349
512

Hei, og velkommen til livedekningen av andre runde i cupen der 2.divisjonslaget Brattvåg tar imot storebror Aalesund.
    Begge lag gikk komfortabelt videre fra første runde forrige helg. Brattvåg reiste til Sunndal og vant 4-0, mens AaFK slo ut Træff med samme sifre.
    Brattvåg har tidligere detonert cupbomber på eget kunstgress. Tilbake i 2016 slo Brattvåg ut dagens motstander i tredje runde da de trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen. To år etter var det et meget sterkt Molde-lag som røk ut i andre runde da Daniel Stensøe ble matchvinner i 1-0 seieren.
    Lagene møttes allerede tilbake i juni, da lagene spilte to treningskamper mens det var pause i serien. I Brattvåg endte det 1-1, mens Aalesund slo gultrøyene 3-0 på Color Line Stadion.
    Av smittevernhensyn får Brattvåg ta imot 800 tilskuere til dagens kamp, fordelt på fire kohorter. Det burde uansett være nok til å lage en fin ramme rundt ettermiddagens cupkamp.
    Lars Arne Nilsen stiller med et ganske så toppet mannskap fra start, men enkelte nøkkelspillere får også hvile. Andreas Lie, Nikolai Hopland, Jørgen Hatlehol og Isak Dybvik Määttä er spillere med begrenset spilletid hittil i sesongen, som får muligheten fra start her i ettermiddag.
    Straks klart for avspark her i Brattvåg. 14 grader og kald sunnmørsvind, men folket strømmer fortsatt på og stemningen er god!
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Mathias Kringstad fra IL Valder dømmer kampen.
    1'
    AaFK stiller for dagen i oransje fra topp til tå.
    1'
    Ødemarksbakken skaffer kampens første corner.
    2'
    Stanges ut av feltet. Rafn avslutter fra langt hold, men avslutningen er nærmere cornerflagget enn målet.
    2'
    Aalesund med kontroll på ballen første minuttene.
    5'
    Bortelaget spiller med vinden i ryggen i første omgang, noe som kan være med på å gi ekstra fart på avslutningene.
    5'
    Kampens andre corner. Tas kort før den slås inn i feltet. Høyt innlegg skal bokses ut av keeper Brogaard Larsen, men treffer ikke ballen godt og bortelaget får komme til en slags avslutning, men den er ufarlig.
    5'
    Mål for Brattvåg!
    Brattvåg 1 - 0 Aalesund
    Mål: Sander Lille-Lovo
    Målgivende: Emil Dahle
    Brattvåg tar ledelsen på lagets første sjanse, og hvilken nydelig scoring det er! Kaptein, nummer 10 og playmaker Emil Dahle slår en hard og meget presis gjennombruddspasning til Sander Lille-Løvø, som bruker ett touch på å kontrollere ballen med venstrefoten før han smeller den i mål med vrista!
    7'
    Brattvågs keeper spiller en fryktelig ball rett i beina på Määttä. Unggutten avanserer litt med ballen før han forsøker seg på en avslutning. Den er håpløs.
    11'
    Nok en gang leverer Brattvåg i cupen mot en antatt bedre motstander!
    13'
    Slås på fremste stolpe der Tobias Flem nikker den like over mål!
    13'
    Aalesund startet kampen best, men målet ga naturligvis hjemmelaget masse energi og Brattvåg har sett bedre ut med ball etter 1-0 scoringen.
    15'
    Castro blir spilt fri i feltet, kikker raskt opp for å finne en medspiller i feltet før han legger inn, men innlegget går bak alt og alle.
    15'
    Castro får nok en gang ballen i bakrom, men når den akkurat ikke før den går utover dødlinjen.
    17'
    Hittil har bortelaget spilt mye langt og høyt, mens Brattvåg forsøker å spille ball langs bakken.
    18'
    Tekniske Sondre Beite blir spilt fri ute til høyre. Simen Rafn tar et dypt pust før han setter inn presset. Beite går i stedet for innlegg, og treffer målscorer Lille-Løvø bak i feltet. Headingen hans tilbake i feltet blir derimot snappet opp av AaFK-forsvarer.
    19'
    Ødemarksbakken og Määttä har byttet side. Sistnevnte spiller nå ute til venstre. Har ikke hatt en god start, de to kantene.
    20'
    Määttä dribler ute til venster, men får et utilsiktet slag i ansiktet og gir ballen videre til Castro. Playmaker Castro chipper gjennom til en Haugen på løp. Offside.
    22'
    Gult kort til Aalesund
    Quint Jansen
    Takler Jeppe Mogensen midt på banen og viser kanskje noe knotter i forsøket. Får kampens første gule kort av dommer Kringstad.
    25'
    AaFK med sin første målsjanse i kampen! Sigurd Haugen finner Castro på rundt 15 meter, og sistnevnte går for kraft i stedet for presisjon i avslutningen, og ballen suser like over tverrliggeren! Nære på.
    27'
    Rafn må gi bort en corner.
    27'
    Går forbi alle i feltet og ender i beina på Ødemarksbakken, som kan kontre for bortelaget. En våken Sam Tattum hindrer overgang ved å slå ballen ut av beina på Ødemarksbakken.
    27'
    Brattvågs nummer 10, Emil Dahle, har startet kampen suverent. Har ferdigheter med ball som fint kan fungere på et høyere nivå.
    29'
    Ødemarksbakken spiller fri Hatlehol på en utsøkt måte. Høyrebacken slår instinktivt ut 45 grader der Castro lar ballen gå mellom beina, for å gi den videre til Segberg. AaFK-kapteinen har derimot en ivrig Brattvåg-spiller opp i beina på seg og får dermed ikke avsluttet.
    31'
    AaFK med mer ball igjen nå, men uten å skape de store sjansene. Brattvåg har lykkes meget godt med kampplanen sin hittil, kan det se ut som.
    32'
    Ødemarksbakken jager en ball og får tvunget frem et innlegg som Sam Tattum er nære ved å sette i eget mål!
    34'
    Resultatløs.
    34'
    Ødemarksbakken går på skudd fra spiss vinkel. Keeper må gi retur, og bortelaget får corner.
    40'
    Ender med ny corner.
    40'
    Heades over mål av Jansen, som blir presset og stresset av motstanderens markering.
    40'
    Sami Kamel avslutter i stanga og ut fra rundt 18 meter! Nære på 2-0!
    41'
    Slås bak i feltet der Lille-Løvø blir litt for liten, og avslutningen ender i klypene til Andreas Lie.
    41'
    Brattvåg spiller en herlig fotball fremover. Lar ballen gå på få touch langs bakken, og tidvis henger ikke AaFK med i svingene.
    43'
    Mål for Aalesund!
    Brattvåg 1 - 1 Aalesund
    Mål: Kristoffer Ødemarksbakken
    Målgivende: Sigurd Haugen
    AaFK utligner like før pause, og scoringen kommer litt ut av intet. Haugen legger inn foran mål der Ødemarksbakken stusser den videre i mål fra første stolpe. Surt tidspunkt å slippe inn på for Brattvåg!
    45'
    45'+1
    Dommer blåser pausesignalet og vi er like langt i Brattvåg med én scoring til hvert av lagene. Bortelaget startet best, men Brattvåg fikk den første målsjansen, og den utnyttet Emil Dahle og Sander Lille-Løvø på utsøkt vis. En herlig scoring som varmet hjemmepublikummet! Lenge såg det ut som Brattvåg skulle gå til pause med ledelse, men like før hvilen utlignet Ødemarksbakken med en smart heading. Her er det fortsatt spenning, og Brattvåg lukter nok en cupbombe her på eget kunstgress!
    45'
    Vi er i gang med 2.omgang!
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Davíð Kristján Ólafsson
    Ut: Jørgen Hatlehol
    46'
    Inn: Simen Bolkan Nordli
    Ut: Isak Määttä
    46'
    Lars Arne Nilsen har fått kritikk for å ikke gi lokale unggutter sjansen fra start. Her ofres både Hatlehol og Määttä i pausen etter en slett forestilling før hvilen. Assistkonge i Obos-ligaen, Simen Bolkan Nordli, entrer kunstgresset i Ålesund, i tillegg til en David Olafsson, som har hentet hårinspirasjon fra EM-sveisen til Phil Foden.
    48'
    Tas kort til Castro. Ender til slutt med ny corner.
    50'
    Hjørnespark til Aalesund
    50'
    Brattvåg 1 - 2 Aalesund
    Mål: Sigurd Haugen
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    Castros innoverskrudde corner går bak i feltet der Sigurd Haugen får en enkel jobb med å styre den tilbake i motsatt hjørne. Fikk gå opp merkelig alene der, Haugen. Aalesund har snudd kampen på kort tid!
    51'
    En enkel ballmiss av Jansen gir Brattvåg en gratis målsjanse, men Andreas Lie redder skuddet fra kloss hold! Brattvåg får en ny mulighet, men Tobias Flem styrer skuddet til side for mål.
    54'
    Kamel forsøker å finne Lille-Løvø ved å slå mellom stopper og back, men Andreas Lie er nok en gang våkent ute og avverger.
    55'
    Brattvåg 2 - 2 Aalesund
    Superduoen slår til igjen! Brattvåg holder ballen i laget og forsøker å bygge opp et angrep. Ingen er bedre på det enn kaptein og pasningslegger Emil Dahle, som nok en gang finner kjemien med Sander Lille-Løvø, som spilles fri med en kort, men effektiv stikker bak AaFK-forsvaret. Lille-Løvø er stor når han banker inn utligningen på like sedvanlig vis som 1-0 scoringen. For en kamp de to har!
    57'
    Brattvåg 2 - 3 Aalesund
    Mål: Simen Bolkan Nordli
    Målgivende: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ødemarksbakken mottar ballen i beina ute til høyre og setter fart mot backen sin. Er noe heldig når han får med seg ballen ned mot dødlinjen, og i neste omgang slår han den lavt inn foran mål der Brattvåg-forsvaret sover og Bolkan Nordli får en enkel jobb med å styre ballen i mål fra én meters hold. Gleden varte ikke lenge i Brattvåg!
    59'
    Hjemmelaget kontrer og Ødemarksbakken setter full fart ned høyresiden. Slår inn foran mål der Haugen er en halv meter unna å nå frem på innlegget. Farlig!
    63'
    Ufarlig.
    63'
    Emil Dahle begynner å se sliten ut, og spiller bort ballen for hjemmelaget. Det gir bortelaget en kontringsmulighet, men Sigurd Haugen er litt for het på grøten og løper i offside.
    65'
    Segberg gir vekk ballen unødvendig, og Kamel kan teste skuddfoten igjen. Blokkeres av Jansen.
    66'
    Brattvåg og Jeppe Mogensen ordner en corner for hjemmelaget.
    68'
    Ender med en avslutning fra returrommet fra Sam Tattum, men skuddet stanges tøft ut av kaptein Segberg, som har tenkt seg videre i cupen.
    68'
    Nok en Tattum-avslutning. Via AaFK-forsvaret og til corner.
    70'
    Spillerbytte - Brattvåg
    Inn: Harmohan Singh
    Ut: Tobias Flem
    70'
    Inn: Agwa Obiech
    Ut: Jeppe Mogensen
    71'
    Heades ut av AaFK-forsvaret. Brattvåg beholder ballen.
    71'
    Castro blir spilt fri i bakrom av Ødemarksbakken. Nøler noe, men går til slutt på skudd fra spiss vinkel. Stang ut!
    72'
    Brattvåg gjør to bytter i et forsøk på å snu kampen. Ett av dem er høye og sterke Agwa Obiech på topp. Spennende å se hva han kan utrette siste tjue minuttene.
    73'
    Rødt kort til Brattvåg
    Havard Mork Breivik
    AaFK-utlånte Håvard Mork Breivik får direkte rødt kort etter at han feller Sigurd Haugen ca. 25 meter fra mål og fratar ham en målsjanse. Det er i alle fall slik det må ha blitt tolket av Mathias Kringstad, som gir unggutten et noe strengt idømt rødt kort.
    74'
    Med én mann mindre blir dette naturligvis nær en umulig oppgave for Brattvåg.
    77'
    Synd for kampen at vi fikk den utvisningen, for Brattvåg hang godt med og spenningen i kampen var absolutt til stede, selv om bortelaget leder 3-2.
    78'
    Inn: Gard Sæterøy Rogne
    Ut: Sander Lille-Lovo
    80'
    Inn: Marius Refsnes
    Ut: Sami Kamel
    80'
    Brattvåg tvunget til å gjøre noen posisjonsbytter etter utvisningen.
    81'
    Stanges ut av Quint Jansen!
    81'
    Haugen er sterk og god når han mottar ball feilvendt, vender og setter fart. Forsøker å spille fri Castro på løp, men der skulle de gjerne ha byttet roller, for Castro bommer med løpet og Haugen med pasningen.
    83'
    AaFK-supporterne forsøker seg med et 'heile stadion'-rop mot hovedtribunen, men det mottas dårlig.
    84'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    84'
    Inn: Nenass
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    85'
    Innbytter Singh går på skudd fra lang hold! Lie redder til corner! Godt forsøk fra Brattvågs nummer 7!
    86'
    86'
    Inn: Lucas Sander Petersen
    Ut: Sondre Sandnes Beite
    88'
    Castro har ikke hatt helt dagen i dag, og denne gangen slipper han ballen i støtte til Bolkan Nordli i seneste laget, som gjør at innbytteren ikke får fritt rom til å avslutte.
    90'+1
    Det legges til minimum tre minutter med spilletid.
    90'+1
    Luften har gått litt ut av Brattvåg etter utvisningen. Nå handler det meste om AaFK skal vinne 3-2 eller 4-2.
    90'+2
    Bolkan Nordli drøyer tid og vinner en corner som skal tas kort for å drøye enda mer tid.
    90'+3
    Tas kort og ender med at Rafn gir bort et innkast til vertene.
    90'+3
    90'+4
    Det er over i Brattvåg, og AaFK går til slutt trygt videre, men det var ikke uten spenning. Brattvåg tok ledelsen allerede etter 7 minutter, etter et herlig angrep der Dahle og Lille-Løvø sto bak scoringen. Utligningen til bortelaget kom på verst tenkelig tidspunkt for Brattvåg, nemlig like før dommer blåste pausesignalet. I pausen gjorde Lars Arne Nilsen to bytter som skjerpet AaFK, og laget brukte bare seks minutter av andre omgang på å snu kampen. Brattvåg utlignet raskt til 2-2, og nok en gang sto Dahle og Lille-Løvø bak målet, men jubelen stilnet fort da Bolkan Nordli førte bortelaget tilbake i føringen bare minutter etterpå. Etter Brattvågs utvisning døde kampen ut, og Aalesund kan til slutt sikre avansement til tredje runde. Takk for at du fulgte oss i ettermiddag!