Sogndal (3-4-3): Mathias Dyngeland - Ulrik Fredriksen, Bjørn Inge Utvik, Reiss Greenidge - Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Chidiebere Nwakali, Victor Grodås - Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Bendik Bye
    0'
    Kristiansund (4-4-2): Sean McDermott - Joakim Bjerkås, Dan Peter Ulvestad, Nikita Baranov, Aliou Coly - Jonas Rønningen, Sverre Økland, Pål Erik Ulvestad, Liridon Kalludra - Benjamin Stokke, Daouda Bamba.
    0'
    Viktig kamp i bunnnstriden på Fosshaugane i kveld. Sogndal har ikke vunnet siden 1-0-seieren mot Aalesund 1. juli, Kristiansunds siste seier kom mot Stabæk 25. juni. Sogndal står med tre strake tap og trenger en seier i kveld. Det gjør også Kristiansund som vil hoppe forbi Sogndal og opp på sikker grunn med en trepoenger på Fosshaugane.
    0'
    Sogndal stiller redusert med Kjetil Wæhler ute med karantene og Erik Schulze med skade. Ifølge Sogn Avis har forsvarsrekka en snittalder på 19,5 år.
    0'
    Utvik, nykommer Greenidge og Fredriksen utgjør Sogndals forsvar. Også Steiring er ute med karantene.
    0'
    Christoffer Aasbakk er vraket fra Kristiansunds førsteoppstilling. Inn kommer fordel Aliou Coly, ifølge Tidens Krav.
    0'
    Kampen er i gang på Fosshaugane. Fint spillevær med 14 grader og opphold.
    1'
    Bjørn Inge Utvik er tilbake i sjefsrollen i midtforsvaret for Sogndal etter et langvarig skadeavbrekk. Første kamp fra start siden 7. mai. Stiller også uten hjelmen som kjennetegnet ham i vår.
    3'
    Coly går ned etter et høyt spark fra Birkelund.
    5'
    Birkelund forsøkte å ta ballen, Coly gikk ned med hodet. Et uhell, men Coly må ha behandling. Ligger fortsatt nede.
    6'
    Coly er klar igjen.
    7'
    Sogndal har sikret seg nok en sværing i forsvaret. Britiske Reiss Greenidge må være rundt to meter.
    9'
    Kampen har ikke fått satt seg ennå. Mye dødballer, innkast, kontringer og kjemping.
    11'
    Det er straffe til Sogndal. Grodås blir revet ned!
    14'
    Sogndal scorer på straffe!
    Sogndal 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Gilbert Koomson
    Gilbert Koomson setter straffen sikkert i nettet etter at McDermott har valgt feil side.
    15'
    Gult kort til Kristiansund
    Joakim Bjerkås
    Synderen Bjerkås får gult kort i straffesituasjonen.
    15'
    Det var den åpningen Sogndal ønsket seg. Ikke ufortjent heller. Hjemmelaget har vært best totalt sett.
    21'
    Kjempesjanse for Sogndal. Bye kommer gjennom, blir litt forstyrret og Mcdermott kommer ut og avverger fint.
    22'
    Den burde Bye satt, men han fant ikke åpningen å skyte i. Prøvde å sette den mellom beina på keeper, men der var det en fot.
    23'
    Så langt har Kristiansund hatt lite å by på. Har slitt på bortebane det meste av sesongen. Ser ikke komfortable ut på Fosshaugane heller - så langt.
    24'
    Dommer Trygve Kjensli vakte harme da han ga Aalesund to straffer mot Brann. Så ut til å vurdere dagens straffesituasjon riktig. Grodås fikk en arm på skulderen på vei gjennom.
    27'
    Victor Grodås får en sjelden sjanse fra start, har vært mye skadet. Sønnen til Frode har vært frisk på venstrekanten. Grodås var på utlån til nettopp Kristiansund i opprykkssesongen i fjor.
    31'
    Ramsland setter ballen i mål, men avvinket for offside.
    32'
    Hjemvendte Magne Hoset er i oppvarming på sidelinjen for Kristiansund. Får sikkert mmuligheten om dette står seg.
    34'
    Koomson slå corneren inn, stanges ut.
    36'
    Holding i Kristiansund-feltet, Fredriksen blir pakket inn, men de kommer unna med det.
    37'
    Bjerkås lever farlig. Feller Nwakali like utenfor 16-meteren. Nesten gult kort og utvisning.
    37'
    Nwakali blåser frisparket høyt over. Svak utnyttelse.
    38'
    Kristiansund har ikke skapt en eneste sjanse. Må komme med mye mer enn dette skal det bli poeng.
    39'
    Bamba kommer til dødlinjen på venstresiden og får lagt inn. Men ingen som går på innlegget i feltet. KBK fyller ikke på med folk.
    41'
    Gjestene forsøker å skape et press mot slutten av omgangen. Blir pumping frem uten adresse,
    43'
    Kristiansund finner ikke løsningen i angrep. Sliter veldig fra 20 meter og inn.
    44'
    Utvik har klart seg meget godt i Wæhler-rollen i midtforsvaret. Styrer, dirigerer og duellerer.
    45'+1
    Lagt til to minutter i omgangen.
    45'+2
    45'+2
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Jean Allasane Mendy
    Ut: Joakim Bjerkås
    46'
    46'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Liridon Kalludra
    Dobbeltbytte i pausen.
    46'
    KBK-trener Christian Michelsen måtte foreta seg noe etter en svak første omgang av laget. Bjerkås var et naturlig bytte, backen levde farlig etter et gult kort og havnet nesten i dusjen rett før pause. Kalludra greide heller ikke prege kampen.
    50'
    Der kommer KBK til en liten farlighet. Rønningen slår innoverskrudd frispark som Utvik hiver seg og stanger ut. Corneren header Nwakali til en ny corner, før samme mann avklarer.
    53'
    Utvik ofrer seg i duell foran mål med Bamba. Det smeller i bein i duellen, men Utvik halter ut på banen igjen.
    54'
    KBK er kommer mer frem på banen nå og skaper et visst press.
    54'
    Rønningen fyrer et frispark rett i muren til Sogndal. Treffer Ramsland i hodet, spissen tar telling.
    56'
    Bye kommer til en god sjanse for Sogndal. Fra litt spiss vinkel setter han ballen lavt i nærmeste hjørne, der er Mcdermott og redder glimnrende.
    58'
    Kjemperedning av Mcdermott igjen. Koomson finter seg fri og skyter, KBK-målvakten serverer en refleksredning til corner.
    60'
    Blir ikke noe av corneren. Nå er det stopp i spillet mens Rønningen ligger nede.
    61'
    Sogndal har falt litt bakpå igjen nå. Leder sjansestatistikken klart, men det betyr som kjent ikke noe. KBK trenger bare ett mål så er vi like langt.
    63'
    Koomson kjører karusell med innbytter Sørli. Legger inn til Birkelund som skyter over.
    64'
    Der kom KBK farlig frempå. Først ved Mendy som ble blokkert, så skudd ved Rønningen som Dyngeland reddet.
    66'
    Farlig Sogndal-innlegg. Det blir slått inn fra venstre, men ballen får gå gjennom hele feltet uten at noen klarer å få beinet på ballen.
    71'
    Sondre Sørli
    River i trøyen til Teniste når han er på vei fremover.
    72'
    Inn: Magne Hoseth
    Ut: Sverre Økland
    Comeback i Eliteserien for 36-åringen. Det er snaut to år siden sist han spilte i denne ligaen.
    73'
    Ulvestad får headet unna ved første stolpe.
    75'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Chidiebere Nwakali
    Målgivende: Gilbert Koomson
    Wow!! For et knallskudd. Det kommer etter et frispark på nesten 30 meter, Koomson bare sender ballen ut til Nwakali som klemmer til - rett i kassen. KBK-keeper McDermott er rasende på sine medspillere, han er ikke fornøyd med muren de satte opp på frisparket.
    76'
    Dette ser meget vanskelig ut for gjestene. Sliter med å skape noe som helst foran Sogndals mål akkurat nå.
    82'
    Hoseth svinger inn, men Ramsland går høyest i feltet og header ballen vekk.
    84'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Markus Brændsrød
    Ut: Gilbert Koomson
    86'
    Hoseth med ny corner, denne gangen er det helt elendig slått og ender med innkast på motsatt side av banen.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Inn: Eirik Skaasheim
    Ut: Bendik Bye
    90'+2
    90'+2
    Da er det over! Etter fem kamper uten seier tar Sogndal en etterlengtet trepoenger. Og de vinner fortjent.