Slutt

2-1

0-1
1-1
2-1
Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Hjertelig velkommen til denne livedekningen av kampen mellom IK Start og Stabæk! Mitt navn er Knut Fosdahl og jeg skal føre dere gjennom denne bataljen.
    IK Start: Deumeland, Larsen - Lowe - Robstad - Käck, Aremu - Segberg - Christensen, Sigurdarson - Kabran - Børufsen. BENK: Opdal, Berger, Twum, Skaanes, Bringaker, Sandberg, Floki
    Stabæk: Sayouba, Hanche-Olsen - Demidov - Granli - Moe, Hou Sæter - Vetlesen - Børkeeiet - Brochmann, Omoijuanfo - Boli. BENK: Kjellevold, Brynhildsen, Bohinen, Jenssen, Aga
    Start har som kjent slitt med poengfangsten denne sesongen. Etter at Kjetil Rekdal tok over klubben har det blitt fire poeng og laget har dermed fått kontakt med lagene over. I forrige serierunde tapte de 2-0 borte mot Ranheim.
    Stabæk har siden sist fått inn Henning Berg som hovedtrener. Den tidligere Blackburn og Manchester United-spilleren har vendt nesen hjem igjen etter to jobber i Videoton og Legia Warszawa. I forrige serierunde vant Bærumslaget 2-1 hjemme mot Haugesund. Tre svært viktige poeng.
    Denne kampen er på mange måter en sekspoengskamp. Taper Start mister de luken til lagene foran. Da kan vi begynne å snakke om poengkrise på Sørlandet. Vinner de, har de godt heng på sikker plass og tar med seg selvtillit før ferien. Stabæk må vinne for å komme seg ut fra nedrykksstriden og komme opp på samme poengsum som både Odd og Strømsgodset før kveldens runde.
    Spillere å se opp for: Start: Erlend Segberg. Vært meget god etter at han kom tilbake fra skade. Mot Kristiansund var han kampens beste spiller og styrte midtbanen med jernhånd til tider. Smart og rolig med ballen i beina. Stabæk må stanse han om de skal ta med seg tre poeng i dag.
    Stabæk: Franck Boli. Vært i god form i det siste, og scoret to mål i forrige serierunde Ranheim. Hurtig angriper som kan true Start-forsvaret både med fart og teknikk.
    Det er meget varmt i Kristiansand. Sommeren vil ingen ende ta. Det er kanskje litt for varmt til å spille fotball i 90 minutter, så det vil nok bli innlagt vannpauser i hver omgang.
    Det er Tom Harald Hagen som skal sørge for at vannpausene finner sted. Som assistenter har han med seg Ivar Michael Bergum Jahr og Jim Andre Alnes Dyb. Dagens fjerdedommer er Marius Lien.
    Lagene entrer banen anført av dommertrioen. Det er snart duket for kamp!
    0'
    0'
    0'
    Der er vi i gang igjen på Sør Arena!
    0'
    Der er vi i gang på Sør Arena! Stabæk starter med ballen. Hou Sæter med avslutning umiddelbart. Rett i fanget på Deumeland.
    1'
    Bra tempo i starten. Vi får håpe det er standarden kampen gjennom.
    3'
    Kabran fortsetter som midtspiss. Var til tider god i forrige hjemmekamp mot Kristiansund. Da scoret han også mål.
    5'
    Frispark til Stabæk fra førti meter. Linjemann vinker for offside i det ballen treffer et Stabæk-hode.
    5'
    Start får frispark i korridor. Sigurdarson skal slå. Innlegget er av den meget svake sorten og Stabæk klarerer.
    6'
    Start stjeler tilbake ballen og får avsluttet. Sigurdarsons skudd fra kanten av sekstenmeteren går i hanskene på Sayouba.
    7'
    Hjørnespark til Stabæk. Granli som slår. Ballen faller ned i femmeteren hvor både Boli og Ohi er. Førstnevnte får til en avslutning midt på Deumeland. Stor sjanse for gjestene!
    9'
    Nok en redning av Deumeland! Brochmann mottar ballen ute til venstre og skjærer innover. Etter at han har driblet bort et par Start-forsvarere skyter dansken. Skuddet går nok en gang midt på Start-keeper Deumeland.
    11'
    Stabæk med et visst initiativ i starten av kampen!
    11'
    Segberg triller ut til lagkamerat Christensen. Sistnevnte slår ballen inn i feltet mot Børufsen. Start-kapteinen går i bakken og mener Stabæk brukte ulovlige midler for å hindre han i å nå ballen. Hagen dømmer utspill fra keeper.
    13'
    Børufsen setter fart fra egen banehalvdel og drar av Hanche-Olsen på veien. På overlap kommer Käck som får lagt inn. Inne i feltet prøver to Start-spillere å nå ballen, men til ingen nytte.
    14'
    Sigurdarson skal slå. Innlegget klareres fra Stabæk.
    14'
    Sigurdarson får nok engang ballen ute til venstre og skjærer innover. Avslutningen kommer fra nøyaktig samme sted som i stad, og nok engang havner avslutningen midt på keeper.
    17'
    Segberg prøver å finne Kabran med en høy chip, men Sayouba er ute og plukker.
    18'
    Lowe setter fart fremover med ballen og ser at Kabran stikker i bakrom. På vei fremover feller han Granli, og får frispark mot seg.
    19'
    Stabæk ligger godt organiserte i sin 4-4-2. Start er tålmodige og leter etter rom.
    21'
    Snart halvspilt omgang. Begge lag har hatt sjanser, men scoringen lar likevel vente på seg.
    22'
    Boli avslutter midt på Deumeland! Venstreback Jeppe Moe avanserer med ballen rundt Start-forsvaret på venstresiden. Inne i feltet peker Boli hvor han vil ha ballen. Moes innlegg slås presist langs bakken og rett i beina på ivorianeren. Skuddet har Deumeland null problemer med å ta.
    24'
    Ohi kjemper seg fri og setter fart. Gjennombruddspasningen mot spiss-kompis Boli er litt for upresis og Lowe i Start-forsvaret hindrer at det blir en målsjanse ut av det.
    26'
    Hou Sæter feller Robstad på vei fremover. Soleklart frispark. Sigurdarson gjør seg klar fra drøye trettifem meter. Innlegget går mot bakerste stolpe, men der er Sayouba ute og plukker.
    26'
    Sayouba bruker lang tid på et utspill og får Start-fansen mot seg.
    28'
    Mange dårlige pasningsforsøk gjør at Start ikke klarer å skape de store sjansene. Mye slurv fra de gulkledde.
    30'
    Det samme skal sies om Stabæk. Ikke mange presise baller når de nærmer seg siste tredjedel av banen.
    31'
    Ganske stille ute på banen. Det meste skjer på midtbanen. Stabæk triller bak i forsvar og slår høye baller oppover om de ikke finner andre muligheter.
    33'
    Stabæk ligger svært kompakte bakover og Start klarer ikke tre gjennom.
    35'
    Så mottar Børufsen ballen ute til venstre og får slått inn. Jeppe Moe får headet unna i første omgang, men Start beholder ballen. Linjemann vinker for offside etter at Kabran mottar ballen i feltet.
    36'
    Sigurdarson drar seg elegant forbi langs venstre flanke og slår inn et lavt innlegg i beina til Kabran som står helt alene. Svensken får god tid til å avslutte, men han bruker litt for lang tid, slik at en Stabæk-spiller får slengt seg ned og blokkert.
    39'
    Dommer Hagen gir tilsnakk til både Damion Lowe og Franck Boli. Usikker på hvorfor.
    40'
    Kabran får frispark mot seg i en duell med både Demidov og keeper Sayouba. Litt før røff i det han går etter ballen.
    40'
    Sigurdarson stjeler ballen og setter fart fremover. Til venstre har Kabran løpt seg fri. Islendingen forventer nok å spille veggspill, men samme tanke har ikke Kabran. Han tar med seg kula på egenhånd og roter ballen ut over dørlinja.
    42'
    Hjørnespark til Start. Sigurdarson skal slå.
    42'
    Aremu i stolpen!! Start trykker på etter corneren og har mange folk i feltet. Ballen går helt over til Christensen som plukker opp ballen ved dørlinja. Innlegget mot Aremu er perfekt, og midtbanespilleren stusser ballen i stolpen! Hadde den gått innenfor stengene hadde Sayouba vært sjanseløs. Fryktelig nære scoring.
    43'
    Start trykker på for scoring!
    45'
    Hjørnespark til Start. Nok engang er det Sigurdarson som skal slå. Corneren bokses ut av Sayouba.
    45'
    Pause
    45'+1
    Der er vi i gang igjen på Sør Arena!
    46'
    Start småspiller inne i Stabæks sekstenmeter og Kabran står i offside.
    47'
    Aremu får slått inn etter et innkast. Sayouba er ute og bokser ballen ut av farlig rom.
    48'
    Mål for Stabæk!
    Start 0 - 1 Stabæk
    Mål: Tonny Brochmann
    Målgivende: Franck Boli
    Så sitter den for Stabæk etter fantastisk spill! Hou Sæter finner Ohi med en utsøkt pasning i bakrom og plutselig er Stabæk tre mot to. Ohi gir videre til Boli som har løpt seg fri fra Larsen. På bakre stolpe får Brochmann stå helt alene, og Boli bare lobber ballen over til dansken som enkelt kan sette den i åpent mål.
    49'
    Aremu får avsluttet etter å ha løpt seg fri i boksen, men skuddet går midt på Sayouba.
    52'
    Simon Larsen feller Brochmann som er på vei fremover. Soleklart frispark.
    53'
    Jeppe Moe holder igjen Christensen og får et klart frispark mot seg.
    54'
    Aremu går ned i feltet og det ropes på straffe. Hagen vinker spillet videre. Så greit ut det. Ikke mye kontakt.
    54'
    Start har overtatt initiativet etter scoringen. Det vil seg likevel ikke helt for de gulkledde.
    55'
    Både Rekdal og Berg er oppe og gir instrukser. To meget gode fotballspillere i sin tid.
    57'
    Så holder Start på å rote det til foran eget mål. Robstad setter nesten kula i eget mål etter godt Stabæk-spill. Moe med et fantastisk innlegg i forkant, men ingen Stabæk-spillere når ballen.
    58'
    Hjørnespark til Stabæk. Innlegget fra Jeppe Moe heades ut av Lowe.
    58'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Stabæk
    Mål: Kevin Kabran
    Målgivende: Simon Larsen
    Så utligner vertene! Simon Larsen mottar ballen ute til høyre etter flott spill av Sigurdarson i forkant. Innlegget fra den tidligere VIF-stopperen slås lavt langs bakken og sniker seg inn til Kabran som tupper ballen i mål.
    60'
    Mål for Start!
    Start 2 - 1 Stabæk
    Mål: Afeez Aremu
    Så har Start snudd kampen på ett minutt og 23 sekunder!! Herreminhatt for et trykk. Larsen slår nok et innlegg, denne gangen heades den ut av en Stabæk-stopper. Ballen blir fremdeles på den siste tredjedelen av banen og inne i feltet har Aremu stilt seg opp. Han header ikke bare én, men to ganger. På det andre forsøket sitter den i garnet! 2-1 på Sør Arena!!
    61'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Tonny Brochmann
    Berg gjør grep for å ta med seg poeng fra kampen!
    65'
    Stabæk er tatt litt på senga av de to raske Start-scoringene.
    66'
    Hjørnespark til Start. Hjemmelaget trykker på videre og får et hjørnespark. Sigurdarson fra venstre. Blir innoverskrudd. Ballen går gjennom hele feltet og havner på bakre stolpe hos Lowe. Midtstopperen klarer ikke avslutte.
    67'
    Sigurdarson avslutter midt på Sayouba. Vil seg ikke for islendingen i dag.
    69'
    Haugeund har utlignet til 2-2. Gode nyheter for både Start og Stabæk siden Sandefjord blir liggende lenger bak.
    73'
    Ohi prøver skuddet, blir blokkert. Ballen faller til Moe som skyter, men langt over.
    75'
    Stabæk slår langt opp mot Ohi, men Lowe bryter og header tilbake til keeper. Start flinke til å dra ned tempoet nå.
    77'
    Gult kort til Start
    Elliot Käck
    77'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Tobias Christensen
    77'
    Gult kort til Stabæk
    Vadim Demidov
    Demidov henger ikke med Kabran, soleklart kort.
    77'
    Käck skrur hjørnesparket rett inn i område hvor Mande Sayouba står og enkelt kan plukke ned ballen.
    80'
    Kabran med noen lekre detaljer midt på banen, får applaus fra tilskuerne på Sparebanken Sør Arena.
    83'
    Børufsen slår inn til Kabran, men svensken treffer ikke godt med avslutningen.
    84'
    Start kombinerer fint langs høyresiden, men så følger Kasper Skaanes opp med en fryktelig variant av et innlegg. Langt opp på tribunen.
    85'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Oscar Aga
    Ut: John Hou Sæter
    86'
    Frispark til Stabæk i innleggsposisjon, de flytter frem.
    88'
    Godt slått av Granli. Kaos inne i feltet, men Børufsen får klarert.
    88'
    Ohi får muligheten når han får ballen på 16 meter, men får ikke stokket bena, roter vekk ballen.
    90'+1
    Kabran går ned mot hjørneflagget for å drøye, men mister ballen med en gang.
    90'+1
    Da er vi på overtid.
    90'+1
    Stabæk har satt et lite press. To minutter igjen av tilleggstiden.
    90'+3
    Kabran får sjansen til å avgjøre, men blir stoppet av Demidov når han skal dra seg forbi.
    90'+3
    Dette går mot Start-seier og god stemning på Fiskebrygga i kveld.
    90'+3
    Hanche Olsen slår inn et siste innlegg, men bak mål. Svakt!
    90'+3
    Spillerbytte - Start
    Inn: Espen Berger
    Ut: Aron Sigurdarson
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+7
    Det er over! Start vinner, Rekdal slår Henning Berg.
    90'+7
    Syv poeng på de tre siste hjemmekampene, Kjetil Rekdal i ferd med å få sving på dette Start-laget, som nå er oppe á poeng med Stabæk og Lillestrøm.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her