1-0
2-0
3-1
Author avatar

Ble dekket av Ida Ramstad Høidalen

    Hei og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena!
    Odd stiller med følgende ellever: Rossbach - Ruud, Bergan, Hagen, Grøgaard - Hoff, Samuelsen, Nordkvelle - Broberg, Børven, Rashani.
    Slik starter Lillestrøm: Maric - Rafn, Sandberg, Kippe, Mikalsen - Melgalvis, Krogstad, Mathew, Ødemarksbakken - Lehne Olsen, Knudtzon.
    Det er to lag som sårt trenger en seier før ferien som møtes på Skagerak Arena i kveld. Odd har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden de slo Sandefjord 5-0 her i Skien 16. mai. Lillestrøm har ikke vunnet i ligaen siden 2-1 borte mot Tromsø 13. mai.
    Lillestrøm har ikke funnet ny trener siden sparkingen av Arne Erlandsen for litt over en uke siden. Arild Sundgot leder laget i sin andre kamp. Forrige runde reddet bortelaget poeng hjemme mot Strømsgodset etter overtidsscoring fra Thomas Lehne Olsen.
    Odd kommer fra 2-1-tap for Tromsø forrige runde, og ligger skummelt an på tabellen. Det skiller bare tre poeng mellom lagene som møtes i kveld: Odd ligger på 10. plass med 17 poeng, Lillestrøm ligger på 13. plass med 14 poeng - like mange som Stabæk på kvalikplass.
    Odd har Myhra, Mladenovic, John Kitolano, Joshua Kitolano, Bjørtuft, Njie og Lauritsen på benken. Lillestrøm stiller med Igonen, Haakenstad, Amundsen, Brenden, Moses, Martin og Ezeh som sine reserver.
    Det blåser voldsomt, men ellers er det strålende solskinn og opp mot 30 grader denne kvelden i Skien. Kampstart om 45 min!
    Lagene møttes på Åråsen i juni, da endte det 0-0 etter sjansesløseri fra begge lag. Satser på at det blir mer målrikt i kveld!
    Tommy Skjerven er kveldens dommer.
    Odd går rett i angrep, men får, etter mye om og men, ikke slått inn fra venstrekanten. Lillestrøm bryter, men hjemmelaget står høyt og vinner fort tilbake ballen.
    2'
    Nesten en sjanse for hjemmelaget. Hoff slår gjennom til Broberg, men pasningen er fra lang og ender hos Maric.
    3'
    Nok en gang er Odd på vei oppover. Børven vinner en duell og Rashani skal slå ut til Broberg på høyrekanten. Han har masse rom, men Rashani roter det til og slår ballen bak svensken og ut til innkast.
    4'
    Stor sjanse for Børven! Nordkvelle slår inn, og Maric ser ut til å ha kontroll, men mister ballen og der skal vel Børven score! Avslutningen går utenfor, og Lillestrøm slipper med skrekken etter bare fem minutter.
    5'
    Odd fortsetter å presse. Nok et farlig innlegg, men denne gangen ender det med corner.
    6'
    Maric får slått unna corneren fra Rashani.
    6'
    Ny god mulighet for hjemmelaget! Odd bryter, og Broberg spilles fri på høyrekanten. Har massevis av rom, men innlegget går rett på Maric som slår ut til hjørnespark. Det kunne han løst bedre.
    7'
    Mye klabb og babb i feltet på den corneren, og det ender med et godt Odd-skudd, men Lillestrøm får blokkert. ender med utspill fra Maric.
    8'
    Odd er det førende laget her innledningsvis, og har masse ball. Lillestrøm blir løpende mye gjennom, men Odd-presset åpner rom for kontringer. Lillestrøm nære en god overgang ved Lehne Olsen nå, men Odd får ryddet unna.
    11'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Elbasan Rashani
    Målgivende: Jone Samuelsen
    Så tar Odd ledelsen! Ruud slår ballen inn i feltet hvor Børven først vinner en duell. Samuelsen vinner andreballen og får kranglet ballen med seg videre før Rashani dukker opp og banker inn 1-0 for hjemmelaget
    13'
    Det lå litt i kortene etter en god start av hjemmelaget. Har vært farlig frempå flere ganger, og går også rett i angrep etter scoringen. Ender med hjørnespark.
    15'
    Rashani svinger inn fra venstre, og ballen treffer en Lillestrøm-spiller som er nære i rote ballen i eget nett, men får klarert til slutt. Nesten 2-0 der!
    16'
    Odd fortsetter med høyt press og har desidert mest ball. Lillestrøm sliter med å spille seg gjennom et kompakt Odd-lag, og har så langt ikke vært i nærheten av noe.
    18'
    Så er Odd på vei fremover nok en gang. Ruud finner Børven som vrir, og Nordkvelle setter fart på venstresiden. LSK rydder unna, og Odd får nok en corner.
    20'
    Maric får bokset unna.
    21'
    Så er Lillestrøm oppe på en skummel overgang, og spiller seg til en halvsjanse for første gang i kampen. Simen Kind Mikalsen blir med opp fra backen og kommer seg inn i Odds 16-meter. Bergan får klarert.
    22'
    Så går Rashani ned i feltet, og blir liggende. Må ut bak mål for å få behandling, men har kommet seg opp på beina igjen.
    24'
    Det er Kippe som dytter Rashani overende inne i 16-meteren, men det ser ut som en helt fair duell. Han har kommet seg utpå banen igjen nå.
    25'
    Sandberg feller Rashani som er på vei fremover med nesten en hel banehalvdel for seg selv. Frispark til Odd inne på LSKs halvdel. Sandberg heldig som slipper kort i den situasjonen.
    27'
    Odd kjører en kort variant på frisparket, det ender i ingenting.
    28'
    Så får LSK frispark inne på Odds halvdel. Det er en god posisjon for bortelaget, som sender nesten hele laget opp.
    28'
    Det har roet seg på Skagerak Arena nå. Odd har fortsatt mest ball, men bortelaget spiller seg mer og mer inn i kampen. Her kan mye skje!
    29'
    Rafn slår inn i feltet, men ballen havner rett i klypene til Rossbach.
    30'
    Så får LSK sin første ordentlige målsjanse i denne kampen! Lehne Olsen drar seg inn i feltet fra høyre og fyrer av et skudd. Rossbach må ut i full strekk og får sendt ballen ut til corner.
    32'
    God Odd-overgang etter corneren. Børven prøver å spille gjennom Rashani som kommer inn i feltet på løp, men pasningen er akkurat litt for lang og havner hos Maric.
    33'
    Det svinger mye frem og tilbake her, men LSK har klart å spille seg inn i kampen nå etter en veldig svak start på kampen.
    33'
    Odd på vei fremover igjen, og Børven finner Rashani som prøver å trikse seg forbi Kippe. Blir stoppet og lager til slutt frispark. Fagermo ikke fornøyd med fikseriet fra benken, og skriker ut at målscoreren må gjøre det enklere.
    36'
    Mathew kommer til en avlsutning for gjestene, men banker ballen opp på øverste del av tribunen. Ikke i nærheten der, altså.
    37'
    LSK bryter på egen halvdel og Lehne Olsen setter fart. En veldig god overgangsmulighet og spissen slår ut til spisskollega Erling Knudtzon som er med opp på høyresiden. Sistnevnte er i offside, men der kunne det blitt farlig.
    38'
    Nesten igjen for Odd. Samuelsen spilles fri på høyrekanten og har god tid til å slå inn, men LSK får stanget unna.
    40'
    LSK bryter igjen, og denne gangen er det Ødemarksbakken som fyrer av et skudd. Avslutningen er for dårlig, og går et stykke utenfor målet til Rossbach.
    41'
    LSK med en halvsjanse igjen - Knudtzon slår inn fra venstre, men Grøgaard header unna til hjørnespark.
    43'
    Nytt godt LSK-innlegg, men denne gangen er det Rossbach som får bokset unna. Nærmer seg gjestene nå. Kan vi få en scoring til før pause?
    44'
    Samuelsen i duell med Lehne Olsen inne i Odds 16-meter. Odd-spilleren blir liggende, men kommer seg på beina igjen. Halter noe, ser ut til at han fikk en trøkk i ankelen.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Der fikk vi nok se omgangens siste mulighet. Vebjørn Hoff klemmer til like utenfor LSKs 16-meter, men blåser ballen laaangt over mål.
    45'+2
    Da er det pause her på Skagerak Arena! Odd hadde en god start på omgangen, og fikk en fortjent scoring ved Rashani etter 13 minutter. Men Lillestrøm spiller seg mer og mer inn i kampen, og de siste 20 har vært jevne. Her kan alt skje!
    Da er lagene ute på matta igjen og klare for andre omgang.
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Det skjedde ikke mye det siste kvarteret av første omgang, og tempoet var ikke skyhøyt. Trolig kan varmen ha spilt inn. Det er opp mot 30 grader i Skien.
    47'
    Så ligger Mikalsen nede etter en duell med Samuelsen. Ser ikke bra ut. Det står en flokk av Lillestrøm-spillere rundt ham mens Mikalsen får behandling.
    49'
    Mikalsen har kommet seg på beina, og er ute på banen igjen nå. Småhalter, men det ser ut til å gå bra.
    50'
    Om dette resultatet står seg er altså Lillestrøm på kvalikplass - bak Stabæk. Laget har ikke vunnet siden 13. mai.
    52'
    Odd får hjørnespark.
    52'
    Nordkvelle slår inn, men Lillestrøm får ryddet unna.
    53'
    God mulighet for Børven! Skyter fra hjørnet av 16-meteren, men ballen går like utenfor Lillestrøm-målet.
    53'
    Så er det Lehne Olsen som ligger nede etter en tøff duell med Steffen Hagen. Ser ut som om LSK-spissen fikk seg en albue fra Odd-kapteinen.
    54'
    Lehne Olsen har kommet seg på beina igjen.
    54'
    Andre omgang har startet som den første avsluttet. Det er ikke fryktelig høyt tempo, og lagene virker preget av varmen.
    55'
    Ny corner til Odd.
    55'
    Mål for Odd!
    Odd 2 - 0 Lillestrøm
    Mål: Vegard Bergan
    Målgivende: Fredrik Nordkvelle
    Så skjedde det noe her likevel! Vegard Bergan rager høyest på corneren og stanger inn 2-0 for hjemmelaget. Får stå fryktelig alene på det hjørnesparket, Bergan.
    55'
    Skal LSK klare å slå tilbake fra dette, da? Har ikke sett veldig farlige ut i dag, og om dette står seg forlenges altså LSK-krisen. Ligger som nevnt på kvalikplass for øyeblikket.
    57'
    Odd får frispark i god posisjon. Ruud står klar midt på LSKs halvdel.
    58'
    Dårlig slått av Ruud som ellers har en meget god fot og Mathew klarerer. Men Odd-backen gjør nesten opp for seg - snapper opp klareringen til Mathew og skyter like utenfor.
    59'
    Ny corner for Odd - kan de score på denne også?
    61'
    Rashani står klar, men først skal LSK gjøre to bytter.
    61'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Charles Ezeh
    Ut: Fredrik Krogstad
    61'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Gary Martin
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    61'
    Godt slått fra Rashani, men Ezeh stanger unna.
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Stefan Mladenovic
    Ut: Torgeir Børven
    62'
    Corner til Lillestrøm. Kan de skape noe her, da? Sett tamme ut offensivt til nå.
    64'
    Bergen vinner duellen også på denne corneren.
    64'
    Bergen rager høyest i motsatt ende denne gangen, og klarerer ut til ny corner.
    65'
    Mål for Odd!
    Odd 3 - 0 Lillestrøm
    Mål: Stefan Mladenovic
    Målgivende: Fredrik Nordkvelle
    Så smeller det heller i andre enden! Odd leverer en perfekt kontring når hele LSK-laget er i angrep. Nordkvelle og Mladenovic får en hel banehalvdel å løpe på, Nordkvelle spiller opp sistnevnte som kan sette ballen inn i åpent mål.
    65'
    Lillestrøm får nok en corner.
    67'
    Samuelsen stanger unna denne gangen.
    68'
    Så kommer Odd på en ny kontring, og er nære igjen. Nordkvelle som setter fart nok en gang, finner Rashani som spiller ut til Ruud. Ballen er for lang, og LSK får klarert. Der kunne det fort stått 4-0.
    69'
    Kjempesjanse for Odd! Hjemmelaget får frispark i god posisjon, og Ruud slår inn. Rashani vinner duellen og header i stolpen.
    70'
    Lillestrøm får corner.
    71'
    Corneren er godt slått. Melgalvis får headet mot mål, men Grøgaard redder på streken, og nikker ballen ut til ny corner.
    72'
    Den påfølgende corneren ender opp i ingenting.
    72'
    Lillestrøm sliter med å spille seg til gode muligheter for å få inn en redusering.
    76'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Tobias Lauritsen
    Ut: Martin Broberg
    Den tidligere Pors-spilleren Lauritsen kommer inn for Odd.
    76'
    Mladenovic får slått inn til Lauritsen, men headingen er svært enkel for Maric.
    77'
    Rask kontring av Lillestrøm. Lehne Olsen faller, men ender opp med ballen. Prøver å skru ballen i lengste, men går like utenfor.
    78'
    Mål for Lillestrøm!
    Odd 3 - 1 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Gary Martin
    Lehne Olsen med sin andre avslutning på kort tid. Så kom reduseringen for Lillestrøm, da!
    78'
    Scoringen kan jo være den energiinnsprøytingen som Lillestrøm trenger for å kunne komme tilbake her. De tilreisende bortesupporterne høres heller ikke ut til å ha gitt opp.
    81'
    Lehne Olsen med et godt returløp, og lager frispark like ved midtbanen. Kan ha hindret en farlig kontring der.
    82'
    Nordkvelle med ballen i sekstenmeteren. Slipper den litt sent, og sender Lauritsen inn i en uungåelig offside.
    83'
    Odd får frispark ved midbanen
    83'
    Ruud slår langt til Lauritsen, som vinner duellen men uten å gi den til noen. Lillestrøm får ballen.
    84'
    Charles kommer til en avslutning, men rett i en Odd spiller og ut til corner.
    84'
    Hjørnesparket slås rett inn til Rossbach som ruver i lufta.
    85'
    Mikaelsen prøver å bryte foran men lager et frispark da han går hardt i ryggen på en Odd-spiller.
    85'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Erling Knudtzon
    85'
    Mladenovic viser god nærteknikk da han tar med seg ballen langs dødlinja og avleverer til Lauritsen, men ballen går via en LSK-spiller og til corner for Odd.
    87'
    Kort corner-variant. Odd med ballen.
    87'
    Lillestrøm spillerne frustrert nå og lager unødvendig frispark. Odd flytter Ruud bort for å slå, og Bergan opp. Vinner et hjørnespark der, hjemmelaget.
    88'
    Corneren heades ut. Kan kontre der, gjestene, men Odd vinner ballen raskt tilbake.
    88'
    Mye frem og tilbake her nå. Få store sjanser, og det virker absolutt som kampen ebber ut i en Odd-seier.
    89'
    Stor sjanse da Melgalvis får heade fritt og ballen suser i stolpen. Odd avverger til hjørnespark.
    89'
    Kommer også til en middels sjanse på corneren, men avslutningen går høyt over.
    90'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Ruud får vandre fritt langs høyre siden, og får tid til å prikke inn et innlegg. Finner Lauritsen som avslutter fint, men Maric avverger med en god redning.
    90'+2
    Rafn kommer til en avslutning fra skrått hold. Rett på Rossbach som parerer ballen over. Tar ingen sjanser der, sisteskansen, som trolig kunne holdt ballen.
    90'+3
    Lillestrøms corner ender opp i ingenting.
    90'+3
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Joshua Kitolano
    Ut: Elbasan Rashani
    90'+5
    Odd triller og triller ball her nå. Venter på dommerens fløyte.
    90'+6
    Kampen ender 3-1, til tross for at begge lag fikk noen store sjanser på slutten.
    90'+6
    Odd tar med dagens seier et lite steg vekk fra bunnen av Eliteserie-tabellen. Lillestrøm derimot ligger på en 13. plass, rett over kvalikkplassen. Vi takker for følget, ha en fortsatt fin søndag.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her