3-1
4-1
5-1

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Hei, og velkommen til livedekningen av Molde-Vålerenga. Et klassisk oppgjør. Molde er inne i en god periode, med seier kan de klatre opp på medaljeplass. Vålerenga på sin side har falt ned på 8. plass, men avstanden er kort både oppover og nedover på tabellen, opp til Molde på 4. plass er det kun tre poeng.
    Lagene møttes i april på Intility Arena. Det endte 0-0, men Molde ble den gang snytt for en soleklar straffe.
    Lagene er inne...
    VÅLERENGA (4-2-3-1): Larsen Kwarasey - Nouri, Tollås Nation, Carvalho, Adekugbe - Ibrahim, Lekven - Juklerød, Fridjonsson, Finne - Johnson.
    MOLDE (4-3-3): Linde - Remmer, Gabrielsen, Forren, Haugen - Hussian, Sarr, Hestad - Moström, Håland, Strand.
    Straks kampstart i rosenes by.
    Braut Håland og Hestad får begge sjansen rett på utsiden av 16-meteren, men begge roter vekk ballen.
    3'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Mattias Moström
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    1-0 sitter på den første sjansen! Mattias Moström blir satt opp av Braut Håland.Svensken skyter mellom bena Adekugbe og ned i hjørnet.
    5'
    Levken ligger nede. Har vondt i hånda.
    8'
    Ser ut som Lekven har fått en finger ut av ledd, ser vondt ut.
    10'
    Lekven er tilbake på banen.
    11'
    Molde som har tatt tak i ballen.
    13'
    Ballen spilles rett i bakrom på Braut Håland, han er først på den, men Tollås Nation tar seg av unggutten som har sørget for at speidere har valfartet til Aker Stadion denne søndagen.
    14'
    Fridjonsson kaster langt, Carvalho får ballen til slutt, men skyter i nettveggen.
    16'
    Molde-spillerne feirer 1-0-scoringen til Moström.
    16'
    Hestad kommer en mot en mot Tollås Nation og har hele Moldes banehalvdel foran seg, men Hestad er forsiktig og ender opp med å bli løpt opp og taklet.
    18'
    Molde 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Erling Braut Haaland
    Håland scorer, 2-0 til Molde! Han scoret fire forrige helg, nå har han ett mål og en assist i dag. Strand som slår inn corneren, Sarr stusser videre, via Nouri og til Braut Håland som står helt alene på bakerste stolpe.
    20'
    Så er Braut Håland nære igjen, får skyte fritt fra 11-12 meter, men bommer på ballen.
    23'
    Remmer slår inn fra høyre, men denne gangen gjør Vålerenga-stopperne jobben i egen 16-meter.
    25'
    Fullstendig Molde-dominans, her må Ronny Deila finne på noe, hvis ikke blir det stygt for Vålerenga.
    26'
    Molde 3 - 0 Vålerenga
    Mål: Babacar Sarr
    Målgivende: Etzaz Hussain
    3-0! Sarr knuser alle i lufta på corneren. Samme mann som stusset videre til Braut Håland. Forferdelig forsvarsspill, veldig passivt av Adam Larsen Kwarasey også.
    27'
    Gult kort til Molde
    Babacar Sarr
    Sarr får gult kort på grunn av noe dommer ikke likte med feiringen.
    28'
    Hussain drar Ibrahim i trøya. Frispark til sistnevnte. Ex Manchester United mot ex Manchester City der altså.
    30'
    Linde plukker hjørnesparket.
    31'
    Finne spilles gjennom på venstre, han slår flatt inn foran mål, Haugen må klarere til corner rett foran eget mål.
    31'
    Så sitter 3-1, tror alle sammen, Finne som scorer, dommer går bort til assistent for å diskutere. Ingen VAR til å hjelpe.
    31'
    Mål for Vålerenga!
    Molde 3 - 1 Vålerenga
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Samúel Fridjónsson
    Det ER mål! Finne som scorer, men ser ut som det faktisk er offside på Finne som tupper ballen i mål. 3-1, da er det håp for Vålerenga igjen.
    31'
    Fire scoringer i løpet av den første drøye halvtimen, bra med underholdning!
    34'
    Linde slår ut til nytt hjørnespark.
    34'
    Carvalho og Braut Håland i duell, sistnevnte blir dyttet ut av banen. Duell mellom to bøse karer.
    35'
    Bra sjanse for Hussain, som kommer inn i boksen og skyter, Larsen Kwarasey gjør en god redning.
    36'
    Denne gangen kommer Larsen Kwarasey ut og plukker.
    38'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Magnus Lekven
    38'
    Lekven må få medisinsk hjelp igjen. Kneet denne gangen, tøff dag for Lekven som fikk fingeren ut av ledd istad. Må bytte.
    39'
    Vålerenga er mer med nå. Molde har lagt seg lavere i banen.
    41'
    Etter en svært hektisk første halvtime har det roet seg litt. Molde fornøyd med å gå til pause med 3-1.
    44'
    Sløvt av Finne å stå i offside, ser hele linja.
    45'
    Gult kort til Vålerenga
    Abdisalam Ibrahim
    Ibrahim feller Hussian, helt greit å gi gult kort den taklinga.
    45'+1
    Strand slår frisparket inn foran mål. Forren går ned og mener han skal ha straffe. Er i duell med Ibrahim.
    45'+2
    Det er pause! Molde leder 3-1 etter 1. omgang.
    45'+3
    2. omgang er i gang!
    46'
    Molde triller ball i bakre rekker, Vålerenga har lagt seg lavere nå etter pause.
    47'
    Sarr bryter for Molde som kan kontre, men Carvalho blokkerer Moströms innlegg. Carvalho som først slo feil, retter opp egen feil.
    49'
    Corneren går gjennom feltet.
    51'
    Strand prøver skuddfoten fra 20 meter, noen meter utenfor.
    51'
    Jonatan Tollås Nation
    Tollås Nation med en høy fot mot Hestad som kommer i full fart. Riktig frispark og kort, ble truffet magen der Hestad.
    52'
    Der skal den sitte for Vålerenga! Juklerød alene med keeper, Linde redder. Finne prøver på hodet på returen, men Gabrielsen redder på strek.
    54'
    Molde 4 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Eirik Hestad
    Braut Håland setter 4-1, sitt sjette mål på drøyt halvannen kamp. En nydelig stikker av Hestad, Braut Håland plasserer ballen mellom bena på Larsen Kwarasey og i mål.
    57'
    Ibrahim ligger nede.
    60'
    Spillet i gang igjen, alt handler om Molde. Håland er livsfarlig på topp. På midten dominerer trioen Hestad, Sarr og Hussain fullstendig.
    61'
    Inn: Peter Michael Godly
    Ut: Samúel Fridjónsson
    64'
    Corneren klareres ut til Juklerød, han slår inn på nytt, men altfor mye luft og Linde kan plukke.
    68'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Erling Braut Haaland
    Braut Håland tas ut, Chima Chukwu inn. Grei dag på jobben for Bråut Håland, to mål og en assist, med en haug av utenlandske speidere på tribunen. Hvor lenge blir han i Molde?
    69'
    Molde 5 - 1 Vålerenga
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    5-1, Molde leker! Ibrahim forærer Molde ballen, Hestad serverer Chima Chukwu som sender Carvalho i kiosken før han setter ballen sikkert i mål.