0-4
77'
232
175

Hei, og velkommen til livedekning av møtet mellom Stord og Åsane, i cupens 2. runde!
    At Åsane (OBOS-ligaen) tok seg forbi 3. divisjonslaget Lysekloster i 1. runde var ingen bombe, men at bergensernes motstander i dag, Stord, skulle gjøre det samme, så de færreste komme. Stord, også i 3. divisjon, slo nemlig Eliteserie-laget FKH og skrev historie forrige helg!
    Dermed er det et hjemmelag stinne av selvtillit som møter Åsane i dag. Og når et lag fra toppdivisjonen, attpåtil et av Eliteseriens topplag, kan beseires, vil nok Stord ha troen på en ny cupbombe denne lørdags ettermiddagen.
    Åsane, på sin side, slo altså Lysekloster 2-1 på bortebane på søndag, og møter nok et ganske jevngodt lag i dag. De oransjekledde har ikke spilt seriekamp siden 21. juli, og spiller ikke igjen før 18. august, så bortelaget kommer trolig til å stille sitt sterkeste mannskap.
    Som mot FKH, spiller Stord på gress. Dermed kan hjemmelaget der ha en liten fordel opp imot Åsane, som til daglig spiller på kunstgress. Åsane har faktisk ikke spilt en kamp på naturgress siden en treningskamp borte mot FKH i april.
    Åsane gjør seks forandringer på laget fra forrige helgs kamp mot Lysekloster, men stiller meget sterkt i ettermiddag. Vertene Stord gjør ett bytte fra sjokkseieren mot FKH, hvor Jasman el Boumlali erstatter venstrekant Jonas Tungeland, som ikke er i dagens tropp.
    Snart avspark på Stord stadion. God ramme, folksomt og god stemning på Sommerøya. Vi gleder oss!
    0'
    Vi er i gang! Åsane med avspark.
    1'
    Handeland og Stord med god mulighet, men venstrebacken treffer ikke skikkelig og skyter utenfor fra 14-15 meter.
    4'
    Handeland skyter igjen, men rett på Østgaard.
    5'
    Så er det Åsane som får sin første avslutning mot Stord-målet, men Mvuka skyter rett på Aksnes.
    6'
    Lorentzon drar seg forbi Aksnes og har åpent mål fra skrått hold, men Vassnes redder på strek!
    8'
    Vassnes klarerer til corner etter et Mvuka-innlegg.
    11'
    Stord klarerer.
    11'
    Hammersland skyter for Åsane, via en Stord-spiller, før ballen daler ned i fanget til Aksnes.
    12'
    Åsane som styrer det meste av spillet, men utenom kjempesjansen som ble reddet på strek, har det ikke skjedd så mye foran Stord-buret.
    16'
    Mål for Åsane!
    Stord 0 - 1 Åsane
    Mål: Sindre Austevoll
    Målgivende: Tomas Kristoffersen
    Åsane tar ledelsen. Kristoffersen lemper inn, og på bakre stanger Austevoll inn 1-0, etter at midtstopperen ble med opp etter et raid fra bakre rekker.
    19'
    Åsane på farten igjen. Legges inn fra høyre, og ballen ender til slutt opp hos Mvuuka, som skyter på Aksnes.
    21'
    Redning på strek igjen! Fredriksen får ballen servert på sølvfat etter at Aksnes er ute og sykler, men Stord redder altså igjen på mållinja.
    21'
    Målscorer Austevoll skyter like utenfor.
    22'
    Venstreback Handeland prøver seg igjen med venstreslegga, men Østgaard redder.
    24'
    Igjen en litt rolig periode i kampen. Åsane leder oppskriftsmessig 1-0 og har ballen hele tiden. Stord ligger lavt, og har ikke fått til så mye når de først har kula.
    29'
    Stord 0 - 2 Åsane
    Mål: Håkon Lorentzen
    Åsane dobler. Kristoffersen chippes igjennom, og legger igjen inn på bakre stolpe. Der står Lorentzen, som enkelt kan stange inn 2-0.
    30'
    Stord har mer enn nok med å forsvare seg her.
    34'
    Venstreback Handeland sendes ut på løpetur, men lager et Åsane-frispark nede ved bortelagets cornerflagg.
    36'
    Austevoll skyter rett i Stord-blokka.
    37'
    Åsane med en farlighet. Lorenzten legger inn fra høyre, men Stord får klarert etter litt klabb og babb.
    40'
    Stord 0 - 3 Åsane
    Mål: Martin Ueland
    Målgivende: Sindre Austevoll
    Lekestue nå. Midtstopper Austevoll spiller fint igjennom Åsane-kaptein og venstrekant Ueland, som alene med Aksnes sørger for 3-0 til bortelaget.
    42'
    46'
    Legges ikke til noe her. Åsane leder oppskriftsmessig og fullt fortjent 3-0 til pause mot et hjelpeløst Stord-lag. Forsvarsspillerne Sindre Austevoll og kaptein Martin Ueland, samt Håkon Lorentzen, målscorere for bergenslaget.
    45'
    Spillerbytte - Stord
    Inn: Martin Pedersen
    Ut: Jasman el Boumlali
    46'
    Reigstad bommer fullstendig på en takling, men Austevoll klarerer ikke å utnytte muligheten.
    49'
    Eide tester venstreslegga fra 17-18 meter. Forsøket er godt, men ballen stryker krysstanga.
    50'
    Skard ligger nede for Stord.
    52'
    Spillet er i gang igjen, og Åsane fortsetter å ha ball.
    53'
    Lorentzen spilles fint igjennom, men innbytter Pedersen gjør en samvittigsfull jobb hjem og beiner ballen til corner.
    54'
    Stanges vekk.
    55'
    Gult kort til Åsane
    Bjarte Haugsdal
    Prøver seg på 'Guds hånd' etter at ballen lempes inn mot Stord-keeper Aksnes.
    55'
    Nesten 4-0. Stord roter det til, og Didriksen er alene med Aksnes. Stord-keeperen dras av, men han henter seg inn igjen og det påfølgende skuddet reddes.
    57'
    Går over hele feltet, men ballen sneier et Stord-hode og Åsane får kast.
    57'
    Inn: Jonas Hilt Stoknes
    Ut: Johannes Kyvik Skard
    59'
    Åsanes Hammersland stoppes av Johnsen.
    60'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Erlend Hellevik Larsen
    Ut: Jonas Fredriksen
    62'
    Inn: Geir André Herrem
    Ut: Joel Mugisha
    62'
    Simen Grov faller innenfor Åsanes 16-meter, men får ingenting. Ser rett ut.
    64'
    Pedersen i offside når han spilles igjennom, ifølge assistentdommeren. Stord-publikummet er uenige.
    65'
    Grov legger inn til Eide, som prøver seg på en volley. Rett på Østgaard.
    67'
    Austevoll løper ned Stoknes, men Stord får ingen straffe. Så litt tvilsom ut.
    70'
    Håkon Lorentzen
    Går tøft inn i Johnsen.
    70'
    Stord med et langt frispark. En hvitkledd spiller får hodet på ballen, men den er aldri i nærheten av å bli farlig.
    71'
    Inn: Jone Halleråker Jensen
    Ut: Håvard Handeland
    72'
    Inn: Ryan Doghman
    Ut: Joakim Hammersland
    72'
    Simen Grov spiller i retning Pedersen. Hellevik Larsen får ikke taklet skikkelig, og dermed havner Pedersen én-mot-en med Østgaard, men Åsanes sisteskanse hindrer Stord-scoring.
    74'
    Eide scorer for Stord, men er i offside.
    75'
    Klabb og babb i Stord-feltet, og det avsluttes til slutt, men hjemmelaget får blokkert og senere klarert.
    77'
    Stord 0 - 4 Åsane
    Austevoll med lang crosser ut mot Eide Vågen. Innbytteren tar seg forbi to Stord-spillere og setter inn 4-0 nede ved Aksnes' nærmeste stolpe.
    77'
    Doghman skyter, men godt over Stord-målet.
    79'
    Inn: Ole Kallevåg
    Ut: Didrik Bjornstad Fredriksen
    81'
    Innbytter og målscorer Eide Vågen banker til etter at ballen triller forbi en Åsane-spiller og ut til venstrebacken, men avslutningen går noen meter utenfor.
    84'
    Inn: Sindre Høgås
    Ut: Anders Grindheim Njøs
    85'
    Inn: Jonas Habbestad Gjerde
    Ut: Erlend Grov
    85'
    Kristoffersen svinger inn til Doghman, men kun i fanget på Aksnes.
    87'
    Åsane kombinerer fint, men Hellevik Larsen skyter rett i Stord-blokka.
    88'
    Doghman har et hav av rom å løpe i etter et Stord-innlegg. Han kommer alene med Aksnes, men sisteskansen redder og hindrer 0-5.
    90'+1
    90'+1
    Kampen er over på Stord stadion, og Åsane vinner komfortabelt 4-0 og er klar for 3. runde i cupen. Det var aldri noen som helst tvil om hvor seieren skulle ende, og kampen var i praksis over etter de første 45 minuttene, med 0-3 på resulatattavla. Stord hadde noen gode muligheter i 2. omgang, men innbytter Jonas Eide Vågen scoret omgangens eneste og sørget dermed for en solid 4-0-seier.