4-1
5-1
1 134
604

Hei, og velkommen til livedekningen av 3.runde i cupen. Strømsgodset og Stabæk møtes på Marienlyst i Drammen og får et lite pusterom fra poengjaget i Eliteserien.
    Disse to lagene møttes i seriespill for drøye to måneder siden i det som var Eirik Kjønøs første kamp som hovedtrener for Stabæk. Strømsgodset vant den kampen 2-1 etter at Stabæk tok ledelsen ved Edvardsen før Johan Hove utlignet like etter. Kjønøs gutter kunne ha tatt alle tre poengene om Sammy Skytte hadde satt sitt straffespark i nettmaskene, men Viljar Myhra reddet og like etter satte Fred Friday inn det som ble vinnermålet.
    For hjemmelaget så er Johan Hove ute med lysketrøbbel til denne kampen etter at han gikk av tirsdagens trening. Niklas Gunnarsson må også stå over med lårtrøbbel og forsvarsspilleren har ikke trent fotball denne uken.
    Stabæk har hentet portugiseren Tomás Podstawski på free transfer. 26-åringen kommer fra polsk fotball og har flere landskamper for yngre landslag i Portugal i tillegg til at han kan skryte av OL-deltakelse. Det er foreløpig usikkert om midtbanespilleren er i fysisk god nok form til å være med i kveldens tropp.
    På sin vei til 3.runde har Strømsgodset slått Hønefoss (2-0) etter mål av Mikkel Maigaard og Johan Hove, og Ready (1-0) der Niklas Gunnarsson ble tungen på vektskålen med sin scoring.
    Stabæk har beseiret henholdsvis Follo og Ull/Kisa 1-0 i de foregående rundene. Kornelius Normann Hansen scoret målene for Stabæk-gutta.
    Flotte forhold på Marienlyst i skrivende stund. Sol og nesten skyfritt og 21 varme grader. Sommeren kommer med en liten krampetrekning i det høsten er i anmarsj.
    Da er lagoppstillingene klare! Hjemmelaget gjør endringer siden forrige kamp og nysigneringene Thomas Grøgaard og Jordan Attah Kadiri får sine debuter fra start. I tillegg tar Sondre Fosnæss Hansen plass i midtforsvaret og starter også han sin første kamp for sesongen. Krasniqi får fornyet tillit på midtbanen, mens Valdimar Ingimundarson også er inne i 11'eren.
    Stabæk gir Ivan Mesik og Fredrik Haugen tillit fra start for første gang denne sesongen , mens Jeppe Moe ikler seg kapteinsbindet. Mathis Bolly og Kaloyan Kostadinov er også inne i start-11'eren til gjestene.
    0'
    Stabæk med avspark!
    1'
    Hjemmelaget triller i de bakre rekker.
    1'
    Det forsøkes en stikker mot Stenevik, men Sandberg kommer ut og fanger.
    3'
    Bortelaget stiller i en 5-3-2-formasjon kan det se ut til.
    4'
    Mål for Stabæk!
    Strømsgodset 0 - 1 Stabæk
    Mål: Sturla Ottesen
    Målgivende: Jeppe Moe
    Vakker scoring fra bortelaget! Sturla Ottesen stanger inn legget fra Jeppe Moe og Myhra er sjanseløs. Fredrik Haugen tar fatt i taktpinnen og spiller ut til Moe på venstrekanten som svinger inn et glitrende innlegg som Ottesen bukker i mål ved bortre stolpe.
    5'
    Bolly vinkes av for offside når han er alene igjennom.
    7'
    Hjemmelaget kommer på venstrekanten ved Stenevik og Grøgaard, men innlegget fra sistnevnte går bak mål.
    9'
    Kirkevold forsøker å spille fri Kostadinov, men Vilsvik stopper pasningen. Viktig inngripen av høyrebacken for der ville Stabæk kommet alene med Myhra.
    9'
    Vilsvik kommer framover og legger flatt inn foran mål. Kadiri forsøker en avslutning, men den blokkeres på 11 meter.
    10'
    Frispark til hjemmelaget fra 23 meter sentralt i banen. Herman Stengel tar sats, men treffer dårlig og sender ballen i muren.
    10'
    Fossnæs Hanssen spiller opp mot Kadiri, men Pedersen bryter foran.
    13'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Stabæk
    Mål: Halldor Stenevik
    Målgivende: Herman Stengel
    Stenevik bøyer ballen bort i lengste hjørnet og hjemmelaget utligner. Kantspilleren spilles fri ute til venstre av Stengel der han drar seg noen meter inn i banen når Grøgaard åpner rommet utvendig før han lekkert finner det hjørnet utenfor Sandbergs rekkevidde.
    13'
    Da er vi like langt på Marienlyst. Fin-fin åpning på denne kampen!
    14'
    Valsvik bryter foran Kirkevold og hjemmelaget kan ta over. Et ganske tydelig oppspillspunkt for Stabæk i dag Pål Kirkevold.
    16'
    Krasniqi er offensiv og forsøker å komme seg inn i Stabæks 16-meter. Der stoppes han, men han får returen rett i beina og tester skuddfoten fra 17,5 meter. Ballen havner opp på tribunen.
    18'
    Jeppe Moe stiger til værs og kommer først på et innlegg fra Kostadinov, men ballen fyker over tverrligger.
    19'
    Dagens høyeste fra Jordan Attah Kadiri som banker til fra vel 22 meter og sender ballen ut av stadion.
    20'
    Tokstad svinger ballen inn foran mål, men Pedersen er på plass og feier den unna.
    21'
    Krasniqi og Vilsvik kombinerer på høyrekanten, men innlegget fra sistnevnte fyker over alt og alle.
    21'
    Tidlig i bakrom mot Mathis Bolly. Viljar Myhra kommer ut og avverger faren. Farten til den innleide Molde-spilleren er et godt angrepsvåpen, så det var nok ikke siste løpetur for Bolly i dag.
    22'
    Krasniqi forsøker en ball i bakrommet mot Tokstad, men vinkelen er for dårlig og ballen går helt inn til keeper Sandberg.
    25'
    Pignatel Jenssen forsøker å finne Kirkevold i feltet, men brystkassa til Valsvik er i veien. Spredte rop på hands, men dommer vinker det videre.
    26'
    Valsvik stopper Bolly med en sklitakling rett på utsiden av 16-meteren. Meget viktig inngripen av Godsets kaptein ettersom Bolly ville ha vært alene med Myhra.
    28'
    Lars Vilsvik kommer nok en gang til innlegg. Forsøker å finne Kadiri, men den nye spissen bruker er for tøff i duellen med Pedersen og pådrar seg frispark.
    29'
    Frispark til Stabæk fra 23-24 meter. Fredrik Haugen skal slå inn i boksen.
    30'
    Frisparket går via et Godset-hode, før en Stabæk-spiller stusser den over kortlinja og ut til utspill.
    31'
    Hjemmelaget mister ballen og Stabæk kontrer med mange spillere. Fredrik Haugen blir ballfører og tar med seg Kirkevold som løper inn bak Valsvik, før han fyrer av under press. Ballen går rett på Myhra som ikke har store problemer med å holde ballen i fast grep.
    32'
    Stengel og Kostadinov i en ren løpeduell om ballen som triller mot Viljar Myhra. Den duellen vinner Stengel.
    34'
    Hjemmelaget har mistet ballen inne på Stabæks halvdel ved et par anledninger nå. Og ved begge anledninger har bortelaget satt full fart på skøytene og tatt kontringene, men inntil videre har vertene sluppet unna.
    35'
    Kadiri er sterk i kroppen når han holder Ivan Mesik unna på et utspill fra Myhra. Får frisparket til slutt der også Godset-spissen.
    37'
    Heades ut av Kirkevold.
    38'
    Frispark til hjemmelaget omtrent nede ved cornerflagget når Grøgaard legges i bakken av Ottesen.
    39'
    Herman Stengel prøver lykken han fra ganske skrått hold. Sikter mot lengste kryss, men treffer i overkant av tverrliggeren før ballen spretter ut til utspill.
    40'
    Fosnæss Hanssen header ut.
    41'
    Valsvik må gi bort en corner.
    41'
    Valsvik er høyest denne gang og header ut av feltet.
    41'
    Tokstad feies over ende av Jeppe Moe ute ved linja, men det blir kun innkast til bortelaget. Det kunne ligne på et frispark, men dommer Hagenes sier nei.
    42'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Tenner på alle pluggene når Tokstad ikke får frispark.
    42'
    Sammy Skytte får tilsnakk av dommer Hagenes etter å ha laget et frispark midt mellom 16-meterstreken og sidelinja. Hjemmelaget flytter opp folk og Herman Stengel skal slå inn i boksen.
    44'
    Strømsgodset 2 - 1 Stabæk
    Mål: Gustav Valsvik
    Herman Stengel svinger frisparket inn i boksen og der stiger Gustav Valsvik til værs og header ballen i nettmaskene fra straffemerket. Det er folksomt rundt straffemerket og Marcus Sandberg vil også være med i klynga der når Valsvik får hodet på ballen. Men den ballen hadde aldri gått i mål om ikke keeper Sandberg hadde kommet ut på en aldri så liten skogtur der. Godset har snudd det!
    44'
    Det fyres av fra hjemmelaget igjen ved Krasniqi - skuddet sniker seg like til side for stolpen.
    45'+1
    45'+2
    Der blåser Kristoffer Hagenes i fløyta og sender lagene i garderoben for de tilmålte 15 minuttene. Stabæk tok ledelsen da Jeppe Moe slå et meget godt innlegg helt over mot vingback-kollega Sturla Ottesen som takket for gaven med å stange bortelaget i føringen. Ikke mange minutter senere utlignet Halldor Stenevik da han på vakkert vis bøyde ballen bort i det lengste hjørnet. Rett før hvilen var Gustav Valsvik høyest i feltet da Stengel serverte sin andre målgivende for kvelden og sørget for at stillingen til pause er 2-1 i favør vertene. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men Stabæk har fått noen meget gode overgangsmuligheter.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kornelius Normann Hansen
    Ut: Fredrik Haugen
    46'
    Inn: Markus Solbakken
    Ut: Mathis Bolly
    46'
    Krasniqi mister ball ved midtstreken og må lage frispark for å stoppe Stabæks angrep.
    47'
    Stabæk angriper på venstrekanten etter at Valsvik mister ballen på midten. Bortelaget kommer seg fram på venstre, men Normann Hansen makter ikke å få ballen forbi Myhra fra meget kort hold.
    48'
    Kasper Pedersen blir liggende etter en duell med Kadiri.
    49'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    50'
    Det blokkeres to ganger, før Ingimundarson fyrer fra distanse. Via en Stabæk-spiller og til corner.
    51'
    Jeppe Moe står ved streken og header ut til ny corner.
    51'
    Den får Sandberg tak i og Stabæk kan sette i gang.
    51'
    Fint spill på høyresiden til vertene, men Tokstad er ikke like heldig med innlegget. Ballen fyker opp på tribunen bak Sandberg.
    52'
    Myhra slår bort ballen og gir Stabæk innkast. Bommer på Lars Vilsvik med flere meter faktisk der sisteskansen.
    53'
    Nesten for Godset. Tokstad kommer seg til linja og forbi Mesik, men pasningen går bak Kadiri.
    54'
    Vilsvik er frampå igjen! Kommer til innlegg helt nede ved kortlinja og Jeppe Moe må banke ballen til corner.
    55'
    Det blokkeres bak i feltet når Kadiri kommer til skudd. Ballen går ut av feltet og Godset må begynne på nytt.
    55'
    Normann Hansen spilles igjennom, men er i klar offside. Viljar Myhra kommer ut og slår ballen unna.
    57'
    Ingimundarson skaffer hjemmelaget nok en corner etter et godt raid sentralt i banen.
    58'
    Sandberg bokser unna, men hjemmelaget beholder ballen.
    58'
    Innbytter Markus Solbakken ligger nede for Stabæk.
    60'
    Krasniqi skyter rett på Sandberg fra 18 meter. Setter opp vegg med Gustav Valsvik, får igjen ballen og banker til - men rett på keeper.
    61'
    Stabæk sliter med å spille seg til muligheter for øyeblikket.
    62'
    Kadiri bommer på mål fra tre-fire meter, men vinkes av for offside. Den bommen var stor, men heldigvis for Kadiri var han i offside.
    63'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
    Ut: Halldor Stenevik
    63'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Valdimar Thor Ingimundarson
    64'
    Strømsgodset 3 - 1 Stabæk
    Mål: Jordan Attah Kadiri
    Målgivende: Gustav Valsvik
    For en herlig goal av Kadiri! Jager en ball i bakrommet fra Valsvik og løper fra Kasper Pedersen. Så ser det ut til at sjansen renner ut i sanden når midtstopperen kommer tilbake, men så venter Kadiri ut både Pedersen og Sandberg før han chipper ballen lekent i det tomme buret.
    65'
    Inn: Simen Wangberg
    Ut: Jeppe Moe
    67'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Sammy Skytte
    67'
    Cup er cup og alt kan skje, men hjemmelaget har vært klart best de første 20 minuttene av denne omgangen.
    69'
    Strømsgodset 4 - 1 Stabæk
    Kadiri bankerballen bort i hjørnet fra 17-18 meter! Mottar ballen fra Stengel like utenfor 16-meteren og når ingen kommer opp i press, så tar han skjea i egen hånd og legger den bort ved stolpen og Sandberg blir bare stående.
    69'
    Nå må Stabæk klatre et meget høyt fjell om de ønsker å komme videre i cupen.
    72'
    Strømsgodset 5 - 1 Stabæk
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Hattrick! Vilsvik har blitt igjen oppe og lurer offsidefella til Stabæk. Dermed får han fri bane ute til høyre når han banker innlegget flatt langs kunstgresset. Kadiri har fått ferten av mål og spurter inn foran mål før han banker inn sitt tredje for kvelden!
    72'
    Kadiri sitter nede på kunstgresset og trenger tilsyn.
    74'
    Kadiri tusler av banen og Friday skal innpå for hjemmelaget.
    75'
    Går bortelaget mer opp i limingen her nå, eller har de noe på lager? Må i hvertfall finne på noe lurt her de tilreisende.
    76'
    Inn: Fred Friday
    Ut: Jordan Attah Kadiri
    Der kom det annonserte byttet for Godset. Hattrick-helten Kadiri tar plass på tribunen.
    76'
    Stabæk og Ottesen sender ballen i bakrom der Fosnæss Hanssen holder Normann Hansen unna og skjermer ballen inn til Viljar Myhra.
    79'
    Inn: Ari Leifsson
    Ut: Sondre Fosnæss Hanssen
    80'
    Inn: Casper Svendby
    Ut: Gustav Valsvik
    Wibe-Lund sender innpå en debutant her.
    80'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    81'
    Godset er først på ballen, men den havner rett i beina til Høyland.
    83'
    Skudd rett på Viljar Myhra fra Azemi. Sisteskansen er med på notene og slår ballen til siden.
    84'
    Gulliksen banker ballen vekk.
    84'
    Styring fra Normann Hansen etter innlegg fra Mesik - rett på Myhra.
    85'
    Gulliksen kommer til avslutning fra 15 meter etter innlegg fra Tokstad, men rett i hanskene til Sandberg som slår til corner.
    88'
    Mesik er først på den før Pedersen banker den unna. Der overtar hjemmelaget nok en gang.
    88'
    Tas kort og hjemmelaget velger å spille hjemover.
    89'
    Kornelius Normann Hansen vinner ballen fra Leifsson og setter fart inn i feltet før han skyter mot lengste. Skuddet fra 14-15 meter sniker seg en halvmeter til side for stolpen.
    90'+1
    Minimum to minutter tillegg.
    90'+1
    I stolpen fra Krasniqi! Nok en fint angrep av Godset på høyrekanten der Lars Vilsvik er mutters alene. Backen legger ut 45 grader der Krasniqi banker til å setter ballen i stolperota.
    90'+1
    Normann Hansen forsøker en stikker mot Fitim Azemi, men pasningen blir for hard og ballen triller inn til keeper Myhra.
    90'+3
    90'+4
    Der er det slutt på Marienlyst stadion. Strømsgodset slår Stabæk 5-1 og er videre til 4.runde i cupen. Nykommeren Jordan Attah Kadiri ble den store spilleren for hjemmelaget som scoret tre mål i løpet av syv-åtte minutter i 2.omgang og dermed var kampen opp og avgjort. Stabæk var tidvis bra med i de første 45 minuttene og tok også ledelsen ved Sturla Ottesen før Stenevik og Valsvik ordnet pauseledelse for hjemmelaget. Etter hvilen var Godset det førende laget, scoret tre kjappe mål og gjestene ga mer eller mindre opp så det ut til. Nå er det tilbake til seriespill for begge lag og allerede om én uke møtes lagene til kamp om poeng - denne gang på Nadderud.