2-1
2-2
239
159

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Harstad IL og FK Senja. Det skal spilles 2. runde i NM-cupen på Harstad Stadion i dag.
    Hjemmelaget har tatt seg videre fra 1. runde etter en sterk 2-0 seier mot 3. divisjonslaget Melbo. Harstad er faktisk det eneste laget fra 4. divisjon som er med videre fra 1. runde. De rykket ned fra 3. divisjon i 2019, men har fremdeles noen spillere på laget som holder et høyt nivå. Stopperparet Marcus Ursin Ingebrigtsen og Robin Lorentzen har begge spilt 1. divisjon. Det samme har spissen Thomas Skoglund Windstad. Men på venstreback kan de faktisk skilte med en tidligere Premier League spiller! Legenden Runar Normann (43) holder enda på og han så oppsiktsvekkende kvikk ut i Harstads møte med Melbo, over 21 år etter han debuterte for Coventry mot Liverpool på Anfield.
    Bortelaget tok seg videre til 2. runde etter en overbevisende 0-3 seier mot borte mot naboklubben Finnsnes. Senja holder til en divisjon over Finnsnes, men har slitt i innledningen av årets 2. divisjon. De har 5 poeng på sine 9 første kamper, og ligger under nedrykksstreken med 3 poeng opp til sikker plass. De har også spilt seriekamp nå i midtuka hjemme mot Kongsvinger, der tok de et viktig poeng mot serielederen i 2. divisjon. Men poenget kom nok også med en bismak da Kongsvinger hadde 2 mann utvist før 1 omgang var over og hjemmelaget ledet 3-1, 17 minutter før slutt. Senja har for øvrig en veldig ung stall, som knapt inneholder spillere over 25 år.
    Dette er første gang klubbene møtes siden de spilte i samme divisjon i 2018. Da vant Harstad begge kampene mot Senja og det er mange av spillerne på begge lag som møttes til dyst da, som også skal i aksjon i dag. Lagene har møttes 13 ganger siden 2010 og det har tradisjonelt vært jevne og målrike oppgjør. Harstad har vært seirende i 6 av disse, Senja har vunnet 5 og 2 har endt uavgjort.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillinger når det er nærmere avspark på Harstad Stadion.
    Lagoppstillingene er kommet og Harstad ser ut til å stille uforandret fra forrige helgs seier mot Melbo. Den eneste nye er rutinerte Oskar Alvereng som er med på benken i dag. Trener Rune Olsen har valgt ut to 17 åringer fra start i dag. Tobias Gjerde starter på midtbanen og Steffen Aronsen på venstre kant.
    Senja trener Kjetil Warholm gjør 3 endringer fra onsdagens kamp mot Kongsvinger. Kaptein Sondre Tunstad ser ut til å mangle. Det samme gjør Jørn Egil Persen. Ottesen og Mikkelsen er henvist til benken i dag. Inn på laget kommer Oskar Uteng, Gustav Severinsen, Brage Karlsen og Mathias Johnsgård. Dagens keeper Erling Lygre-Edvardsen er bare 17 år og spiller i dag sin tredje seniorkamp. Den eldste spilleren i dagens Senjalag er Alexander Mikkelsen på benken, med sine 24 år. Blant de 11 utvalgte er dagens kaptein, Markus Johnsgård eldst med sine 22 år.
    Dette Senjalaget har mange innslag av tidligere Tromsøspillere. Både Tomas Stabell og Runar Johansen møtte Harstad for Tromsøs andrelag i september 2019. Det endte da i et 4-1 tap på Harstad Stadion. Dagens Harstadstopper, Marcus Ursin Ingebrigtsen scoret 2 mål i denne kampen.
    0'
    Thomas Windstad sparker i gang kampen for Harstad.
    1'
    Begge lag gjør det enkelt her i starten. Mange lange baller.
    2'
    Gult kort til Harstad
    Gabriel Fjellvang
    Gabriel Fjellvang med en stygg takling bakfra på Runar Johansen i starten av matchen.
    3'
    Senja vinner et frispark 35 meter fra mål. Flytter opp folk. Tar det kort.
    4'
    Marcus Ursin Ingebrigtsen finner Mathias Kjelseth i mellomrommet. Fyrer av fra 20 meter, men ballen går rett på Lygre-Edvardsen.
    6'
    Senja får klarert til slutt
    6'
    Nytt frispark til Senja 35 meter fra mål. Nå skal det slås inn.
    8'
    Rett klypene på Sulejmanovic i Harstad målet.
    8'
    Jevn start på dette oppgjøret.
    9'
    Harstad vil ha straffe. Tobias Gjerde slår et godt innlegg og Thomas Windstad går i bakken. Dommer Holthe vinker spillet videre.
    11'
    Harstad har tatt litt over her. Senja blir spilt lave.
    12'
    Harstad sin tur å få frispark 35 meter fra mål.
    14'
    Klareres og kontres fra Senja! Whalen er på tur igjennom og Sulejmanovic holder på å rote det til. Men serberen ordner opp til slutt.
    15'
    Harstad nære på! Linquist slår inn, Aronsen får nesten pirket innlegget i mål.
    15'
    Det bølger veldig her og Senja er farlig frempå med et innlegg like etterpå.
    16'
    Markus Johnsen på tur igjennom, men Lindquist hindrer gjennomspillet med en lang tå.
    19'
    Whalen felles av Lindquist på midtbanen.
    20'
    Marcus Ursin får avverget! Runar Johansen slår lavt inn, men Ingebrigtsen klarerer.
    20'
    Slår ballen inn på første stolpe til Markus Johnsgård, men dommeren blåser frispark.
    21'
    Stor sjanse for Mathias Johnsgård! Nok et innlegg fra venstresiden til Senja havner i beina på Johnsgård. Men han sender et for løst skudd i retning Harstadkeeperen.
    22'
    Whalen skyter fra 20 meter, rett på Sulejmanovic
    23'
    Runar Johansen med nok et innlegg, havner hos Mathias Johnsgård, men Harstad får klarert. Corneren slås på hodet til Eliassen, som header over.
    24'
    Thomas Stabell går hardt i ryggen på Gjerde. Frispark på midtbanen.
    26'
    Senja klarerer.
    27'
    Runar Normann spiller igjennom Fjellvang, men Severinsen får ordnet opp.
    28'
    Stor mulighet for Aronsen! Kjelseth sender avgårde en vakker pasning til Aronsen, som drar seg innover å skyter. Lygre-Edvardsen varter opp med en god redning.
    29'
    Senja klarerer et innlegg til hjørnespark.
    30'
    Hjørnespark til Harstad
    31'
    2 minutter med konstant Harstadtrykk! Senja får averget flere ganger, men fikk virkelig kjørt seg her.
    32'
    Runar Johansen forsøker nok en gang å komme rundt på venstresiden. Denne gangen rydder Robin Lorentzen opp.
    33'
    Et veldig jevnt oppgjør så langt. Det ser overhodet ikke ut som det er 2 divisjoner i forskjell på banen.
    36'
    Runar Normann viser sin rutine når han elegant lobber ballen over foten til en rusende Senjaspiller. Dette har han gjort før.
    38'
    Whalen med nytt skuddforsøk. Går to meter til side for Sulejmanovic sin venstre stolpe.
    39'
    Frispark for hil, 40 meter fra mål. Da skal de storvokste stopperne opp.
    39'
    Kjelseth svinger mot Ursin Ingebrigtsen på bakre stolpe. Blåses for offside.
    40'
    Whalen er igjen på farten og får skutt litt skrått fra 10-15 meter. Harstads keeper er med på notene.
    41'
    Kjelseth skyter fra 16 meter etter å ha blitt spilt fri av Klæboe Pedersen. Rett på keeper.
    42'
    Gjerde blir felt 20 meter fra mål. Skuddhold for Harstad.
    43'
    Mål for Harstad!
    Harstad 1 - 0 Senja
    Mål: Thomas Windstad
    Målgivende: Tobias Steinhaug Gjerde
    Thomas Windstad skyter frisparket rett i mål! Lofotværingen tar tilfart og banker ballen over muren og i nærmeste hjørne. Den unge Senjakeeperen strekker seg lang som han er, men når ikke bort.
    43'
    Robin Lorentzen
    Hindrer en overgang.
    44'
    Dommeren stopper spillet og gir Stabell og Gjerde tilsnakk.
    45'+2
    45'+2
    Det har vært en fartsfylt og spennende kamp her på Harstad Stadion. Begge lag har produsert store sjanser, men Harstad er i føringen etter en frisparkperle fra Thomas Skoglund Windstad. Runar Johansen og Thomas Søren Whalen har vært utallige ganger rundt på Senjas venstre side, men Harstads stoppere Marcus Ursin Ingebrigtsen og Robin Lorentzen har ryddet opp gang på gang. Harstad har yppet seg flere ganger ved en frisk Steffen Aronsen, en kvikk Jakob Klæboe Pedersen og elegant Magnus Kjelseth. Vi håper at minimum 45 like spennende minutter venter!
    45'
    Spillerbytte - Senja
    Inn: Alexander Mikkelsen
    Ut: Thomas Whalen
    Mikkelsen kommer inn med kapteinsbindet på arma.
    46'
    Fjellvang frempå. Senja klarerer til corner
    46'
    Harstad 2 - 0 Senja
    Mål: Marcus Ursin Ingebrigtsen
    Målgivende: Jakob Klæboe Pedersen
    Marcus Ursin Ingebrigtsen stupheader ballen i mål! Jacob Klæboe Pedersen slår ballen litt bak midtstopper Ingebrigtsen, men han kaster seg litt bakover og header ballen på vakkert vis i mål! Det er ikke mange forsvarsspillere som scorer så mange mål som Ingebrigtsen.
    46'
    4. divisjonlaget tar altså føringen 2-0 her på Harstad Stadion. Hva nå Senja?
    49'
    Senja sliter litt med å skape noe i starten. Ballen går stort sett på tvers eller bakover. Harstad flytter seg kontrollert fra side til side.
    52'
    Stor sjanse for Klæboe Pedersen! Et innlegg havner i returrommet hos Harstads nr 7. Han vipper ballen opp og kliner til på volley. Lygre-Edvardsen slår ballen over til corner.
    52'
    Slås mot bakerste. Eliassen header ut.
    52'
    Oskar Uteng skaffer Senja hjørnespark. Slås på første stolpe. Thomas Windstad klarerer.
    54'
    Tobias Steinhaug Gjerde
    Feller en Senjaspiller 23 meter fra mål.
    57'
    Spillerbytte - Harstad
    Inn: Oskar Alvereng
    Ut: Tobias Steinhaug Gjerde
    58'
    Sulejmanovic er allerede begynt å drøye tiden her.
    59'
    Nytt innlegg fra Senjas venstreside. Runar Normann klarerer.
    60'
    Biter seg fast på Harstads banehalvdel nå, Senja.
    61'
    Mikkelsen og Uteng kombinerer på høyresiden for Senja. Uteng får sendt avgårde et skudd, men rett på Sulejmanovic.
    62'
    Inn: Emil Galschiødt Kajander
    Ut: Runar Normann
    62'
    Inn: Sebastian Østman Ottesen
    Ut: Mathias Johnsgård
    62'
    Amar Zulovic inn til sin debut her. Bare 18 år gammel.
    64'
    Senja har tatt mer over nå.
    65'
    Mål for Senja!
    Harstad 2 - 1 Senja
    Mål: Runar Johansen
    Målgivende: Asgeir Eliassen
    Runar Johansen slår et innlegg fra langt bak i banen mot bakerste stolpe og Sulejmanovic fomler ballen i mål. En stor keepertabbe av Harstads serbiske keeper. Men Johansen får altså betalt for å ha slått innlegg hele kampen.
    65'
    Emil Kajander header ut.
    67'
    Harstad vinner duellene inne i boksen igjen.
    68'
    Inn: Jan-Helge Westerås
    Ut: Gabriel Fjellvang
    70'
    Inn: Nicholas Johnsen
    Ut: Fredric Lindquist
    70'
    Amar Zulovic nær for Harstad! Oskar Alvereng kommer rundt på Harstads venstreside og slår et farlig innlegg. Klarer ikke å få skutt der, debutanten.
    72'
    To farlige innlegg fra Senja. Sulejmanovic rydder unna det ene, Marcus Ursin det andre. Sistnevnte får seg en smell i duellen og får behandling på banen nå.
    74'
    Et utrolig spennende oppgjør det her. Senja har virkelig tatt over nå utover i kampen og Harstad krysser nok fingrene for at Ursin Ingebrigtsen skal fortsette.
    75'
    Stabell kommer seg nesten fri inni Harstads 16 meter.
    77'
    Ingebrigtsen er inne på banen for Harstad igjen.
    77'
    Ottesen med innlegg, men Lorentzen klarerer.
    78'
    Ottesen nær scoring. Markus Johnsgård slår et innlegg på bakre stolpe, men innbytteren header over fra 5 meter.
    78'
    Zulovic fanger en klarering og ordner frispark og pustepause for Harstad.
    81'
    Mikkelsen og Uteng kombinerer litt på høyresiden for Senja. Men det blir litt for mye til slutt og ballen går til utspill for Sulejmanovic.
    83'
    Harstad 2 - 2 Senja
    Mål: Brage Otelius Karlsen
    Målgivende: Oskar Uteng
    Brage Otelius Karlsen header inn utligningen for Senja! Oskar Uteng kommer seg fri igjen på høyresiden og slår et vakkert innlegg, Brage Karlsen kommer i stor fart og stanger ballen i mål.
    83'
    Westerås klarer til nytt hjørnespark.
    85'
    Slår ballen inn på bakerste stang, Johnsgård nær ved å styre den i mål!
    86'
    Johansen treffer Uteng, som header like utenfor.
    88'
    Harstadspillerne ser slitne ut nå.
    90'+1
    Runar Johansen slår inn, Lorentzen header ut. Senjas venstreback har slått noen titalls innlegg her.
    90'+2
    Johansen treffer Brage Karlsen med et innlegg, den storvokste spilleren header utenfor.
    90'+3
    Steffen Aronsen får tilsnakk. Tar med seg ballen noen meter når Senja har frispark.
    90'+3
    Mikkelsen kommer seg inn i 16 meteren og slår inn. Rett i fanget på Sulejmanovic.
    90'+4
    Marcus Ursin Ingebrigtsen
    Sparker ned en Senjaspiller bakfra. Dommer Holthe har ingen andre valg enn å gi det gule.
    90'+5
    90'+8
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    Etter 7 minutter tillegg blåser dommer av. 2-2 etter 90 minutter betyr ekstraomganger på Harstad Stadion. For et uhyre spennende oppgjør vi har fått i dag. Thomas Windstad åpnet ballet med et flott frispark før pause. Etter pause dobblet Marcus Ursin Ingebrigtsen for Harstad. Så kom Senja sterkt tilbake med et innlegg langt bak i banen fra Runar Johansen. Det ble fomlet i mål av Harstads keeper Sulejmanovic. I det 83 minutt utlignet Senja med en sterk heading fra Brage Karlsen. Nå venter 30 spennende minutter i ekstraomganger! Vi gleder oss.
    1. ekstraomgang
    90'
    Zulovic sparker første ekstraomgang i gang for Harstad.
    91'
    Kjelseth vinner et frispark for Harstad. Stopperne flyttes opp.
    92'
    Lygre-Edvardsen bokser ut hjørnesparket ved første stolpe.
    92'
    Rolige åpningsminutter av ekstraomgangene.
    95'
    Runar Johansen med et nytt innlegg, Sulejmanovic plukker det.
    96'
    Kajander med et litt vilt taklingsforsøk på Uteng. Uteng ikke fornøyd med Harstads venstreback.
    97'
    Inn: Noah Andre Johansen
    Ut: Steffen Aronsen
    Aronsen får seg en trøkk i en duell og må gå av banen.
    100'
    Det er lite som skjer på banen nå. Mange innkast.
    102'
    Noah Johansen med et skuddforsøk. 17 åringen kommer seg fri rundt 16 meter, men fyrer av et litt for løst skudd mot Senjamålet.
    103'
    Mikkelsen kommer rundt på kanten igjen, men treffer Ingebrigtsen med innlegget. Klareres til kast.
    103'
    Lorentzen stanger ut nok et innlegg.
    104'
    Martin Berg skyter over fra 20 meter.
    104'
    Severinsen prøver å nå Johnsgård, men Sulejmanovic er først på den.
    105'
    Press fra Senja nå!
    105'+1
    Lorentzen klarerer til corner.
    105'+1
    105'+2
    Det er fortsatt ingenting som skiller lagene etter første ekstraomgang. Senja var nær å skape store muligheter mot slutten av omgangen, men Harstads stoppere ryddet opp slik de har gjort nesten hele kampen. Det blir 15 spennende minutter nå!
    2. ekstraomgang
    105'
    Vi er i gang.
    106'
    Mikkelsen slår inn, Ingebrigtsen får klarert.
    106'
    Ottesen skyter mot lengste kryss fra hjørnet av 16 meter, Sulejmanovic er med på notene.
    107'
    Ottesen header mot mål fra 5 meter, Johnsgård nær å forlenge den i mål. Men det vil seg ikke for Senja.
    108'
    Ny enorm mulighet for Ottesen og Senja! Markus Johnsgård slår inn, Ottesen header i stang ut fra 3 meter.
    109'
    Noah Johansen drar med seg ballen forbi flere Senjaspillere og spiller nesten Kjelseth alene med keeper. Fint forsøk av innbytteren.
    110'
    Noah Johansen vinner ballen og blir felt av Eliassen. Harstad prøver å stable opp folk, men Klæboe Pedersens innlegg blir for dårlig.
    111'
    Mikkelsen kommer fri litt skrått mot mål. Skyter over fra 16 meter.
    112'
    Veldig lave nå Harstad. Senja kommer seg i gode posisjoner.
    113'
    Ottesen på tur igjennom, men Lorentzen når den i siste liten.
    114'
    Noah Johansen skyter, via en Senjaspiller og ut.
    114'
    Snart 4 minutter igjen til en mulig straffekonkurranse.
    116'
    Det er mange slitne ben og enkle feil hos begge lag nå.
    118'
    Enorm mulighet for Harstad! Jakob Klæboe Pedersen spiller Noah Johansen helt alene med Lygre-Edvardsen. Senjakeeperen varter opp med en fantastisk redning.
    120'+1
    Klareres av Senja.
    120'+1
    120'+1
    Det skal avgjøres på straffer her på Harstad Stadion! Begge lag har hatt enorme muligheter til å avgjøre dette, men det må altså straffer til for å skille lagene. Ottesen var nære på et par ganger tidlig i omgangen, men Noah Johansen kunne avgjort det i sluttsekundene for Harstad.
    120'
    Senja misses the penalty
    120'
    Harstad misses the penalty
    120'
    Senja scorer på straffe!
    Harstad 0 - 1 Senja
    Mål: Gustav Severinsen
    120'
    Harstad scorer på straffe!
    Harstad 1 - 1 Senja
    Mål: Oskar Alvereng
    120'
    120'
    Mål: Jakob Klæboe Pedersen
    120'
    Mål: Asgeir Eliassen
    120'
    Harstad 3 - 2 Senja
    Mål: Emil Galschiødt Kajander
    120'
    Harstad 3 - 3 Senja
    120'
    Harstad 4 - 3 Senja
    Mål: Magnus Kjelseth
    120'
    120'
    Ai ai ai, for en fotballkamp dette har vært! 4. divisjonslaget Harstad har slått ut 2. divisjonslaget Senja og er videre til 3. runde i cupen. Oppgjøret var jevnt i første omgang og Harstad tok føringen ved en frisparkperle av Thomas Skoglund Windstad. Marcus Ursin Ingebrigtsen doblet ledelsen rett etter pause ved et vakkert hodestøt, så tok Senja over. De scoret først når et av Runar Johansens utallige innlegg gikk rett i mål. Så utlignet de like før fulltid når Brage Karlsen headet inn 2-2. I ekstraomgangene hadde begge lag muligheter til å avgjøre det, men det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kampen. Der bommet både Martin Berg og Markus Johnsgård for Senja. Når Harstad da scoret på 4 av sine straffer, gikk de seirende ut av dagens kamp. Simen Risbøl takker for følget.