1-1
1-2
904
550

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av dagens oppgjør mellom HamKam og Raufoss. Det er tredje runde i NM som står på agendaen på Briskeby i dag.
    Det er også en godbit av et mjøsderby vi skal få se i dag, og disse kampene er viktige å vinne for både lagene og supporterne. I innbyrdes oppgjør er det Raufoss som har tatt flest seiere de siste årene. Lagenes elleve siste oppgjør har gitt sju seiere til Raufoss og fire til HamKam. Raufoss er også et av bare tre lag som har slått HamKam i OBOS-ligaen i år.
    Likevel er det kveldens hjemmelag som ligger desidert best an på tabellen. HamKam har hatt en strålende sesong foreløpig, og er serieleder etter 19 runder, mens Raufoss befinner seg på en åttendeplass. Forrige runde ga dog et skuffende resultat for de grønnkledde, med 0-0 mot Strømmen. Raufoss på sin side slo KFUM Oslo 5-1.
    HamKam har bitt godt fra seg i NM før, og har vært i semifinalen hele seks ganger. Det har likevel ikke blitt noen finale på hamarsingene, som i 2019 røk ut i andre runde etter ekstraomganger mot Grorud. Forrige gang de tok seg til tredje runde var året før, da de røk ut i fjerde runde.
    Sist Raufoss tok seg til norgesmesterskapets tredje runde er helt tilbake til 2012, hvor det ble tap mot Odd hjemme på Toten. I likhet med HamKam røk også Raufoss ut i andre runde i 2019, etter straffer mot Fram Larvik.
    Det er bare å glede seg til kampstart 18:00! Vi kommer tilbake med mer informasjon når lagoppstillingene er klare.
    Lagoppstillingene er klare og for Rekdals menn starter Bair på benken. Det samme gjør Opsahl, og inn i startelleveren kommer Onsrud og Sildnes. Ellers ingen endringer fra helgekampen mot Strømmen. Hos Raufoss er toppscorer Ndiaye fremdeles ute med en skulderskade, og Helmersen går inn på topp i hans fravær. Haltvik får også prøve seg fra start her, mens Karlsbakk og Aanesland starter på benken.
    0'
    Hjemmelaget tar avsparket og vi er i gang på Briskeby.
    1'
    HamKam spiller ballen over dødlinja og Lauvli og Raufoss kan overta.
    1'
    Hjemmelaget får kampens første store mulighet. Eriksen mottar et godt innlegg i boks, kommer seg foran Raufoss-forsvaret og får headet. Avslutningen går like over mål!
    3'
    Raufoss prøver seg nå, men Banza avblåses for offside.
    5'
    Mest tenning og offensivitet fra HamKam i startminuttene her, som også legger seg dypt og forsvarer seg godt.
    8'
    Raufoss biter seg fast på HamKams halvdel, og får et innkast midt på halvdelen. Sliter likevel med å finne rom, og har hatt et par lange pasninger som har resultert i offside.
    10'
    Skjærvik med en god pasning mot Eriksen i bakrom, som så vidt rekker ballen, men skyter rett i nettveggen. Vanskelig vinkel der.
    11'
    HamKam med et framstøt nå som stresser Raufoss-forsvaret. Skuddet som omsider kommer går via en Raufoss-fot, og blir ufarlig for Lauvli.
    14'
    Raufoss og Westerlund går seg litt fast ved venstre hjørneflagg, men kriger for å vinne ballen tilbake. Det resulterer i at det dømmes frispark mot Hammer, som blir litt for røff.
    16'
    Frispark til Raufoss denne gangen, omtrent ved midtbanen.
    16'
    Raufoss prøver seg på nok en lang ball, opp mot Helmersen. Keeper Hagen er imidlertid langt ute og når den før Helmersen. Kunne blitt skummelt om sistnevnte fikk tak på den.
    18'
    Slås utoverskrudd mot første stolpe, hvor Eriksen får tak på den og setter full fart framover. Spiller over mot motsatt side, og det Dribles forbi AKinsola før skuddet fyres av utenfor stengene! Nære på for HamKam.
    18'
    Slås inn i feltet, hvor Lauvli bokser ut.
    20'
    Mål for Raufoss!
    HamKam 0 - 1 Raufoss
    Mål: Andreas Helmersen
    Målgivende: Herman Johan Haugen
    Banza spiller opp Haugen på høyresiden, som legger inn lavt mot Helmersen. Han får god tid i feltet, lader opp og setter scoringen med venstrefoten! Noe imot spillets gang, men det står 0-1.
    20'
    Mål for HamKam!
    HamKam 1 - 1 Raufoss
    Mål: Kristian Onsrud
    Målgivende: Emil Sildnes
    Det tok ikke lang tid før utligningen kom! HamKam snapper tilbake ballen høyt i banen, og Sildnes spiller tilbake til Onsrud. Han skyter hardt fra 20 meter og setter 1-1 mot gamle lagkamerater! Ser ikke helt påskrudd ut der, Raufoss.
    22'
    Det ble brått action på Briskeby! Raufoss scorer på sin første målsjanse, før hjemmelaget svarer umiddelbart. Noe bedre takter fra Raufoss igjen nå, og ballinnehavet har jevnet seg ut litt.
    25'
    Stor sjanse for Raufoss! Andreas Helmersen er nære sin andre scoring, denne gangen med hodet. Haltvik drar seg inn fra venstrekanten og prøver seg nok på et skudd, men det skifter retning og Helmersen får headet like utenfor mål.
    28'
    Slås helt inn mot første stolpe, men ingen medspillere får tak på den. Klareres.
    31'
    Akinyemi har fått seg en hodesmell og ser småsvimmel ut. Rusler av banen her, og vi får en stopp i spillet.
    33'
    Slås innoverskrudd mot bakre stolpe, hvor lauvli bokser ut til ny corner.
    34'
    Slås mot bakre stolpe, hvor flere grønnkledde er oppe for å heade, men Fremstad får klarert.
    34'
    Haugen med en upresis pasning, og HamKam får et lavt innkast.
    35'
    Onsrud prøver seg på et innlegg mot Enkerud fra venstresiden, men det blir for høyt og ender i utspill fra Lauvli.
    37'
    HamKam 1 - 2 Raufoss
    Først er det Haltvik som gjør godt forarbeid og skyter fra venstresiden. Hagen er ute i full strekk og byr på en god redning med føttene. Returen plukker til slutt Haugen opp, og han får sendt ballen videre til Helmersen med en lang tå. Han blir tomålsscorer når han dunker den opp i hjørnet!
    37'
    Banza får en viktig inngripen defensivt, når han hindrer Lindkvist i å få ballen i god skuddposisjon.
    41'
    Raufoss har utnyttet sjansene godt her, men har også spilt seg mer inn i kampen utover i omgangen. Det er hvertfall lite trolig at siste mål er scoret her.
    42'
    Litt lavere intensitet nå, og Raufoss tar seg tid til å trille ball ved midtbanen.
    44'
    Slås høyt mot bakre stolpe, hvor Lauvli får en hånd på den og forlenger til innkast.
    44'
    Høyt innkast til HamKam. Kastes nesten helt inn i feltet, men heades ut av Raufoss.
    45'+1
    Det legges til minimum to minutter.
    45'+1
    Nok et langt kast for HamKam og Lindkvist. Helmersen header ut til corner.
    45'+1
    Kort variant, som Raufoss får klarert. Kan også kjøre kontring mot et hjemmelag i ubalanse, men Haugen skyter fra svært optimistisk hold og utenfor mål.
    45'+1
    45'+3
    45'
    Raufoss sparker i gang andre omgang.
    46'
    Etter en førsteomgang hvor Raufoss brukte tid på å spille seg inn i kampen, går de mer offensivt ut nå. Pådrar seg dog et frispark imot ved midtbanen.
    47'
    HamKam med initiativet nå, og prøver et innlegg fra venstresiden. Der står Haugen og header ut.
    49'
    Hjemmelaget har hatt ballen lenge nå, og Raufoss blir jagende litt bak. HamKam sliter likevel med å finne rom til å spille seg helt opp.
    52'
    Så blir det en avslutning fra langt hold fra HamKam, og Lauvli kan ta et langt utspark.
    53'
    HamKam kommer til skudd ved hjørnet av 16-meteren, som Lauvli så vidt får slått til corner!
    54'
    Slås inn i feltet hvor det blir kriging i flere omganger og skummelt for Raufoss. Til slutt får Lauvli ballen i klypene.
    54'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Markus Myre Aanesland
    Ut: Teodor Berg Haltvik
    56'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Emilie Dadjo
    56'
    Unøyaktighet fra HamKams side gjør at Raufoss får et høyt innkast. Westerlund kaster, får tilbake ballen og får en corner.
    58'
    Slås rett i klypene på Hagen. Svak corner.
    58'
    Enkerud spilles opp, og Raufoss roper på offside, men får ikke medhold fra dommer Hagen. Blir i stedet corner til HamKam.
    61'
    Slås lavt mot første stolpe, hvor Raufoss klarerer kontant og langt.
    61'
    Tas mot første stolpe, hvor det er trangt og Raufoss får slått ut til ny corner.
    63'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Theo Bair
    Ut: Emil Sildnes
    63'
    Igjen mot første stolpe, hvor det kriges fra begge lag. Raufoss er sterkest og får klarert. Kan kjøre kontra her.
    64'
    Raufoss klarer ikke å opprettholde farten i kontringen, og blir også avblåst for offside.
    65'
    HamKam er framme igjen, men Hammer er god defensivt og skjermer til utspill fra keeper når pasningen blir litt presis.
    67'
    Slås innoverskrudd mot bakre stolpe, hvor Helmersen rager høyest og header like utenfor venstre stolpe! Slår også ut med armene og vil ha straffe etter å ha blitt dratt i skulderen på vei opp. Muligens på kanten der.
    67'
    Lindkvist legger inn på hodet til Blair, men han får ikke god nok retning på headingen, og forlenger bare mot motsatt side.
    70'
    Hjemmelaget er hissigst offensivt her nå, men Raufoss står godt imot og ønsker nok ikke å ta noen store sjanser. Det flyter heller ikke helt høyt i banen for HamKam.
    72'
    Melgalvis legger inn sentralt mot Eriksen på løp, som nesten får en tå på den! Kunne blitt svært farlig.
    74'
    SKjærvik løfter opp en langpasning, men den blir av den for lange sorten og Lauvli kan ta utspark fra mål.
    77'
    Så er det Eriksen som spiller opp Enkerud alene med keeper, men linjedommer er oppe med flagget. Starter litt for tidlig der, Enkerud.
    78'
    Inn: Jakob Nyland Ørsahl
    Ut: Enoch Banza
    81'
    Inn: Eduards Daskevics
    Ut: Morten Bjørlo
    81'
    Inn: Davod Arzani
    Ut: Rasmus Lindkvist
    81'
    Nok en gang en langpasning fra HamKam, som Lauvli leser godt og plukker.
    83'
    Slås mot bakre stolpe, hvor Enkerud header ut. Raufoss plukker returen, og Helmersen får nok en gang sjansen fra nært hold, men får ikke satt avslutningen med venstrefoten mellom stengene.
    83'
    Det begynner å haste for HamKam nå. Har mesteparten av ballinnehavet her, men det blir mye stanging mot et godt Raufoss-forsvar.
    86'
    Ørsahl med en finn lobb opp mot Helmersen, som er i offside.
    87'
    Akinyemi får sin andre hodesmell for kampen når han går med full kraft inn i en hodeduell mot Eriksen. Blir liggende i feltet. Det spørs om Raufoss kanskje må bytte midtstopper her.
    88'
    Akinyemi er oppe og jogger igjen, og heldigvis for Raufoss tilbake på banen. Dog til piping fra hjemmepublikummet.
    90'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    Onsrud skyter fra 20 meter, og får godt med luft under ballen. Går langt over mål.
    90'+2
    Raufoss og Aanesland med fin kontringsmulighet, hvor Karlsbakk til slutt fyrer av et skudd fra distanse. Det blokkeres ut til innkast.
    90'+2
    Raufoss holder på ball ved hjørneflagget og ønsker å bruke tid nå.
    90'+3
    Får også et frispark høyt i banen, gjestene.
    90'+3
    Raufoss tar alle lovlige midler i bruk for å drøye tid. HamKam kjemper for å gjenvinne ballen.
    90'+4
    Frispark til HamKam ved midtbanen, og Hagen er oppe og tar det.
    90'+5
    Ny overgangsmulighet for Raufoss, hvor Ørsahl skyter via keeper og ut til corner!
    90'+5
    TAs kort til Karlsbakk, som holder ballen ved hjørneflagget.
    90'+5
    90'+5
    Der er det slutt på Briskeby, og Raufoss kan feire at de har avansert til NMs fjerde runde for første gang på lang tid. Det ble en kamp hvor Raufoss ikke hadde noe overveldende antall sjanser, men visste å utnytte dem godt. Det klarte ikke HamKam, som også slet med presisjonen og flyten i sitt offensive spill. Likevel har hjemmelaget hatt noe mer av initiativet gjennom kampen, og spesielt i første omgang, hvor vi også fikk alle tre målene. Det er Helmersen som setter Raufoss sitt første, før Onsrud umiddelbart utnytter et sovende Raufoss-forsvar og setter utligningen. Etter 37 minutter sitter ballen igjen i nettet for Helmersen, og resten av kampen blir stort sett en forsvarskamp for Raufoss. Det løser de godt, og de får også noen gode kontringsmuligheter som de ikke helt klarer å utnytte. Likevel blir det ingen flere mål på Briskeby, og Raufoss slår serielederen ut av cupen! Takk for følget, og ha en fin onsdagskveld videre!