Author avatar

Ble dekket av NTB

    God ettermiddag, og hjertelig velkommen til denne livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Rosenborg fra Marienlyst Stadion.
    Ingebretsen og Ingebrigsten har valgt ut sine respektive elleve, som mønstrer opp i hver sin 4-3-3-formasjon.
    Rosenborg er i realiteten seriemestere, men så lenge Stabæk har en teoretisk mulighet til å ta trønderne igjen, så lar festen vente på seg. Hvittrøyene leder serien med ni poeng og har 28 mål å gå på ned til Bradleys menn, idet det gjenstår tre runder av inneværende sesong.
    Etter at Strømsgodset plukket med seg tre poeng over Odd i forrige runde, er det nå ingen tvil om hvem som er det største formlaget i landets øverste divisjon. Er ubeseiret på de åtte siste, hvor kun ett av de nevnte har endt med uavgjort. Det var mor Viking hjemme 18. september, hvor det til slutt stod 1-1 på lystavla. Siden da har det blitt fire strake seire, og sist var nevnte kampen mot Odd hvor drammenserne vant 2-1.
    Den formen har gjort at de marineblå for alvor har blandet seg inn i medaljekampen, og nå er det sølvet som er i siktet. Laget fra elvebyen befinner seg i skrivende stund på tredjeplass, og status er ett poeng opp til Stabæk og fire ned til Odd.
    Rosenborg kommer fra 1-1 mot Bodø/Glimt i foregående runde, og sendte med det et fullsatt og feststemt Lerkendal stadion hjem i skuffelse. Festen lar vente på seg, og trønderne kommer ikke til å få noe gratis i kveld mot ligaens nest-beste hjemmelag.
    Gjestene må klare seg uten Helland som blir igjen i Trondheim grunnet skade. André Hansen er heller ikke med til Drammen.
    For vertene er det Jørgen Horn som må se kampen fra tribuneplass. Midtstopperen soner karantene.
    Rosenborg var ute og kjempet i Europa på torsdag, og det skal bli spennende å se om trønderne har klart å få kampen ut av beina. Gjør noen endringer på laget som startet i Roma, hvor Hansen, Jensen, Svensson og de Lanlay går ut. Inn kommer Lund Hansen i buret, Reginiussen på stopperplass, Konradsen på midten og Mikkelsen på flanken.
    Marienlyst er en vanskelig arena å vinne kamper på om du er bortelag, og det samme gjelder Rosenborg som ikke har vunnet her siden 2009. På de fem siste har Strømsgodset vunnet to, mens tre har endt uavgjort. I 2013 og 2014 endte begge med brodelig fordeling av poengene etter henholdsvis 2-2 og 1-1. Tar nok gledelig en uavgjort i kveld også, for det vil drepe alle teoretiske muligheter for at gullet havner noe annet sted enn i nettopp Trondheim.
    Kveldens hoveddommer er Tore Hansen fra Feda IL. Han får med seg Jon-Michael Knutsen (Løvenstad) og Øystein Simon Ytterland (Valder) på linjene, mens Ola Hobber Nilsen (Nordstrand) får jobben med å være fjerdedommer.
    Oppvarmingen er unnagjort og det går varmt i portene i det folket strømmer på. Kampen har vært utsolgt i lange tider, og alt ligger til rette for en herlig fotballkamp i det Rosenborg jakter gull, mens Strømsgodset jager sølv!
    Kampen har startet
    Rosenborg med avspark.
    1'
    Abu plukker opp i returrommet og klemmer til, via Selnæs og i klypene på Lund Hansen!
    2'
    Tas kort til Storflor, før det påfølgende stanges unna av Søderlund.
    2'
    Madsen med en utrolig miss fra fire meter! I kjølvannet av corneren svinges det inn på bakre, hvor Vilsvik klemmer til på volley og tvinger frem en god redning av Lund Hansen som må gi retur. Den faller rett i beina på stopperen, som fra kloss hold sender kula utenfor!
    3'
    Abu er skuddkåt nå og klemmer til fra returrommet nok en gang. Samme skjebne som for noen minutter siden. Ender opp i hanskene til Lund Hansen.
    5'
    Nana er fint nede og blokkerer et legg fra Dorsin.
    6'
    Dorsin slipper til Skjelvik som ikke får kontroll å ballen og ender opp med å sleive den over kortlinja.
    6'
    Mikkelsen er nære på å komme alene med Bugge Pettersen, men stikkeren i bakrom er akkurat litt for hardt vektet og spretter helt inn til sisteskansen.
    7'
    Mål for Rosenborg!
    Strømsgodset 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Toppscoreren i serien er raus, og spiller på tvers i det han kommer alene med Bugge Pettersen og lar Konradsen sette inn ledelsen mot gamle lagkamerater. Det hele starter med at målscoreren bryter midt innpå vertenes halvdel, før han spiller vegg med Søderlund og sekundet senere sender ballen i nettmaskene.
    8'
    Etter en god start av vertene, så er det serielederen som tar føringen.
    10'
    Frispark til gjestene i høyre korridor. Selnæs server inn og Bugge Pettersen bokser unna.
    11'
    Gult kort til Strømsgodset
    Marcus Pedersen
    Dytter ned Søderlund og får det gule av dommer Hansen.
    12'
    Frispark i venstre korridor. Sælnes nok en gang, og nok en gang ender ballen opp hos Bugge Pettersen, men denne gang holder han.
    12'
    Boateng banker inn et legg som fyker gjennom hele feltet, før Wikheim plukker opp på bakre og ender opp med å gjøre akkurat det samme. Femmeter til Lund Hansen.
    14'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Marcus Pedersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Så finner vertene rommet bak Rosenborgs bakre firer! Vilsvik spilles fri på høyre etter en nydelig ball fra Fossum. Backen har full oversikt, og finner spissen sin med en strøken ball langs gresset som Pedersen enkelt kan banke inn!
    15'
    Wikheim fanges i offside-fella.
    17'
    Lund Hansen med en kjemperedning etter at Fossum klemmer til fra bakre! Er kjapt oppe med labben og får parert, før Wikheim i neste runde avvinkes for offside!
    19'
    Det er mye som står på spill i kveld og det merkes.
    19'
    Fossum i stanga fra rundt 20 meter! Det er en rakett, men jeg tror det er Lund Hansens fortjeneste at den går i metallet!
    19'
    Bokses unna på første.
    19'
    Lund Hansen ligger lang som han er langs gresset og får slått unna skuddet til Pedersen!
    20'
    Dorsin stusser unna på bakre, før Pedersen sitt skudd blokkeres.
    20'
    Midtsjø klarerer på bakre, rett foran luggen på Fossum som nektes nettkjenning!
    21'
    Lund Hansen er magisk nå, nok en gang varter han opp med en kjemperedning!
    21'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 1 Rosenborg
    Mål: Bismark Adjei-Boateng
    Målgivende: Gustav Valsvik
    Valsvik vinner duellen i det det pumpes inn i boksen i kjølvannet av corneren. Stopperen header ned i farlig rom, hvor Boateng har tatt løpet og ender opp med å snike ballen bort i lengste hjørnet!
    22'
    Det koker helt vilt i Drammen nå. Spillerne gir alt, og noen ganger går dem over streken. Benytter enhver anledning til å fyre oppunder situasjonene som oppstår.
    24'
    Lund Hansen plukker opp på headingen fra Pedersen! Setter avslutningen rett på sisteskansen, fra seks meter!
    24'
    Rosenborg triller ball i bakre firer.
    26'
    Tore Hansen må trekke opp det han har av rutine nå, for nå skjer det mye rart.
    27'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mohammed Abu
    Sparker ballen på Eyjólfsson.
    27'
    Selnæs svinger inn det påfølgende frisparket, men det er ikke mye mer å skrive hjem om i det baller spretter over kortlinja.
    28'
    Gustav Wikheim fikk mål annulert
    30'
    Wikheim setter ballen i nota, men avvinkes korrekt for offside.
    30'
    Eyjólfsson setter full fart oppover høyresiden, men makter ikke å holde ballen i spill.
    32'
    Hanin vrir nydelig til Storflor, som legger de klassiske 45 gradene ut i feltet, men det er ingen på enden av det, bortsett fra Selnæs.
    33'
    Wikheim slår inn fra linja, mot Pedersen som sparker hull i lufta i det han forsøker seg på et brassespark fra ti meter!
    34'
    Heades unna på første, før ballen kommer inn på ny og finner Valsvik. Stopperen vinner hodeduellen, men får ikke nok trykk på avslutningen og Lund Hansen settes aldri på prøve.
    34'
    Gult kort til Rosenborg
    Tobias Mikkelsen
    Feller Abu med en sein takling. Lite å si på den.
    36'
    Valsvik er fint nede og får blokkert legget fra Mikkelsen som ser etter Søderlund.
    37'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Marcus Pedersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Pedersen går opp i duell med Lædre Bjørdal og moser ballen inn med pannebrasken! Lund Hansen er etter, men den ligger så limt inntil stolpen at sisteskansen rekker aldri bort i tide!
    37'
    For en kamp vi har fått så langt. Det er høyt tempo, mange sjanser, temperatur og ikke minst scoringer.
    39'
    Gjestene med ball i bakre firer, før kapteinen fører oppover i banen og inn på vertenes halvdel. Det blir imidlertid ikke mange trekkene, ballen ender over kortlinja og ti femmeter.
    40'
    Pedersen vinner et frispark ved midtstreken etter en duell med Lædre Bjørdal.
    42'
    Hanin drar seg på tvers av banen, før han spiller til Vilsvik som aldri får kontroll på ballen.
    42'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kim Andre Madsen
    Stopperen er nestemann til å havne i dommerens bok, etter at Hansen vurderer ham til å være litt for voldsom der han kommer skliende inn.
    42'
    Wikheim i løpeduell med Selnæs og vingen har halve banen! Sistnevnte parkeres relativt fort, men han gir seg aldri og får til slutt satt inn en takling som tar Wikheim akkurat i skuddøyeblikket! Taklingen er nok til at vingen ikke får til noen god avslutning, men Godset-unionen er ikke enig med dommer Hansen, de vil ha straffe!
    44'
    Vi skal ha ett minutt med tillegg i tiden.
    45'+1
    Skjelvik går og går, før han brenner til fra sju meter, men skuddet ender én desimeter utenfor lengste stolpe!
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Hansen løfter fløyta til munnen og blåser av for en forrykende førsteomgang! Rosenborg tar ledelsen etter kun åtte minutter da tidligere Strømsgodset-spiller Konradsen finner veien til nettmaskene. Så følger det er kanonade av sjanser, redninger, scoringer, gule kort, munnhuggeri, bananlegg og Pedersen. Spissen er først på et fint legg fra Vilsvik og utlikner kjapt trøndernes ledelse. Boateng blir igjen i feltet etter en corner og sender verten opp i ledelsen med sitt 2-1-mål, før Pedersen øker ytterligere med et mesterlig hodestøt. Vi tar en liten pust i bakken, før vi kommer tilbake og forhåpentligvis får like mye underholdning som i første.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bassel Jradi
    Ut: Øyvind Storflor
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mike Jensen
    Ut: Tobias Mikkelsen
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Johan Lædre Bjørdal
    46'
    Vertene triller i gang andre omgang.
    46'
    Ingebrigtsen kjører et dobbeltbytte og setter inn Jensen og de Lanlay.
    47'
    Wikheim kommer seg til linja og får slått, kun centimeterne unna at Pedersen får sitt tredje for kvelden!
    48'
    Så er det marginer i den andre enden! Skjelvik får skyte upresset fra ti meter, i stolpen og ut!
    48'
    Søderlund er så nære på å få satt hodet til på legget fra Midtsjø. Nok en gang er det små marginer som gjør utslaget.
    50'
    Mål for Rosenborg!
    Strømsgodset 3 - 2 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Ole Selnæs
    Det ser ufarlig ut, men plutselig ligger den i nettet, og nok en gang er det Konradsen som viser seg frem! Selnæs lemper inn en ball i feltet, som faller i perfekt harmoni med løpebanen til midtbanekollegaen. Alene med Bugge Pettersen gjør han ingen feil og triller ballen bort i lengste!
    50'
    Søderlund kommer først på, men får ikke styrt headingen på mål!
    52'
    Hanin dundrer oppover flanken og vinner et kast. Her skal det kastes langt i boks. Stusses på første, før det ender i corner.
    54'
    Vilsvik legger inn fra bakre, og gjestene får aldri klarert ballen til tross for flere muligheter. Det hele koker ned til et nytt legg, hvor Valsvik er nære på å styre ballen i mål med hodet!
    55'
    Bugge Pettersen er kjapt oppe med lanken og får stoppet skuddet fra Jensen som brenner til fra rundt seks meter!
    57'
    Bra spiller, Mike Jensen. Det skjer alltid noe produktivt når dansken kommer seg på ballen. Vist sine ferdigheter ved flere anledninger.
    58'
    Mål for Rosenborg!
    Strømsgodset 3 - 3 Rosenborg
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Innbytteren får ballen litt bak seg i boks, men vingen vet råd. Han kaster seg halvveis rundt og serverer en brassevariant, som ender med at ballen finner hele veien til mål! For en scoring, de Lanlay!
    59'
    3-3 og Rosenborg fortsetter å male på.
    60'
    RBK vinner et kast høyt i banen som kjapt omsettes til corner.
    62'
    Pedersen stanger unna på bakre, men Hansen har blåst i favør vertene på en annen duell i feltet.
    62'
    Det er liten tvil om at det er gjestene som sitter med hendene på rattet. Hjemmelaget virker smått sjokkerte etter at hvittrøyene utliknet.
    64'
    Begynner å melde seg litt på igjen nå, Fossum vinner et frispark i god posisjon.
    65'
    Jradi skyter, rett i muren.
    66'
    Hjemmefansen vil ha corner, men Jradi kaster seg inn i Eyjólfsson som klarerer over linja og da dømmer Hansen frispark.
    67'
    Boateng emd et legg fra høyre som kommer ned med snø. Lund Hansen plukker enkelt.
    67'
    Konradsen fyrer løs i returrommet og sender ballen langt til side for mål.
    68'
    Dorsin vinner en duell med Jradi der de møtes på flanken. Backen spiller for øvrig sin 400. kamp for trønderne i kveld.
    69'
    Wikheim finner aldri avtrekkeren, og plutselig er muligheten borte! Kommer fri på venstre, men bruker for langt tid med å bestemme seg, nok til at Midtsjø får kastet seg inn og tatt fra ham det som burde vært en god målsjanse!
    70'
    Klareres på første.
    70'
    Gjestene pumper inn legg etter legg, før ballen til slutt havner i fanget til Bugge Pettersen som får plukket ned i feltet.
    72'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Alexander Søderlund
    Rent spissbytte for gjestene.
    72'
    Vilsvik lurer seg oppover i banen, før han slår inn et perfekt legg, men det er ingen på enden av det! Fyker gjennom boksen på fem meter!
    74'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marco Tagbajumi
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    Ut med en midtbanespiller, inn med spissen som legger seg ut til høyre.
    74'
    8468 tilskuere her i kveld.
    75'
    Pedersen prøve å curle bort i lengste fra 18 meter. Lund Hansen tas på feil fot, og blir tilskuer til at skuddet går akkurat utenfor!
    76'
    Hanin feller Midtsjø og gjestene får et frispark i høyre korridor.
    77'
    Madsen klarerer på bakre og vertene kan kjøre kontra! Det settes fart langs høyresiden, men gjestene er kjappe på omstillingen og får ødelagt overgangsmuligheten.
    77'
    Gult kort til Strømsgodset
    Bassel Jradi
    Kommer inn for seint på Reginiussen og Hansen noterer nok ett navn i boka si.
    79'
    Fossum går ned i boksen etter en duell med Reginiussen og nesten hele stadion skriker etter straffe! Reginiussen kommer ut fra det med ballen under beina, så da kan Hansen vinke spillet videre.
    81'
    Vilsvik med et tidlig legg i retning Pedersen, men ballen når aldri frem.
    83'
    Mye frem og tilbake her nå og ballen skifter fort eier. Skal vi få en vinner i Drammen?
    85'
    Vertene vinner et kast høyt i banen. Vilsvik skal kaste langt, men gjestene får klarert i egen boks.
    86'
    Vilhjálmsson går ned i høyre korridor, og da gjøres det klart for Selnæs nok en gang.
    87'
    Legget er godt slått, og det tar innom flere hoder før den triller over linja og Hansen peker på femmeter.
    88'
    Tore Reginiussen ligger igjen på topp for RBK. Vilhjálmsson er nede som stopper.
    90'
    Vi skal ha tre minutter med tillegg.
    90'+1
    Hanin med et legg som finner Pedersen i boks, men spissen får ikke fyrt av på mål!
    90'+1
    Gjestene med mange trekk i laget, de er ett minutt unna å være seriemestre med dette resultatet.
    90'+3
    Reginiussen på løp nedover høyre, før han ser etter de Lanlay med et legg som snappes opp i boks!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er det over og Rosenborg er seriemester 2015!
    Etter en utrolig underholdende fotballkamp hvor Strømsgodset er det beste laget i første, så tar Ingebrigtsen noen grep og det er liten tvil om at trønderne er best i andre. Mike Jensen kommer inn og setter et helt annet preg på laget, sammen med de Lanlay som fastsetter sluttresultatet til 3-3 med sin fantastiske scoring i det 59. minutt. Derfra og ut er det fortsatt spennende, men det er ikke på langt nær det samme kjøret som vi hadde i timen før. Vertene forsøker å heve seg, og det gjør dem, men de virkelig store sjansene lar vente på seg. Dermed ender det uavgjort for tredje året på rad, og det er nok til at trønderne tar seriegull, mens Strømsgodset ligger a-poeng med Stabæk som har én kamp til gode.
    Vi gratulerer Rosenborg og Trondheim med gullet!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her