøringene.
    64'
    Trond Fredriksen blir bortvist fra benken også! Nå koker det i Tromsø.
    65'
    Fredriksen slår seg ned med Tromsø-fansen og koster på seg et lite glis etter noen kommentarer.
    66'
    Elleve mot ti på Alfheim nå. Kan Tromsø utnytte overtallet?
    68'
    Det spilles mot et mål nå. Tromsø presser Aalesund bakover. Vinner et hjørnespark.
    70'
    I det Tromsø-fansen maner spillerne til kamp, klareres corneren.
    70'
    Enorm sjanse for Papazoglou! Spilles fri og er alene med Kongshavn, men Tromsøs sisteskannse varter opp med en mesterlig redning og holder Tromsø i kampen!
    74'
    Tromsø 3 - 2 Aalesund
    Målgivende: Hans Norbye
    Tromsø går rett i angrep og tar ledelsen! Og det er et kremmerhus fra Thomas Lehne Olsen! Lader kanonen og banker til fra nesten 30 meter, og den suser forbi Lie i mål!
    75'
    For en kamp!
    76'
    Norbye kommer til avslutning, men det går utenfor mål.
    81'
    Offside på Tromsø.
    83'
    Trampeklapp for Tromsø-spillerne her.
    86'
    Landu Landu lager frispark.
    87'
    Offside på Lehne Olsen.
    88'
    Stolpen! Åsen brenner til og treffer stolpen! Nesten for Tromsø!
    90'
    Fire minutter legges til på Alfheim.
    90'+1
    ÅÅÅÅH FOR EN SJANSE FOR AALESUND! Papazoglou får en gavepakke av en mulighet, men Kongshavn redder poeng for Tromsø! En eventyrlig mulighet til å utligne med ti mann!