0-1
1-1
2-1
2-2
2-3
3-3
4-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Odd og Sandefjord fra Skagerak Arena!
    For dagens hjemmelag er medaljekampen enda ikke over. Odd ligger riktignok 5 poeng bak Godset, men sistnevte møter RBK denne runden. Bak Odd puster både Viking og VIF skienslaget i ryggen med sine 47 poeng. Med andre ord er 3 poeng høyst nødvendig om skienslaget ønsker topp 4 eller enda bedre edelt metall. For gjestene fra Sandefjord eksisterer det fortsatt muligheter for å unngå nedrykk etter at man på imponerende vis slo nedrykkskandidat, Start, 4-1 hjemme sist runde. Gjestene er nå 5 og 6 poeng bak Mjøndalen og Start som kun har to kamper igjen å spille. Dette bør bli spennnede!
    13 ganger har lagene møttes på Skagerak Arena i alle turneringer inkludert treningskamper. 12 ganger har Odd vunnet, en kamp endte uavgjort, det var en treningskamp i 2013. Statistikken er altså overveldende i favør Odd, uten at det trenger å bety så mye før kampen i aften.
    Når det kommer til karantener er det kun Sandefjords Thomas Juel-Nielsen som er utelukket fra dagens oppgjør. Han soner etter at han fikk sitt femte gule kort sist runde. Espen Ruud er tilbake etter sin karantene, og ingen nye skader har kommet for hjemmelaget. Sandefjord har Martin Andresen ute med skade, det samme er Yaw Ihle Amankwah, Aleksander Gabrielsen og Christer Reppesgård Hansen.
    Sandefjord er Tippeligaens dårligste på bortebane, og har ikke vunnet én eneste bortekamp i årets Tippeliga. To uavgjorte kamper og 11 tap er fasiten hittil i år. Laget står med kun en seier på de siste syv kampene totalt. Odd har bedre form å vise til, men tapte sist mot Godset i Drammen 1-2. Før dette spilte man 10 kamper som resulterte med 8 seiere og 2 uavgjort.
    Da er lagene klare! Sandefjord en forandringer fra sist mens Odd det samme gjør Odd. For hjemmelaget er Espen Ruud tilbake etter kantene. Hos gjestene kommer Geir Ludvig Fevang inn for Kristoffer Normann Hansen.
    Begge lag starter i vante formasjoner. Det er dog litt usikkerhet rundt hvilken rolle Erik Mjelde får på topp hos gjestene. Mulig han starter som en tier med Sellin som klassisk nier.
    For dem som ikke kjenner til ham ennå er det verdt å merke seg at Pau Morer starter sin femte kamp for Sandefjord i aften. Den spanske 20-åringen som sist spilte i Girona har levert solide perstajson fra sin indreløperposisjon når han har fått muligheten. Blir spennede å se hva han kan utrette mot et ballsikkert hjemmelag.
    Oliver Occean ligger foreløpig på en fjerdeplass på årets toppscorerliste i eliteserien. Han har scoret 13 mål sålangt, men har gode muligheter til å ta igjen Adama Diomande som for tiden holder annenplassen med 17 nettkjenninger.
    Hos Sandefjord er Erik Mjelde lagets toppscorer hvis man regner spillere som fortsatt er i troppen. Bergenseren har scoret 5 mål. Pål Aleksander Kirkevold som nå spiller i Hobro scoret 8 mål før han forlot Norge og Sandefjord.
    Dagens dommer er Tommy Skjerven.
    Lagene entrer banen og vi er straks klare for kamp. God fornøyelse!
    Kampen har startet
    Odd starter med ballen!
    1'
    Bentley forsøker seg på skudd fra seksten, men Grorud er raskt fremme og blokker skuddet.
    2'
    Odd roer ned spillet og triller ball fra side til side nå.
    2'
    Grorud med en ny god involvering i eget forsvar. Takler Occean som var på vei til å få en god mulighet for avslutning.
    3'
    Elendig av Bentley! Oldrup Jensen spiller han flott igjenomm ute til høyre med en lang og presis pasning. Bentley fosser inn mot sekstementeren, men når han skal legge ballen 45 grader tilbake mot Occean som kommer stormende mister han konsentrasjonen og spiller ballen rett i klypene til keeper Busk. Svakt.
    5'
    Odd vinner et innkast høyt inne på gjestenes halvdel.
    6'
    Ruud forsøker å finne Occean inne i feltet, men igjen er Grorud der og klarere ballen trygt vekk. Virker som det blir mye action mot et mål i kveld!
    7'
    Nesten for Ruud! Høyrebacken spilles flott fri inne i seksten av Samuelsen. Vinkelen er noe skrå og avslutningen er desverre for hjemmelaget ikke godt nok. Skuddet hans stryker stolpen og dermed blir det utspill fra målet til Busk.
    7'
    Gjestene vinner sin første corner.
    10'
    Headingen går langt over mål. Utspill.
    10'
    Hagen med en farlig pasning på tvers av egne halvdel. Mjelde forsøker å snappe den opp, men må skli for å nå den og mister dermed mulighten for en kontring. Farlig spill av Odds kaptein.
    13'
    Odd forsøker å finne rom mot et bortelag som forsvarer seg kompakt og lavt.
    14'
    Odd vinner nok et innkast høyt i banen.
    14'
    Bentley skaffer et frispark ikke langt fra hjørenflagget. Bindia som river litt i trøya hans. Ruud skal slå inn.
    16'
    Ruud finner Occean inne i feltet, men headingen hans blir blokkert og til slutt klarert vekk etter at Diouf også fikk en mulighet til å avslutte på mål. Bedre takter av hjemmelaget nå!
    17'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Odd 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Pau Morer
    Målgivende: Erik Mjelde
    Nydelig kontring av Sandefjord! Mjelde mottar en lang pasning fra eget forsvar og kommer seg kjapt rettvendt ute til venstre. Han holder klokt på ballen og ser så at Morer kommer på et solid løp gjennom midten. Mjelde spiller en meget god pasning som Morer tar med seg ballen på perfekt vis. Morer gjør deretter en enkel finte forbi Eriksen og setter ballen elegant i mål bak Rossbach. 1-0!
    17'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Jone Samuelsen
    Målgivende: Pape Pate Diouf
    Odd fosser opp langs venstre siden av banen. Til slutt er det Pape Diouf som får ballen. Diouf utforderer og slepper så ballen vakkert inn til Samuelsen som kommer på et sent løp inn i bosken. Ingen av Sandfjordspillerne har plukket opp Samuelsen og vestlendingen får dermed en enkel jobb med å sette ballen forbi Busk. Odd har utlignet og kampen er nok en gang uavgjort. Herlig åpning!
    20'
    Spillet er i gang igjen etter en tøff duell hvor Bindia trengte rask behandling fra det medisinske apparatet.
    24'
    Occean er centimetere fra å heade Odd opp i 2-1. Nok en gang etter innlegg fra Ruud, hvorpå Occean viser imponerende spenst i duellen med Grorud. Ballen stryker krysstanga på vei til side for mål.
    25'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Erik Mjelde
    25'
    Sandefjord blir presset skikkelig tilbake nå. Kan de produsere flere kontringer mon tro?
    27'
    Oldrup Jensen avverger nok en farlig siutasjon i egne rekker etter en ukonsentrert heading bakover fra Grøgaard. Igjen var det Mjelde som luktet brudd og kontring.
    28'
    Ruud hva gjør du? Ruud spilles fri inne i sekstenmeteren for andre gang. Denne gangen med klart bedre vinkel, men allikevel velger han å slå en pasning diagonalt. Pasningen er ikke god og blir lett klarert vekk av Sandefjordforsvaret. Der må du skyte selv Ruud!
    30'
    Occean brenner en stor sjanse! Spissen blir spilt helt alene med Busk etter flotte kombinasjoner sentralt mellom Diouf, Occean selv og Samuelsen. Sandefjordspillerne er svimle så det holder, men det er tydeligvis Occean også da han skyter like til side for mål fra drøye fem meter. Den skal sitte!
    32'
    Klareres ut av Busk.
    34'
    Diouf med brukbar sjanse. Får et innlegg fra Ruud på bakre stolpe, men denne gangen er gjestene med på sakene og to Sandefjordspillere hiver seg ned for å blokkere skuddet til Diouf. Det nærmer seg virkelig 2-1 nå...
    37'
    Hjørnespark til Odd
    38'
    Klareres ut til ny corner fra motsatt side.
    39'
    Svakt slått corner slik at Kurtovic kan heade ballen ut til innkast.
    39'
    Diouf og Occen kombinerer fint, men Bindia får satt inn en takling på Diouf like før han får brutt seg igjennom forsvaret til gjestene. Bra forsvarspill av senegaleseren der.
    41'
    Occean med ny mulighet for å sette seg på scoringslisten. Busk redder flott til corner!
    42'
    Ny dårlig corner fra venstrebacken.
    43'
    Odd roer ned tempo for øyeblikket og triller my på tvers. Sandefjord står også noe høyere i banen.
    44'
    Odd med frispark drøye 35 meter fra mål. Ruud står selvsagt klar.
    45'
    Occean avblåses for offisde etter at frisparket er slått inn i feltet.
    45'
    Sandefjord får en kontring på tampen men, løpene er ikke god nok slik at ballfører Morer blir nødt til å skyte. Skuddet hans blir lett blokkert. Pause!
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Etter første omgang vil nok gjestene være meget fornøyd med det kun ble ett mål i egen sekk med tanke på spill og sjanser. Sandefjord åpner best etter en herlig kontring med Mjelde og Morer. Den unge spanjolen har sammen med nevnte Mjelde sett meget pigg ut. Odds mål kom drøye tre minutter senere etter at Samuelsen blir satt opp av Diouf. Etter utligningen tar Odd toalt over, men det blir ikke flere mål tross store, meget store, sjanser for både Ruud, Occean og Diouf. Flott omgang med mye fart og spenning her fra Skagerak Arena i Skien!
    2. omgang
    45'
    Da er vi klare for nok en fartsfylt omgang!
    46'
    Odd går rett i angrep, men Samuelsen blir soppet like utenfor Sandefjords seksten.
    46'
    Sandefjord får et frisapark like inne på Oddshalvdel.
    47'
    Morer legger inn feltet, men ballen klareres kjapt ut igjen.
    47'
    Odd angriper med Diouf, nå langs høyre. Senegaleseren legger inn og treffer godt slik at Bentley får mulighet til heade på mål midt inne i seksten. Headingen er hard, men går rett på Busk som ikke gir retur. God sjasne for Odd.
    49'
    Sandefjord forsetter med dirkete spill også i denne omgangen.
    52'
    Ny stor sjanse til Odd! Denne gangen ved Bentley. Spilles fri inne i sekstenmeteren skrått til venstre for mål, men avslutningen er for løs og svak slik at Busk kan dytte ballen vekk med beina sine. Nå lever Sandefjord farlig!
    53'
    Sandefjord setter i gang en ny god kontring. De spiller seg helt frem til Odds seksten, men da slår Kurtovic ned på tempo slik at Odd får kommet seg tilbake i posisjon.
    56'
    Mål for Odd!
    Odd 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Pape Pate Diouf
    Målgivende: Espen Ruud
    Endelig satt den for Odd! Det kommer etter hjørnespark hvor Ruud legger inne et kremmerhus av et innlegg som så mange ganger tidligere denne sesongen. Hodetsøtet til Diouf er forøvrig like vakkert og går kontant i mål bak en sjanseløs Busk.
    56'
    Dieng med god mulighet for gjestene. Ballen slås inn og går forbi noen Oddføtter før Dieng får avsluttet på første touch. Rossbach redder med et nødskrik. Den kampen lever virkelig nå. Morro!
    59'
    Sandefjord står virkelig høyt nå. Denne kampen vil de virkelig ha et poeng eller tre med seg hjem i bagasjen.
    61'
    Sandefjord med enda et godt angrep. Denne gangen med Kurovic og Mjelde langs venstre. Ender med frisapark til Odd etter en duell i feltet.
    62'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Odd 2 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Pau Morer
    Spanjolen er der igjen, og for en scoring vi nettopp fikk se! Morer forserer med ballen gjennom midten på Odd sin halvdel. Han leter etter den gode pasningen, men finner istede en flott vegg med Mjelde. Mjelde er feilvendt og slipper ballen vakkert gjennom på et touch selv om det kan se ut som Eriksen også er borti ballen. Ingen plukker opp Morer og han kan dermed sette ballen i målet bak Rossbach for andre gang i kveld. Nok et nydelig angrep fra Sandefjord gir oss 2-2 og uavgjort igjen.
    62'
    Bindia ligger nok en gang nede. Sandefjordspillerne legger ikke merke til det og spiller derfor videre. Kaptein Grorud er rasende og får til slutt tatt ansvar.
    68'
    Spillet er i gang igjen. Bindia er tibake på matta igjen, men halter.
    70'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Pau Morer
    Morer stopper en kontring når han feller Occean.
    70'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Kevin Larsen
    Ut: Victor Demba Bindia
    Bindia har det tydlig vondt på båren.
    72'
    Samuelsen med langskudd for Odd! Forsøker seg med et såkalt bananskudd med fin bue og dupp, men skuddet blir for høyt og går ca. 1 meter over tverrliggeren.
    74'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    74'
    Odd med ny god mulighet. Diouf og Samuelsen som kombinerer, men Diouf svikter når han skal skyte ballen mot målet. Han bommer på ballen og Sandefjord får ballen vekk!
    76'
    Nå trøkkes det bra til her ute. Høyt tempo og intense dueller overalt på banen. Dette blir en forykende av avslutning!
    77'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Jean Allasane Mendy
    Ut: Pau Morer
    Banens beste spiller, så langt, forlater banen. Noe uventet kanskje.
    77'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Pape Pate Diouf
    Kan unggutten ta på seg ansvaret med å sikre hjemmeseier?
    79'
    Kurtovic med et godt langskudd for gjestene. Rossbach er med og redder til corner!
    81'
    Mjelde header ballen over mål.
    81'
    Zeknini skaffer en corner til Odd. Dette oppgjøret bølger frem og tilbake i et forykende tempo.
    83'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ulrik Flo
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    Fagermo går 'all in' for seier!
    83'
    Enda en mulighet for Odd. Ruud spiller til Storbæk som skyter ballen like utenfor stolpen. Nære på!
    85'
    Sandefjorde med innkast høyt inne på Odds halvdel nå.
    85'
    Sellin med god mulighet der. Han mister dog balansen og skyter over tverrligger like foran målet til Rossbach.
    86'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Odd 2 - 3 Sandefjord Fotball
    Mål: Jean Allasane Mendy
    Utrolig! Sandefjord scorer og leder 3-2. Det er innbytter Mendy som får sette inn en retur etter et hardt skudd fra skrå vinkel som Rossbach ikke får kontroll på. Blir det tre poeng?
    86'
    Mål for Odd!
    Odd 3 - 3 Sandefjord Fotball
    Mål: Olivier Occean
    Målgivende: Rafik Zekhnini
    Occean utligner med et vakker hodestøt. Dette vil ingen ende ta. Galskap! Forøvrig et nydelig innlegg av Zeknini. Occeans 14 scoring for sesongen.
    87'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    William Kurtovic
    89'
    Zeknini forsøker å finne Smauelsen, men Sandefjord bryter. Har gjestene nok krefter til en ny kontring?
    90'
    Det er lagt til 5 minutter!
    90'+1
    Grøgaard legger inn mot bakre mot en umarkert Occean. Spissen header i stolpen! Det vil seg ikke i kveld for Od.
    90'+2
    Mål for Odd!
    Odd 4 - 3 Sandefjord Fotball
    Mål: Jone Samuelsen
    Målgivende: Pape Pate Diouf
    Det er ikke mulig. For en avslutning på denne kampen. Joneshow Samuelsen får ballen fra Diouf og klinker den kontant i mål fra drøye ti meter. Nå koker det virkelig i Skien. Sandefjordspillerne ser ikke blide ut!
    90'+2
    Sandefjord forsøker seg på et angrep, men innlegget er ikke godt nok og Odd får klarert.
    90'+5
    Odd spiller ball inne på gjestenes halvdel nå. Forsøker å dørye tid vireker det som!
    90'+5
    Odd tar seg god tid nå da har et innkast.
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+6
    Dette er må være en av de sprøeste kampene fra årets sesong. For et drama og for en avslutning på kampen. Sandefjord tar faktisk ledelesen i kampen to ganger uten at det resluterer i et eneste poeng til slutt. Odd har mest ball og utallige store målsjanser mens Sandefjord leverer hurtige kontringer og dødelig effektiviet foran mål. Sandefjord produserer riktignok flere muligheter i andre omgang, men Odd brude for all del scoret flere enn 4 mål. Når alt kommer til alt er det Samuelsen og Diouf som sikrer tre poeng for Odd med det siste målet to minutter på overtid. Kan ikke være lett for noen å beskrive det som nettopp skjedde her i Skien. En real snakkis ved frokost eller morgenkaffen på jobb i morgen. For Sandefjord er dog situasjonen dyster. Med 16 poeng har de fortsatt en teoretisk mulighet til å komme opp på 22 poeng, som Start har på kvalifiseringsplass. Da avhenger det at Start taper sine to gjenværende kamper samt at Sandefjord vinner sine.
    Avslutninger i kampen: 20-19. Avslutninger på mål: 9-6
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her