0-1
1-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av tippeligaoppgjøret mellom Aalesunds FK og Molde FK.
    Om ikke denne kampen var het nok i utgangspunktet, ble oppgjøret ikke mindre attraktivt etter at Ole Gunnar Solskjær denne uken ble klar for sin andre periode som Molde-trener, snaut to år etter at han sist ledet Molde FK.
    Med Solskjær tilbake som manager for Molde FK betyr det at Erling Moe vil fungere som Solskjærs assistent og høyre hånd under dagens kamp.
    AaFK har ikke slått Molde i en seriekamp siden 2-1 seieren på Aker Stadion i 2003. Øyvind Gjerde satt inn det avgjørende 2-1 målet etter et langt innkast av dagens AaFK-trener Trond Fredriksen.
    Lagene har møtt hverandre 19 ganger i Tippeligaen. AaFK har som nevnt bare vunnet den ene, mens Molde står med hele 13 seiere. Fem har endt uavgjort.
    Solskjær og Molde FK har altså all grunn til å være optimister. De ni siste tippeligaoppgjørene mellom disse to lagene har endt med Molde-seier.
    I vår endte dette oppgjøret med en knusende 5-1 seier til Molde på Aker Stadion. Sander Svendsen og Ola Kamara nettet to ganger hver, mens Tommy Høiland scorte Moldes femte og siste mål. Eks AaFK-profil Michael Barrantes nettet for bortelaget. Han tjener nå til livets opphold i klubben Shanghai Shenxin i Kina.
    Akeem Latifu må stå over dagens kamp på grunn av tre gule kort. Dermed må Trond Fredriksen finne en erstatter for AaFKs gode høyreback.
    En spesiell kamp for Magne Hoseth dette. Molde er klubben som står hans hjerte nærmest, og det faktum at Hoseth i dag står på motsatt banehalvdel enn blåtrøyene må være et rart syn for mange. Magne Hoseth hadde også noen fine år under Solskjærs ledelse med serie- og cupgull. Alle husker øyeblikket da Magne Hoseth skrur inn frisparket i cupfinalen mot Rosenborg i 2013, etterfulgt av en ellevill feiring med Solskjær på sidelinjen.
    Ole Gunnar Solskjær har møtt AaFK seks ganger i Tippeligaen som Molde-trener. Alle seks kampene har endt med seier.
    Tabellmessig har ingen av lagene noe særlig å spille for. AaFK er middelhavsfarer med sin 10.plass, mens medalje er utenfor rekkevidde for Molde med sin 7.plass.
    Lagoppstillingene er klare. Solskjær setter sin rutinerte kaptein Daniel Berg Hestad på benken fra start i sin første startellever etter returen til Molde. Hos AaFK erstatter Oddbjørn Lie suspenderte Akeem Latifu på høyreback.
    Fine spilleforhold og mye folk på tribunen her i Ålesund. Vi er straks klar for kampen om Møre og Romsdal - AaFK vs. Molde. Vi gleder oss!
    Vi er i gang!
    1'
    Rolig start på oppgjøret. Begge lag har fått kjenne litt på ballen uten at de har truet motstanderen noe særlig.
    2'
    Tommy Høiland med dagens første avslutning. Drar seg inn fra venstre og skyter et par meter utenfor fra 10-12 meter.
    4'
    Bjørn Helge Riise får frispark inne på Moldes halvdel. Hjemmelaget flytter opp folk i feltet.
    5'
    Vegard Forren header frisparket unna, og Molde får til slutt frispark.
    6'
    Aron Thrandarson tar seg fint inn i banen og fyrer av like utenfor 16-meterstreken med høyrefoten. Ethan Horvath redder greit.
    7'
    Magne Hoseth introduserer seg i kampen ved å slå et frispark langt over mål. Får håpe for AaFKs skyld at foten blir mer presis utover i kampen.
    8'
    Singh prøver å legge inn, men forsøket blir mer som et skudd. Grytebust må gi corner.
    9'
    Tas kort. Matland klarerer etter hvert unna innlegget på første stolpe.
    9'
    Jevn start på lokaloppgjøret her i Ålesund. Ingen av lagene har klart å feste noe ordentlig grep på kampen, selv om Molde har hatt mest ball.
    12'
    Henrik Bjørdal får ballen med Magne Hoseth på rundt 25 meter og får beskjed fra hele stadion om å skyte. Det gjør han også, men Forren er våkent ute og blokkerer.
    14'
    Sander Svendsen vinner Moldes andre corner.
    14'
    Hjørnespark til Molde
    14'
    Mål for Molde!
    Aalesund 0 - 1 Molde
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Per Egil Flo
    Corneren fra Eirik Hestad blir slått bak i feltet, der ballen blir headet ned til Per-Egil Flo som forsøker å avslutte på direkten. Han treffer en våken Tommy Høiland, som banker inn 1-0 til bortelaget!
    15'
    Drømmestart på Solskjær sitt comeback i Tippeligaen! Det tar ikke mer enn 15 minutter før Molde tar ledelsen her i Ålesund!
    18'
    Hva gjør et så tidlig baklengsmål med hodet til AaFK-spillerne? De vet de har en forferdelig statistikk i disse oppgjørene. Klarer de å svare?
    19'
    Molde triller ball på egen banehalvdel etter scoringen. AaFK ligger dypt nå.
    19'
    Vebjørn Hoff får en klarering rett i brystet og legger ballen til rette for skudd for Mohammed Elyounoussi, men avslutningen hans går like utenfor!
    21'
    Elyounoussi blir felt, og Molde får frispark i god skuddposisjon.
    23'
    Ola Kamara tar frisparket, men AaFK-muren står i veien.
    23'
    Kampen bølger mye frem og tilbake nå. Begge lag ønsker å angripe, og det fører til mange overganger.
    26'
    Eirik Hestad får behandling ute på banen nå. Ser ut til at han kommer seg på beina igjen.
    27'
    Dommer Edvartsen får dagens første pipekonsert da han gir frispark til Molde i stedet for corner til Ålesund.
    28'
    AaFK kontrer tre mot tre, men Hoseth er upresis i det han skal spille Thrandarson gjennom ute til venstre.
    31'
    AaFK har komt mer med i kampen igjen nå, etter at Molde hadde en god periode etter scoringen sin.
    32'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Bjørdal fyrer av fra skrått hold inne i feltet, og keeper Horvath redder det harde skuddet til corner.
    35'
    Vegard Forren klarerer ballen ut.
    36'
    Forren og Semb Berge gjør forholdene vanskelige for AaFKs enslige spiss Leke James. Får ikke mye rom å boltre seg på.
    37'
    Gult kort til Molde
    Tommy Høiland
    River ned Vebjørn Hoff på vei fremover.
    39'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Molde
    Mål: Leke James
    Målgivende: Jo Nymo Matland
    Frisparket som Høiland lager tar AaFK godt vare på. Matlands presise venstrefot finner Leke James inne i feltet, og han avslutter via keeper og høyre stolpe før ballen triller i mål! 1-1 i Ålesund!
    39'
    Hjemmelagets utligning er ikke ufortjent. Tangotrøyene har tatt mer og mer over utover i 1.omgang.
    41'
    Nå handler det meste om AaFK her. Molde har faktisk mer enn nok med å forsvare seg.
    42'
    Per-Egil Flo får frispark ute til venstre. God innleggsposisjon. Eirik Hestad og Sander Svendsen står begge ved ballen.
    43'
    Sander Svendsen slår inn, men innlegget blir blokkert til corner.
    44'
    Dyrestam klarerer unna på første stolpe.
    44'
    AaFK kontrer etter at Molde har fått låne ballen litt, og Bjørdal er nær ved å få ballen i farlig posisjon etter pasning fra Hoseth. Martin Linnes rydder opp i siste liten.
    45'+2
    Vi er på overtid i 1.omgang. Det er lagt til to minutter.
    45'+2
    Leke James og Henrik Bjørdal kombinerer fint før sistnevnte avslutter med utsiden av høyrefoten. Skuddet er nær ved å gå rett i krysset, men uheldigvis for hjemmelaget går ballen på feil side av stolpen.
    45'+3
    45'+3
    Det er pause på Color Line Stadion. Stillingen er 1-1 etter mål av Tommy Høiland og Leke James. Molde scoret etter en corner av Eirik Hestad, men etter Moldes ledermål tok vertene mer og mer over. Leke James satt inn 1-1 etter et presist innlegg fra Jo Nymo Matland. Vi har fått en underholdende 1.omgang i Ålesund der hjemmelaget tok mer og mer over kampen utover i omgangen. Vi er tilbake med en forhåpentligvis like spennende 2.omgang om litt.
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Tommy Høiland
    Moldes målscorer blir erstattet av Mattias Moström i pausen. Usikkert om Høiland kjente på en skade, eller om dette er et taktisk grep av Moldes trenerteam.
    46'
    Det bør også nevnes at Ole Gunnar Solskjær ser kampen her med oss fra pressetribunen, og ikke nede ved innbytterbenken.
    48'
    Moström legger seg ute til høyre på Moldes midtbane, mens Sander Svendsen legger seg bak Ola Kamara på topp.
    49'
    Svendsen vinner corner etter et godt gjennomspill, der avslutningen hans går via keeper Grytebust og ut over dødlinjen.
    53'
    Resultatløs.
    53'
    Aron Thrandarson kommer til en slags avslutning, men skruen på skuddet blir helt feil og forsøket ender med innkast for bortelaget.
    55'
    Kampen står og bikker litt nå. Første ti minuttene av 2.omgang har vært jevnspilt.
    58'
    Leke James har ikke mye å stille opp med i luftduellene med Semb Berge og Forren. Skal nigerianeren få til noe her bør hjemmelaget prøve å finne spissen sin langs bakken.
    59'
    Skagestad stupheader unna et godt innlegg fra Sander Svendsen. Molde er best for øyeblikket.
    62'
    Hoseth finner Matland ute til venstre. Innlegget hans ender med corner for hjemmelaget.
    64'
    Kamara lager ny corner.
    64'
    64'
    Ingen store sjanser hittil i omgangen, men spenningen er likevel til å ta og føle på. Ingen vil tape denne kampen!
    65'
    Solskjær sitter fortsatt stille og rolig her på pressetribunen. Ser ikke ut til at han kommer til å vise seg nede ved sidelinjen i denne kampen.
    67'
    Dagens tilskuertall: 8023.
    68'
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Ola Kamara
    Da har Molde byttet begge spissene sine. Bakenga erstatter Kamara på topp.
    69'
    Tjue minutter igjen av ordinær tid. Lagene tar ikke like store sjanser offensivt lenger. Er frykten for å tape større enn gleden av å vinne i dag?
    73'
    Thrandarson får ballen inne i feltet, men er omringet av Molde-spillere. Ballen ender ute hos Vebjørn Hoff, som fyrer av på direkten fra langt hold. Skuddet skremmer ingen - langt over og til side for mål.
    74'
    Harmeet Singh
    Får det gule for å bruke albuen i duell med Aron Thrandarson.
    75'
    Aalesund 1 - 2 Molde
    Mål: Mohamed Elyounoussi
    Målgivende: Martin Linnes
    Molde får innkast høyt oppe på AaFKs halvdel. Linnes kaster til Svendsen og får ballen tilbake. Deretter serverer han et innlegg av høy klasse som finner Mohammed Elyounoussi på bakerste stolpe, og Moldes venstrekant header kontrollert inn 2-1 ledelse til bortelaget!
    76'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Marlinho
    Ut: Magne Hoset
    Hoseth, som har hatt en helt middels dag på jobb mot gamleklubben, erstattes av brasilianske Marlinho.
    78'
    Gult kort til Aalesund
    Edvard Skagestad
    Skagestad får gult kort for å felle innbytter Bakenga bakfra.
    79'
    Tornekrattet synger 'Det er bare én Magne Hoseth' etter at Hoseth har gått av banen. Fin gest av bortesupporterne.
    81'
    Bjørdal drar lekkert av en Molde-forsvarer og finner Matland ute til venstre. Innlegget hans er nok en gang presist, og Molde-forsvaret må gi corner.
    82'
    Slås lavt ut til Bjørn Helge Riise som fyrer av på direkten. Skuddforsøket ender med ny corner.
    82'
    Blir klarert unna av Molde-forsvaret.
    83'
    AaFK tar ut siste kreftene i håp om poeng her nå, men Molde står godt i forsvar.
    84'
    En lokal jury har kåret Magne Hoseth til AaFKs beste.
    85'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Sander Svendsen
    Evig unge Berg Hestad erstatter unge Sander Svendsen.
    85'
    AaFK med frispark inne på Moldes halvdel. Flytter opp alle mann!
    86'
    AaFK biter seg fast, og Oddbjørn Lie får nok et frispark. Denne gang 30 meter fra mål. Skal Riise eller Matland forsøke seg på skudd her?
    87'
    Frisparket er i ferd med å nå Leke James, men assistentdommer vinker av for offside.
    88'
    Begynner å haste for AaFK nå. Under tre minutter igjen av ordinær tid.
    88'
    Bakenga skaffer corner for bortelaget.
    89'
    Tas kort. Her skal det drøyes tid.
    89'
    Det er minst tre minutter tillagt tid.
    90'+1
    Bjørdal vinner en corner. Siste sjanse for hjemmelaget?
    90'+2
    Keeper Horvath er ute og tar corneren.
    90'+2
    AaFK med frispark. Keeper Grytebust tar det. AaFK har flyttet opp alt de har nå.
    90'+3
    Molde får et etterlengtet frispark. Dermed må AaFK falle tilbake på banen. Det var vel det her i Ålesund?
    90'+4
    90'+4
    Det ender med Molde-seier i Solskjærs comebackkamp her i Ålesund. Solskjær selv holdt en lav profil i dag, og såg mesteparten av kampen fra pressetribunen. Sånn sett er det nok Erling Moe og spillerne selv som skal ha det meste av æren for at Molde nok en gang stikker av med alle poengene i dette derbyet. Mohammed Elyounoussis 2-1 scoring sikret seieren for Molde, selv om AaFK absolutt ga rivalene kamp om poengene. Trond Fredriksen og AaFK går dermed på sitt tiende strake tap for Molde i Tippeligaen. Det svir nok for folka på Sunnmøre. Takk for at du fulgte denne livedekningen. Ha en fortsatt fin søndagskveld!
    Avslutninger: 5-6. På mål: 3-4.