1-0
1-1
Twum39'
2-1
3-1
4-1
4-2
Supporterfordeling på VG
1 170
512

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av Start - Mjøndalen fra Sparebanken Sør Arena, 3. runde i cupen!
    Starts vei til 3. runde begynte med Express borte. Den kampen vant gultrøyene meget lett 0-8, etter scoringer av Akinyemi x3, E.Markovic, Tønnessen, Schulze, A.Markovic og Sjøkvist. I påfølgende runde ventet Vidar borte, og også dette ble grei skuring for sørlendingene: 0-2 etter scoringer av Schulze og Akinyemi.
    Mjøndalen har også kommet nokså greit til runde 3. I første runde ble Åssiden slått 0-3 etter scoringer av Ibrahim, Aasmundsen og Scriven. I neste runde ventet Notodden, og også telemarkingene ble slått med sifrene 0-3. Denne gangen var det midtstopperduoen Nakkim (x2) og Øverby som stod for scoringene. Dermed er det to lag med solid målforskjell i cupen som møtes i kveld; Start med 11-0 og Mjøndalen med 6-0!
    Til tross for avansement fra første og andre runde i cupen, sliter både Start og Mjøndalen i ligaen. Start ligger riktignok på 10. plass, men så må vi ikke glemme at det er snakk om OBOS-fotball og et lag som har klare ambisjoner om Eliteserien. Etter 19 kamper står gultrøyene med kun 22 poeng (6-4-9) - seks poeng ned til direkte nedrykk og hele 18 poeng opp til direkte opprykk.
    Mjøndalen spiller derimot i Norges gjeveste selskap, men etter nesten 2/3 ferdigspilt sesong, ligger bruntrøyene på nedrykkskvalik med fattige 14 poeng (2-8-9). Den observante leser ser at Vegard Hansens menn har vunnet kun to (!) av 19 kamper. For å finne forrige seier må vi tilbake til 10. juli, da Haugesund ble slått 3-0 på Consto Arena. Det er ni kamper på rad uten seier, det!
    Lagoppstillingene er klare, og begge lags trenere gjør som ventet flere endringer fra helgas serierunde! For Start går Torkildsen, Tveita, Robstad, Tønnessen, Valsvik, Moldskred og Cresswell ut til fordel for henholdsvis Wichne, Reinhardsen, Mares, Ndong, Tjærandsen-Skau, Ugland og Sjøkvist. Gjestene gjør på sin side fem endringer: Lysgård, S.Eriksen, Aasmundsen, Skistad og Ovenstad starter på bekostning av Makani, Kleppa, Sveen, Sporrong og Brustad.
    Kampen har startet
    0'
    Mjøndalen tar avspark.
    1'
    Start ypper seg umiddelbart! Ugland bryter et oppspill midt inne på gjestenes banehalvdel, før han sender kula i retning Ramsland. Spissen flikker i bakrom på første touch, men en brunkledd får avverget med en heading inn til egen keeper.
    1'
    Meget friskt i lufta på sørkysten i kveld. De få tilskuerne som er å observere er kledd godt. Det er for øvrig en drøye 15 stk som har tatt turen fra Viken for å støtte Mjøndalen i kveld, også.
    3'
    Innoverskrudd variant. Lysgård signaliserer tidlig og kommer fint ut ved bakre stolpe og bokser unna.
    4'
    Ndong, Starts nysignering, forsøker seg med et langt kast fra venstre. Langt nok blir det imidlertid ikke - Mjøndalen stanger unna foran i feltet. Fikk forøvrig debuten sin mot KFUM i helga da han kom inn i 2. omgang, men får altså sin debut fra start her i kveld.
    5'
    Ballen slås lurt inn i bakrom mot Markovic. Starts nr. 10 er rask, men ikke rask nok. Lysgård er tidlig ute og avverger gjennomspillet.
    7'
    Bra tempo i åpningsminuttene. Begge lag virker påskrudde!
    8'
    Olsen Solberg og Ovenstad forsøker et veggspill ute ved krittet, men pasningen fra sistnevnte til førstnevnte går ut over sidelinjen.
    9'
    God forsering av Ndong. Tar med seg ballen forbi ute til venstre før han drar seg innover i banen. Leter et pasningsalternativer i bakrom, men nøyer seg med pasning inn sentralt til Schulze.
    10'
    Klareres kontant av Bergan midt i feltet.
    10'
    Nakkim og Skistad løser det høye Start-presset godt. Førstnevnte header fint ned til sistnevnte, før midtbanespilleren løser opp med en pasning ut høyre.
    12'
    Bra løst av Wichne! Sisteskansen settes under press, men serverer en utsøkt pasning ut høyre til Sjøkvist. Deretter spilles ballen opp i mellomrom og videre inn i bakrom. Schulze har i kjent stil kommet på et dypt løp, og lysluggen får til en brukbar avslutning fra skrått hold. Kaster seg frem og skyter på halvspretten der, Schulze, men skuddet fra 10-11 meter går rett på Lysgård.
    13'
    Utvilsomt Start som har kommet best i gang her. Mjøndalen ligger lavt og kompakt, mens vertene forsøker å finne åpninger i den brune muren.
    16'
    To halvsjanser på rappen for Start! Først er det Markovic som danser seg forbi S.Eriksen ute til venstre. Det påfølgende innlegget ender ved straffemerket, men ingen gulkledde har holdt igjen løpet sitt tilstrekkelig. Ramsland kriger imidlertid til seg ballen i returrommet før han spiller fri Reinhardsen. Backen feier inn fra dødlinja, og kula blir klarert ut i returrommet. Mares prøver lykken fra 30 meter, men skuddet blir blokkert på 16 meter.
    16'
    K.Eriksen presenterer seg for første gang i kampen! Mjøndalen makter endelig å ta vare på kula når de først vinner den, og da klarer gjestene å etablere seg høyt i banen til høyre. Kula svinges så inn i boksen, og midt i feltet stiger Mjøndalens kraftspiss til værs. Headingen fra 11-12 meter er god, men kula suser et par meter over.
    18'
    Gult kort til Mjøndalen
    Isaac Twum
    Har ikke hatt et godt gjensyn med gamle lagkamerater så langt, Twum. Hatt et par skumle nesten-balltap inne på egen banehalvdel, og denne gangen kommer han på etterskudd av Ramsland. Spissen er rutinert når han skjærer inn foran ghaneseren, og når midtbanemannen da ikke klarer å stoppe, ser hele Sør Arena at det gule kortet er et faktum.
    20'
    Aasmundsen forsøker å finne Ovenstad, men Sjøkvist bryter. Start klarer imidlertid ikke å ta vare på kula i neste situasjon, og gjestene vinner et innkast høyt i banen.
    23'
    Det lange kastet kommer fra Aasmundsen, men Bergan får headet unna foran i feltet. Ballen ender hos Ndong på motsatt side av feltet, og backen dunker kula 100 meter opp i banen på halvspretten.
    24'
    Frispark til Start midt på banen. Markovic spiller en småskummel ball på tvers, men Tjærandsen-Skau kommer først, og K.Eriksen er ifølge dommer Grøtta for tøff i ryggen på Start-unggutten.
    26'
    Viser frem sine fysiske ferdigheter her, Ndong! Er på etterskudd i en duell med Olden Larsen, men selv om Mjøndalen-kanten har et forsprang på 5-10 meter, ender det med knusende seier i favør Ndong i den løpsduellen. I den påfølgende duellen får Ndong Mjøndalen-kanten til å se ut som en G16-spiller når han skubbes nesten ut over dødlinja.
    26'
    Ny Ndong-Olden Larsen-duell! Denne gangen forsøker Mjøndalen-kanten å dra seg innover i banen, men Ndong følger tett som en klegg. Tvinges til slutt til å spille i støtte.
    29'
    K.Eriksen kommer alene med Wichne, men sisteskansen avverger! Mjøndalen spiller seg inn i Start-boksen fra høyre, og ballen tuppes videre inn i feltet til K.Eriksen. Spissen vender bort oppasseren sin, og får dermed muligheten alene med Wichne. Spissen forsøker å løfte ballen over en utrusende Wichne, men sisteskansen kommer seg tett nok på skuddet. Stor mulighet!
    30'
    Sjøkvist er kun noen små centimetere unna å finne krysset! Ndong ser ut som Usain Bolt utpå her, for nok en gang parkerer han alt og alle i løpsduell. Denne gangen er det på et offensivt løp, og fra venstrekanten av feltet slår backen flatt ut i feltet. Der kommer Sjøkvist, og unggutten setter bredsiden til på første touch. Lysgård blir bare stående å skue mot kula i retning høyre kryss, men dessverre for vertene suser ballen så vidt utenfor krysningen av det vertikale og horisontale metallet!
    31'
    Gult kort til Mjøndalen
    Daniel Janevski
    Nå koker det! Mjøndalen spiller på seg et stygt brudd inne på egen banehalvdel, og Schulze fosser mot mål. Janevski ser ingen annen løsning enn å hekte Starts lyslugg på 16,5 meter.
    31'
    Her skal det skytes! Ugland og Tjærandsen-Skau står der.
    32'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Mikael Ugland
    Vakrere kan det ikke gjøres! Tjærandsen-Skau hadde nok lyst til å ta det, men om det var tvil om hvem som skulle ta frispark i skuddposisjon før, så er det iallfall ikke tvil nå lenger! Fra noe skrått hold på 16,5 meter, dunker Ugland til, og ballen flakker mot lengste kryss. Lysgård forsøker å forflytte seg raskt nok over, men sisteskansen rekker ikke bort. Kula dupper nydelig ned i lengste kryss til ellevill jubel fra hjemmepublikummet!
    33'
    Schulze fyrer fra 14 meter, men skuddet går himmelhøyt over.
    36'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    39'
    Mål for Mjøndalen!
    Start 1 - 1 Mjøndalen
    Mål: Isaac Twum
    Twum scorer mot gamle lagkamerater! En utoverskrudd Olsen Solberg-corner finner hodet til Janevski. Midtstopperens avslutning går rett til værs, og Wichne skal bare ut å plukke en enkel ball. Sisteskansen velger heller å bokse, men utboksningen ender på 11-12 meter hos Twum. Ghaneseren kaster seg rundt og banker kula kontant i nota på volley - praktfullt!
    39'
    Har vært gjennomgangsmelodi i flere av Starts kamper så langt denne sesongen, dette. Åpner friskt, og tar gjerne ledelsen, men så slippes motstanderen inn igjen i kampen med en scoring.
    44'
    Janevski svinger inn fra venstre. Bergan går høyest i feltet, men midtstopperen klarer ikke å klarere skikkelig. Mjøndalen gjenvinner kula på motsatt side.
    45'
    Pause
    45'+1
    1-1 etter det første 45 på Sparebanken Sør Arena. Start tok ledelsen i det 33. minutt etter et fantastisk frisparkmål fra Ugland, men kun seks minutter senere kom utlikningen. Tidligere Start-spiller, Twum, banket inn 1-1 på akrobatisk vis. Som så mange tidligere viser Start gode takter, men så slippes motstanderen raskt inn igjen i kampen. Vi er tilbake med 2. omgang om ti-tolv minutter!
    2. omgang
    45'
    Start sparker i gang 2. omgang - ett minutt før tida. La oss håpe dommer Grøtta ønsker fortgang i spillet utpå banen også, så får vi forhåpentligvis god flyt.
    47'
    S.Eriksen kommer til innlegg fra kanten av feltet. Det er godt, men Mares klarerer ved første stolpe.
    47'
    Nok et skummelt innlegg fra Mjøndalens backposisjon! Denne gangen er det Olsen Solberg som svinger inn fra venstre. K.Eriksen lurer mellom Bergan og Mares, men Bergan klarerer med en høy fot i en hoppende bevegelse like foran Mjøndalen-spissen. Hadde ikke trodd jeg skulle skrive dette, men; akrobatisk av Bergan.
    48'
    Innkast til Start høyt i banen.
    50'
    Kastet er meget godt, og kula finner veien helt inn på fem-seks meter midt foran mål. Lysgård er imidlertid våken når han plukker foran nesa på flere gulkledde. Får seg et skubb i siden der også, sisteskansen, og får dermed frispark i prosessen.
    52'
    Twum blir gående på tvers inne sentralt, og Ramsland bryter. Spiller så videre til Ugland, men tempoet i kontringen avtar etter et par ubesluttsomme avgjørelser.
    54'
    Twum sliter med noe. Vegard Hansen signaliserer til Lysgård om å kaste ballen ut av spill.
    54'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Ole Amund Sveen
    Ut: Isaac Twum
    Må faktisk gi seg her, Twum. Så helt fin ut frem til balltapet for ett minutt siden, så mulig det skjedde noe i duellen med Ramsland der. Kanskje en mager trøst, men mottar applaus fra hjemmepublikummet når han trasker av, ghaneseren.
    54'
    Nesten for K.Eriksen! Ballen løftes inn i bakrom fra Olsen Solberg. Både Olden Larsen og K.Eriksen befinner seg der, og førstnevnte lobber ballen over Bergan på halvspretten mot sistnevnte. K.Eriksen lader, men akkurat idet spissen skal klinke kula i mål, kommer det en gulkledd til unnsetning med en lang tå.
    56'
    Mål for Start!
    Start 2 - 1 Mjøndalen
    Mål: Martin Ramsland
    Målgivende: Basilio Ndong
    Start er tilbake i føringen, og det er et nydelig angrep vi er vitne til! Vertene etablerer seg høyt i banen, og Ndong får etter hvert tid og rom ute til venstre. Backen svinger kula inn i boksen, og Ramsland har løpt seg fri foran i feltet med et løp gjennom hele boksen. Fra noe skrått hold forlenger lysluggen kula bort i det lengste hjørnet - bak en Lysgård i full strekk!
    58'
    Mål for Start!
    Start 3 - 1 Mjøndalen
    Mål: Eman Markovic
    Markovic er iskald alene med Lysgård! Wichne banker ballen 100 meter opp i banen, og to brunkledde settes under hardt press av Markovic på 25 meter. Starts nr. 10 klarer å presse Mjøndalen-spillerne nok til at kula blir løs i bakrom. Den ballen er Markovic lynrask framme på, og da er det fri vei mot Lysgård i Mjøndalen-buret. Alene med Lysgård venter Markovic både et og to sekunder før han bøyer kula rundt kroppen på sisteskansen!
    62'
    K.Eriksen prøver på ny! Gjestene kriger godt i Start-boksen, og ballen lempes til slutt inn fra høyre. Midt i feltet kaster K.Eriksen seg rundt, og spissen forsøker å saksesparke kula bort i langhjørnet, men skuddet går et par-tre meter utenfor.
    64'
    Hjørnespark til Start
    66'
    Mål for Start!
    Start 4 - 1 Mjøndalen
    Mål: Sander Sjøkvist
    Målgivende: Peter Reinhardsen
    Mjøndalen går fullstendig opp i limingen! Corneren fra Ugland forlenges bak i feltet, og kula ender på kanten av feltet. Schulze krangler seg forbi et par brunkledde, og etter noe klabb og babb i feltet, slår Reinhardsen ballen 45 grader ut. På 4-5 meter midt foran mål har Sjøkvist løpt seg fri, og 22-åringen får dermed en enkel jobb med å spasere kula inn i nettmaskene!
    67'
    Markovic fyrer fra distanse! Start er virkelig på hugget for øyeblikket. Vinner alt som er av dueller, og det gjør at Markovic får gode arbeidsvilkår på kanten. Mottar ballen høyt i banen etter en brudd inne sentralt og setter fart innover. Fra 17 meter dunker han til - skuddet er hardt, men kula suser rett i klypene til Lysgård.
    70'
    Prøver seg på nytt fra nesten identisk posisjon, Markovic! Denne gangen er skuddet utenfor Lysgårds rekkevidde, men dessverre for vertene også utenfor lengste stolpe.
    72'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Adeleke Akinyemi
    Ut: Martin Ramsland
    74'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kristoffer Valsvik
    Ut: Mikael Ugland
    74'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Cameron Cresswell
    Ut: Eman Markovic
    74'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Sivert Øverby
    Ut: Syver Skaar Eriksen
    74'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Lars Olden Larsen
    74'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Herman Kleppa
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    74'
    Da ble det en smule hektisk for undertegnede med trippelbytter fra begge lag, men vi skal nå være i rute...
    78'
    Akinyemi skyter like utenfor! Start kontrer, og Schulze spiller fri Akinyemi. Spilleren som står med fire scoringer på to kamper i cupen i år prøver å finne langhjørnet, men kula sniker seg en liten halvmeter utenfor stolpen.
    78'
    Mjøndalen prøver seg fra distanse, men Wichne har full kontroll. Spretter like før sisteskansen, kula, men makter likevel å holde den i fast grep.
    79'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kristoffer Tønnessen
    Ut: Basilio Ndong
    Får stående ovasjoner her, Ndong. Virkelig vist seg frem i sin hjemmedebut, mannen fra Ekvatorial-Guinea.
    80'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Magnus Baekken
    Ut: Kent Håvard Eriksen
    Har fått en rekke sjanser i dag, K.Eriksen, men går dessverre for gjestene målløs av banen.
    82'
    Innøvd variant. Slås flatt ut på 16 meter hvor Cameron befinner seg. Innbytteren sender avgårde en markkryper på direkten, i retning lengste hjørne, men skuddet blokkeres.
    84'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Emir Derviskadic
    Ut: Ask Tjærandsen-Skau
    Nok en solid kamp av den innlånte Bodø/Glimt-unggutten.
    85'
    Mål for Mjøndalen!
    Start 4 - 2 Mjøndalen
    Mål: Magnus Baekken
    Akkurat i det undertegnede skal konkludere med Start-avansement, så reduserer gjestene til 4-2! Bækken får rettvendt seg i mellomrommet, og da setter innbytteren umiddelbart fart fremover. Har alternativer med seg inne foran mål og får etter hvert også hjelp med en overlap til høyre. De gode løpene gjør at Start-forsvaret ikke tør å støte, og dermed får Bækken skyte upresset fra 17-18 meter. Skuddet tar så vidt innom blokka, og dermed suser kula kontant inn i nettmaskene i en liten bue over en sprellende Wichne!
    87'
    Tre minutter legges til.
    90'+1
    Wichne hindrer Janevski! I kjølvannet av et langt innkast får midtstopperen sjansen. Brustad løfter inn fra høyrekanten av feltet, og kula heades inn igjen på tvers fra motsatt side av feltet. På 6-7 meter befinner Janevski seg, og midtstopperen banker til med venstrefoten, men Wichne reagerer lynraskt!
    90'+2
    Start kontrer, og Valsvik brenner en gigasjanse! Akinyemi fosser i angrep, og det ender med en 3-mot-2-situasjon der Start ruller opp perfekt fra høyre til venstre - Akinyemi til Cameron til Valsvik. Sistnevnte får dermed muligheten alene med keeper fra noe skrått hold. Lysgård gjør imidlertid en god jobb når han kommer tett på skuddet og redder med brystkassa!
    90'+3
    Kort til Akinyemi. Holder på kula nede ved hjørneflagget nå, vertene.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Start leverer en strålende andreomgang, og dermed ender Mjøndalens cupeventyr i Kristiansand. Etter at det stod 1-1 til pause, satte Start inn et ekstra gir i 2. omgang, og i løpet av ni minutter stod det hele 4-1! Vertene tok ledelsen i det 33. minutt etter et fantastisk frisparkmål av Ugland, men gjestene utliknet ved tidligere Start-spiller, Twum, seks minutter senere. I det 58. minutt stusset Ramsland inn 2-1, etter et utsøkt innlegg fra Starts nysignering Ndong (et navn man forøvrig bare kan merke seg umiddelbart). Fire minutter senere økte Markovic til 3-1 når han plasserte kula forbi Lysgård etter et langt Wichne-utspill. Ytterligere fem minutter senere tegnet også Sjøkvist seg på scoringslista etter innlegg fra Reinhardsen. Litt spenning mot slutten ble det likevel, ettersom Bækken reduserte med et kremmerhus i det 87. minutt. Janevski var nære på å sette 4-3 to minutter inn i overtiden, men Wichne avverget. Fredrik Tennfjord takker for følget - ha en fin kveld videre!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her